Dün Sabah Kardeşimin Arkadaşını EskişehirSpora Götürdüm Denettirmek İçin Çok iyi Tanırım Çocuğu Futbol Yeteneği Çok İyidir 14 Yaşında Neyse Giydirip Antremana soktular Bunu Sonra bi 20 dk Çift Kale Maç Yaptırdılar Gayet iyi oynadı Topu Alınca 2 3 kişi geçip Pas Attı Şut çekti 2 Gol Felan attı Maç bittikten sonra Verdikleri Cevap Zayıf Ve güçsüz olduğundan Futbolcu olmaz. Baya bi Gururuna Dokundu yemeden içmeden kesildi ya çoçuk Nasıl moral verebilirim ona R10 a benziyor oyun stili Pas Atarken başka yöne bakmalar felan
bu kadar iddalıysan başka klüpleride deneyin
R10 kim
quote:
Orijinalden alıntı: kingo_disco
R10 kim
Ronaldinho galiba.
Geçtiğimiz haziran ben de Eskişehirsporun seçmelerine gitmiştim, ilk maçımda birisi ortasahadan olmak üzere 2 gol atmıştım, çok iyi oynamıştım. 1 ay boyunca idmanlara çağırdılar. En sonunda iş ciddiye binince kulüpte A2 oyuncularından başkalarına kalacak yer yok dediler, alpet tesisleri de şehir dışında olduğu için ulaşım çok zor olacaktı. Liseyi bitirdiğimde muhtemelen bir daha çağıracaklar ama içimde bir kırgınlık var. İnşallah bu sene U-19 türkiye şampiyonalarında transfer yaparım da görür onlar
Altyapılar iyi mi kötü mü bilmem ama senin kardeşinin arkadaşı seçmediler diye altyapıları kötü diye nitelendirmen bambaşka bir hata.
Demekki hergün onun gibi iyi oynayan geliyor, iyinin iyisini seçiyor belkide adamlar .
Fiziği iyi olmayanı zor seçerler. Çünkü teknik olarak iyi futbolcuyu fiziksel olarak geliştirecek imkanları olmuyor genelde. Ülkemizde çoğu zaman denemelerde en iyi fizikli futbolcular ön plana çıkarlar.
Ki bu sorun ilgilenilmesi gereken onlarca sorundan sadece birisi. Maçlarda çıkan taşlı, sopalı, bıçaklı kavgalardan kurtulmaları lazım önce. Ayrıca kasap oyuncuları sistemin dışına itebilecek bir ceza sistemi geliştirilmeli.
Güzelim ülkemde birinin hamle yapması için bu durumun "işine gelmesi" gerekecek. Bizim nesil için güzel bir amatör lig hayalden öteye gidemez bence.
valla doğrudur. ben çok eskiden beşiktaşın altyapı seçmelerine gitmiştim birkaç kez(kendim için değil mahalledeki katılan çocukları için). ne kadar kazma varsa aldılar. hatta bi çocuk vardı r.carlosun çocuk versiyonu adamı almadılar ayağına her gelen topu ıskalayan şişman çocuğun tekini aldılar.
Çok çok çok iyi değilse kendi ekibindekilerle çalışmayı seçiyorlar ki haklılarda,yeni adam alacaklar kondisyonu var olayın takıma alışması ayrıca sonuçta küçük çocuk ailesinden uzakta yapabilecek mi falan bunlar önemli şeyler.Ama oyun zekan,tekniğin iyiyse,fiziğinde yeterliyse seçilmeme gibi bir şansında yok gibi birşey ayrıca küçük kardeşimize tavsiyem çalışsın bunu aklına getirip sürekli kondisyon çalışsın,bu ülke kakayı getirip shevchenkoyu getirip beğenmeyen bir ülke :)
quote:
Orijinalden alıntı: QuanoM
Fiziği iyi olmayanı zor seçerler. Çünkü teknik olarak iyi futbolcuyu fiziksel olarak geliştirecek imkanları olmuyor genelde. Ülkemizde çoğu zaman denemelerde en iyi fizikli futbolcular ön plana çıkarlar.
Ki bu sorun ilgilenilmesi gereken onlarca sorundan sadece birisi. Maçlarda çıkan taşlı, sopalı, bıçaklı kavgalardan kurtulmaları lazım önce. Ayrıca kasap oyuncuları sistemin dışına itebilecek bir ceza sistemi geliştirilmeli.
Güzelim ülkemde birinin hamle yapması için bu durumun "işine gelmesi" gerekecek. Bizim nesil için güzel bir amatör lig hayalden öteye gidemez bence.
işte hata da burada tam olarak. futbolculuğun fizikle ilgili kısmı çok azdır ama genel kanı futbolcuların güçlü olmalarıdır. bir futbolcunun güçlü ve iri olması sadece bir avanyajdır ve 14 yaşındaki bir çocuğa baktıklarında onun uzamayacağını ya da gelişmeyeceğini iddia edemezler. tekniği iyi futbolcular yetiştirilmelidir. dünyanın söz sahibi takımlarının defansları bile kendilerinden beklenmeyen goller atabiliyor. Pique,Lucio bunların en iyi örnekleri. Lucio da gençliğinde tekniği çok daha iyi forvet oynamış biridir. Aynı şekilde Nistelrooy ise futbola defans başlayıp , tekniğinin ve karar verme yeteneğinin birleşimini iyi kullanmış, efsane olmuştur. Yani sadece fiziğe bakarsanız Servet gibi Hakan balta gibi adamlar yetiştirirsiniz. Milli takıma bakında topu yanındakine atacak defans oyuncusu bile bulamıyoruz. Kaldı ki seçmelere giren çocuk orta saha ya da forvetmiş sanıyorum. Çalımlar ve goller bu bölgede rahatlıkla yapılabilir. Zaten bu ülkede torpili olmayan hiçbir yere gelemiyor. İşte bu konu hakkındaki , ciddi yazılarımdan birisini sizinle paylaşayım :...