Şimdi Ara

...[ BOYA KORUMA / İÇ-DIŞ temizlik / pasta cila ]... (144. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.392
Cevap
63
Favori
909.565
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 142143144145146
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu kalem sadece Clear Coat Scratchs için... Yani çizik derinse, boyayı götürmüşse, astar çıkmışsa bir işe yaramaz.
  • arkadaşlar bu kil araç üstündeki reçine lekelerini alıyor mu? çoğu bez ve su ile attı ama hala belli oluyor arabanın üstünde Oda canımı sıkıyor. Araçta sonax nano boya koruma var
    yada sonax ın reçine çıkarıcı spreyi var Onu kullanan var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bah06 -- 25 Mart 2010; 12:27:25 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: bah06

arkadaşlar bu kil araç üstündeki reçine lekelerini alıyor mu? çoğu bez ve su ile attı ama hala belli oluyor arabanın üstünde Oda canımı sıkıyor. Araçta sonax nano boya koruma var

kil ne var ne yok temizliyor
  • Arkadaşlar ben de kil almak istiyorum. Ankara'dan nasıl elde edebilirim, satan, gidip alabileceğim bir yer var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: nikkor

quote:

Orijinalden alıntı: srcn09

quote:

Orijinalden alıntı: kritios

hocam katı wax kullanmak istemiyorum uygulaması çok zor ve yorucu oluyor.
    sıvı cila olarak (aşındırıcı materyaller içermesin) ne önerirsiniz?
    mesela alman menşeili nigrin'in ürünleri nasıldır?

http://www.hepsiburada.com/nigrin-uzun-omurlu-koruyucu-cila-090251/ProductDetails.aspx?productId=otm090251&categoryId=26001#tablnk

http://www.hepsiburada.com/nigrin-yogun-parlaklikveren-cila-090252/ProductDetails.aspx?productId=otm090252&categoryId=26001#tablnk

Katı Wax uygulanması ve silinmesi en kolay waxlardan dır ? Pedi dokunduruyorsunuz ve yüzeye sürüyorsunuz sonra MF bez ile siliyorsunuz bence daha rahat ben 20 dk da aracı Waxlıyorum...

Sıvı wax olarak Meguiar's NXT güzeldir ama ben daha önceden Turtle Wax Plantinum Wax kullandım gayet güzeldi Nıgrın ürünlerini bilmiyorum İrfan ustaya sormak lazım

platinum gerçekten iyi bir wax (parlaklığı üst seviyede, ki turtle wax'in prestij serisidir) yalnız arkadaşın yalancsıyım ömür bakımından pek tatmin edici değilmiş ? sence nasıl ?

Parlaklık olarak harika bir ürün ancak ömrü çok kısaydı sanki 2 haftada kaybolup gidiyordu boncuklanma filan fazla oluşmuyordu bende 2-3 kere kullandım bıraktım FK1000P Katı wax aldım

• Herkese Selam,

Cleanyourcar ve hepsiburada.com'dan verdigim malzemeler bugun yarin elime ulasmak uzere.

1.Meguiars Bugs and Tar Remover
    2.Meguiars Supreme Shine MF 2 adet
    3.Meguiars NXT WAX 2.0
    4.Sonous Kil-Yesil olandan
    5.Meguiars UQW
    6.Auto GLYM SRP (daha siparis vermedim)

Bu konuda acemiyim.Forumdan takip ettigim kadari ile öncelikle KIL>SRP>WAX seklinde uygulama yapmanin en dogru yontem oldugunu ogrendim.

Benim arabanin tampon bolgesinde ozellikle bazi arabalarin dokundurmalari sonucunda boya ve ozelliklede zift artiklari cok fazla.Bunu yok etmek icinde Bugs and Tar Remover aldim.Ancak dogru mu yaptim bilemiyorum.

-Bunu Kil yapmadan once mi uygulamak lazim(Tum araca uygulasam sorun olur mu.Yoksa ozellikle sorunlu bolgeye mi uygunlanmali)Uyguladiktan sonra yikanmasi gerekir mi?

-Elimi aracin uzerine surttugumde gercekten hic kaygan degil ve cok puruzlu.Bu puruzlulugu KIL+Auto GLYM ile cozebilir miyim?

Urunler elime ulasinda sabirsizlikla bakim olayini bekliyorum.

Not:Auto GLYM urunu nu henuz bulamadim.Firma ile temasa gectim adrese gonderiyorlarsa(sanirim 30 TL) direkt alacagim.

• quote:

eline sağlık çok güzel olmuş, Allah nazardan saklasın...

herşeyide sırasıyla yapmışsın

söylediğim ürünler dediğim kadar var dimi

nikkor Tesekkür ederim,

nedemek yaw, Meguiars NXT 2.0 TECH Wax ve Meguiars NXT Wash Shampo harika. NXT Wash Sampuani kullandiktan sonra sanki Wax sürülmüs gibi tüm sular akip gitti Resmen. Yanliz su Water Magnet´ten 1 tane daha Siparis verecem nedeni ise Variant yani biraz daha büyük araclarda bir tane Bez yetmiyor gercekten . Ama Water Magneti herkeze tavsiye ediyorum, o suyu nasil emiyor hayret birsey adamlar neler yapiyor ögle . Nikkor, dikkat ettinmi uygularken bilmiyorum ama Hafif olan cizikleri Maskeliyor bu Wax hemde ciddi bir anlamda . En cok Siyah Renklerde senin arac gibi Parliyor sonunda araba. Siyah Renklerde Ayna etkisi daha cok Acik renklere göre, bunu benim arabada anlayabilirsin, seninkinde uzaktan bakinca arac Ayna gibi benimki ise uzaktan fazla belli olmuyor sadece biraz yaklasinca belli oluyor Ayna etkisi, buda Acik ve Koyu Renk farkidir.

Saygilar Yasin

• Astara kadar girmiş çiziklerde rötüş yada tekrar boyamaktan başka bir yol yok maalesef. Boya kalmamış ki işlemle kurtarılacak. Ve bir an önce o bölgenin koruma altına alaınması paslanmaya karşı önem arz eder.

Jantlarda da aynı şekilde. Lastik çıkartılıp tekrar boyanabilir. Çokta güzel olur.

Sercan ben sana sıvı ve katı wax olayında katılmıyorum. İrfan hoca da sıvı waxların daha kolay uygulandığını söylemişti. Bende her ikisini de uygulayan biri olarak bence de sıvılar daha kolay uygulanıyor.
  • quote:

quote:

arkadaşlar bu kil araç üstündeki reçine lekelerini alıyor mu? çoğu bez ve su ile attı ama hala belli oluyor arabanın üstünde Oda canımı sıkıyor. Araçta sonax nano boya koruma var

peki kil ile aracı temizledikten sonra wax atmaya gerek var mı? Arabama hep boya koruma yaptırdım daha 1 sefer bile cila atmadım Hangi wax daha kolay ve zahmetsiz atılıyor eğer gerek varsa
    teşekkürler

• quote:

Orijinalden alıntı: kanmet

Astara kadar girmiş çiziklerde rötüş yada tekrar boyamaktan başka bir yol yok maalesef. Boya kalmamış ki işlemle kurtarılacak. Ve bir an önce o bölgenin koruma altına alaınması paslanmaya karşı önem arz eder.

Jantlarda da aynı şekilde. Lastik çıkartılıp tekrar boyanabilir. Çokta güzel olur.

Sercan ben sana sıvı ve katı wax olayında katılmıyorum. İrfan hoca da sıvı waxların daha kolay uygulandığını söylemişti. Bende her ikisini de uygulayan biri olarak bence de sıvılar daha kolay uygulanıyor.

Bende aracı aldığımız ilk zamanlarda Sıvı Wax kullanıyordum Turtle Wax Plantinum Wax oldukça memnundum parlaklık açısından tatmin edici ancak ömrü kısaydı her ay atmam gerekiyordu daha bir tanıdığım çok uygun fiyata FK1000P sattığını söyleyince dayanamadım aldım onu kullanmaya başladım Bana Göre Katı wax daha kolay uygulanıyor

• quote:

quote:

quote:

peki kil ile aracı temizledikten sonra wax atmaya gerek var mı? Arabama hep boya koruma yaptırdım daha 1 sefer bile cila atmadım Hangi wax daha kolay ve zahmetsiz atılıyor eğer gerek varsa
    teşekkürler

Kil boya yüzeyinde ne var ne yok herşeyi temizliyor temizlediği gibi yüzeydeki Waxı'ı da alıyor o yüzden Kil sonrası Wax sürmek gerekli wax sürmezsek boya çok korumasız kalır en ufak bir kuş pisliğinde zarar görebilir....

• quote:

teşekkürler

Sercan gayet güzel açıklamış. Kilden sonra wax gerekli. Wax atmak için ekstra bir çalışmaya gerek yok. Sadece ince sürmeye gayret edin, ince bir film tabakası oluşturun yeter. (Ben bu iş için MF uygulama pedi tavsiye ederim. Sünger pede göre çok daha güzel yayıyor waxı.) Daha sonra kurumasını bekleyip, güzelce temizleyin. MF bir bezle de kabasını aldıktan sonra temiz bir MF bezle de parlatma işlemi yaparsınız. Bir iki saat sonra yada ertesi gün 1 kat daha wax atmak iyi olur. Hem ilk işlemde kapanmamış bölgeler koruma altına alınır, hem de çift kat koruma yapılmış olur. Bana göre sıvı wax uygulaması daha hızlı, kolaydır. Kimine göre de katı wax(mesela Sercan )
    Wax ömrünü de boncuk testi ile tespit edersiniz. Boyada su kaymıyor, boncuklanmıyorsa yeniden wax uygularsınız.

• Wax zamanı geldi mi? Test edin...

eki wax zamanı geldi mi, nasıl anlarız? Yağmurda damlacıkların büyüklüğünden, şeklinden anlamak mümkün ama ayrıca...

%100 pamuklu bir havlu kumaşı temiz araba kaputuna şekildeki gibi koyun...

...[ BOYA KORUMA / İÇ-DIŞ temizlik /  pasta cila ]...

4 köşesinden avucunuzla böyle kavrayın...

Hafifçe bastırarak ileri geri ve dairesel hareketler yapın...

Gıcırtı sesi yoksa boyada yeterince wax vardır...

Ama gıcırtı geliyorsa, hani gıcır-gıcır temiz denir, o zaman yüzeyde wax kalmamıştır, verniği ve boyayı korumak için wax uygulaması önerilir...

Kaynak: Mike Philips - Autogeek

İyi marka bir wax, temiz yüzeyde, diri bocuklarla kendini belli eder...

Wax'ın kurumasını beklemek....

Bakım ürünleri içinde, panele uyguladıktan sonra kuruması beklene ürün waxtır.

İnce tabaka halinde sünger ped ya da MF bezle sürdüğünüz wax, havanın durumuna göre 5-10 dk içinde kurur.

Yine de silmeden önce tamamen kuruduğundan emin olmak için "parmaklayın"

Fotodaki gibi, ürün kurumuşsa elinize toz halinde gelecektir ve çizgi oluşacaktır. Islak olsaydı wax, sürüntü ya da bulaşık olurdu.

• Evet bugün Meguiars NXT 2.0 TECH Waxin Boncuk Testinide gördüm, harika gercekten. Otobanda Yagmur yagarken Su tanecikleri cok güzel kayiyordu, hatta Kaportada fazla su bile görünmüyordu

Bunlarda bugün cektigim Resimler

Uzaktan bile Ayna gibi Parliyor her yeri

Saygilar Yasin

• quote:

Orijinalden alıntı: lemonade

Herkese Selam,

Cleanyourcar ve hepsiburada.com'dan verdigim malzemeler bugun yarin elime ulasmak uzere.

3.Meguiars NXT WAX 2.0
    5.Meguiars UQW

Bu konuda acemiyim.Forumdan takip ettigim kadari ile öncelikle KIL>SRP>WAX seklinde uygulama yapmanin en dogru yontem oldugunu ogrendim.

Benim arabanin tampon bolgesinde ozellikle bazi arabalarin dokundurmalari sonucunda boya ve ozelliklede zift artiklari cok fazla.Bunu yok etmek icinde Bugs and Tar Remover aldim.Ancak dogru mu yaptim bilemiyorum.

-Bunu Kil yapmadan once mi uygulamak lazim(Tum araca uygulasam sorun olur mu.Yoksa ozellikle sorunlu bolgeye mi uygunlanmali)Uyguladiktan sonra yikanmasi gerekir mi?

-Elimi aracin uzerine surttugumde gercekten hic kaygan degil ve cok puruzlu.Bu puruzlulugu KIL+Auto GLYM ile cozebilir miyim?

Not:Auto GLYM urunu nu henuz bulamadim.Firma ile temasa gectim adrese gonderiyorlarsa(sanirim 30 TL) direkt alacagim.

Selam Arkadaslar,
    Malzemelerden bir kismi elime ulasti.Yarin baslamayi dusunuyorum ancak bu konuda bazi sorularim var.Yardimci olabilir misiniz(Yanlis bisi yapmamak icin)

1.Bunu Kil yapmadan once mi uygulamak lazim(Tum araca uygulasam sorun olur mu.Yoksa ozellikle sorunlu bolgeye mi uygunlanmali)Uyguladiktan sonra yikanmasi gerekir mi?

2.Elimi aracin uzerine surttugumde gercekten hic kaygan degil ve cok puruzlu.Bu puruzlulugu KIL+Auto GLYM ile cozebilir miyim?
    3.Araca Meguiars WAX yaparken plastik kisimlari bantlarla kapatmali miyiz.WAX'in plastik kisimlara zarari var midir?

Tesekkurler

• quote:

quote:

Herkese Selam,

3.Meguiars NXT WAX 2.0
    5.Meguiars UQW

Selam Arkadaslar,
    Malzemelerden bir kismi elime ulasti.Yarin baslamayi dusunuyorum ancak bu konuda bazi sorularim var.Yardimci olabilir misiniz(Yanlis bisi yapmamak icin)

1.Bunu Kil yapmadan once mi uygulamak lazim(Tum araca uygulasam sorun olur mu.Yoksa ozellikle sorunlu bolgeye mi uygunlanmali)Uyguladiktan sonra yikanmasi gerekir mi?

2.Elimi aracin uzerine surttugumde gercekten hic kaygan degil ve cok puruzlu.Bu puruzlulugu KIL+Auto GLYM ile cozebilir miyim?
    3.Araca Meguiars WAX yaparken plastik kisimlari bantlarla kapatmali miyiz.WAX'in plastik kisimlara zarari var midir?

Tesekkurler

Aldığınız ürünler gayet güzel ürünler

Tampon bölgesinde ki boya ve zift kalıntılarını Kil temizliycektir önce Bug and Tar remover ile deneyin eğer çıkmaz ise Kil mutlaka çıkarıcaktır...Bug and Tar remover tüm araca uygulamaya gerek yok nerde leke varsa uygulanabilir ama okuduğuma göre aracın yüzeyi pürüzlüymüş bu pürüzü Kil çok güzel bir şekilde yok edicektir...25 gram kili elinize alıp yoğurun daha sonra bol bol Meguiar'S quik detailer sıkarak kili yüzeye sürün kil ile geçtiğiniz yerler kaygan şekilde olucaktır bunu tüm araca uyguladıktan sonra üzerine SRP ve son olarak Wax attınız mı boya çok güzel olucağını düşünüyorum

Çiziğin durumuna göre aşındırıcı ürün kullanılması gerek aslında başlangıç olarak en düşük aşındırıdan başlamak gerek SRP 'de dolgu özelliği olduğu için en risksiz ürünlerdir ama el ile uygulamada hele ki ilk uygulamada kılcal çizikleri pek yok edemeyebilirsiniz...

Wax sürerken plastik kısımları sürmeyin ben bant çekmiyorum dikkatli sürüyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: VW_Passat

quote:

eline sağlık çok güzel olmuş, Allah nazardan saklasın...

herşeyide sırasıyla yapmışsın

söylediğim ürünler dediğim kadar var dimi

nikkor Tesekkür ederim,

nedemek yaw, Meguiars NXT 2.0 TECH Wax ve Meguiars NXT Wash Shampo harika. NXT Wash Sampuani kullandiktan sonra sanki Wax sürülmüs gibi tüm sular akip gitti Resmen. Yanliz su Water Magnet´ten 1 tane daha Siparis verecem nedeni ise Variant yani biraz daha büyük araclarda bir tane Bez yetmiyor gercekten . Ama Water Magneti herkeze tavsiye ediyorum, o suyu nasil emiyor hayret birsey adamlar neler yapiyor ögle . Nikkor, dikkat ettinmi uygularken bilmiyorum ama Hafif olan cizikleri Maskeliyor bu Wax hemde ciddi bir anlamda . En cok Siyah Renklerde senin arac gibi Parliyor sonunda araba. Siyah Renklerde Ayna etkisi daha cok Acik renklere göre, bunu benim arabada anlayabilirsin, seninkinde uzaktan bakinca arac Ayna gibi benimki ise uzaktan fazla belli olmuyor sadece biraz yaklasinca belli oluyor Ayna etkisi, buda Acik ve Koyu Renk farkidir.

Saygilar Yasin

evet evet kesinlikle maskeliyor

ayna etkisindede haklısın

memnun olduğuna sevindim ayrıca ;)

• coolıntine -fk 1000 -veya autoglym hıgh defınıtıon wax arasındaki fark nedir . bu arada autogllym diğerlerine göre 2 kat daha pahalı neden .

uygulamaya bir örnek
    http://www.turkiyeotoforum.com/tr/index.php?topic=707.0
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: kritios

hocam katı wax kullanmak istemiyorum uygulaması çok zor ve yorucu oluyor.
    sıvı cila olarak (aşındırıcı materyaller içermesin) ne önerirsiniz?
    mesela alman menşeili nigrin'in ürünleri nasıldır?

http://www.hepsiburada.com/nigrin-uzun-omurlu-koruyucu-cila-090251/ProductDetails.aspx?productId=otm090251&categoryId=26001#tablnk

http://www.hepsiburada.com/nigrin-yogun-parlaklikveren-cila-090252/ProductDetails.aspx?productId=otm090252&categoryId=26001#tablnk

Katı Wax uygulanması ve silinmesi en kolay waxlardan dır ? Pedi dokunduruyorsunuz ve yüzeye sürüyorsunuz sonra MF bez ile siliyorsunuz bence daha rahat ben 20 dk da aracı Waxlıyorum...

Sıvı wax olarak Meguiar's NXT güzeldir ama ben daha önceden Turtle Wax Plantinum Wax kullandım gayet güzeldi Nıgrın ürünlerini bilmiyorum İrfan ustaya sormak lazım

platinum gerçekten iyi bir wax (parlaklığı üst seviyede, ki turtle wax'in prestij serisidir) yalnız arkadaşın yalancsıyım ömür bakımından pek tatmin edici değilmiş ? sence nasıl ?

Parlaklık olarak harika bir ürün ancak ömrü çok kısaydı sanki 2 haftada kaybolup gidiyordu boncuklanma filan fazla oluşmuyordu bende 2-3 kere kullandım bıraktım FK1000P Katı wax aldım

demekki arkadaş doğru söylemiş

• quote:

quote:

quote:

teşekkürler

kesinlikle var çünkü kil araç verniğinin üzerinde ne varsa fazladan temizliyor

meguiars nxt 2.0 hem koruma hemde parlatma becerisine sahip ;) hiç şüpesiz dünyanın en iyi amatör waxlerinden bi tanesi fiyat olarak biraz pahalıdır ama 10 numara üründür uygulamasıda çok basit

• 
Sayfa: önceki 142143144145146
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.