Arkadaşlar başlıkta belirttiğim gibi Boxer cinsi bir köpek almayı planlıyorum...Kumral boxer çizgili boxer diye çeşitleri varmış ben internetten okudum ve bilgileri aldım...Sadece bu resimde gösterdiğim köpek hangisine giriyor?
Sizce başka cins köpeklerde alayım mı?Elimde 600 lira param var ne yapmalıyım?
Bu köpek Boxer'in hangi cinsi?
hiç çizgiliye benzemior :D kumraldır hrld
Up...
Bende öyle düşündüm ama sonuçta İt is a dog.
Ben olsam bundan alırdım.
Cinsi ile ilgili yorum yapamayacağım. Ama 13 yıldır köpek besleyen, evinde köpekle yaşayan biri olarak bir kaç şey söylemek isterim:
1- Köpeğinizi bir gün sıkılıp/baş edemeyip/ terbiye edemeyip/ evlenip/çocuk sahibi olup..... v.s. nedenlerden başkasına vermeye veya sokağa atmaya kalkacaksanız (veya bu potansiyeliniz varsa) sakın almayın.
2- Eğer köpeği evde tutacaksanız: a- Tuvalet eğitimli bir köpek almayacaksanız, bu eğitimi evde vermek durumunda kalacağınızdan ilk 1- 2 ayda evin orasına burasına çiş/kaka yapmasını ve oraları temizlemeyi; b- Tuvalet eğitimli bir köpek alacaksanız; en az günde 2 kere ve her türlü hava koşulunda (tipi halinde kar, sağanak yağmur...v.s.) olmak üzere her gün gezdirmeyi
c- Köpek, çok fazla hareket etme/eneji harcama olanağı bulamayacağından, onu ev yemekleri ile değil SADECE KURU MAMA İLE beslemeyi (dolayısı ile -her ne kadar kayda değer bir miktar tutmasa da- oluşan maliyeti) d- Evdeki herkesin ve köpeğinizin sağlığı açısından peryodik olarak yaptırmanız gereken aşı, ilaç, v.s. gibi tıbbi uygulamaları ve dolayısı ile oluşan maliyeti göze almanız gerekiyor.
3- Her şeye "tamam,hallederim, sorun olmaz" dediğinizde ise şunu cevaplamanız gerekiyor :
Eve aldığınız, birlikte yıllar ve çok keyifli anlar geçireceğiniz, herkes gittiğinde bile mutlaka yanınızda olacak o hayvan "BİR GÜN ÖLECEK"
Buna katlanabilecek misiniz?
Buna da "evet" diyorsanız "bir köpek edinin ve keyfini çıkarın" derim.
quote:
Orijinalden alıntı: JamaeCa
Arkadaşlar başlıkta belirttiğim gibi Boxer cinsi bir köpek almayı planlıyorum...Kumral boxer çizgili boxer diye çeşitleri varmış ben internetten okudum ve bilgileri aldım...Sadece bu resimde gösterdiğim köpek hangisine giriyor?
Sizce başka cins köpeklerde alayım mı?Elimde 600 lira param var ne yapmalıyım?
Bu köpek Boxer'in hangi cinsi?
Paran varsa al köpek yoksa sanada köpeğede yazık olur.
quote:
Orijinalden alıntı: muRTah
Cinsi ile ilgili yorum yapamayacağım. Ama 13 yıldır köpek besleyen, evinde köpekle yaşayan biri olarak bir kaç şey söylemek isterim:
1- Köpeğinizi bir gün sıkılıp/baş edemeyip/ terbiye edemeyip/ evlenip/çocuk sahibi olup..... v.s. nedenlerden başkasına vermeye veya sokağa atmaya kalkacaksanız (veya bu potansiyeliniz varsa) sakın almayın.
2- Eğer köpeği evde tutacaksanız: a- Tuvalet eğitimli bir köpek almayacaksanız, bu eğitimi evde vermek durumunda kalacağınızdan ilk 1- 2 ayda evin orasına burasına çiş/kaka yapmasını ve oraları temizlemeyi; b- Tuvalet eğitimli bir köpek alacaksanız; en az günde 2 kere ve her türlü hava koşulunda (tipi halinde kar, sağanak yağmur...v.s.) olmak üzere her gün gezdirmeyi
c- Köpek, çok fazla hareket etme/eneji harcama olanağı bulamayacağından, onu ev yemekleri ile değil SADECE KURU MAMA İLE beslemeyi (dolayısı ile -her ne kadar kayda değer bir miktar tutmasa da- oluşan maliyeti) d- Evdeki herkesin ve köpeğinizin sağlığı açısından peryodik olarak yaptırmanız gereken aşı, ilaç, v.s. gibi tıbbi uygulamaları ve dolayısı ile oluşan maliyeti göze almanız gerekiyor.
3- Her şeye "tamam,hallederim, sorun olmaz" dediğinizde ise şunu cevaplamanız gerekiyor :
Eve aldığınız, birlikte yıllar ve çok keyifli anlar geçireceğiniz, herkes gittiğinde bile mutlaka yanınızda olacak o hayvan "BİR GÜN ÖLECEK"
Buna katlanabilecek misiniz?
Buna da "evet" diyorsanız "bir köpek edinin ve keyfini çıkarın" derim.
+ boxer çok narin bir cinstir tecrübesiz ellerde sık sık rahatsızlanır. romatizmaya açık olduğundan nemli bölgelerde problem yaşar o yüzden kuru bir iklimde daha rahat eder , ömrüde diğer köpeklere oranla daha kısadır. alacağınız köpeğin cinsini seçerken bu tür şeylere de dikkat edin.
bende de boxer dünyalar güzeli bir Roxy var petshopdan aldım onca köpek arasında niyetim yokken almıştım ve iyikide almışım şuan 10 aylık artıları ve eksileri var yok değil onlarada yaşamış biri olarak değinmek gerekirse; +çok akıllı +çok oyuncu +acıya duyarsız +tuvaletini eve yapmanın kötü birşey olduğunu öğretebilirsen sen dışarı çıkana kadar tutuyor +sen üzülünce yanına gelip kıvrılıyor bir güzelde pfffff çekiyor +eğlenmeyi eğlendirmeyi biliyor +sürekli neşeli +ne verirsen yer(ilerde aç gözlü oluyor o ayrı) +kendini sevdirmeyi sever +hiç havlamaz(tahrik etmediğin sürece) +her sözünü dinler +bide hep yanında yatmak ister benim en sevdiğim özellik ise aileden yada dışarıdan biri bana dokununca bağırınca yada ben uyurken beni uyandırma isterse çok agresif şekilde saldırıyor,hırlıyor,havlıyor(en başta tehdit ediyor tabi) daha saymak istediğim çok özellik var ama aklıma gelmiyor yaw -çok hareketli baş döndürür -hep oyunda oyun sevinde sevin -hayat ona göre toz pembe -dışarı çıkarmayı ihmal edersen ince ince ısırır paçana saldırır sevdiğin şya yada koltuk başlarını parçalamaya başlar -açgözdür -arada korkakdır -kontrolü başda sağlamazsan büyüdüğünde söz dinler...amma...bi kontrolden çıkarsa dışarda rezil eder(aaa bakın sahibine saldıran köpek falan) -her zaman oyun oynamaya hazır olduğundan nerdeyse hiç uyumaz. valla başkada yaşadığım olumsuz olay yok ama alırsan asla pişman olmazsın ben çok eğleniyorum ilk defa gerçek anlamda pc'ye tercih ediyorum birşeyi ya heç mi yorulmaz bir köpek deli ediyor oyunda oyun oynamazsan kendi başına oyuncaklarını alıp ağzıyla havaya atıp tutuyor bilmemne yapıyor deli köpek ve apartmanda bakcaksan çok rahat edersin de.. enerjisini harcatmazsan çok deli oluyor görmeye değer en azından sağa sola koşuyor kendi etrafında dönüyor evi saniyeler içinde tur atıyor ve yine yorulmuyor. bakımıda kolay benim roxy alıştı dışardan eve gelince beni söyletmeden kendisi küvete giriyor patilerini temizleyip havlusuyla siliyorum silene kadar bekliyor.Birde çok sadık oluyor ve bir okdar da akıllı (bilmiyom daha ne kadar övücem) ki ben mesela bir et parçası vercem otur pati yat kalk dörtlüsünü kullanıyorum harfiyen yapıyor sonra ağzının dibine eti sokuyorum roxy hayır diyorum öyle bekliyor. biraz karışık ve birazda ilginç oldu ama hakkaten süper bir cinsdir bunlar bence ve bu yazı tamamen kendi görüş ve düşüncelerimle beraber kendi yaşadıklarımdır.
Boxer cinsi köpekler çok narindir, çabuk romatizmaya yakalanabilir ve 6 yaşından sonra titremeye başlarlar genelde. Çok kemirgen hayvanlardır geldiğinde odanı tanıyamayabilirsin, çok sevecendir ama kısa tüylü olduğundan Soğuk ve sıcağa dayanıklığı minimum seviyededir.
Tiger boxerler çizgili oluyo
Al sana lastikli uysal hiçbir zararı yok.
Üstteki Boxer,Tiger Boxer adı verilen bir tür. Bence alma,600 tl'ye daha güzel ve nadir türler alabilirsin,mesela Cane Corsa ya da Napoliten Mastiff bulabilirsin. Ya da Chow Chow al,evde mis gibi yaşar ,hem çok şirin bir tür.
quote:
Orijinalden alıntı: faho
Üstteki Boxer,Tiger Boxer adı verilen bir tür. Bence alma,600 tl'ye daha güzel ve nadir türler alabilirsin,mesela Cane Corsa ya da Napoliten Mastiff bulabilirsin. Ya da Chow Chow al,evde mis gibi yaşar ,hem çok şirin bir tür.
Hocam o köpek ne ya bedava versen almam.Husky ya da Rott al bence.
doberman akar ya ne boxer ne bişe adam gibi egitim ver her istedigini yaptırırsın köpege
quote:
Orijinalden alıntı: i Am Not Dead
doberman akar ya ne boxer ne bişe adam gibi egitim ver her istedigini yaptırırsın köpege
quote:
Orijinalden alıntı: HopliteMan .... ya heç mi yorulmaz bir köpek ..............
Benimki de bebekken aynı durumdaydı. Hatta bazen kendi kendime "Allahım : Bu hayvanın yaşarken 30 saniye kıpırdamadan durduğu günleri görebilecek miyim?" diye sorardım. 15 dakika içinde, eve Cine5 takmaya gelen adamın ayakkabısının astarını yemişti. 2 yaşından sonra duruluyorlar.
Hala bir köpek alamadım param da bitti zaten.Şimdi çok şirin bir sokak köpeği buldum sizce bakayım mı ona?
quote:
Orijinalden alıntı: __MeHMeT__2
Ben olsam bundan alırdım.
Malamutlar çok soğuk (karlı) ortamını sever.. Bu cinsi alıp Türkiye'de bakmaya bakarsınız ama eziyetten başka birşey etmezsiniz