Şimdi Ara

Bowers & Wilkins (B&W) Soru, Sorun, Tavsiye ve İncelemeleri (118. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.139
Cevap
30
Favori
223.176
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 116117118119120
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • CaRaBeeN 'ın koyduğu ikinci fotodaki VPI pikap güzel

Lagordiyan,

803s ile 804s arasındaki cüsse farkı, yaratabildikleri sesin boyutunu değiştiriyor. Doğal olarak 803s daha kuvvetli baslar üretiyor. Ancak kullandığın oda büyüklüğüne görede 803s başa bela bir hoparlör olabilir. İkisinin tam kıyası için başka bir şey söylemem mümkün değil, çünkü 803s i kendi sistemimde dinliyorum ve elektronik+kablo+kaynak cihazlar+akustik 804s i dinlediğim yere göre daha iyi. Ancak 804s leride evimdeki sistemde dinlemeliyimki birebir farkları şunlardır diyebiliyim. Ama 804s'ten sonra bir hoparlör hedefleyeceksen, eğer imkanın varsa 803d daha ilgi çekici diye düşünüyorum. Diamond tweeter işi çok değiştiriyor.
  • @sevgili B&W severler..
    Bu sene içerisinde stereo ses sistemi toplamayı planlıyorum. Şimdilik aklımda birkaç seçenek var ama henüz daha ne istediğimden tam emin değilim.

Şimdi 803d ve 802d ve hatta 8xx serisi ile ilgili aklıma takılan birkaç konu var..

Kağıt üzerinde 802d'nin 803d'den ayıran en önemli nokta nautilus kafaya sahip olması ve bunun sonucu olarak 802d'nin midrange sonuçlarının daha iyi olması özellikle belirtiliyor. 803d'li bir sisteme artı bir midrange takviyesi yapılarak bu fark da giderilebilir belki.

802d'nin fiziksel büyüklüğünün biraz daha fazla olmasından dolayı basslarının da hacimli olması da doğal. Kağıt üzerinde ben başka bir fark da gözükmemekte.

Bazı sitelerde kullanıcılar, 802d'nin daha büyük odalar için kullanılabildiğini söylemiş. Ancak bu da çok mantıklı gelmiyori. Nedeni ise her iki hoparlörün de benzer çıkış gücüne sahip olması. Hadi yetmedi diyelim. Aradaki fiyat farkı ile 3. bir 803d alınabilir. Dolayısı ile oda büyüklüğünün de seçim açısından bir fark olmaz gibi gözüküyor.

Genelde, bu iki hoparlör arası yapılan tavsiyeler kullanıcının bütçesine göre şekillenmekte. Diğer bir anlatımla kullanıcının bütçesine göre bazılarına göre 803d daha alınabilir diğerlerine göre ise 802d.

Kısaca
    803d ile 802d'yi ayıran en büyük fark nedir? Bu kadar pahalı hoparlörleri almanın mantıksızlığını bir kenara koyarsa, bu iki hoparlar arasından hangisini almak daha mantıklı?

Seçim ne olursa olsun bu tarz sistemler almak yerine profosyonel sistemlere yönelmek ne kadar mantıklı? Yani bu iş ayrılan toplam bütçeyi değerlendirince (kaynak+elektronik+hoparlörler), bazı gece kluplerindeki profosyonel sistemlerle neredeyse eş hale geliyor. Ve çoğu profosyonel sistemin bu sistemlerden daha kaliteli olduğunu düşünüyorum. (bu noktada yanılıyor olabilirim.)

Dolayısı ile hobi seviyesi "home auido/cineme" tarzı alışverişler mantıklı mı? Bir hoparlörcüye gidip, sar usta bana birşeyler mi demeliyim?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jehu -- 28 Aralık 2009; 20:16:31 >

• quote:

Orijinalden alıntı: altanpsx

CaRaBeeN 'ın koyduğu ikinci fotodaki VPI pikap güzel

Lagordiyan,

803s ile 804s arasındaki cüsse farkı, yaratabildikleri sesin boyutunu değiştiriyor. Doğal olarak 803s daha kuvvetli baslar üretiyor. Ancak kullandığın oda büyüklüğüne görede 803s başa bela bir hoparlör olabilir. İkisinin tam kıyası için başka bir şey söylemem mümkün değil, çünkü 803s i kendi sistemimde dinliyorum ve elektronik+kablo+kaynak cihazlar+akustik 804s i dinlediğim yere göre daha iyi. Ancak 804s leride evimdeki sistemde dinlemeliyimki birebir farkları şunlardır diyebiliyim. Ama 804s'ten sonra bir hoparlör hedefleyeceksen, eğer imkanın varsa 803d daha ilgi çekici diye düşünüyorum. Diamond tweeter işi çok değiştiriyor.

Tesekkur ederim altanpsx. Carsamba istanbula gelıyorum, oglen gibi akusta'ya gecıp bır kontrol edecegım cızık vs varmı urunde.

Sımdı Elazıg a goturme sorunu var. 60 kg hassas bır sekılde en uygun maliyetle nasıl yollanır onu arastırıyorum.

• Arkadaslar pikap da alayım dıyorum. Bendekı pıoneer turntable ın ıgnesı kafası felan degısmek ıstıyor. 50 ye yaklasık plak ım var nostaljide yapmıs olurum bıraz.

Project Debut III pikap 300 Euro
    ve
    Project Xpression III 575 Euro

guzel secenekler ve cokda estetık aletler. Actual power satıyor bunları tr de bır ugrayıp bakacagım. Yıllardır takıp etmedıgım bır pıyasa onerısı olan varmıdır?
  • Bu aletlerin yurt dışından geldikleri göz önünde tutulursa, eğer orjinali gibi kutulanabilir ve nakliyede sağa sola vurdurulmazsa pek bir sorun olmazmış gibi geliyor. Hayırlı olsun şimdiden.

quote:

Orijinalden alıntı: lagordiyan

quote:

Orijinalden alıntı: altanpsx

CaRaBeeN 'ın koyduğu ikinci fotodaki VPI pikap güzel

Lagordiyan,

Tesekkur ederim altanpsx. Carsamba istanbula gelıyorum, oglen gibi akusta'ya gecıp bır kontrol edecegım cızık vs varmı urunde.

Sımdı Elazıg a goturme sorunu var. 60 kg hassas bır sekılde en uygun maliyetle nasıl yollanır onu arastırıyorum.

• Sayın Jehu, eğer düşünceniz aşağıda bold yaptığım şekilde ise zaten bu tür hoplara hiç bakmamanız sizin için en hayırlısı olacaktır. Sonra çok beğenip başka bir şey alamayacak duruma gelebilirsiniz ona göre

quote:

Orijinalden alıntı: Jehu

Kısaca 803d ile 802d'yi ayıran en büyük fark nedir? Bu kadar pahalı hoparlörleri almanın mantıksızlığını bir kenara koyarsa, bu iki hoparlar arasından hangisini almak daha mantıklı?

Dolayısı ile hobi seviyesi "home auido/cineme" tarzı alışverişler mantıklı mı? Bir hoparlörcüye gidip, sar usta bana birşeyler mi demeliyim?
  • Katılıyorum sn. kasif@'e. Hatta, balonlu ambalajla sardıktan sonra bir de stretchlerseniz, içiniz daha rahat birşekilde kargoya teslim edebilirsiniz.

quote:

Orijinalden alıntı: kasif@

Bu aletlerin yurt dışından geldikleri göz önünde tutulursa, eğer orjinali gibi kutulanabilir ve nakliyede sağa sola vurdurulmazsa pek bir sorun olmazmış gibi geliyor. Hayırlı olsun şimdiden.

quote:

Orijinalden alıntı: lagordiyan
    ................

• Sn kasif@

Düşüncem bu şekilde.. Umarım dediğiniz gibi olur ve nokta atışı yaparak alırım. Ben de tam anlamıyla içime sinecek ve kendi içerisinde tutarlı/mantıklı birşeyler arıyorum. :d

quote:

Orijinalden alıntı: kasif@

Sayın Jehu, eğer düşünceniz aşağıda bold yaptığım şekilde ise zaten bu tür hoplara hiç bakmamanız sizin için en hayırlısı olacaktır. Sonra çok beğenip başka bir şey alamayacak duruma gelebilirsiniz ona göre

quote:

Kısaca 803d ile 802d'yi ayıran en büyük fark nedir? Bu kadar pahalı hoparlörleri almanın mantıksızlığını bir kenara koyarsa, bu iki hoparlar arasından hangisini almak daha mantıklı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jehu -- 29 Aralık 2009; 10:49:17 >

• Sn. Jehu,

Profesyonel ses sistemlerinden kastettiğiniz disko ve barlara kurulan sistemlerin, hifi sistemlerle alakası yoktur. Tek benzerlikleri ses çıkarmaları. Bu anlamda kıyaslamak anlamsız. Biri diğerinden daha iyi demek mümkün değil. Stüdyolarda kullanılan kayıt ve dinleti cihazları için belki böyle bir kıyaslama yapılabilir. Misal Abbey Road stüdyoları(ingiltere nin en büyük stüdyolarından) 800d kullanır. Başka markalarında stüdyolarda kullanılan hoparlörleri var sadece başlık B&W olduğu için bu örneği verdim.

Yazınızdan çıkarabildiğim kadarıyla 802d ve 803d dinlememişsiniz. Bunlara eşdeğer hoparlörlerde dinlememişsiniz diye düşünüyorum. Bu ölçekte bir yatırım yapacak kişi bence, bir başkasının lafı veya yönlendirmesi ile bir hoparlör veya elektronik alıyor olmamalı. %100 kendi fikri ile alacak bilgi ve özgüvende(tabiki bu konu için sadece) de olmalı diye düşünüyorum. Yazdığınızdan ben bu noktada olmadığınızı anladım. Yanlış bir algıda olabilir lütfen kusura bakmayın.

Eğer doğru algılıyorsam, bu ve benzeri hoparlör ve elektronik alacaksanız, bol bol belki bir seneden uzun bir zaman farklı hoparlör ve elektroniklerle dinleti yapmanızı ve kendi istediğiniz ve beğendiğiniz hoparlörü almanızı tavsiye ederim. Benim tek referansım kendi kulağımdır. Çünkü kendi kulağımı kendi cebim ile ilişikli. Bir başkasının çok beğendiği veya herkesin çok beğendiği bir şey ben beğenmiyorsam, başkaları referans diyor beğeniyor diye ben almam. Sizede parasını hak ettiğini düşündüğünüz ve düşüneceğiniz şeyi almanızı tavsiye ederim.

Diğer yandan bir hoparlöre bu kadar para verilirmi tartışması, son derece gereksiz ve anlamsız. Zira sizin için hoparlöre verilen para anlamsızdır, diğerine göre sizin içtiğiniz sigara anlamsızdır, bir başkasına göre BMW araba almak saşmalık, Ferrari kullanmak deliliktir. Bu beyhude tartışma olur.

Sorunuzun cevabına gelince, 802d 803d dan sizinde internette okuduğunuz gibi daha iyi orta ses ve daha doğru basslar üretmektedir. 802d 803d dan daha iyi bir hoparlör diye düşünüyorum. Benim kanaatimce normal şartlardaki her odayı bu iki hoparlörde rahatça doldurur. Bu hoparlörlerin dolduramayacağı odalar için 801d veya 800d düşünmek daha mantıklı olur.

Lagordiyan,

Pikap için bence şuna karar ver. Eğer elindeki 40-50 plağı dinleyip nostalji yapmak niyetindeysen Debut işini görür. Ama yok ben arşivde yaparım plak dinlerim diyorsan o zaman durum farklı. Daha farklı seçenekler düşünmelisin derim. Seçenek istiyorsan ÖM dan bilgi veririm.

• Cevabınız için teşekkür ederim. Muhabbeti biraz derinleştirelim...

Profesyonel ses sistemi ile kastım dediğiniz gibi disko ve barlarda kullanılan ses sistemleri. Çok güzel ve basit yazmışsınız. "Tek benzerlikleri ses çıkartmaları". Peki neden kıyaslamak anlamsız?. Bu hoparlörler ile dinleti yapılan hoparlörler arasında ne fark var? Bütün hoparlör firmalarının kaygıları aynı değil mi? (Sesi gerçeğe en yakın şekilde çıkarmak)...

Sn. Altanspx çok mu belli oluyor. Bırakın 802d ve 803d'yi dinlemişliği, çıplak gözle görmüşlüğüm bile yok. Bulunduğum yerden dolayı dinleti yapma şansım da yok (veya henüz ben bilmiyorum). İstanbul ve Ankara'da yaşayanların bu anlamda ne kadar şanslı olduklarının bilmeleri gerek. Beğendikten sonra satmakla, değiştirmekle uğraşmak da istemiyorum. Hatta bırakın satmayı aldıktan sonra tozunu almak için yerini değiştirmek bile istemiyorum. Dolayısı ile şimdilik kendimi kısık ateşte pişmeye bıraktım. Bu sene içerisinde kafamdakiler şekillenince ve de kendimi yeterli hissedince somut birşeyler yaparım. Bu süre zarfında ise fırsat buldukça soru ve görüşlerimle buralarda yazarım muhtelemen.

Dediğim gibi ses sitemlerine heves etmeye daha çok yenilerde başladım. Geçtiğimiz birkaç ay içerisinde bir iki alış denemem oldu ancak bilgi ve tecrübe yetersizliğinden ve de zamansızlıktan sonuçlandıramadım. Dediğinize katılıyorum. Bu tarz alışverişler beyaz eşya almaya benzemiyor. Çok sıkı araştırma, teknik bilgi, ve tecrübe gerekli. İşin kötü tarafı bunlardan herhangi biri de tek başına yetmiyor. Bunların zamanla pekişmesi, olgunlaşması gerekli. Bunun yanında referanslar/tavsiyeler ve kullanıcı yorumları en az bunlar kadar önemli. Tecrübeli veya eğitilmiş veya yetenekli insanların yorumlarını okumak son derece faydalı. Amacım, bahsettiğim modeller arasında farkların tanımlanması, sonuçların kıyaslanması, ve de seçimin bu parallelde yapılması. Hatta, şu varken bu olur mu gibi yorumları da bekliyorum. Bu anlamda sorduğum soruyu değerlendirirseniz çok sevinirim...

Sadece hoparlörlere değil herhangi bir şeye kimin ne kadar bütçe ayırdığını tartışmak bence de son derece anlamsız ve gereksiz. Bu konudan doğabilecek tartışmaların, gelebilecek yorumların önünü kesmek için Sn. kasif@'in de kalın fontla yazdığı görüşümü belirterek kendimi taça atmak istedim. Ancak bütçenin ne kadar verimli kullanılıyor olması ise tartışmaya açık bir mevzu... (Burada verimliliğin tanımını kişinin algıladığı zevk olarak yapmak ise bana göre doğru değil. İşin içerisine zevk girince söz bitiyor. )

Sigara ve zevk konusunda kesinlikle size katılmıyorum. :D Sigara çok net sağlığa zararlıdır, ömrü kısaltır, insanı kısırlaştırır.. Bunu ben söylemiyorum. Sigara paketlerinin üzerinde yazıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jehu -- 29 Aralık 2009; 16:41:25 >

• Sn. Jehu,

Disko ve barlarda kullanılan sistemlerde yüksek ses seviyelerinde, bozulmadan ve heryerde(diskoda yada barda tabi) duyulmasını sağlamak asıl amaç. Hifi sistemlerde ise, sesi gerçeğine en yakın şekilde tekrar üretip, misal bir orkestra karşınızda çalıyormuş hissini uyandırmak. Amaçlar farklı, ve ürünlerde farklı.

Bol bol dinleti yapmak sizin kısık ateşte pişmenizi hızlandıracaktır
  • Rastlantı olarak konuyu gördüğüm için, bazı noktaları açıklığa kavuşturmak gerekliliği gördüm. Çünkü bu tür sorular doğal olarak zaman zaman olabiliyor.

Profesyonel ses sistemleriyle Hi-Fi sistemler arasındaki farkları kısaca merakı gidermek için şöyle sıralayabiliriz.

Profesyonel seslendirme sistemi kolonlarında, özellikle Max. SPL desibel değerleri çoğu zaman 120 Db'in üstündedir. Çünkü, büyük ve büyük olduğu kadar, ciddi kalabalık ses kirliliği içerisinde, mekan içerisindeki müşterilerin müziğin algısı içinden kopmamaları gerekir. Tabiki büyük ve kalabalık mekanlar da bunun sağlanması için, yüksek Watt çıkış gücü ve desibel seviyelerinde ses sunumu kaçınılmazdır.

Halbuki, ev ve küçük dinleti mekanlarında, bu desibel ve güçteki bir ses seviyesi, dinleyiciyi ciddi şekilde rahatsız edecek ve hatta geçici sağırlığa bile sebep verecektir. Aslında yüksek desibel'de ses, her ortam ve her kişi kulağı için zararlıdır. Pek çok mekanın girişinde de "İçerideki ses, geçici sağırlığa sebep olabilir!" şeklinde uyarı bulunur. Bu sadece duyma oranı eksikliği değil, bazı frekansların algı kaybını da doğurur.

Kişisel dinleti mekanlarındaki normal sınırlar içinde tercih edilecek müzik dinleti desibel seviyesi, 74-96 desibel arasındadır. Güç gerekliliği ise, mekanın kübik büyüklük hacmi, akustik tepkime yapısı, dinleyici konumu ve sistem tipine göre belirlenir.

Durum sadece bundan ibaret değil.

Ev ve kişisel mekan dinleyicilerine yönelik üretilen Hi-Fi sistemler de, dip ses gürültüsü, ortamında sessiz olduğu bilinciyle çok daha minimum seviyeler tutulmaya çalışılır ve cihazlar da buna göre tasarlanıp üretilir. Siz, normal şartlar da bir Club'da kullanılan ses sistemini evinizde de kurup dinleyebilirsiniz. Ancak, evinizin ortamında bu tür bir ses sistemini dinlediğinizde, güçlü power anfilerin maksimum hızda çalışan fan sesleri, rahatsız edici düzeydeki dip ses ve distorsion seviyesi ile karşılaşırsınız. Bu sorunlar, büyük ve kalabalık mekanlar da çoğu zaman, sizin belki de farkına bile varmıyacağınız şeylerdir. Çünkü, büyük ve kalabalık mekanlar da zaten doğal olarak mekandaki pek çok konuşma, bağırma, insan sesi vs. gibi ses, belli bir desibel seviyesi içinde birbirine karışır ve bu sorunları algılamanızı engeller. Bu tür mekanlarda Yüksek güç ve desibel seviyelerinde size dinletilen müzik, zaten tüm bunların üstüne çıkarak, sizi ruhi olarak eğlence mekanının havasına sokar. Zaten amaçta budur.

Profesyonel ses sistemlerinde, ana amaç, güçtür. Bu, müzikteki bazı detaylardan feragat'ı da doğurur. Her şey, olması gerektiğinden serttir. Ancak kişisel dinleti mekanlarında ise, amaç, denge ve doğallıktır.

Bu sebeple, profesyonel seslendirme ekipmanları ile, Hi-Fi sistemler farklı kulvarlardadır. 5000cc motorluk bir araçla sıkışık trafikte gitmek nasıl k, gereksizse, 1400cc'lik bir motorla da uzun yol çekilmez.

quote:

Cevabınız için teşekkür ederim. Muhabbeti biraz derinleştirelim...

Profesyonel ses sistemi ile kastım dediğiniz gibi disko ve barlarda kullanılan ses sistemleri. Çok güzel ve basit yazmışsınız. "Tek benzerlikleri ses çıkartmaları". Peki neden kıyaslamak anlamsız?. Bu hoparlörler ile dinleti yapılan hoparlörler arasında ne fark var? Bütün hoparlör firmalarının kaygıları aynı değil mi? (Sesi gerçeğe en yakın şekilde çıkarmak)...

Sn. Altanspx çok mu belli oluyor. Bırakın 802d ve 803d'yi dinlemişliği, çıplak gözle görmüşlüğüm bile yok. Bulunduğum yerden dolayı dinleti yapma şansım da yok (veya henüz ben bilmiyorum). İstanbul ve Ankara'da yaşayanların bu anlamda ne kadar şanslı olduklarının bilmeleri gerek. Beğendikten sonra satmakla, değiştirmekle uğraşmak da istemiyorum. Hatta bırakın satmayı aldıktan sonra tozunu almak için yerini değiştirmek bile istemiyorum. Dolayısı ile şimdilik kendimi kısık ateşte pişmeye bıraktım. Bu sene içerisinde kafamdakiler şekillenince ve de kendimi yeterli hissedince somut birşeyler yaparım. Bu süre zarfında ise fırsat buldukça soru ve görüşlerimle buralarda yazarım muhtelemen.

Dediğim gibi ses sitemlerine heves etmeye daha çok yenilerde başladım. Geçtiğimiz birkaç ay içerisinde bir iki alış denemem oldu ancak bilgi ve tecrübe yetersizliğinden ve de zamansızlıktan sonuçlandıramadım. Dediğinize katılıyorum. Bu tarz alışverişler beyaz eşya almaya benzemiyor. Çok sıkı araştırma, teknik bilgi, ve tecrübe gerekli. İşin kötü tarafı bunlardan herhangi biri de tek başına yetmiyor. Bunların zamanla pekişmesi, olgunlaşması gerekli. Bunun yanında referanslar/tavsiyeler ve kullanıcı yorumları en az bunlar kadar önemli. Tecrübeli veya eğitilmiş veya yetenekli insanların yorumlarını okumak son derece faydalı. Amacım, bahsettiğim modeller arasında farkların tanımlanması, sonuçların kıyaslanması, ve de seçimin bu parallelde yapılması. Hatta, şu varken bu olur mu gibi yorumları da bekliyorum. Bu anlamda sorduğum soruyu değerlendirirseniz çok sevinirim...

Sadece hoparlörlere değil herhangi bir şeye kimin ne kadar bütçe ayırdığını tartışmak bence de son derece anlamsız ve gereksiz. Bu konudan doğabilecek tartışmaların, gelebilecek yorumların önünü kesmek için Sn. kasif@'in de kalın fontla yazdığı görüşümü belirterek kendimi taça atmak istedim. Ancak bütçenin ne kadar verimli kullanılıyor olması ise tartışmaya açık bir mevzu... (Burada verimliliğin tanımını kişinin algıladığı zevk olarak yapmak ise bana göre doğru değil. İşin içerisine zevk girince söz bitiyor. )

Sigara ve zevk konusunda kesinlikle size katılmıyorum. :D Sigara çok net sağlığa zararlıdır, ömrü kısaltır, insanı kısırlaştırır.. Bunu ben söylemiyorum. Sigara paketlerinin üzerinde yazıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: teknika

1400cc'lik bir motorla da uzun yol çekilmez.

Olay 5000cc gibi giden 1400cc yapmakta. Bu ürünlerinde bedeli ağır oluyor malesef..
    Uzun yolu büyük bir zevkle çektiren bir 1400cc ye sahibim(Bknz; imzam), önyargılı olmamak lazım. Müzik sistemlerindede böyle 1400cc ler var elbet..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dr. Lecter -- 29 Aralık 2009; 22:43:01 >
  • Ama motor ömrü kısa.
  • quote:

Ama motor ömrü kısa.

İşte yine bir önyargı. :)
  • BENCE ÖN YARGI DEİL DOĞRU BİR SÖZ
  • Bence sizinki ön yargı. Yani benim önyargılı olduğumu düşünüp, arabalardan hiç anlamadığımı düşünmeniz. Neyse konumuz arabalar değildi zaten. Yoksa emin olun, o konuda da yazardım.

Aklınızda olsun. Bilmediğim konularda yazmam.
  • bu neye benzer biliyormusunuz motorsiklet motorunu arabaya takmaya benzer size gidiyor gelir ama sonra neler olur neler bunuda zaman gösterir . normal bir motor ömrünün yarısına eşittir helede 100 binde sorun cıkarmaya başlayan alman arabalarının ömrünü düşünün . ilk ele hitap ederler mazadan direk birinci ele ikinci elde zaten satan memnun alanın vay haline
  • Tamam arkadaşlar.

Konuyu alakasız yerlere getirmeyelim.

Ben sadece, diğer arkadaşlara yardımcı olmak amacıyla bir yazı yazdım. Konuyu ilgisiz yerlere götürüp topic'i kirletmeyelim.

İyi geceler.
  • quote:

Yani benim önyargılı olduğumu düşünüp, arabalardan hiç anlamadığımı düşünmeniz. Neyse konumuz arabalar değildi zaten. Yoksa emin olun, o konuda da yazardım.

Aklınızda olsun. Bilmediğim konularda yazmam.

Konuyu uzatmıyorum. Ancak öyle birşey düşünmedim. Amacım arabamdan bahsetmek te değildi zaten. Mzüik sitemleri adına örnek vermişsiniz, bende o noktadan başka bir örenk vermek istedim, ama sanırım ben anlatamamışım.
    Bir kenara not alayım tavsiyenizi; belki ileride unutabilirim sizle yazışırken mazallah. :)

@Super Cup; gerekli tartışmalar VW forumlarında yaklaşık 3-4 senedir dönüp duruyor zaten. 300.000km leri deviren 1.4 motorlar var, merakınız için tavsiye ederim güzel bilgiler paylaşılmış, belki değişir düşünceniz..

Konuyu kirletmeden sıvışayım aradan.....

• 
Sayfa: önceki 116117118119120
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.