Şimdi Ara

BOUN İŞLETME VS BİLKENT İŞLETME (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
120
Cevap
3
Favori
9.599
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: axiengavus

Öncelikle elinize sağlık çok güzel yazmışsınız

Hocam amacım yurtdışında özel sektörde çalışmak. Okul bitince direk 40 bin dolar kazanıyım demiyorum tabii ki, 3-4 bin neyime yetmez?

Koçla Boun'u kıyaslayamıyorum çünkü sıralamam 1199 ve Koç yüzde 0.01 ihtimal gelir. Bilkent ve BOUN'u kıyaslarken genelde bu işin içindeki insanlar yurtdışı için bilkent bi tık önde diyorlar, akreditesinin olması ve olanakları boğaziçine göre çok iyiymiş dediklerine göre.
    Boğaziçi içinse çap yapma olayı(işletme okurken psikolojiyi çapla okumayı düşünüyorum ) , yurtdışına istanbuldaki network ağı ile daha rahat çıkarsın demeleri ve okuduğun ortamın kalitesinden bahsetmeleri aklımı çeliyor.

Boğaziçi: Çap, istanbul, okuduğun kişilerin kalitesi
    Bilkent: Vakıf olanakları, akredite, hocaların yurtdışı bağlantısı

Yurtdışı için konuştuklarım dediğim gibi bi tık önde diyor bilkente ama bu çap olayı ve istanbulda okumak aklımı karıştırıyor cidden kararsızım. Ne dersiniz hocam?

Alıntıları Göster
    Senin dediğin +/-'lere baktığımız zaman da Boğaziçi daha ön plana çıkıyor. Özellikle çap yapmak istiyorsan ki psikolojiyle çap yönelmek istediğin alana göre çok faydalı oabilir sana, boğaziçinin çap avantajı daha çarpıcı. Vakıf olanakları konusunda tabii ki Bilkent'in çok büyük bir avantajı var ancak İstanbul fırsatlar şehri, bu olanakları kullanarak aradaki farkı kapatabileceğini düşünüyorum.

Akredite ve hocaların yurt dışı bağlantılarına gelirsek, tabii ki iki bölümün de hocaları hangi üniversiteden mezun nerelerle kontağı var ezbere bilmiyorum ama sana büyük bir avantaj sağlayacak kadar büyük bir fark olduğunu düşünmüyorum açıkçası. Bu konuda Bilkent'in avantajı akademisyenlerle çok daha rahat iletişim kurabilecek olman. İkisinde de elinden tutup seni yurt dışına götürmüyolar o yüzden her türlü çaba göstermek zorunda kalacaksın. O yüzden Boğaziçi'nde yeterince çaba gösterdiğin zaman da yurt dışının kapıları sana açılacaktır bir şekilde. Ancak burda asıl soru senin nasıl bir yurt dışına açılma planın var? Eğer ben lisansı bitirip ardından hemen yurt dışında yüksek lisans yapmak istiyorum diyorsan evet senin için üniversite biraz daha ön plana çıkabilir ama eğer burda bir uluslararası şirkette işe başlayıp ordan yurt dışına transfer olmayı düşünüyorsan yurt içindeki konumun daha çok değer kazanacaktır.

O yüzden eğer kafanda bu yaşta zor ama bir yol patikası varsa yurt dışında özel sektörde çalışma amacınla ilgili, onu söylersen daha kolay yardımcı olabiliriz bence.

• bubbachuck B kullanıcısına yanıt
    İllaki işletme mi olmalı staj yapıp danışmanlık şirketlerine girebilmek için? Analitik düşünen ve ekonomi okuyarak işin temelini alanlar da bu yolda ilerleyebilir. Üstelik bu tür şirketlerin çoğunluğunu mühendisler oluşturuyor, demek ki adamlar zorlanan ve başaran insan arıyorlar. Ya da kendini geliştirmek esas. Ayrıca bu tür şirketlerdeki ağır çalışma şartları, mesai anlayışının olmaması vs de diğer bir sıkıntı :) 3 yıl durup daha iyi maaşlı bir yere kaçmak için genelde bu tür şirketlere girildiği söyleniyor, doğru mudur hocam?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-AD7E61D87

İllaki işletme mi olmalı staj yapıp danışmanlık şirketlerine girebilmek için? Analitik düşünen ve ekonomi okuyarak işin temelini alanlar da bu yolda ilerleyebilir. Üstelik bu tür şirketlerin çoğunluğunu mühendisler oluşturuyor, demek ki adamlar zorlanan ve başaran insan arıyorlar. Ya da kendini geliştirmek esas. Ayrıca bu tür şirketlerdeki ağır çalışma şartları, mesai anlayışının olmaması vs de diğer bir sıkıntı :) 3 yıl durup daha iyi maaşlı bir yere kaçmak için genelde bu tür şirketlere girildiği söyleniyor, doğru mudur hocam?
    Evet genel olarak dediklerinin çoğu doğru. Zaten bu şirketlerde safi işletme mezunu sayısının azınlık bile olabileceğini düşünüyorum karşılaştığım çalışanlar ve mezunları düşününce. Bunun sebebi kesinlikle dediğin gibi analitik zekaya çok önem vermeleri. Yönetim danışmanlığında zaten sayılarla çok haşır neşir oluyosun sürekli bir analiz, sürekli rakamlar üzerinden yorumlama, istatistikler, data analizleri gibi analitik olarak insanı uğraşıran bir çok işle meşguller. Ayrıca dediğin gibi çalışma şartları bir ortalama beyaz yakalıya göre oldukça zorlayıcı bu yüzden çalışanları genellikle basamak olarak kullanır bu şirketleri çünkü 1-2 yıl çalıştığın zaman her konu hakkında belli bir fikir elde etmiş ve kendini oldukça geliştirmiş oluyosun. Buralarda bazen maaş hakkında çok yanlış bilgi dolaşıyor ama evet bu kadar uğraşın üstüne verdikleri para azımsanmayacak derecede. Hayatını adamana değecek kadar mı? O kadarını kişinin kendisi bilebilir.

• bubbachuck B kullanıcısına yanıt
    Ekşide yazılanları görünce önce bir şaşırdım, daha sonra ilk hedefimin bu şirketlere kapak atmak olmaması gerektiğini idrak ettim. Sizin teyit etmeniz de gönlümü ferahlattı. Önemli olan kendimizi geliştirmemiz. İşte bu sebeple ekonomiyi seçtim. Hayırlısı olsun.

• quote:

Orijinalden alıntı: bubbachuck

Senin dediğin +/-'lere baktığımız zaman da Boğaziçi daha ön plana çıkıyor. Özellikle çap yapmak istiyorsan ki psikolojiyle çap yönelmek istediğin alana göre çok faydalı oabilir sana, boğaziçinin çap avantajı daha çarpıcı. Vakıf olanakları konusunda tabii ki Bilkent'in çok büyük bir avantajı var ancak İstanbul fırsatlar şehri, bu olanakları kullanarak aradaki farkı kapatabileceğini düşünüyorum.

Akredite ve hocaların yurt dışı bağlantılarına gelirsek, tabii ki iki bölümün de hocaları hangi üniversiteden mezun nerelerle kontağı var ezbere bilmiyorum ama sana büyük bir avantaj sağlayacak kadar büyük bir fark olduğunu düşünmüyorum açıkçası. Bu konuda Bilkent'in avantajı akademisyenlerle çok daha rahat iletişim kurabilecek olman. İkisinde de elinden tutup seni yurt dışına götürmüyolar o yüzden her türlü çaba göstermek zorunda kalacaksın. O yüzden Boğaziçi'nde yeterince çaba gösterdiğin zaman da yurt dışının kapıları sana açılacaktır bir şekilde. Ancak burda asıl soru senin nasıl bir yurt dışına açılma planın var? Eğer ben lisansı bitirip ardından hemen yurt dışında yüksek lisans yapmak istiyorum diyorsan evet senin için üniversite biraz daha ön plana çıkabilir ama eğer burda bir uluslararası şirkette işe başlayıp ordan yurt dışına transfer olmayı düşünüyorsan yurt içindeki konumun daha çok değer kazanacaktır.

O yüzden eğer kafanda bu yaşta zor ama bir yol patikası varsa yurt dışında özel sektörde çalışma amacınla ilgili, onu söylersen daha kolay yardımcı olabiliriz bence.

Alıntıları Göster
    +Hocam çap yaptıktan sonra yurtdışında yüksek lisans kabul şansım artacak ve yurtdışında yüksek yapma şansını geri çevirmem. Çap yapmasam bile(ki yapmak istiyorum) yüksek yapmayı kesin istiyorum.

Bu arada hocam Bilkentte yan dal varmış. Bilkente gidersem de psikolojiyi yan dalla alacağım.

Boun işletmeye gidersem hedefim Çap+Yüksek+Erasmus+ingilizce+fransızca
    Bilkentte hedefimde tek fark çap yerine yan dal olacak. Hazırlığın yazından 2.sınıfın başına kadar fransızcayı halledeceğim. 2. sınıfta erasmus düşünüyorum.

BOUN Bilkente göre hedefimle daha mı uyuşuyor hocam?

• quote:

+Hocam çap yaptıktan sonra yurtdışında yüksek lisans kabul şansım artacak ve yurtdışında yüksek yapma şansını geri çevirmem. Çap yapmasam bile(ki yapmak istiyorum) yüksek yapmayı kesin istiyorum.

Bu arada hocam Bilkentte yan dal varmış. Bilkente gidersem de psikolojiyi yan dalla alacağım.

Boun işletmeye gidersem hedefim Çap+Yüksek+Erasmus+ingilizce+fransızca
    Bilkentte hedefimde tek fark çap yerine yan dal olacak. Hazırlığın yazından 2.sınıfın başına kadar fransızcayı halledeceğim. 2. sınıfta erasmus düşünüyorum.

BOUN Bilkente göre hedefimle daha mı uyuşuyor hocam?

Alıntıları Göster
    Bu hedeflerini ikisinde de gerçekleştirebilirsin, sana o imkanı sağlarlar. Ben sana şuna git buna git diyemem ancak senin yerinde olsaydım burun farkıyla Boğaziçi’ni tercih ederdim ikisinin arasında :)

• quote:

Bu hedeflerini ikisinde de gerçekleştirebilirsin, sana o imkanı sağlarlar. Ben sana şuna git buna git diyemem ancak senin yerinde olsaydım burun farkıyla Boğaziçi’ni tercih ederdim ikisinin arasında :)

Alıntıları Göster
    İkisi de birbirine çok yakın diyorsunuz hocam peki oldu da bilkente gittim keşke boğaziçine gitseydim der miyim? Yani ikisi arasında belirgin bir fark hisseder miyim sizce?

Bu arada öğrenci misiniz siz hocam?
  • quote:

İkisi de birbirine çok yakın diyorsunuz hocam peki oldu da bilkente gittim keşke boğaziçine gitseydim der miyim? Yani ikisi arasında belirgin bir fark hisseder miyim sizce?

Bu arada öğrenci misiniz siz hocam?

Alıntıları Göster
    Dediğim gibi staj ve çeşitli etkinlikler konusunda keşke İstanbul'da olsaydım diyebilirsin ancak dediğim gibi İstanbul'da olmayı isteyebilirsin, keşke Boğaziçi'nde okusaydım deyip pişmanlıktan karalar bağlayacağını hiç sanmıyorum.

Evet Koç'ta işletme okuyorum ben de hocam.

• quote:

Dediğim gibi staj ve çeşitli etkinlikler konusunda keşke İstanbul'da olsaydım diyebilirsin ancak dediğim gibi İstanbul'da olmayı isteyebilirsin, keşke Boğaziçi'nde okusaydım deyip pişmanlıktan karalar bağlayacağını hiç sanmıyorum.

Evet Koç'ta işletme okuyorum ben de hocam.

Alıntıları Göster
    Hocam birde yazmamışım ama ülkenin durumu ve maddiyat konusu da sıkıntı gibi geliyor. Hem devlette okuyacağım hem istanbulda. Böyle sıkıntılı bir durumda bilkent gibi olanaklı bir yer ve ankara gibi istanbuldan ucuz bir yerin avantajı olur mu? Yoksa gereksiz bir şey mi bu düşüncem

• quote:

Hocam birde yazmamışım ama ülkenin durumu ve maddiyat konusu da sıkıntı gibi geliyor. Hem devlette okuyacağım hem istanbulda. Böyle sıkıntılı bir durumda bilkent gibi olanaklı bir yer ve ankara gibi istanbuldan ucuz bir yerin avantajı olur mu? Yoksa gereksiz bir şey mi bu düşüncem

Alıntıları Göster
    Bu senin ailenin ekonomik gücüne bakıyor çok bir şey diyemem ama o maddi farkı da kapatabilirsin diye düşünüyorum.

Öncelikle Boğaziçi bir devlet ünivertsitesi ve sana bakan bir devlet olacak. Bu da sana yemeğinden kitabına bazı konularda ekonomik destek olacaktır. Belki kaldığın yurt, yediğim yemek daha kalitesiz olacaktır ya da kullanacağın kitap 0 bir kitap yerine fotokopi olacaktır ama cebinden minimum para çıkacaktır.

Belki Koç’la Bilkent’i bu konuda aynı kefeye koymak çok doğru bir yaklaşık olmayabilir ama bir vakıf üniversitesinde okuyan biri olarak, Koç-Bilkent-Sabancı en iyi vakıf ünivesiteleri olsa da bir yerde inan hepsi ticarethane kafasıyla çalışıyor ve sen okurken kendini yeri geldiğinde gerçekten öğrenciden ziyade müşteri gibi hissedebiliyosun. Yani vakıf üniversiteleri senden para koparmak için elinden geleni yapan yerler. Hangisi olursa olsun.

Ülke ekonomik bir krizin eşiğinde hatta girdi bile diyebiliriz. O yüzden Türkiye’yi özellikle 2020’ye giriş sürecinde ekonomik olarak çok yıpranacağı en az bir 2 yıl bekliyo. Sen bu krizden İstanbul’da da olsan Ankara’da da olsan sonuna kadar etkileneceksin. Evet İstanbul’da çok ciddi paralar harcayabilirsin Ankara’ya göre ancak İstanbul’un kendine has özelliklerinden biri inanlımaz çeşitliliği. Sen öğrenci halinle de bir şekilde geçinebilirsin burda. İstanbul bunu sağlar sana.

Ben bunları Bilkent’ten alacağın cep harçlığını ve ailenin ekonomik durumundan habersiz olarak söylüyorum. O yüzden, ben burda ne desem muğlak kalır.

Düşüncen asla gereksiz değil. Sadece diyebileceğim şey aynı paraya Bilkent’te yaşayabileceğin hayattan daha düşük kalitede yaşarsın belki maddiyat olarak ancak bunun büyük bir sıkıntı olacağını da pek sanmıyorum.

• boun da iyi de bilkent mi ankara hukuk mu diyorum suan bilkentin egitimi boundan asagı degil

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bursalıtimsah -- 13 Ağustos 2018; 5:43:25 >
  • axiengavus kullanıcısına yanıt
    keşke xx e gitseydim der miydim e cevap vermek istedim

Bu biraz senin kişiliğine bağlı

Ben mesela şuan bulunduğum yerde birkaç olumsuzlukla karşılaşınca keşke diğerine gitseydim diyorum

Ama diğerine de gitsem başka olumsuzlukla karşılaşabilirdim

Bu keşkeler bitmez gibi

Hangisine gidersen git keşke diyebilirsin takma yani

Bunu geçen sene aynı üni ikileminde kalıp boun cs cmpe yazan biri olarak yaşıyorum

Lisede de aynısı olmuştu başka liseye gitsem vb demiştim bazı konulards ama şimdi mezun olunca fark ettim ki o liselere gitsem dediklerimin yarısı bana göre değilmiş, yurt vb sorunları varmış

İkisi de çok güzel üniversiteler

Başarın için tebrik ederim

Bir şeyi merak ettim

Boğaziçi iibf de akreditasyon yok mu? Geçen aylarda iibf akreditr oldu gibi haber paylaşmıştı boun twitter da da ondan sormak istedim, içerk hakkında pek bilgim yok

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: alimmm78

keşke xx e gitseydim der miydim e cevap vermek istedim

Bu biraz senin kişiliğine bağlı

Ben mesela şuan bulunduğum yerde birkaç olumsuzlukla karşılaşınca keşke diğerine gitseydim diyorum

Ama diğerine de gitsem başka olumsuzlukla karşılaşabilirdim

Bu keşkeler bitmez gibi

Hangisine gidersen git keşke diyebilirsin takma yani

Bunu geçen sene aynı üni ikileminde kalıp boun cs cmpe yazan biri olarak yaşıyorum

Lisede de aynısı olmuştu başka liseye gitsem vb demiştim bazı konulards ama şimdi mezun olunca fark ettim ki o liselere gitsem dediklerimin yarısı bana göre değilmiş, yurt vb sorunları varmış

İkisi de çok güzel üniversiteler

Başarın için tebrik ederim

Bir şeyi merak ettim

Boğaziçi iibf de akreditasyon yok mu? Geçen aylarda iibf akreditr oldu gibi haber paylaşmıştı boun twitter da da ondan sormak istedim, içerk hakkında pek bilgim yok
    yök atlasta yok

• bursalıtimsah kullanıcısına yanıt
    Buymuş gördüğüm haber

Boğaziçi Üniversitesi Haberler
    Türkiye’de ilk Akredite İşletme Bölümü Boğaziçi Üniversitesi'nde
    http://haberler.boun.edu.tr/tr/haber/turkiyede-ilk-akredite-isletme-bolumu-bogazici-universitesinde

Edit:
    https://www.brad.ac.uk/management/about-the-school/accreditations/
    Buradan okudum
    Aacsb baya üst düzeymiş, diğeri klasik

Bilkentte aacsb
    Boğaziçi acca

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alimmm78 -- 13 Ağustos 2018; 6:49:25 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Bilkent işletme mezunu ablayla konuştum boğaziçi dedi. Şehir de çok erkili İstanbul yaz dedi

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • LaktozSuzSüt kullanıcısına yanıt
    sırf boğaziçine girmek için insanları yanlış yönlendiriyorsun, çok ayıp, etik değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MIT Yolcusu

sırf boğaziçine girmek için insanları yanlış yönlendiriyorsun, çok ayıp, etik değil.
    Nereyi istediğimle değil ne yazdığımla ilgilen.Söylediklerimde bir yanlışlık varsa onu eleştir aksi takdirde seni dikkate alamayacağım :)

Ayrıca sıralamam boğaziçine de bilkente de yetiyor fakat ailevi sebeplerden dolayı şehir dışına veya yurda çıkamıyorum bu yüzden listemde bilkent yok çıkabilseydim kesinlikle bilkenti yazardım
  • Yine sabancı unutulmuş listeye alımmamış halbu ki boğaziçinin sahip olduğu ACCA nın daha gelişmiş versiyonu olan AACSB ye sahip+ sınırsız bölüm değiştirme özgürlüğü+ yurt bursu + ilk 1000 deysen aylık 750 tl burs + istanbulda olması + boğaziçi bilkent ile eşit seviyede hoca kadrosu + vakıf üniversitesi olmanın sağladığı ek imkanlar + çap ve yandal yapmakta aşırı özgürlük....

Zaten mezuniyetini incelerseniz her 3 kişiden 2 si çift anadal veya yandal yapmış.

Bence tercih yaparken bunuda göz önünde bulundurun.

Ama belirteyim exchange imkanları boğaziçi kadar iyi değil..
  • LaktozSuzSüt kullanıcısına yanıt
    iyi ki oyunculuk okumuyorsun çünkü oyunculakta yeteneksizsin, zira inandırıcı gelmiyorsun.

Çok fazla mesajını gördüm potansiyel bir boğaziçi hayranısın, milletin aklını çelme, insanlık daha ölmedi, başkalarının ayağını kaydırıp yükselmeye çalışıyorsun.

Profilin gizli olmasa buraya birçok kanıt atardım nasıl biri olduğunla ilgili...
  • quote:

Orijinalden alıntı: MIT Yolcusu

iyi ki oyunculuk okumuyorsun çünkü oyunculakta yeteneksizsin, zira inandırıcı gelmiyorsun.

Çok fazla mesajını gördüm potansiyel bir boğaziçi hayranısın, milletin aklını çelme, insanlık daha ölmedi, başkalarının ayağını kaydırıp yükselmeye çalışıyorsun.

Profilin gizli olmasa buraya birçok kanıt atardım nasıl biri olduğunla ilgili...
    boş yapıyorsun hadi işine yazarsın boğaziçini görüşürüz okulda derdin varsa yoksa da başımı ağrıtma seninle uğraşamayacağım dostum
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.