Şimdi Ara

BOUN İŞLETME VS BİLKENT İŞLETME (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
120
Cevap
3
Favori
9.604
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Dostum sana tavsiyem boğaziçi bilkent sabancı üçlüsünden boğaziçi olacaktır anladım ki yurtdışı düşünüyorsun boğaziçi bu yıl 75 kişiyi exchange ile amerikaya gönderdi ama sabancı bilkent koç gibi yerler 15-20 kişiyi gönderdi. ( Exchange ile gittiğin yere daha sonra yükseklisans ve doktoraya gitmek daha kolay olur emin ol )
    Bilkent exchange ekibine mesaj attığımda amerikanın popülerliğini kaybettiğini insanların NUS, NTU gibi başarılı uzakdoğu okullarını tercih ettiğini söylemişti.

Orijinalden alıntı: MIT Yolcusu

Yine sabancı unutulmuş listeye alımmamış halbu ki boğaziçinin sahip olduğu ACCA nın daha gelişmiş versiyonu olan AACSB ye sahip+ sınırsız bölüm değiştirme özgürlüğü+ yurt bursu + ilk 1000 deysen aylık 750 tl burs + istanbulda olması + boğaziçi bilkent ile eşit seviyede hoca kadrosu + vakıf üniversitesi olmanın sağladığı ek imkanlar + çap ve yandal yapmakta aşırı özgürlük....

Zaten mezuniyetini incelerseniz her 3 kişiden 2 si çift anadal veya yandal yapmış.

Bence tercih yaparken bunuda göz önünde bulundurun.

Ama belirteyim exchange imkanları boğaziçi kadar iyi değil..
    Hatta bu da farklı bir yorum dimi :))

Dilenci değilim ama bir Sabancınızı alırım ama ifşa olmayayim diye aşağıya bir de ufak not düşiyim anlaşılmasın "exchange imkanı boğaziçi kadar iyi değil" :))

hadi arkadaşım hadi

BOОAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ - 2018 GİRİŞLİLER 

• quote:

Orijinalden alıntı: LaktozSuzSüt

boş yapıyorsun hadi işine yazarsın boğaziçini görüşürüz okulda derdin varsa yoksa da başımı ağrıtma seninle uğraşamayacağım dostum

Alıntıları Göster
    Sen boğaziçi veya başka okul ikileminde kalanlara başka okulu önermeye devam et neyse ki ben buralardayım, amacına ulaşamayacaksın :)

Orijinalden alıntı: LaktozSuzSüt

Hatta bu da farklı bir yorum dimi :))

Dilenci değilim ama bir Sabancınızı alırım ama ifşa olmayayim diye aşağıya bir de ufak not düşiyim anlaşılmasın "exchange imkanı boğaziçi kadar iyi değil" :))

hadi arkadaşım hadi

Alıntıları Göster
    Boğaziçi koç sabancı bilkentin yurtdışı imkanlarını kıyasladığım bir konum daha var istersen okur resmi verilerle bu arada belki anlamazsın, veriden kastım resmi sayılarla, en başarılı olanın kim en başarısız olanın kim olduğunu görürsün.

• quote:

Sen boğaziçi veya başka okul ikileminde kalanlara başka okulu önermeye devam et neyse ki ben buralardayım, amacına ulaşamayacaksın :)

Alıntıları Göster
    İstediğin kadar burada ol benim kafam rahat paşam yazarım boğaziçini (ki yazdım %90 oradayım) bakarım keyfime varsa derdin gelirsin yanıma buralardan sallamak olmaz

Bana rakip eliyor imajı veriyorsun ama sabancıyı da ne güzel övüyorsun :)) Sen yok mu seeenn :))

• LaktozSuzSüt kullanıcısına yanıt
    Sen bu mesajı yazmadan önce ben adama zaten ''sen yurtdışı düşündüğün için boğaziçini öneririm, bu konuda en başarılısı boğaziçi'' diye yazmıştım, görmemen normal bana laf atmaya odaklandığın için gözün başka birşeyi görmeyebilir.

Boğaziçi koç sabancı bilkentin yurtdışı imkanlarını kıyasladığım bir konum daha var istersen okur resmi verilerle bu arada belki anlamazsın, veriden kastım resmi sayılarla, en başarılı olanın kim en başarısız olanın kim olduğunu görürsün.

Alıntıları Göster
    kesin bu versusun kazananı sabancıdır dimi :) sabancı varken boun mu yazılır bölüm değiştirme özgürlüğü vs vs ne güzel cilalamışsın sabancı boyz seni :D ne tilkisin sen

neyse çok çakal adamsın seninle uğraşamam ben takıl kendi halinde

• LaktozSuzSüt kullanıcısına yanıt
    Aynen sabancıyı övdüğüm için adama boğaziçini önerdim güzel pırıl pırıl kafalar sabancıyı övüp boğaziçini öneriyorum aynen anladım

Aynen sabancıyı övdüğüm için adama boğaziçini önerdim güzel pırıl pırıl kafalar sabancıyı övüp boğaziçini öneriyorum aynen anladım
    B-A-N-A-N-E hadi işine yürü nereyi yazıyorsan da yaz beni de boun da bulursun varsa derdin cıkarsın karşıma bordo klavyeliğe gerek yok hadi naşşşş

• Adama boğaziçi öneriyorum ve hala sabancı boyz yazıyo napsın kafası yeni bilgi girişine açık değil sabancıyı da listeye dahil etmesi gerektiğini söylediğim için fanboy oldum, sabancı fanboyu olduğum için boğaziçi öneriyorum zaten, pırıl pırıl kafalar.

Sana tavsiyem boğaziçi bilkent sabancı üçlüsünden YURTDIŞI İSTEDİĞİN İÇİN boğaziçi olacaktır. Boğaziçi bu yıl 75 kişiyi exchange ile amerikaya gönderdi ama sabancı bilkent koç gibi yerler 15-20 kişiyi gönderdi, detaylı veriler var internette. ( Exchange ile gittiğin yere daha sonra yükseklisans ve doktoraya gitmek daha kolay olur emin ol )

Bilkent exchange ekibine mesaj attığımda amerikanın popülerliğini kaybettiğini insanların NUS, NTU gibi başarılı uzakdoğu okullarını tercih ettiğini söylemişti.

Sabancıdaki ekipte anlaşmalarımız arttırılıyor, boston university amerika için çok tercih ediliyor demişti.

Boğaziçi biz zaten zirvedeyiz demişti resmi sayılara bakarsak gerçekten de exchange konusunda öyleler.

• quote:

Orijinalden alıntı: alimmm78

Buymuş gördüğüm haber

http://haberler.boun.edu.tr/tr/haber/turkiyede-ilk-akredite-isletme-bolumu-bogazici-universitesinde

Edit:
    https://www.brad.ac.uk/management/about-the-school/accreditations/
    Buradan okudum
    Aacsb baya üst düzeymiş, diğeri klasik

Bilkentte aacsb
    Boğaziçi acca
    Akrediteler arasındaki fark yurtdışı için etkiler mi sizce? Sonuçta denklik.

Ayrıca üstteki yazınız içinde teşekkür ederim

• MIT Yolcusu M kullanıcısına yanıt
    Bilkent zaten tam burslu 20 kisi aliyor, bogazici ise 100. Bilkent tamamına yakınını yollayabiliyorsa, bogazici ise yuzde 75'te takiliyorsa nasil bogazici daha iyi olabiliyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: bubbachuck

Bu senin ailenin ekonomik gücüne bakıyor çok bir şey diyemem ama o maddi farkı da kapatabilirsin diye düşünüyorum.

Öncelikle Boğaziçi bir devlet ünivertsitesi ve sana bakan bir devlet olacak. Bu da sana yemeğinden kitabına bazı konularda ekonomik destek olacaktır. Belki kaldığın yurt, yediğim yemek daha kalitesiz olacaktır ya da kullanacağın kitap 0 bir kitap yerine fotokopi olacaktır ama cebinden minimum para çıkacaktır.

Belki Koç’la Bilkent’i bu konuda aynı kefeye koymak çok doğru bir yaklaşık olmayabilir ama bir vakıf üniversitesinde okuyan biri olarak, Koç-Bilkent-Sabancı en iyi vakıf ünivesiteleri olsa da bir yerde inan hepsi ticarethane kafasıyla çalışıyor ve sen okurken kendini yeri geldiğinde gerçekten öğrenciden ziyade müşteri gibi hissedebiliyosun. Yani vakıf üniversiteleri senden para koparmak için elinden geleni yapan yerler. Hangisi olursa olsun.

Ülke ekonomik bir krizin eşiğinde hatta girdi bile diyebiliriz. O yüzden Türkiye’yi özellikle 2020’ye giriş sürecinde ekonomik olarak çok yıpranacağı en az bir 2 yıl bekliyo. Sen bu krizden İstanbul’da da olsan Ankara’da da olsan sonuna kadar etkileneceksin. Evet İstanbul’da çok ciddi paralar harcayabilirsin Ankara’ya göre ancak İstanbul’un kendine has özelliklerinden biri inanlımaz çeşitliliği. Sen öğrenci halinle de bir şekilde geçinebilirsin burda. İstanbul bunu sağlar sana.

Ben bunları Bilkent’ten alacağın cep harçlığını ve ailenin ekonomik durumundan habersiz olarak söylüyorum. O yüzden, ben burda ne desem muğlak kalır.

Düşüncen asla gereksiz değil. Sadece diyebileceğim şey aynı paraya Bilkent’te yaşayabileceğin hayattan daha düşük kalitede yaşarsın belki maddiyat olarak ancak bunun büyük bir sıkıntı olacağını da pek sanmıyorum.

Alıntıları Göster
    Hocam çok teşekkür ederim, gerçekten bilgilendirmenize müteşekkirim.

• quote:

Orijinalden alıntı: YumurtaDayandi

Bilkent zaten tam burslu 20 kisi aliyor, bogazici ise 100. Bilkent tamamına yakınını yollayabiliyorsa, bogazici ise yuzde 75'te takiliyorsa nasil bogazici daha iyi olabiliyor
    Hocam anladığım kadarıyla gidenlerin hepsi tam burslu değil. Yani 180 kişinin 20si gidiyor, burslu burssuz ayrımı yapılmıyor bilkentte.

Orijinalden alıntı: YumurtaDayandi

bogazici aascb alamiyor senelerdir, bu ekonomik kosullarda uzun sure alamayacak gibi
    Hocam sizce çap yapmak ve ankaraya göre istanbulda okuyup yurtdışı networküne yakınlık daha iyi bir seçim olmaz mı? Sonuçta işletmenin yanına çapla psikoloji okumak var.
  • quote:

Boğaziçi networku daha iyi bir seçim olur ama boğaziçinde çift ana dal kolay değil, ortalamanın üstünde, zor.
    İşletme diğer bölümlere göre nispeten kolay ve psikoloji de sevdiğim bir bölüm. Zorluk çeksem de severek yapacağımı düşünüyorum

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.