Şimdi Ara

BOUN da Endüstri vs Bilgisayar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
1
Favori
408
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Düşüncem değişik sekrörlerde 4 5 yıl çalışıp girişimci olmak türkiye şartlarına göre ikisiniden hangisini hedeflemeliyim.

Aslında düşünceme göre EM daha önde görünüyor ama bazıları anlatıldığı kadar prestij sağlamadığını, zaten tüm mühendisliklerin kendi alanında verim artırma, optimizasyon gibi konularda uğraştığını en azından uzmanlaşacağın r alanın olması gerektiğini söylüyor. Bu konuda değerli fikirlerinizi almak isterim arkadaşlar.

Not:Bilgisayarda ustalık seviyem iyi bir excell kullanıcılığı.

• Konuyla ilgilenen ilgilenmeyen birçok kişinin yorumunu alsam çok güzel olur be.
  • Endüstride çimi daha fazla görebiliyorsun tadabiliyorsun diyorlar

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • alimmm78 kullanıcısına yanıt
    sizde bilgisayardakiler de EE dekilerden daha fazla görebiliyor diyemi tercih ettiniz hocam?
  • UP
  • Jokerberg kullanıcısına yanıt
    Peki önereceğiniz okul BOUN mu olurdu endüstri mühendisliğinde?
  • Zaten ikisi de aşağı yukarı ilk bin ile alıyor.O sırayı yapınca düşünürsün gidip araştırırsın konuşursun vs.Tercih soranı anlarım da hedef sormak mantıksız geliyor bana.Bunu senin bilmen lazım.İnsanlar sana hedef gösteremez.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Sihirli formülü söylüyorum: BOUN CMPE + IE Yandal.
  • IE nin sıralaması daha düşük diye orayı kazanıp girsem üstüne CMPE yandal yapsam aynı şey sayılır mı?
  • Neidüğüblrsz kullanıcısına yanıt
    CMPE yandalı yok ne yazık ki.

Detaylı bilgi:http://ogrenciler.boun.edu.tr/Home/SubPage/yandalprogramlari
  • uchihagaeshi kullanıcısına yanıt
    Mezunum hocam inanın bu konu o kadar kısa sürede halledilecek bir şey değilmiş? Tabiki öncelik oraları tercih edebilecek sıralama yapmak olmalı ama şimdiden de bölüm araştırması yapmayı mantıksız görmedim pek hocam.
  • Sağolun, inceleyeceğim şimdi.
  • Neidüğüblrsz kullanıcısına yanıt
    Ben de mezunum ve hala tam ne noktaya gelebilirim nerelerde mühendislik kazanabilirim kestiremiyorum ama düşünmek yerine sadece çalışıyorum.Bence doğru olan bu.İlk sene gördük ki her plan yerini bulmuyor.O yüzden en iyisi akışına bırakmak.İnşallah Boğaziçi'ne girebilirsiniz.
    Benim hedefim CENG okuyup IE'den yüksek lisans yapmak.Veya direk IE yazıp sonra yazılım alanında gelişmek.Amerika'da ve Almanya'da teknik üniversiteler yüksek lisans düzeyinde bu eğitimleri birleşik veriyor.Birkaç farklı alan var bilgisayar ve endüstri bölümlerinin birleştiği.Mesela System Design&Management diye bir bölüm var ikisinin kesişimi.
    Yurtdışı düşünürseniz çok da dert edilecek bir ayrım değil yani.İkisinde de önünüz açık.
    IE'de kesinlikle Boğaziçi bence.İTÜ ve ODTÜ'nün esamesi bile okunmaz söz konusu IE ise.İşletme ve iktisat bölümleriyle beraber endüstri de iş dünyasında Boğaziçinin en prestijli bölümü çünkü.

• uchihagaeshi kullanıcısına yanıt
    Sizde inşallah istediğiniz bölüm ve ilerisinde kariyeri en güzel şekilde kazanırsınız.Sağolun yorumunuz için.
  • Son bi UP
  • Ben diğer arkadaşların aksine yaptığını doğru buldum. Önce ne için çalıştığını, bunaldığında kendini nerede hayal edeceğini bilmelisin değilmi ?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.