Şimdi Ara

Boşuna okuyorsunuz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
2
Favori
519
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Türkiye'de üniversite yok arkadaşım, bazı vakıf üniversiteleri dışındaki hiçbir üniversite tam olarak üniversite değil.

Sizin eğitim alacağınız akademisyenler sizi kalifiyeli eleman yapıyor. Zamanında kendini yırtmış, iyi yerlerde eğitim görmüş insanlar, şimdi sizleri yetiştiriyor. Siz ise okulun adından etkilenerek tercih yapıyorsunuz

Akademisyenler yer değiştirince de sap gibi ortada kalıyorsunuz. Ya arkadaşım, derece yapmış çocuklar zaten çok çalışkan çocuklar (bakın zeki demedim, altını çizerim). Zaten öyle veya böyle bir yerlere gelecekler, emeksiz yemek olmuyor biliyorsunuz. Siz ise o çalışkan çocukların başarılarını ve değerli akademisyenleri görmezden gelip üniversitenin fanatikliğini yapıyorsunuz. Evet zamanında ben de böyleydim, kahretsin...

Ebeveynleriniz de bir garip. Dünya kadar para ödüyorlar, ne için? İyi yerlerde okumanız için. Kapasitesi olan çocuk bir şekilde başarır (istisnaları var ama konumuz o değil arkadaşlarr). Özel derse gönderince, dershanelere gönderince içleri rahatlıyor. Özel ders olmadan, dershane olmadan kazanamazsın mantığı hakim çoğunda. İşte bu yüzden burada yaşıyorlar ya :)

"Üniversite nedir?" sorusunun cevabını küresel boyutta vermiş üniversiteler var zaten. Ama bunlara gitmek her yiğidin harcı değildir, bunu hepimiz biliyoruz.

Gerçekten çok kaliteli üniversitelerimiz yok, ama o üniversitelerin içinde, gerçek üniversite kavramını uygulatan ve zengin bakış açıları ile öğrenciyi yetiştiren çok kaliteli akademisyenlerimiz var. Üniversite sistemimiz batık arkadaşlar, batık!

Adına, sanına, şanına kandığınız, ülkemizdeki o güzelim hocalarımız ancak sizi yurt dışına hazırlar. Bakın üniversiteler demiyorum, üniversitelerdeki cağnım akademisyenlerimiz diyorum. Ha, siz yurt dışını değil de ülkemizi seçerseniz zaten kalifiyeli eleman oluyorsunuz. Arap zihniyetinin hakim olduğu, liyakatın minimalize olduğu, hak ile değil de aracı güç ile bir yerlere gelinebilen bu dönemde zaten adınızdan herkes bahseder. Çünkü halkın da büyük bir çoğunluğu cahildir.

Çoğunuz üniversiteye iş garantim olsun, bol para kazanayım kafasından gidiyorsunuz. Bu bölüm Tıp da olur Hukuk da. Ancak hiç şunu sorgulamıyorsunuz: ben kimim? Bu soru aslında çok önemli. Kendinizi tanıma evresini geçtiyseniz sıra geldi hedef belirlemeye.

Eğitim sistemimizin ne kadar saçma olduğunu da belirtmek isterim ancak bunun üzerine defalarca konuşuldu, şimdi konumuz bu değil.

Hedefinizi belirlediniz, X üniversitesinin Y bölümüne gideceksiniz. Neden? Açtınız interneti ve "X üniversitesi Y bölümü nasıldır?" dediniz. Karşınıza X üniversitesini öven tonlarca mesaj çıktı. Siz de herkesten böyle duyunca etkilendiniz ve hedefiniz uğruna çalışmalara başladınız.

Lakin hiçbiriniz (istisnai tayfayı saygı ve sevgi ile selamlıyorum) akademisyenlere dikkat etmediniz. O kadar berbat düşünüyorsunuz ki...

Yeni bir dalga başlamış, "Top Okullar" mevzusu. Hahahahahaha, gülüyorum sadece. Vasıfsız, zengin aile çocuklarının (istisnaları var yine) kazandırdığı para ile kaliteli akademisyenler imkan yaratıp sizi yetiştiriyor. Tüm mesele işte bu. Üniversite sistemimizde böyle bir şey yok! Zamanında kendini yırtmış insanlar sağolsun sizleri yetiştiriyor.

Türkiye'de eğitim, eğitim değildir; ticarettir. Büyük bir piyasadır, açık denizdir. Uğruna binlerce lira harcadığınız okulların tek katkısı saçma sapan bilgileri daha sağlam ezberletmek. Tabii üst seviye okulları ayrı tutuyorum.

Ulan gittiğiniz okullarda Pers tarihini bile görmüyorsunuz. Sonra da kültürlü bir birey havalarına giriyorsunuz Gerçi doğru ya, üniversitenin çimlerinin hayalini kuran salaktan ne beklenir ki? Boşverin siz onu bunu, çıkarın bir geometri kitabı ve indirin dikleri, birkaç sene sonra "yeeeğs x üniversitesiii!" diye sevinirsiniz. Sizin yaşıtlarınız ise 2. hatta 3. yabancı dilini öğrensin, kendini keşfetsin ve sürekli yenilesin, kendince bir şeyler denesin, kendini geliştirsin; siz ise 18 yaşında, vasıfsız gençler olarak okulunuzu övün. Zaten başka övünecek şeyiniz yok

Netlerinizi kapıştırıyorsunuzdur şimdi siz. Arkadaşınız sizden 20 net düşük yapınca hemen nasıl da değişiyor ona olan bakış açınız? Hadi hadii, kandırmayın kendinizi... Büyük bir çoğunluğunuz böyle. Aferin size, gelecek o X üniversitesinin Y bölümü!

Her şehre üniversite açmak ahlaksızlıktır. Amaç eğitim değildir, umut tüccarlığıdır.

Üretimin olmadığı bir ülkede mühendislik yazıyorsunuz, adaletin olmadığı bir ülkede hukuk yazıyorsunuz, eğitimin olmadığı bir ülkede öğretmenlik yazıyorsunuz. İlahiyat fakültelerinde zaten siyasetçilerimiz yetişiyor ama siz gidip siyaset bilimi yazıyorsunuz. E siz kafayı yemeyeceksiniz de kim yiyecek?

18 yaşında, hiçbir vasfı olmayan, umutları tükenmiş, heyecanı bitirilmiş, gençliği söndürülmüş, kafası boş bilgilerle doldurulmuş, dünya standartlarında hiçbir yeri olmayan boş gençlerimiz var.

Ama doğru ya, bu sizin hiç de umrunuzda değil. Siz çıkarın geometri kitabınızı, indirin dikleri, hadi bakayım. Kolay gelsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Masturchiknaste -- 20 Kasım 2019; 13:19:42 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Öfkeni, nefretini kusmuşsun. Tabi, üzerine düşünülecek bir konu olduğunu değiştirmiyor bu durum. Orta Doğu bataklığında doğmuşuz, ne yapabiliriz ki? Şanslıyız ki Suriye'de, Irak'ta, İran'da değil de Türkiye'de doğmuşuz en azından. Kendimizi olanaklar imkan verdikçe geliştirmekten başka çaremiz yok.
  • Hehehehehe
    O zaman pislik yapıyordum, rahatsız oldular, özür diledim. Ama bu metinde itlik yok, gerçekler var.

• bu yazıya elenen adam da çalışmasın yani
    katılmıyorsan katılmıyorum de, neden bana saldırıyorsun ki?

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-1C92E98D9

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    evet zamanında öyle bir konu açmıştım ama zamanla fikrim değişti

attığın konu herhangi bir şeyin göstergesi değil ki

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-1C92E98D9

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    trollemiyorum neden trolleyeyim

• Öfkeni, nefretini kusmuşsun. Tabi, üzerine düşünülecek bir konu olduğunu değiştirmiyor bu durum. Orta Doğu bataklığında doğmuşuz, ne yapabiliriz ki? Şanslıyız ki Suriye'de, Irak'ta, İran'da değil de Türkiye'de doğmuşuz en azından. Kendimizi olanaklar imkan verdikçe geliştirmekten başka çaremiz yok.

• adam hakli yaw bakin finlandiyaya ibret alın bogazici mezunu dayım asgari ücret + sgk + yola çalışıyor

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • tamam boşuna

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.