Şimdi Ara

Boşuna ceza ödemeyin! (xenon-cam filmi-cep telefonu)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.071
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Trafikte bir çok sürücü polislerin keyfi ceza uygulamaları ile yüzyüze geliyor. Yasaları bilmedikleri için itiraz edemeyen sürücüler bu yüzden ödememeleri gereken cezalar ödüyorlar.

Trafikte en çok keyfi ceza uygulaması cep telefonu kullanımı nedeniyle kesiliyor. İkinci sırada da araçların aydınlatma lambaları geliyor. Teknolojik gelişimle birlikte piyasaya çıkan Zenon farları bazı trafik polisleri yasak diyerek cezaya tabi tutuyor. Peki gerçekten öyle mi?

ARAÇTA KULAKLIKLA KONUŞMAK YASAK MI?

Araç kullanırken cep telefonuyla konuşmak ceza kapsamında. Cezası da 62 TL... Peki kulaklıkla konuşursanız cezaya tabi misiniz? Sadece araç kiti ile konuşmak mı serbest?

Teknolojik gelişimle birlikte cep telefonlarına kablosuz bağlantı imkanı da tanıyan bir çok kulaklık çıktı. Trafik polisleri ise ya kanunları tam bilmedikleri ya da keyfi yorumlamalar yaptıkları için sürücülere araç kiti dışındaki bu kulaklıkların yasak olduğunu söyleyerek ceza kesiyorlar.
    Yasaya göre, araçlarda kulaklık ve benzeri aparatlarla cep telefonu ile konuşmak yasak değil. 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanununun tedbirsiz ve saygısızca araç sürme başlıklı 73. maddesi; Seyir halinde kulaklık ve benzeri aparatlar kullanarak cep telefonu ile konuşma konusunda bir yasak bulunmamaktadır.

Ancak; Yapılan araştırmalarda 110 km hız ile seyrederken cep telefonu ile konuşan sürücü tehlikeyi sezdiği andan itibaren gaz pedalından ayağını çekip frene basmasına kadar geçen sürede 45 metre, kulaklık ile konuşan sürücüde 41 metre, cep telefonu ile konuşmayan ve yola odaklanan bir sürücü ise 39 metre yol kat etmektedir. Bu nedenle araç kullanırken kulaklık vb. aparatlar kullanarak cep telefonu ile konuşmak tavsiye edilmiyor.

ZENON FARLAR YASAK MI?

TİP onayı almış olan bütün farlar araçlarda kullanılabilir. Trafikte sürücülerin keyfi cezalarla karşı karşıya kaldığı durumlardan biri de teknolojik gelişimle birlikte araç piyasasına dahil olan zenon farlarda yaşanıyor. Yol aydınlatması en üst seviyede olan ve karşıdan gelen sürücünün gözünü almayan bu farlar, bazı trafik polisleri tarafından yasak olduğu belirtilerek araçlar bağlanabilmektedir.

Yasay göre araçlara sonradan takılan farların tip onayı alınmış ilk haliyle uyumlu olması, diğer bir deyişle farların üzerinde (E) veya (e) işareti bulunması zorunludur. Aksi haldeki standart dışı farlar yasaktır. Aynı kurallar LED gibi teknolojik yenilikler içeren stop lambalar için de geçerli bir durum...

CAM FİLMİ YASAK MI?

Cam filmleri ancak sürücünün görüşünü tehlikeye düşürmesi durumunda yasaktır. Film açık tonda olup görüşü de engellemiyorsa bu durumda ceza kesilemez.
    Trafik polislerinin keyfi uygulamaları ile yüzyüze gelmemek için bu haklarınızı iyi bilin.

http://finans.mynet.com/haber/detay/ekonomi/bosuna-ceza-odemeyin/89405

• cam filminin muamması devam ediyor...

görüşü engelleme tabiri kime göre neye göre ?

akşam karanlığında mı, öğlen güneşinde mi ?

"ayrıca karşıdakinin gözünü almayan xenon" demiş ya ... neyse.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mr.big

cam filminin muamması devam ediyor...

mercekli xenon kitleriyle öküzlüğün önüne geçilebiliyor. ki aracının güzel gözükmesini isteyen insanda xenonun o kesik ışık hüzmesini tercih eder bence.

artık xenona değil ben normal farlara küfür ediyorum abicim nedense herkesin farları yani xenon ampul farketmiyor yukarı mı kaldırtmışlar uzunlarla mı geziyolar anlamadımda yani arabadaykende yürürkende yoldaki tüm arabaların farları havayı aydınlatıyo yani
  • Telefonla konuşmanın her türlüsü dikkat dağıttığı için yasak. İster kulaklıkla ister başka şekilde.

Zenon far yasak çünkü aracın üzerinde hiç bir değişiklik ve modifikasyon yapamazsın. Orjinal teybini bile sökmen yasak. Ayrıca gayet göz alıyor.

Cam filmi kaza anında tehlike oluşturduğu için yasak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Alioreh

quote:

Orijinalden alıntı: mr.big

cam filminin muamması devam ediyor...

mercekli xenon kitleriyle öküzlüğün önüne geçilebiliyor. ki aracının güzel gözükmesini isteyen insanda xenonun o kesik ışık hüzmesini tercih eder bence.

artık xenona değil ben normal farlara küfür ediyorum abicim nedense herkesin farları yani xenon ampul farketmiyor yukarı mı kaldırtmışlar uzunlarla mı geziyolar anlamadımda yani arabadaykende yürürkende yoldaki tüm arabaların farları havayı aydınlatıyo yani

fabrikasyon mercek farlı - otomatik yükseklik ayarı olan xenon farlı araçların ışığı göz almıyor doğru. Sonradan takılan kitlerde aracın arkasına biraz ağırlık binince karşıdaki sürücünün direk gözüne geliyor ışık. otomatik ayar olmayınca yüksekliğini ayarlamıyor ve sürücü de içeriden aşağı indirmiyor... normal sarı ışıktan da daha fazla göz alıyor, sürekli uzun yola çıktığım için bunu defalarca tecrübe ettim... hatta yükseklik ayarı bozulmuş bir araç arkamdan geliyordu. artık geçsin de kurtulayım şu işkenceden diyip yol verdim gitti...

• Hak hukuk bilsekte bi yere kadar kaçabiliyoruz keyfi cezalardan.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cezaya ispat zorunluluğu olmadıkça adam cezayı kafasına göre keser git itiraz et iptal ettir der. Olan sana olur. Uygulama komple yanlış. Polis memuru ilgili maddeye dayandırarak kestiği cezayı ispatla yükümlü olmalı.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    GÖZLÜK CAMI NE İLE SİLİNİR?
    14 yıl önce açıldı
    Cam filmi muayeneden geçer mi?
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • seneler önce belgesel kanalında yurt dışında ceza yiyen sofmrleri gösteriyordu, hiç unutmuyorum ceza yiyen sürücüler şaka yollu polislere takılıyordu mahkemeye gelirmisin diye adamlar evet diyordu :)

ceza yiyen mahkemeye verince direkt polis cezayı ispatlamak için mahkemede bulunması gerekiyormuş polis mahkemeye gelmediği taktirde ceza iptal oluyormuş...

çok şüküt ki bizde ileri demokrasi var...

duble yollarda adam 50 üzerinden ceza yazıyor birde dönüşte ceza yazıyor... hıza uysan tır seni çiğniyor uymazsan devlet...

geçen gün yeni hükümlere uygun minibüsümüzü çeviriyor bakıyor herşey tamam hiçbir eksik yok, araçta internet dahi mevcut o derece.. adam yine ceza yazıyor sebep memur bey ? cevap : "zırt pırt minibüs değiştiriyorsunuz kıl oldum kesiyorum var mı bi diyeceğin" var ama içimden söylüyorum..

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.