Şimdi Ara

BOSCH SMS 58M12EU BULAŞIK MAKİNESİ- WAS 20763 TR

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
4.417
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle iyi bayramlar ve iyi akşamlar, beyaz eşya alımı için araştırma yaptığımız bu dönemde donanımhaber ailesi üyelerinin fikirlerini almak istedik. Forumda tavsiye edilen çamaşır makinesinin Boch WAS 20763 TR olduğunu gördüm ve sorduğum kişiler Alman üretimi kaliteli bir makinedir dediler. Bulaşık makinesinde ise öncelikle SMS 58M88 EU modelinin tavsiye edildiğini gördüm, lakin renk olarak beyaz düşündüğümüz için (bu modelin beyazı sanırım yok, iyi bilmiyorum) SMS 58M12 EU modelinin elektrik ve su tüketiminin biraz daha fazla olmasına rağmen bize uygun olabileceğini düşündük ( bazı dostlar da güzel bir makinedir dedi, eşim için iki özellik olmazsa olmaz: bardak koruma-çatal,bıçak için 3.sepet ). Belirttiğim çamaşır ve bulaşık makinesi için görüşlerinizi ifade ederseniz çok sevinirim ya da toplam 3000 TL'ye kadar daha iyi olabileceğini düşündüğünüz tavsiyeleriniz olursa değerli fikirlenizden faydalanmak isterim. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler...

• Bosch SMS58M88EU modelinin beyazı SMS58M82EU olarak yeni çıktı. Teşhirde de inceledim, son derece iyi bir ürün. Alt sepete bardak/uzun kaçık/bıçak için raf eklenmiş. SMS58M82 modelini öncelikli öneririm kısacası. Piyasada fiyatının hakkını veren en iyi donanımlı ve dayanıklı cihazlardır. Bence ikisi iyi bir seçim.
  • hımm hemen inceliyorum can bey.
  • SMS 58M82 EU modeli için sitesinde bardak koruma özelliği yazmıyor. dediğim gibi eşimin başımın etini yediği bir diğer özellik bu :P İki ürünü kıyasladığımda 58M12EU kodlu makinenin 15 dk lık programı olup olmadığı yazmıyor, elektrik ve su tüketimi daha fazla, 5 program vb. ancak sizin belirttiğiniz modelden daha pahalı. ürünler arasında bu farkı yaratacak bariz bir fark var mı acaba?
  • Bir soru daha sorup şimdilik iyi geceler diliyorum; bosch un resmi sitesinde yeni ürün olarak SMS58M92EU modeli belirtilmiş. bahsi geçen ürünler içerisinde en az enerji ve su tüketimine sahip ürün, 5 programlı ve hem bardak koruma özelliği hem de 3. sepeti mevcut. bu ürün hakkında ne düşünüyorsunuz?
  • Katalogda her ikisi için de GlassProtect (bardak koruma) görülüyor. Biz de 82EU düşünüyoruz ve eski makinamız bardakları çok çizdi. Umarım vardır yoksa bayi ile iyi bir kavgamız olur.

quote:

Orijinalden alıntı: levent_demiralp

SMS 58M82 EU modeli için sitesinde bardak koruma özelliği yazmıyor. dediğim gibi eşimin başımın etini yediği bir diğer özellik bu :P İki ürünü kıyasladığımda 58M12EU kodlu makinenin 15 dk lık programı olup olmadığı yazmıyor, elektrik ve su tüketimi daha fazla, 5 program vb. ancak sizin belirttiğiniz modelden daha pahalı. ürünler arasında bu farkı yaratacak bariz bir fark var mı acaba?
  • quote:

Bir soru daha sorup şimdilik iyi geceler diliyorum; bosch un resmi sitesinde yeni ürün olarak SMS58M92EU modeli belirtilmiş. bahsi geçen ürünler içerisinde en az enerji ve su tüketimine sahip ürün, 5 programlı ve hem bardak koruma özelliği hem de 3. sepeti mevcut. bu ürün hakkında ne düşünüyorsunuz?

SMS58M92EU modelinde yarım saat önceden başlatıp öyle bulaşıkları doldurmak kaydıyla çalışan süper hızlı 20dakika program mevcut. Yani makineyi en az yarım saat evvel tuşuna basarak hızlı yıkama ortamı için hazırlıyorsunuz, makine suyu alıp önceden ısıtıyor. Yarım saatlik sürede de bulaşıkları doldurup makineyi çalıştırıyorsunuz. Bence bu özelliktense intensive eco(yoğun ekonomik) programının olması daha mantıklı.

SMS58M88EU ve SMS58M82 serisi ise 10lt su harcıyor, ancak kapasitesi 14 kişilik. Alt sepette ek olarak bardak rafı mevcut. Bunun yanında intensive eco programının olması da avantaj.

Kısacası ben olsam rengine göre 88 veya 82 serisinden birini seçerdim.

Bardak koruma özelliği biraz ekstra bir özellik. Bardakların çizilmesi daha çok yanlış dozajda tuz kullanımı ile alakalıdır. Yanlış tuz dozajı kullanımında bardak koruma özelliği olan bir makineyle dahi bardakları çizebileceğiniz gibi 2 programlı basit bir makinede doğru kullanımla ışıl ışıl bardaklara sahip olabilirsiniz.

SMS58M12EU daha evvelki seri. Yeni seriler piyasaya daha cazip fiyatlarla çıktılar, rekabet amaçlı olduğunu düşünüyorum.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bugün bir bayi SMS58M92EU bulaşık makinesi ve WAS20763 çamaşır makinesi için peşin 2700 TL fiyat verdi. Şu anki kampanya fiyatlarından 270 TL indirim yapmış görünüyor. Ancak, kampanyasız katalog fiyatları bana çok abartı geldi. Fiyat için bir fikriniz var mı?
  • Bir de forumda gezinirken Arçelik'in 8144 bj ile satış yaptığı ( sanırım şu an satılmıyor) ve günce lolarak LG'nin F1247TD ürün kodu ile satış yaptığı bir çamaşır makinesi var. Enerji verimliliği A++, 1200 devir, kazan temizleme özelliği, 8 kg, kırışık azaltma, yoğun yıkama gibi özellikleri ve 1000-1200 tl fiyat aralığı ile oldukça cazip görünüyor. bahsi geçen modellere göre biraz eski bir makine gibi görünse de bu çamaşır makinesi hakkında yorumunuz ne olurdu?

Of forum forum gezmekten kafam allak bullak oldu
  • quote:

Bir de forumda gezinirken Arçelik'in 8144 bj ile satış yaptığı ( sanırım şu an satılmıyor) ve günce lolarak LG'nin F1247TD ürün kodu ile satış yaptığı bir çamaşır makinesi var. Enerji verimliliği A++, 1200 devir, kazan temizleme özelliği, 8 kg, kırışık azaltma, yoğun yıkama gibi özellikleri ve 1000-1200 tl fiyat aralığı ile oldukça cazip görünüyor. bahsi geçen modellere göre biraz eski bir makine gibi görünse de bu çamaşır makinesi hakkında yorumunuz ne olurdu?

LG de fena makine değildir ama teknik donanım ve kalite yönünden Bosch ile denktir diyemeyiz. Yukarıda aldığınız fiyat normal, biraz daha araştırılırsa daha da uyguna bulunabilir diye düşünüyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: candogan62

quote:

Bir de forumda gezinirken Arçelik'in 8144 bj ile satış yaptığı ( sanırım şu an satılmıyor) ve günce lolarak LG'nin F1247TD ürün kodu ile satış yaptığı bir çamaşır makinesi var. Enerji verimliliği A++, 1200 devir, kazan temizleme özelliği, 8 kg, kırışık azaltma, yoğun yıkama gibi özellikleri ve 1000-1200 tl fiyat aralığı ile oldukça cazip görünüyor. bahsi geçen modellere göre biraz eski bir makine gibi görünse de bu çamaşır makinesi hakkında yorumunuz ne olurdu?

LG de fena makine değildir ama teknik donanım ve kalite yönünden Bosch ile denktir diyemeyiz. Yukarıda aldığınız fiyat normal, biraz daha araştırılırsa daha da uyguna bulunabilir diye düşünüyorum.

hım bu sözünüzle bizde ibre tamamen bosch a döndü. zaten hanım'a LG'yi anlatamıyorum. bosh olsun diye tutturdu, biz de o yönde ilerlemeye devam edelim o zaman can bey. madem bu saatte siz de pc başındasınız bir soru daha; samsung'un RL62ZBSW modeli için sanırım olumlu görüş belirtiyorsunuz. Bunun dışında beyaz serisi önereceğiniz başka bir model var mı samsung'a ait? (kombi tibi). şimdiden teşekkürler, iyi geceler...

• İyi geceler, ben önerecek olsam dahi Samsung'un beyaz renkte kombi tipi olan tek modeli o :)
  • hımmm anladım samsung da beyaz olarak tek kombi seçeneğimiz bu model. bizim için yeterli görünüyor. özellikle çok sessiz olduğundan bahsediliyor, aydınlatma biraz zayıfmış ama çok da mühim değil. bu dolabın almayın diyebileceğiniz olumsuz bir özelliği var mı?
  • Bu gün BOSH bayisinde WAE 24463 TR Çamaşır Makinesi ile SMS 58M12 EU bulaşık makinesi için 10 ay vadeli 2500TL ye pazarlık yapıp ilk taksitini ödedim ancak makineleri henüz almadım, acaba bulaşık makinesi SMS 58M82 EU mu alsam diye düşünüyorum, acaba ustalar ne der:)
  • olmaz derrr
  • Sebebini de söylerlerse ve yerlerine hangi ürünleri tavsiye ettiklerini, bende tavsiye ettikleri ürünlere yönelsem:)
  • Dün itibari ile WAS 20763TR çamaşır makinesi ve SMS58M82EU bulaşık makinesini 2 ay ödeme erteleme ve 12 taksit ile 2640 TL'ye almış bulunmaktayım, bana hayırlı olsun, teşekkürler candoğan üstad :P

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi levent_demiralp -- 5 Nisan 2011; 23:48:42 >
  • ben bosch bayine aynı ürünleri sordum bana 2875 diye fiyat verdi. siz neredeki bosch bayinden aldınız acaba bu fiyata?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.