Şimdi Ara

Bosch Öneri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
913
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Çamaşır makinesi alacam bütçem en fazla 1000 liraya kadar dır... Bosch un önerilerini bekliyorum.. Model oalrak verseniz severim

• quote:

Orijinalden alıntı: Felice Forte

Biraz pazarlık yapıp 1000 tl ye alabilirsiniz güzel makine

http://www.bosch-home.com/tr/ürünler/çamaşır-ve-kurutma-makineleri/çamaşır-makineleri/WAQ20460TR.html?source=browse

Öneriniz için teşekür ederim.. Ama bu makine daha güzel değil mi ? 1200 devir ve 8kg bu daha mantıklı.

http://www.bosch-home.com/tr/%C3%BCr%C3%BCnler/%C3%A7ama%C5%9F%C4%B1r-ve-kurutma-makineleri/%C3%A7ama%C5%9F%C4%B1r-makineleri/WAQ24310TR.html?source=browse

• Bosch ile Samsung' un o cihazları kıyaslanmaz. Bosch daha öndedir. waq20460 forumda en çok önerilen makinalardan. 8 kg olan ise bağımsız ayar yetersizliğinden ve kllanışsız programlarından kabul görmüyor. 1000 liraya kadar Bosch için waq20460 tektir. Alternatif olarak, Samsung wf9902 ye ve profilonun emsal fiyattaki modellerine bakabilirsiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: !brahim

Bosch ile Samsung' un o cihazları kıyaslanmaz. Bosch daha öndedir. waq20460 forumda en çok önerilen makinalardan. 8 kg olan ise bağımsız ayar yetersizliğinden ve kllanışsız programlarından kabul görmüyor. 1000 liraya kadar Bosch için waq20460 tektir. Alternatif olarak, Samsung wf9902 ye ve profilonun emsal fiyattaki modellerine bakabilirsiniz.

7kg ile 8kg ne kadar fark var... bağımsız ayarı tam olarak anlamadım.. Biraz daha açıklarmsınız.. Selamlar
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: YılbaşıÖzel

quote:

Orijinalden alıntı: !brahim

Bosch ile Samsung' un o cihazları kıyaslanmaz. Bosch daha öndedir. waq20460 forumda en çok önerilen makinalardan. 8 kg olan ise bağımsız ayar yetersizliğinden ve kllanışsız programlarından kabul görmüyor. 1000 liraya kadar Bosch için waq20460 tektir. Alternatif olarak, Samsung wf9902 ye ve profilonun emsal fiyattaki modellerine bakabilirsiniz.

7kg ile 8kg ne kadar fark var... bağımsız ayarı tam olarak anlamadım.. Biraz daha açıklarmsınız.. Selamlar

Bildiğim kadarı ile programları kullanışsız ve sıcaklık ayarı bağımsız yapılmıyor. 7kg olan model en çok önerilen modellerden. Daha detay bilgi istiyorsanız @candoğan62 ile irtibata geçin, bu modeller konusunda daha bilgilidir.

• WAQ24460TR ile WAQ24310TR modellerinin tambur hacmi aynı. İkisi de 63lt. Üzerindeki 7kg, 8kg palavralarına bakmayın; ikisinin kapasitesi aynı.

WAQ24310TR modelinin programlaması çok kıt. Pamuklu 40, 60, 90; ön yıkamalı 60; sentetik 40, hassas soğuk, yünlü 30/soğuk, karışık ve 15dk programları var. Sıcaklık ile program aynı anda ayarlandığından müdahale şansınız yok.

WAQ24460TR modelinde ise pamuklu, sentetik, hassas, yünlü, karışık programlarının yanı sıra koyu renkliler, yorgan, anti alerjik gibi sık kullanılabilecek güzel programlar var. Ayrıca sıcaklık seçimi de programdan bağımsız olduğundan daha özgürsünüz. Bu yüzden kesinlikle WAQ24460TR derim. Ya da daha ucuza Profilo CM1220ETR modeli alınabilir. Aynı ürünün Profilo halidir.

Ya da daha iyi bir alternatif olarak şu an AEG L75270FL Inverter sessiz ve sağlam motorlu ve XXL tamburlu çamaşır makinesi ElectroWorld'de kampanyada. Fiyatı 1170TL, oldukça cazip.

• konu takipte..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: candogan62

WAQ24460TR ile WAQ24310TR modellerinin tambur hacmi aynı. İkisi de 63lt. Üzerindeki 7kg, 8kg palavralarına bakmayın; ikisinin kapasitesi aynı.

WAQ24310TR modelinin programlaması çok kıt. Pamuklu 40, 60, 90; ön yıkamalı 60; sentetik 40, hassas soğuk, yünlü 30/soğuk, karışık ve 15dk programları var. Sıcaklık ile program aynı anda ayarlandığından müdahale şansınız yok.

WAQ24460TR modelinde ise pamuklu, sentetik, hassas, yünlü, karışık programlarının yanı sıra koyu renkliler, yorgan, anti alerjik gibi sık kullanılabilecek güzel programlar var. Ayrıca sıcaklık seçimi de programdan bağımsız olduğundan daha özgürsünüz. Bu yüzden kesinlikle WAQ24460TR derim. Ya da daha ucuza Profilo CM1220ETR modeli alınabilir. Aynı ürünün Profilo halidir.

Ya da daha iyi bir alternatif olarak şu an AEG L75270FL Inverter sessiz ve sağlam motorlu ve XXL tamburlu çamaşır makinesi ElectroWorld'de kampanyada. Fiyatı 1170TL, oldukça cazip.

Bugün gidip alacam Bosch WAQ24460TR ve AEG L75270FL bu ikisi arasında kaldım...

-Beni daha uzun götürecek olan(Kalite bakımından)
    -Daha fazla çamaşır alan
    -Extra olarak sessiz çalışması

Sizce hangisini almalıyım.. Selamlar

• AEG'nin farkı da zaten sıraladığınız 3 şey :) o yüzden AEG derim.

• quote:

AEG'nin farkı da zaten sıraladığınız 3 şey :) o yüzden AEG derim.

Allah razı olsun.. Aeg in programları hoşuma gitmişti.. Selamlar
  • quote:

AEG'nin farkı da zaten sıraladığınız 3 şey :) o yüzden AEG derim.

Evden aşağı çıktım mağazaları dolaştım kararsılıklarım artı..

Öncellikle makineler hakkında bilgim yok.. Sadece biraz araştırmışım o kadar..

Makinelere bakınca özellikler hemen hemen aynı oluyor fiyatlar ise farklı oluyor bu yüzden kafam karışıyor...

Markacılık yapsammı diyorum yanlış düşünmüş olabilirmiyim.. Yani beyaz eşyada markacılık yapmak doğrumu ? Doğru ise hangisini yapalım..

Birisine dedim sıcaklığı elle ayarlaması iyi mi dedi; hayır, otomotik daha iyi çünki yanlış ayarlıyabilirsiniz dedi...

Son olarak bu makinelere baktım yorumunuzu bekliyorum.. Selamlar

Profilo bayisindeki adam bu çok iyi dedi elmas kazandır falan falan (Belki elindeki son makineyi bana ydirecek :))

http://www.profilo.com.tr/%C3%BCr%C3%BCnler/beyaz-e%C5%9Fya/%C3%A7ama%C5%9F%C4%B1r-ve-kurutma-makineleri/%C3%A7ama%C5%9F%C4%B1r-makineleri/CM1000DTR.html?source=browse

Sonra elektro world a olan bu makine gayet iyi ve beğendimhttp://www.electroworld.com.tr/p/samsung-wf9902lww-camasir-makinesi/

http://www.electroworld.com.tr/p/samsung-wf1800wsv-camasir-makinesi-elmas-kazanli/ son olarak ta bu...

Birde aklıma bosch takılmış durum.. Adam dedi profilo, simens, bosch hepsi aynı markadır..

• Size bilgi veren bayinin ürün bilgisi epey eksikmiş, ya da elindeki malı vermek için laf cambazlığı yapmış.

Birincisi Profilo'daki kazan elmas değil dalga formludur.
    İkincisi ekrandan sıcaklığı bağımsız ayarlanan makinede hata yapmanız imkansızdır. Makine programı seçtiğiniz an size en mantıklı sıcaklığı önerir; siz de mantık dahilinde değiştirebilirsiniz. Mesela hassas programda 60'C sıcaklık seçmenize makine zaten izin vermez.

Aslında özellik bakımından detayda çok farklar var.
  • quote:

Size bilgi veren bayinin ürün bilgisi epey eksikmiş, ya da elindeki malı vermek için laf cambazlığı yapmış.

Birincisi Profilo'daki kazan elmas değil dalga formludur.
    İkincisi ekrandan sıcaklığı bağımsız ayarlanan makinede hata yapmanız imkansızdır. Makine programı seçtiğiniz an size en mantıklı sıcaklığı önerir; siz de mantık dahilinde değiştirebilirsiniz. Mesela hassas programda 60'C sıcaklık seçmenize makine zaten izin vermez.

Aslında özellik bakımından detayda çok farklar var.

Teşekür ederim... son olarak hangi ürünü almalyım.. elektro wordlaki samsung nasıl.. Selamlar
  • Profilo bence aynı bütçeyle daha iyi bir ürün.
  • quote:

Profilo bence aynı bütçeyle daha iyi bir ürün.

Tam aydınlanmasam içim rahat olmuyor... ınverter ve Quiet Drive motor arasında ne fark var... Samsung Quiet Drive motor kullanıyor.. ve samsung elmas kazan
    samsung bu özellikleriyle profilodan öne çıkıyor...

Özellik olarak detay dediniz.. Tam olarak anlamadım detaylar ne olabilir ki ? Selamlar
  • Buna da ben cevap vereyim. O motorlar fircasiz dc motorlardir. Normal motorlardan pahali ve surmesi zordur ama rotora surten firca olmadigindan daha verimli daha sessiz ve cok daha uzun omurludur. Firmasina gore inverter quiet drive direct drive gibi isimler alir modelleri... Ben profilo makina kullaniyorum fircali motorlu ve biraz sea yapiyor ama aman aman degil. Samsung 9902 yi alan kullanan memnun olanlar var. Para olarak cikabiliyorsan aeg de iyidir o fiyata ama kazani carboran. Celik degil. Profilolar da iyidir. İsin zor. Gonlune yatani sec gitsin

• quote:

Orijinalden alıntı: YılbaşıÖzel

quote:

Profilo bence aynı bütçeyle daha iyi bir ürün.

Tam aydınlanmasam içim rahat olmuyor... ınverter ve Quiet Drive motor arasında ne fark var... Samsung Quiet Drive motor kullanıyor.. ve samsung elmas kazan
    samsung bu özellikleriyle profilodan öne çıkıyor...

Özellik olarak detay dediniz.. Tam olarak anlamadım detaylar ne olabilir ki ? Selamlar

QuietDrive motor LG'nin DirectDrive kayışsız ve kasnaksız motor teknolojisinin aynısı.
    Inverter ise kayış ve kasnaklı; ancak ses değerleri QuietDrive'dan çoğunlukla daha düşük olan motor sistemidir.

Samsung QuietDrive motor ile öne çıkıyor. Elbette Profilo'nun fırçalı motorundan daha iyi. Ancak işin ses kısmına geldiğimizde sadece motor sessizliği yetmiyor. Bir makineye sessiz denmesi için motor dışında amortisör kalitesi, yük dengeleme yazılımı, kasa yapısı ve yalıtım da önemlidir.

Samsung'un elmas kazanı (aslında kastedilen kazan değil tamburdur) çok abartılan ve avantajı kadar dezavantajı da olan bir sistemdir. Delikler küçüktür, ancak delik sayısı da azdır. Delik sayısının az olması kazan ile tambur arasındaki su alışverişini düşürüp yıkama performansını azaltıyor. Profilo'nun kullandığı WaveDrum; yani dalga formlu ve daha bol delikli duşlama paletli tambur Samsung'un tamburundan daha başarılıdır. AEG'nin Protex tamburu zaten bu konuda rakipsiz, çünkü tamburun ters kısmı da yumuşak baskılı.

Detaydan kastım program işleyişi, tecrübe, yük dengeleme becerisi ve tamburun hacmi idi. Samsung'un 9kg modelinin tamburu Profilo'nun 7kg tamburundan daha geniş değil.

Samsung 9902LWW kötü bir model değil. Samsung'un alınabilecek nadir modellerinden biri. Ancak ikisini kıyasladığınızda Profilo öne çıkıyor.

Piyasada kazanı çelik olan tek makine Miele ve Gorenje'nin Premium serisidir. 1170TL'ye güzelim AEG varken bence bu makinelerle oyalanmaya değmez.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.