|
**BOSCH CONDENS 2300** Kullanıcıları (92. sayfa)
-
-
Modulsyonlu termostatların algoritmaları ilginç, neyi nasıl yaptıkları bilmek mümkün değil, bazen 1 derece bile düşük gösterdiği halde kombiyi yakmayabiliyor, veya o kadar az süre yakıyor ki anlamı olmuyor, ben de bu nedenle on/off bir termostada geçmeyi düşünüyorum.
Ancak sizin içerideki ısısın yavaş artmasının nedeni pompa kademesi olması zor, ısı kayıplarını değerlendirmek lazım, bir de tabi bu modulasyonlu OT ler kombiyi genellikle minimum alev boyutu ile çalıştırdığı için bu olay oluyor olabilir.
-
Hissedilen ısı konusunda memnunum aslında mesela az önce sönüktü hafif üşür gibi oldum baktım yanmaya başlamış. Sadece hava son iki günkü gibi olduğunda sorun yaşıyorum tahminen tüketimi az tutmak için kendi kendine ayar yapıyor ilginç. Malum psikolojik olarakta takılıyor insan ben 21.5 i görmeyince sanki ısıtmıyor algısına kapılıyorum. Yoksa genel olarak çalışma sistemi hoşuma gidiyor ne sıcak basıyor ne üşüyorum. Eski kombi ve termostat yanmaya başladığında yada söndüğünde sıcaklık olarak hissediyordum. -
quote:
Orijinalden alıntı: kir-piModulsyonlu termostatların algoritmaları ilginç, neyi nasıl yaptıkları bilmek mümkün değil, bazen 1 derece bile düşük gösterdiği halde kombiyi yakmayabiliyor, veya o kadar az süre yakıyor ki anlamı olmuyor, ben de bu nedenle on/off bir termostada geçmeyi düşünüyorum.
Ancak sizin içerideki ısısın yavaş artmasının nedeni pompa kademesi olması zor, ısı kayıplarını değerlendirmek lazım, bir de tabi bu modulasyonlu OT ler kombiyi genellikle minimum alev boyutu ile çalıştırdığı için bu olay oluyor olabilir.
Ben kombi alırken bu konuyu çok araştırmıştım. Modülasyonlu oda kumandaları on-off termostatlardan kesinlikle daha iyi ve verimli. Böyle olmasaydı Avrupa'daki tüm yönetmeliklerle bu tip kumandalar teşvik edilmezdi, üreticiler de bu kumandaları üretmezlerdi. Benzer şekilde eskiden bütün klimalar on-off çalışırken bugün seçenek olarak bile piyasada bulunamıyor, tüm klimalar modülasyonlu kombi gibi inverter teknolojisi ile çalışıyor.
-
Peteklerin alt kısmı soğumuş ise yani kombiden çıkıp radyatöre giden su soğumuş olarak geri dönüyorsa kombinin çalışması gerekiyordur, çünkü ev ısı kaybetmeye devam ediyordur.
-
Bina da yalıtım var mı ? Isıtılan alan kaç m2 ve kaç metre petek var ? Cr50 nin gösterdiği anlık oda sıcaklığını başka dijital termometreyle karşılaştirdiniz mi ? Düşürme ve ısıtma arasında fazla fark olmaması daha iyi,0,5 yada 1 derece makul. -
Arkadaşlar merhaba bosch 2200 kombim var evim yerden ısıtma tesisat temizlenip 3 ay önce takıldı.
Sorunum kombi 45 dereceye ayarliyorum 51 dereceye geldiğinde kapanıyor 10 dakika sonra tekrar çalışıp 51 derecede duruyor evimde genelde 2 saatte ısınıyor.
Sorunum burdan sonra başlıyor. Kombi çalışıp 15 saniye içinde 51 dereceye gelip yaklaşık 8 dk duruyor ve tekrar 15 saniye çalışıp 51 derecede duruyor ve haliyle ev soğumaya başlıyor sizce bu durum normalmi acaba ? Tecrübeli arkadaşlardan bir yorum alabilirsem çok sevinirim.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Öncelikle kombi altındaki filtreye bir bakın, tesisat temizlense de belli olmaz, birşeyler kalıp filtreyi tıkamış olabilir.
-
Bu kombiyle beraber dış hava sensörü kullanan var mıdır? -
merhaba arkadaşlar;
bugün kombi ve oda termostatının bir kaç kere arıza kodu vermeden kapandığını gözlemlemem üzerine kombinin yanındaki sigorta şalterini kapatıp yeniden açtım. fakat 10-15 dk sonra yani ateşleme yaptığı yük altında olduğu zaman kombi yeniden kapandı.
sanki sigorta atmış gibi kapanıyordu fakat sigorta şalteri hep açık durumda idi buna rağmen elektrik yoktu. şalteri tekrar açıp kapadığımda düzgünce çalışıyor fakat 10 dk sonra yine yük altında iken bu durum tekrarlanıyordu.
bu sırada kombi başında bekledim ve kombiye bağlı siemens tekli c2 sigortadan çatır çutur sesler geldiğini (koku veya duman yok) fark ettim. şalteri tekrar kapayıp sigorta kablo bağlantılarını söküp tekrar taktım (Belki gevşemiş olabilir bu yüzden temazsızlıktan o sesler geliyordur diye düşündüm)
fakat yine aynı durum tekrarlandı. allahtan kombi düzgün çalışıyor. bende anakart vb yanmasın diye şalteri ve kombiyi kapadım. kombi düzgün çalıştığına göre sorun sigortada olsa gerek.
evde baktım tekli c2 sigorta hiç yok. fakat yine siemens tekli b16 sigorta var.
kısıtlamalar nedeniyle pazartesiye kadar mağdur olmamak adına bu b16 sigortayı takıp idare etsem olur mu? uyumlu mudur yoksa bekleyeyim mi?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wosswoss -- 26 Aralık 2020; 21:45:9 >
-
düzde bağlayabilirsin hocam nasılsa panoda başka sigorta da var.Ama her ihtimale karşı c16 yı bağla.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: meeb
düzde bağlayabilirsin hocam nasılsa panoda başka sigorta da var.Ama her ihtimale karşı c16 yı bağla.Merhaba Hocam,
C16 değil B16. gerçi C-B fark ediyormu bilmiyorum ama pazartesi günü zaten arkadaş gelip C2 takacak. benim amacım pazar gününü geçirmek..
Doğru dediğiniz gibi ana panoda'da sigorta var direkte bağlanabilir. Ama korkuyorum B16'yı bağlamayada, acaba kombi anakartında bir sorun vb. yaratırmı fazla yüksek veya düşük kalırmı diye. izmir karşıyakada oturuyorum pek fazla elektrik kesintisi voltaj düşmesi vb.de olmuyor gerçi..
kararsız kaldım uyarmı B16 uymazmı diye :)
-
geçikme süreleri farklı.Siz takın hocam inanın sigortalar kombiyi voltaj dalgalanmasına karşı korumazlar.Ancak kombide oluşan kaçak kısa devre vs. gibi durumlarda kullanıcıyı korurlar.Gerçi sigortaların hepsi böyledir cihazı korumaktan çok kullanıcıyı korurlar.Kombiyi daha çok regülatör , akım koruma prizleri gibi şeyler korur.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Merhabalar,quote:
Orijinalden alıntı: wosswossMerhaba Hocam,
C16 değil B16. gerçi C-B fark ediyormu bilmiyorum ama pazartesi günü zaten arkadaş gelip C2 takacak. benim amacım pazar gününü geçirmek..
Doğru dediğiniz gibi ana panoda'da sigorta var direkte bağlanabilir. Ama korkuyorum B16'yı bağlamayada, acaba kombi anakartında bir sorun vb. yaratırmı fazla yüksek veya düşük kalırmı diye. izmir karşıyakada oturuyorum pek fazla elektrik kesintisi voltaj düşmesi vb.de olmuyor gerçi..
kararsız kaldım uyarmı B16 uymazmı diye :)
Alıntıları Göster
Öncelikle akım değeri ne olursa olsun konut için C tipi sigorta bağlayan elektrikçi arkadaşı mümkünse bir daha evinize sokmayın hocam:) Konutlarda b tipi sigorta kullanılır. Sanayide, yani özellikle elektrik motorlarının çokça bulunduğu tesisatlarda ise c tipi sigortalar kullanılır. Meeb arkadaşın dediği gibi b tipi sigortanın nominal akım değeri kaç amper ise herhangi bir sebeple o değerin 5 katına kadar bir akım yükselmesi olduğunda sigorta otomatı devreyi açar. C tipi sigortalarda ise devrenin açılması, bu nominal akım değeri yaklaşık 10 kat yükseldiğinde olur. Haliyle aynı özellikteki b tipi sigorta c tipine göre, arıza akım değerleri çok daha fazla yükselmeden devreyi açar. Gücü yüksek elektrik motorlarının ilk çalışması anında yüksek değerlerde demeraj akımları oluştuğundan, motor devrini bulmadan sigorta atmasın diye C tipi sigortalar iş yerlerinde tercih sebebidir. Ancak evlerde bu durum söz konusu değil. O yüzden ev için b tipi sigortalar uygundur. Kombilerde 2 Amperlik B2 tip sigortalar uzun süreli kullanımlar için idealdir ancak cihazın problemsiz olduğundan eminseniz geçiçi olarak elinizdeki 16 Amperlik B16 tip sigorta da kullanabilirsiniz. Kısa vadede, kutup ayısı ile karşılaşan çöldeki bedevi şansınız yoksa problem yaşamazsınız:)
-
Arkadaslar ben burayi okudukca kafam karıştı, cr 10 oda termostati ile beraber kullaniyorum. Kombide 50 derecede izmirde yasadigimiz icin isinma sorunu yaşamıyoruz ev yalitimli, 5 m petek var 75.m2.
Kimileri pompa ayarindna bahsetmis, kimileri termostatlarin isini duzgun yapmadigindan.
Tuketimi düşürmek icin yapmam gereken bisey varmi?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi veli_03 -- 27 Aralık 2020; 15:10:38 >
Oda termostatim varsa tüketiminde düşüktür ozaman.??
Ev giris kat altim garaj gecen ay ort 21 derecede oda termostatiyla yaktim 150 tl civari bisey geldi, ama kombi suyu 60 ta çalışıyordu, okudugum kadariyla bu yanlışmış, 50 55 araliginda olmaliymis verimlilik icin onu düşürdüm bakalim takip edeceğim
Kombilerde Siemens C2 ya da C3 kullanılır. Siemens’e mail atıp öğrenebilirsiniz.
Normal değil. Temizlik yaptırın + kombi altı filtreleri kontrol edin. Bu kombinin 15 saniyede 50 dereceye gelmesi mümkün değil.
quote:
Orijinalden alıntı: XitsillaKombilerde Siemens C2 ya da C3 kullanılır. Siemens’e mail atıp öğrenebilirsiniz.
Merhabalar,
Daha önceki mesajımda yazdığım gibi standart evlerde (özel bir cihaz yoksa) b tipi sigortalar kullanılır. Bir önceki mesajımda b ve c tipi sigortaların farkını yazmıştım. Dediğim gibi B2 ve C2 tip sigorta arasında şöyle bir durum var. B2 tip sigortada, sigorta üzerinden geçen aşırı akım 6A ile 10 A arasında bir değere ulaştığında yaklaşık 0,4 saniye içerisinde sigorta otomatı atarak devreyi açar. C2 tip sigortada ise arıza akımı 10 A ile 20 A arasındaki bir değere ulaştığında yine yaklaşık 0,4 saniye içerisinde sigorta otomatı atarak devreyi açar. Dikkat ederseniz her iki tipteki sigortanın açma süreleri aynı fakat aşırı akım açma değerleri farklıdır. Siz C tipi sigorta kullanırsanız arıza akımı daha yüksek değerlere ulaştığında sigorta görevini yapacaktır. Bu durumda da dolaylı olarak hem açma süresi artacak, hem de arıza durumuna ve konumuna göre cihaz daha yüksek aşırı akımlara maruz kalacaktır.
Gelelim kombi işine. Kombilerde en çok güç tüketen parça malumunuz üzere sirkülasyon pompalarıdır. Bosch 2300i gibi yeni nesil kombilerde kullanılan pompanın etiket değerlerine bakarsanız, WILO PARA 25/8 için söylüyorum, maksimum çalışma kapasitesinde 0,66 A akım çektiği belirtilmiş. Bunun bir düşük modelinde 0,44 A değeri var. Şimdi pompa da bir nevi elektrik motoru gibi davranıyor ve endüktif özelliği var diyebilirsiniz ancak bunlar frekans kontrollü. Öyle olmasa bile bu pompaların güçleri düşük olduğundan (50 W, 75 W gibi) kalkınma akımları b tipi sigortayı etkileyecek kadar yüksek olmayacaktır.
Firmaya sorma durumunu sizler benden daha iyi biliyorsunuz:) Kurumsal olarak tarif edilen birçok firma dahil olmak üzere sorulan soruların yüzde doksanına alakasız ya da ezbere cevaplar geliyor. Çünkü cevabı veren personelin bir çoğu genellikle teknik konulara hakim olmayan müşteri hizmetleri personeli. Bu forumda yaşananları görüyoruz zaten hep beraber. C tipi diyene sormak lazım niye C tipi? Güç-akım-zaman eğrilerini bir paylaşsın bakalım neye göre C tercih etmemiz gerekiyormuş? Emin olun şu forumda okuyup araştıran, inceleyen birçok arkadaş o cevapları verenlerden daha detaylı ve fazla bilgiye sahip.
Ayrıca konudan bağımsız olarak bu yazıyı okuyanlara bir de kamu spotu verelim :)
Güven ve huzurunuz için her şeyden önce kaliteli tesisat, iyi topraklama + kaçak akım sigortası (30 mA’lik versiyondan) kullanın ve kullandırtın.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X