Yaklaşık 2 sene önce Bosch 800 devir makina almıştım. Makinanın çalışmasında sorun yok. Fakat çamaşırların üzerinde beyaz bölgesel deterjan kalıntıları kalıyor çoğu zaman. O bölge ayran dökülmüş gibi çok kötü gözüküyor. Çok fazla deterjan da koymuyoruz. Bu normal midir? Yoksa makinanın hatası mı? Konu hakkında bilgisi olan arkadaşların yorumlarını bekliyorum.
deterjan kalitesizliğine bağlı olabilir, sıvı likit matik deterjanı kullanabilirsiniz, varsa ekstra durulama seçeneğini aktif edin, sularınız yeterli tazyikte akıyormu, kontrol edin, deterjanı azaltmayı deneyin...
Bende buna benzer bir sorun yaşıyorum. Çamaşırlarda herhangi bir sorun yok ama detetjan konulan yerde özellikle yumuşatıcı haznesinde deterjan oluyor. Her yıkamada olmuyor. Nasıl oluyor anlamadım. Yumuşatıcı kısmına deterjan kalıntıları doluyor. Arada geçebilecek bir yerde yok. Eşime defalarca sordum acaba buraya yanlışlıkla deterjan mı koyuyorsun diye ama yok dedi. Kapağı kapatınca zaten kutu gibi yeler tazyikli su ile yan bölmeye geçmesi bile imkansız.Yukarılarıda sıfır kapanıyor.