Şimdi Ara

BOSCH BULAŞIK MAKİNESİ E15 ARIZASI!! ? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
121
Cevap
8
Favori
238.379
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • ön tarafı kaldırıyoruz değil mi..

    bende de e15 arızası var .. bosch marka bulaşık makinesi.
  • Bizim makinede dün gece e15 arızası verdi. Dediklerinizi yaptım ama şimdide E09 hatası veriyor bitime yakın. Makinenin suyu hiç ısınmıyor.

    Tıpkı bu videoda ki gibi.







  • quote:

    Orijinalden alıntı: Yusuf Miroğlu

    Bizim makinede dün gece e15 arızası verdi. Dediklerinizi yaptım ama şimdide E09 hatası veriyor bitime yakın. Makinenin suyu hiç ısınmıyor.

    Tıpkı bu videoda ki gibi.





    ısı pompası denilen parça arızalı pompaya bağlı rezistansı sökerek sadece rezistansı değiştirirerek arızayı giderebilirsiniz.rezistans serviste ayrı satılmaz o yüzden sizden çok büyük bi rakam isteyeceklerdir.rezistans bende var isterseniz gönderirim.fiyatı 160tl




  • arkadaşlar e15 uyarısını görürseniz yapacağınız şey makinenizin fişini prizden çekin.sonra makinenizi yerinden çıkarın ve arkaya doğru 45 derece açıyla yatırarak 15 dakika bekletin sonra makinenizi tekrar yerine yerleştirin ama fişini takmayın ve yarım gün (12 saat kadar) bekleyin sonra fişi takıp kullanmaya devam edin.bu hatayı ne zaman verirse bunu yapın boşuna servise para vermeyin.bide rep yaparsanız
  • Yusuf Miroğlu kullanıcısına yanıt
    kardeş biz TÜRKLER çok biliriz bilirsin benim sana önerim ' ventil' alman.ventil makineye sıcak soğuk su girişini sağlayan parça.makinenin o parçasına bak üzerindekileri bi yere not et.bu parçayı servisten almak istersen 2-3 katı paraya giydirirler o yüzden tesisatçılara sor en fazla 80 tl.biraz el becerinde varsa (ben kendim taktım biraz uğraştırdı ama yaptım ) kendin tak onada para vermezin.bu parça bozuk olunca makine içeri aldığı suyun sıcaklığını ölçemiyor dolayısıyle soğuk suyu ısıtmadan kullanıyor.benim makinenin sorunu çözüldü sadece arada bir e15 hatası veriyor onuda fişini çekip makineyi 45 derece arkaya doğru yatırıp 15 dakika bekliyorum sonra makineyi tekrar yerine koyup fişi takmadan 12 saat kadar bekletiyorum.dünyanın sonu değil 12 saat.sonra fişi takıp sorunsuzca kullanmaya devam ediyorum.böyle anlaşıp gidiyoruz makinemle .işe yarayacağına inanıyorum yararsa rep yapacağınada inanıyorum




  • Hem e15 hemde e09 hatasından sonra bence bu makine daha iflah olmaz.

    Kaç kere zaten motoru değişti garantisi varken. 8.yılına girdi çöpe atmak daha makul gibi duruyor.

    Şuan soğuk soğuk yıkıyor. İçine kettle da su kaynatıp döküyoruz.
  • 2 aydır ara ara e 15 hatası veriyor , bende makinayı öne çekiyorum çalışıyor.baktım olacak gibi değil servisi aradım, onlarda bana aynı şeyi söyledi : makinayı kaldırın ve 24 saat bekletin.bakalım yarın bu saatlerde indircez, bi daha aynı arızayı verecek mi???

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aynı sorunu ben de yaşadım. Makinenin ön tarafındaki vidali ayakları yükselterek arkaya doğru meyil verdim ve çözüldü. Makine arkaya dogru meyilli olmalı. Öyle durmalı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çözümü yazandan Allah razı olsun. Bugün de aynı şey benim başıma gelmişti. Önce servis talep ettim, sonra dedim ki kesin forumda çözümü vardır. Yine forum beni yanıltmadı her zaman olduğu gibi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eyvallah arkadaşlar çözdük sorunu
  • Arkadaşlar, Bosch marka bulaşık makinem E-24 hatası veriyor. Su tahliye filtresini ve motorunu söküp temizliğini yaptım. Makinenin içerisine su koyup çalıştırdığımda tahliye yapıyor. Ayrıca programı başlattığımda program başında tahliye yaparken kapağını açıp kapattığım zaman yıkama işlemini yerine getiriyor. Fakat müdahale etmessem E-24 hatası verip duruyor. Su tahliye motorunun hemen üstünde sensör var ondan şüpheleniyorum veya ana kart olabilir diye düşünüyorum. Bu konuda tecrübesi olan arkadaş varsa yardımını bekliyorum.
  • herkes bi arkadaşa dua etmiş ama ondan önce aynı şeyi söyleyeni fark eden olmamış



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Man Down -- 1 Ekim 2016; 19:53:34 >
  • E15 hatası benim cihazimdada vardi aldığından beri biktirmisti şalter attiriyordu, en sonunda garantisi bitti bende makineyi soktum ve altında 1 parmak su olduğunu gördüm bosch genel merkezini aradım gelip baktılar bakan servis elemanı fabrikasyon bir sıkıntı olduğunu söyledi, makinamızi aldılar götürdüler fabrikasyon olduğu belirtilen arıza için benden 380tl bedel bictiler siz siz olun kesinlikle bu arıza olduğunda teknik servis elemanına cihazının altına sokup baktirin makinanin altında beyaz yuvarlak köpük var o köpük gün altı su doluydu garantisi bittiği için ben 380 lira para ödedim siz odemeyin

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu E15 hatası ciddi manada sıktı artık. Yarın servis geliyor, klasik cümleyi söyleyeceğini düşünüyorum; "Kullanıcı Hatası"
    Yarın bilgi veririm...
  • Servis geldi, arkadaşların dediği yönün tam aksine arka ayaklarını kaldırarak öne doğru eğdi ve 30 liralık temizleyiciyi 35 TL'ye satarak gitti. Kısacası bu E15 beni ciddi manada kıllandırdı.
  • Kardeşim kgaranti varsa servis fişleri ile kaymakamlığa git şikayet et al paranı git başka marka al benden sana tavsiye .Benim makinanin garantisi bitti 380 lira ödeme yaptık bu makineler de sanırım kronik problem contanın artık sacdanmi nedir su kaçırıyor altına biriktirilir ve sonunda ya isi motoru bozuluyor yada şalter attiriyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • nztekin kullanıcısına yanıt
    aynı arızayı bende siemens marka bulaşık makinesinde yaşadım.filtreyi temizleyip denedim olmadı senin gösterdiğin yöntem ile düzeldi. dostum cevabına sağlık yıl oldu 2017 ama yöntem hala işe yarıyor. :)
  • Bu arıza sanırım bosch marka bulaşık makinelerinde kronik. Bizim makine de aynı arıza veriyor. Arkadaşın dediği yöntemle düzeliyor. Bir de ön ayakları yükseltmeyi deneyeceğim bundan sonra bakalım bir daha hata verecek mi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar ben de aynı sorunla karşılaştım ve yukarıda belirtilenler gibi yaptım, sorun çözüldü. Tahminimce Bosch, Siemens lerde alışagelmiş bir sorun olmuş.
  • nztekin kullanıcısına yanıt
    Yaw abim ne iyilik yaptin sen biliyon mu :)

    2 dk da yaptim.

    Profilo bulasik makinesi. Lamba Yanıp sönüyor..

    Allah Razi olsun senden..

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.