Şimdi Ara

Boşa kuruntu mu yapıyorum ?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
264
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Erasmusa gelmeden önce hayatım cok iyidi yanı nasıl desem sevdiğim kızla herşey yolundaydı ailem ile herşey iyidi arkadaşlarla cok iyidi eğitim saglık vs cok güzeldi yanı o mutluluk ütopyasına ulastım dıyebilirim.

ama geldim buraya nese gel git zaman kız arkadasla sorunlar fazla yaşamadık bir kaç benım hatamdan dolayı kavgalar cıktı ama hatalı oldugum ıcın tekrar arayı duzelttık bana herzaman destek oldu.

ailem maddi bakımdan destek oldular yanı hıc sıkıntı cekmedım.

benden bekledikleri tek şey ise dersleri vermemdi.Ama başaramadım diyebilirim.5 Dersin 2 sini verdim. diğer 3 ü açıklanmadı ama acıklansada ümitli değilim lisans ogrencısı olmama ragmen master derslerı secmek zorunda kaldım ders uyusmazlıgı nedeni ile.ama yılmadım calıstım son sınava geldıgımızde ters bi hocaya denk geldim sınav baslarken notları sırada gördü kopya dedi daha sınav kagıtlarını yenı vermıs kıtapcıga ad soyad yazarken :) acıklamaya calıstım durumu yınede dınlemedı erasmus ogrencısıyım vs dedim haliyle yıne dınlemedı eyvallah diyip tamam dedim rapor tuttu sonra.

büyük ihtimal o dersten kalıcam kalmak sorun degıl bunu erasmusuma kotu etkilicek sekilde inşallah yansıtmazlar dısıplın sucu vs. diye ama erasmus oldugumdan sanmıyorum.

neyse bu surecte ailem haliyle kızdı biraz ama haklılar tek bekledikleri derslerı vermemdi durumu onlarada acıkladım master derslerı altından kalkamıyorum dedim ama yok yaparsın dediler elimden gelenı yaptım zaten.büyük ihtimal;

1:) dönem uzayacak
    2:)son sınıfa gectım bu arada kpss vs yalan olacak donem uzadıgı ıcın kazansamda mezun olamıyorum

benım anlamadıgım ıse gelmeden once 3.5 GNO sahiptim.kümülatif bakımından bölümde 1.sıradaydım arkadaslarım herzaman sınavlarda bana danısırlar normal gundelik hayatta bile bana danısırlardı herşeylerini güvenırler bilgeliğimi tasvip ederlerdi ama ne olduysa;

bunlara dönem uzayacagını soyledım sen yaparsın hala dediler iş ciddiye bindi dedim ortalamam da dusecek dedim haliyle sonradan bir sevinç bir sevinç kapladı bunları.

gözleri benım akademik ilerleyişimde miydi? bu arkadas grubum ile kpss beraber calısacaktık sınavlara hep beraber calısırdık ama artık bana sınav hakkında ses cıkarmaz oldular ortalamam duscegınden sevınır gibi bi hal takındılar kpss calısmana gerek yok donem uzuyor demeye basladılar destek olmalarını beklerken ben.

bu sürecte kız arkadasım her seferınde destek oldu canını sıkma gerekirse maddiyat konusunda birikimimi veririm dedi (cunku okula erasmustan 1 ay erken donmemden dolayı borcum olacak)

ama diğer herkes bana sanırsın guvenmemeye basladı kotu gozle bakmaya basladı hergün benı arayan arkadaslarım 2 hafta ben aramasam aramaz oldu.

örnek vereyim; ev arkadasım 3 yıldır ev arkadasım 4. yıl ıcın dedım eylülde gelcem kirayı ozaman veririim diye anlastık ama ben erasmusa gıtmeden eve bırını sokmustum kendı odama kira için.O kişi temmuzda cıktı dedi 2 ay onceden basla vermeye ben de dedim eylül diye anlastık ama senı yınede sıkıntıya sokmamak ıcın bırını daha bulurum 2 aylık dedim.Kabul etmedi güvenemem dedi

bende veremem dedim ozaman o parayı suan oda dırek 3 yıllık ev arkadasım yenı bırını bakarım dedi.Tamam eyvallah dedim evdeki eşyaları satıyoruz payımı gonder 1 hafta ıcınde deyınce bu korktu bı an o kadar parayı nasıl veririm diye dusundu galiba kardesım dedi ben senın yerıne verırım dedı bu ay diğer ay verırsın sen dedi ters donus yaptı.ben yıne eyvallah dedim.

sonra bana 1 ay sonra gelip dedi ki eve 1 aylık bırını buldum kanka senı rahatlatır hep.İçimden dedim hanı guvenmıyordun kımseye cakala bak sen dedim.meğersem bi arkadası rıca etmiş direk almış

en yakın dedıgım arkadaslar teker teker sınavlarda kendı aralarında grup olusturmaya basladılar yanı ben bi grup kurmustum kendılerı o arkadas grubunu bolerek yenı arkadas grubu kurmuslar ve arada muhabbetler de su donuyormuş.

m.dexter gelince yıne alırız aramıza vs tarzı seyler .

ama bunlar sımdıden kendı baslarına calısmaya basladılar grup olarak yedikleri içtikleri ayrı gıtmıyor ben aramasam 1 ay aramazlar :)

o değil geçen gün dogum günüm ya ınanırmısın aralarında kimse kutlamadı ya kız arkadasım gıtmıs zorla bunlara kutlayın dedi bana o koydu ya:)

ailem ise maddi olarak sagladıkları paraların karsılıgını alamadıklarından kızgınlar yanı ne bileyim artık kendı basınasın dicekler gibiler :)

gelmeden once sporda profesyonel seviyeye cıktım erasmusta herşeye ragmen vucudu korumaya calıstım ama bu olaylar psıkolojımıde etkileyerek artık 1 aydır spor ırademıde kaybettim diyeti bozdum.define dönemimdeyken bir anda bulka geçtim.alkola sardım sigaraya sardım arada.

millet erasmusa kafa dınlemeye gelir dersler kolay erasmuslusun gecırırler algısı yapmıslar ama almanya hiçte öyle değil yanı egıtımde herkes eşit disiplinliler abi ırkcılıkları zaten meshur 1.7 gelen dersımı hoca kaanat kullanarak 2.7 ye cekti ya bu hocada türklere anti bakışlı birisi.

erasmusa gelmeden once kendı capımda herseyım ıyıdı mutluydum popülerliğim idare ederdi ama geldim gittim herşey bitti surda 1 aya turkiyeye donucem kimse ırgalamıyor ne ailem ne insanlar kız arkadasım bile artık alıstı duruma o bile ırgalamıyor diye dusunuyorum onu üzüyorum bagırıyor cagırıyorum.ama halbuki öyle olmadıgını biliyorum ama bu olaylar yüzünden hep ona patlıyorum.

----sonuc olarak ben boşa mı kuruntu yapıyorum yoksa acı tecrübemi kazanıyorum ? bu yaşadıklarım birer sınav mı yoksa gercek yüzlerınımı görüyorum ? yada uzaktayım diye mi böyle geliyor yanlarında olsam daha mı farklı olucak?

bunları dusunmekten artık yemek bile yemez oldum kafam hep bunlarda ve bu kopya olayından sicilime kotu işlenır ilerde türkiyedeki sınavlarda sorun yaratır mı diye dusunmekten kendımı alamıyorum

-arkadaşlar biraz uzun oldu kusurabakmayın ama bu süreçte bana destek olan tek sizler vardınız yanı ara ara konular actım hep siz destek oldunuz ne bileyim kız arkadasımı bile sorgulamaya basladım yıne sız destek oldunuz teşekkürler herşey için.

• Yapacak bisey yok universite arkadasliklari boyle oluyor. Tavsiyem beklentin olmasin pek bu tarz arkadasliklardan.
    İcin rahat olsun dondugunde can ciger olurlar yine :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hmarc H kullanıcısına yanıt
    hocam öylede ne bileyim insan yine düşünuyor iyi gün dostlarımıydı diye herşeyimi kaybetmiş gibi hissediyorum
  • Universite arkadasliklarinin %97si biter uni zamani her gun takildigin kisi bile uni bittigi gibi hic samimiyet yokmus gibi davraniyorlar ve her seferinde bu oluyor bu sefer boyle olmaz dedim ama yine başim yandi.Ben cabuk baglanirim artik kimseye bel baglamamak gerekiyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • İnsanin o yaslarda fikirleri davranis tarzlari oturdugu icin tanistigi herkese tecrube ettigi sekilde yaklasiyor. Sende bu olaydan tecrube edinip yeni tanistigin insanlara yeni tecrubelerinle yaklasacaksin. Bu gayet dogal bir durum elinden birsey gelmez sadece keyfine bak

• M.Dexter kullanıcısına yanıt
    çıkarcı dostlar hocam işi düşünce can ciğer olurlar boşa dememişler düşenin dostu olmaz diye sen derslerine asıl boşuna moralini bozma hayatta böyle şeyler olacaktır düşe kalka güçleneceksin gücünü tekrar topladığın zaman hepsine çekecek bir s*ktrn ve o gün huzurun zirvesini yaşayacaksın
  • Hem insanların gerçek yüzünü görüyosun hemde boşa kurhntu yapıyosun bence
    Bi de erasmusumerken bitirirsen neden para ödüyodun anlamdım

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.