Şimdi Ara

BORSACILARIN BİLGİ PAYLAŞIM PLATFORMU ! (771. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
33.605
Cevap
535
Favori
1.162.555
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 769770771772773
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • valla bu soruya cevap verecek kadar bilgim olsa ben alacağım. az bir miktar deneme amaçlı almıştım. 8.76 galiba maliyet. yarın da böyle giderse bu hisseden bir cacık olmaz deyip neye giderse satacağım sanırım...

    bu da bize acemilik dersi olsun, en azından fazla pahalı bir ders almamış olduk...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cosef


    quote:

    Orijinalden alıntı: bytepire

    GOODY yere tutunamıyor mu desek acaba? saniyede fiyat değişiyor... 67 gördü az önce yine.

    bu arada COMDO da parayı kazanan kazandı herhalde... fiyat düştükçe düşüyor. 8,48...


    COMDO en son ne görür hocam alım fırsatı için

    8.06 yok
  • quote:

    Orijinalden alıntı: muratremix

    Bu TTKOM yılda bir kez mi temettü veriyor yoksa iki kez mi? Ekim gibi tekrar temettü verirse hiç yoktan iyi, zarar azaltmış oluruz. Yoksa 31 mayıs 2012 ye kim öle kim kala ;)

    Edit: Yılda birmiş tü Allah kahretsin.

    Tektu'nunda tahtasını spec ler bastı, onları bi elime geçirsem...


    Karinin tamamini temettu olarak odedigi icin yilda bir kez verir.

    Endex e bagli olarak 7.20 lere dogru sarkmasi normal. Su anda endex e gore primli halen.
  • Endex de yanik kokusu geliyor. Bu sefer ki dususte artik 58.000 lerde calismaya bilir.

    Bu yuzden su anda %15 nakitteyim.

    Buyuk dusus olursa hesabima bugun gecen portfoyumun 2 kati olan miras parasi ile mala girerim yoksa bu siralar mal alma sansim yok:)

    Tabii adel v.b hisselerde de duruma gore satis verecegim. Comdo haric zararim yok. Korktugum basima geldi comdoda 8.77 ile mala girdik kafasini hafif gosterdi sonra bastilar. 8. 06 da maliyet dusururum baska yerden almam.

    Bu ara bahsettim despc de bugun kafasini cikartmis.sanirim ben dahil kimse almadi. Alanlara afiyet olsun:)

    Endex de 2. Ceyrek bilanco hareketleri haric agustos ayida dahil dusus bekliyorum.

    Bilancosu guzel beklenen otkar, asuzu kosmaya devam ediyor. Ne alirsam o surunuyor, almayi dusunupte almadigim hisse kaciyor.

    Final kararlari iyi veremiyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: abrahamme


    quote:

    Orijinalden alıntı: righteous@

    murat@

    ttkomda 8.60 hedef var,canını sıkma hiç bekleyecez bir süre


    Son dakika diğer malları satıp goody i 3 haneye çıkardım valla. Toplam maliyet 67,2 yi buldu. Sabah ola hayrola.


    hacı bende sabahtan beri 66,5 yi bekliyodum, şimdi bi baktım almışım, tamda benim yazdığım değerden dönmüş yani yeniden goodilendik



    bu arada birisi yazmış yukarda. ben de iş bankası ile işlem yapıyorum. emir iptalinde komisyon alıyor. hem satışta hem alışta emir iyileştirme de, emir kötüleştirme de yapılabiliyor.emir bölme de yapılabiliyor. ama örneğin alış yaparken yazdığın fiyatı yükselticeksen hesabında da bunu karşılayacak para varsa düzeltmeyi yapabiliyosun.




  • arkadaşlar finans kullanan varmı aranızda binde 1 miş sanırım ordada?


    bu arada iktidarın iki ekonomisti iki gündür sürekli kriz kapıda,aman ha diyerek açıklama yapıyorlar, zaten gerilmiş piyasayı iyice geriyorlar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi righteous@ -- 20 Temmuz 2011; 20:24:33 >
  • İMKB 47 bin puana kadar düşebilir

    İlk olarak 53.400 seviyeleri ve daha sonra 47.730 sevilerine doğru gerileyebilir. Doğan Özdemir'in analizi...

    Endekste 60.400 destek seviyesi aşağı yönlü kırılması durumunda ikili tepe trend değişim formasyonunu teyit edilerek. İlk olarak 53.400 seviyeleri ve daha sonra 47.730 sevilerine doğru bir düşüş trendine girileceği görülmektedir. Peki teknik açıdan böyle görünüyor ama piyasada ki verilere bakıldığında da teknik analizimizin teyidini görebiliyor muyuz?

    Piyasadaki verilere bakarak yorumlayalım.

    ilk önce AB ülkeleri borç durumlarına baktığımızda Yunanistan 330 milyar euro,İrlanda 150 milyar euro, portekiz 160 milyar euro, İspanya 650 milyar euro İtalya 1,8 Ttilyon euroluk borçlarıyla zor durumda oldukları açık peki piyasa konuşulan Avrupa Kurtarma Fonu olarak bilinen EFSF'nin toplam sermayesi ne kadara EFSF nin şu anda ki sermayesi 250 milyar euro yeniden yapılandırılması söz konusunda çıkacağı seviye 450 milyar euro işte AB ülkerinin ekonomik açıdan durumları ve bu verilere göre bize olumsuz yansımalarını da göreceğiz.

    İkinci olarak ABD Mayıs ayında 14 Trilyon 294 Milyarlık borç limitine ulaşması ve 2 Ağustos'a kadar Borç limiti arttırılmazsa borç ödemelerinin kısmen yapılamaması söz konusu olacak. Bu da dereceleme şirketlerince not indirimini gündeme getirecek. Bu durumda da ABD tahvilleri bir anda değer kaybedecek. Finansal işlemlerde teminat olarak kullanılan tahviller fiyatlanamayacak.ABD’nin tahvillerine yatırım yapan en başta Çin (1.1 trilyon dolar) ve Japonya’nın (882 milyar dolar) da etkileneceği çok açık.

    Üçüncü olarak da kendi ekonomimize baktığımızda 2009 sonunda yaklaşık 14 milyar dolar olan cari açık, 2010 yılı sonunda 47,6 milyar dolara çıktı. 2011 yılı itibariyle cari açıkta artış hızının sürmesi nedeniyle ekonomi yönetimi soğutma tedbirlerini hayata geçirmeye başladı. Cari açığın yılın son çeyreğinden itibaren baz etkisi nedeniyle iyileşme sürecine girmesi bekleniyor ancak yılsonu beklentisi, açığın 60 milyar doları aşacağı yönünde.Cari açık, Ocak-Mayıs döneminde 37 milyar 274 milyon dolara ulaştı. Aylar itibariyle açığın seyri; Ocak’ta 6 milyar 79 milyon dolar, Şubat’ta 6 milyar 138 milyon dolar, Mart’ta 9 milyar 745 milyon dolar, Nisan’da 7 milyar 680 milyon dolar, Mayıs’ta ise 7 milyar 753 milyon dolarla geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 121,3 arttı.ve bu da yabancı yatırımcıların ülkemizden çekilmeleri yönünde olumsuz etkiledi.

    Doğan Özdemir/Analist

    YORUM

    Bu tip haberler ve analizlerden nefret ediyorum borsagündem de haberi okuyanlar iyice kızmışlar bu değerlendirmeyi yapana ama hakikaten çok iddialı bir çalışma olmuş. Adama küfretmek isterdim ama edemiyorum. Bu herif kendi çıkarlarına göre yorumlamış endeksi sadece bunu hissettim. Bunun gibi değerlendirmeleri okuyan yatırımcılar gelde borsaya girsin şimdi insanları korkutuyorlar zaten üç beş yerli var onlarıda böyle kaçırıyorlar.




  • huntelarr hocam,

    netaş hakkında uzun vadede ne düşünüyorsun ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sear -- 20 Temmuz 2011; 22:12:53 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: righteous@

    byte yazınca geçenlerde okuduğum bir yazıyıda ben ekleyeyim dedim.



    Borsa Forumlarında Dönen Dolaplar - I


    Sayıları çok az da olsa iyi niyetle bilgi paylaşımı yapmaya çalışan forumları, internet sitelerini ve de buralarda safiyane niyetlerle bilinçli/bilinçsiz paylaşım yapan bazı insanları tenzih ederek konuya başlangıç yapmak istiyorum.

    İşin başındaki insan sürekli övülür, sürekli iltifatlar alır. Asla ama asla eleştiri almaz her nedense.
    Arada bir kalkıpta eleştiren olursa da hemen tu kaka başlar ve anında bastırılmaya çalışılır.


    Forumlarda en çok kullanılan dönme dolapların başında şu gelmektedir. Bir grup konu açar, gruptaki her kişinin birden fazla kullanıcı adı vardır.
    İlk başlarda düzgün doğru analizler paylaşılır. Olması gereken tüm doğrular vardır. Çünkü, en başta kazanılması gereken GÜVEN duygusudur. Bu duygu kazanılana kadar geçen sürede, karşılıklı paslaşmalar ile konuyu açan insanı yüceltme ve ön plana çıkartma işi gerçekleştirilmektedir. Amaç, izleyici sayısını artırmaktır ve istenen seviyeye ulaşmaktır. İzleyici sayısı başlarda sanal olarak fazladır, gerçekte o kadar insan yoktur. Bunun için bir kişinin 3-4 farklı kullanıcı adı ile giriş yapması, ya da sitede işin içinde ise yazılımlar kullanılması ile 10 kişi 50 kişi gösterilir. Bu konuyu okumaya ilk kez gelenler için en önemli etkileme araçlarındandır


    ilgili konu başlığında eleştiri yaptığınız anda ezme, bastırma işlemine tabi tutulursunuz. Eğer, eleştirileriniz bilgi içerikli ise topik lideri tarafından önce mantıklı cevaplar verilir. Bilgi düzeyiniz ölçülür. Bilgi düzeyiniz düşük ise hemen yalan yanlış ya da sizin analiz edemeyeceğiniz bilgiler ile ezilirsiniz. Yok bilgi düzeyiniz Lideri zorlayacak seviyede ise kendisini köşeye sıkıştırmış ise demogoji ve kişisel saldırı yolu tercih edilir. Zaten ortamda oldukça fazla kendi adamı ve müridi olduğu için bu işaretle toplu saldırıya uğrarsınız. Site işin içinde ise zaten yasaklanırsınız. Yok site işin içinde değilse site için pekte önemli değildir, hatta bunlar onlar için daha iyidir; çünkü daha fazla reklam geliri ve popülarite demektir.

    Bu arada hedef kağıt ufaktan ufaktan yazılmaya başlanır. Bu hisse senedi mutlaka ama mutlaka SIĞ bir kağıttır.
    Önceden 3-5 kağıt ve gerçek analizlerle sağlanan güven ortamı içinde bu kağıt daha da ön plana çıkartılır. Kağıdın popülaritesi gittikçe arttırılır.
    Hafif kağıt gitmeye başlayınca, taraftar artmaya başlar, müritler ve yancılar çalışmaya başlarlar. Zannedersiniz ki; Borsayı bu adam icat etmiştir.
    Yine de takip edenlerin çoğu tam güvenemez ki karşı taraf bunu çok iyi bilir. Ve bu onların işine gelmektedir. Kağıt hafif hafif yeni katılımlarla gitmektedir.
    Kağıt gittikçe katılım artar, ve daha yüksekten alımlar başlar. Bu onlar için en iyi savunmalardan birinin temelini atmaktadır. Der ki; "Ben 2 liradayken dedim, sen 3 ten almışsın, 4 ten almışsın" ...Ama yazdığı 8 liralık hedefi hiç yazmaz, karşı taraf yazsa bile görmezden gelir, zaten forum sayfaları artık saniyede dolmaya başlamıştır. Çokta umurlarında değildir zaten. Çünkü, tartışmalar başladığı zaman işin sonu yaklaşmış demektir.

    Bunlar; örneğin 2 den aldıkları mallara 8 lira hedef verirken gerçek hedefleri 4-5 liralardan malı çıkmaktır. İşin en ilginç ve sizlerin en çok kullanıldığınız kısım ise şudur.

    BU NOKTA ÇOK ÖNEMLİ !!! İYİ OKUYUN...

    Sizlere sürekli yatırımcı olmayı, sabırla beklemeyi, birlikte hareket etmeyi öğütleyen bu insan müsveddeleri;
    4-5 liralara gelmeden arada bir verilen tekniğin de yardımıyla, sizlerin hisseleri tutmasından faydalanarak;
    arka planda sürekli AL-SAT yaparlar ve maliyetlerini sıfıra çekerler. İşte işin can alıcı noktası budur. Artık tabanda olsa, onlar için kazanç tamamdır.

    Kağıtta iş bitince sıfır maliyetli bu insancıklar satışa geçerler, ve utanmadan sizlere sakın birliği bozmayın, işleri alt üst etmeyin derler ki rahat rahat ellerindeki son malları bile sıfır maliyetli olmasına rağmen en tepeden satmaya çalışırlar. Satış bittikten sonra yavaş yavaş müritler ve yancılar kaybolmaya başlar. "Hoca nerde?" "Üstad nerde?" soruları sorulmaya başlanır. Bunu bela okumalar takip eder. Popülasyon ve popülarite giderek azalır. Ümitler iyice biter, kimsecikler kalmaz ortada. Bu arada lider ve tayfası başka kullanıcı adları ile başka bir sitede ya da aynı sitede yeni oyuna başlangıç için temelleri atmaya çoktan başlamıştır...

    Dönme Dolap - I bitti...


    Cok güzel bir yazı ellerine saglık.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: righteous@

    arkadaşlar finans kullanan varmı aranızda binde 1 miş sanırım ordada?


    bu arada iktidarın iki ekonomisti iki gündür sürekli kriz kapıda,aman ha diyerek açıklama yapıyorlar, zaten gerilmiş piyasayı iyice geriyorlar


    ben varım tabiki...
  • Endekse pek güvenemıyorum. Yardırmış gidiyor aşşagılara.
    Yarın benım ıcın deneme günü. Yarında düşerse cuma günü kolumu keser giderim.
    Ama içimden bi ses sekerbankın güzel getiri yapcagı yonunde
    Bi uyarı da yapmak ıstıyorum.
    Dipleri görüp saldırmayın, hacım düşük üzülebiliriz.
  • GEDIK YATIRIM

    Kur Hareketleri:
    Faaliyet Seviyesi üzerindeki etkisi: Türk Lirası, 2Ç11’de yıllık bazda ABD$’na karşı %2, €’ya karşı ise %15 değer kaybetmiştir. Bu nedenle € bazlı gelirleri olan ARCLK, CLEBI, THYAO ve TAVHL gibi şirketler, zayıf Türk Lirasından avantaj sağlayacak şirketler olarak öne çıkmaktadır. Bununla birlikte, yüksek seyreden petrol fiyatlarının THY’nin ve Tunus operasyonlarının ise TAVHL’ın yıllık bazda faaliyet seviyesindeki performansında olumsuz etki yaratacağını düşünüyoruz.

    Faaliyet Seviyesi altındaki etkisi: Çeyreksel bazda ABD$’na karşı %5 değer kaybeden Türk Lirası, €’ya karşı ise %7 değer kaybetmiştir. Bu nedenle AKENR, AKSEN, EREGL, TUPRS, THYAO, TTKOM, MGROS ve ZOREN gibi açık döviz pozisyonu olan şirketlerin karlarının kur farkı giderleri nedeniyle olumsuz etkileneceğini öngörüyoruz.





  • quote:

    Orijinalden alıntı: Sp250

    Endekse pek güvenemıyorum. Yardırmış gidiyor aşşagılara.
    Yarın benım ıcın deneme günü. Yarında düşerse cuma günü kolumu keser giderim.
    Ama içimden bi ses sekerbankın güzel getiri yapcagı yonunde
    Bi uyarı da yapmak ıstıyorum.
    Dipleri görüp saldırmayın, hacım düşük üzülebiliriz.


    Sana bisey olmaz ben kendime bakiyorum
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cemele


    quote:

    Orijinalden alıntı: Sp250

    Endekse pek güvenemıyorum. Yardırmış gidiyor aşşagılara.
    Yarın benım ıcın deneme günü. Yarında düşerse cuma günü kolumu keser giderim.
    Ama içimden bi ses sekerbankın güzel getiri yapcagı yonunde
    Bi uyarı da yapmak ıstıyorum.
    Dipleri görüp saldırmayın, hacım düşük üzülebiliriz.


    Sana bisey olmaz ben kendime bakiyorum


    Adeli sattım usta. Kafan rahat olsun




  • quote:

    Orijinalden alıntı: abrahamme


    quote:

    Orijinalden alıntı: cemele


    quote:

    Orijinalden alıntı: Sp250

    Endekse pek güvenemıyorum. Yardırmış gidiyor aşşagılara.
    Yarın benım ıcın deneme günü. Yarında düşerse cuma günü kolumu keser giderim.
    Ama içimden bi ses sekerbankın güzel getiri yapcagı yonunde
    Bi uyarı da yapmak ıstıyorum.
    Dipleri görüp saldırmayın, hacım düşük üzülebiliriz.


    Sana bisey olmaz ben kendime bakiyorum


    Adeli sattım usta. Kafan rahat olsun


    Allah razi olsun Sanirim TUPRAS aldin o dusuyor cunki




  • quote:

    Orijinalden alıntı: cemele


    quote:

    Orijinalden alıntı: abrahamme


    quote:

    Orijinalden alıntı: cemele


    quote:

    Orijinalden alıntı: Sp250

    Endekse pek güvenemıyorum. Yardırmış gidiyor aşşagılara.
    Yarın benım ıcın deneme günü. Yarında düşerse cuma günü kolumu keser giderim.
    Ama içimden bi ses sekerbankın güzel getiri yapcagı yonunde
    Bi uyarı da yapmak ıstıyorum.
    Dipleri görüp saldırmayın, hacım düşük üzülebiliriz.


    Sana bisey olmaz ben kendime bakiyorum


    Adeli sattım usta. Kafan rahat olsun


    Allah razi olsun Sanirim TUPRAS aldin o dusuyor cunki


    Yok bugün son dakika goddy e yatırdım %100 goddy deyim. 1 kuruş nakit kalmadı




  • @cemele

    Sen tupraş sevdandan bir süre vaz geç bence. Ben tupraş ve diğer petrollerden uzak duruyorum. Petrol işi bu aralar sakat. Keşke sende bugün goody e girseydin.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: abrahamme

    @cemele

    Sen tupraş sevdandan bir süre vaz geç bence. Ben tupraş ve diğer petrollerden uzak duruyorum. Petrol işi bu aralar sakat. Keşke sende bugün goody e girseydin.


    Bende sevda cok demistim ben goody i 36.50 ve 42.50 den almadim dahada almam. Alacak olsama ASUZU yu bin sefer dusunurdum.

    Benim stratejim sudur: Olasi bir kriz doneminde 2-3 yil borsda kalmak zorunda kalirsam temettu veren hisselerde kalip en azindan bu surede sanki parayi vadeye yatirip kazanc elde etmis gibi olurum. Eninde sonunda bu tarz hisseler piyasalara paralel hareket eder.

    Ve TUPRAS kaybettirse bile kizmayacagim hisselerin basinda gelir.




  • abrahamme adeli sattıysa giriorum o zaman

    @cemele
    Bana tabi bişi olur delimisin borsadan corvette parası cıkarmam gerekiyor amacım o (2.el c5 = 60-80 bin tl arası)
    yanı kısaca 2ye katlamam gerekıo tamamıyle yaz da geçio zaten seneye kaldı sanırım
  • Dün yine içerde keyifsiz bir piyasa ortamı hakimdi. Dışarıda ise borsalarda hafif yükselişler vardı. Global piyasalardaki belirsizlik süreci devam ediyor ve buda piyasaları özelliklede bizi germeye devam ediyor. Önümüzde belirsizlikler ve korku dolu bir ağustos ayı var onuda atlatırsak sanırım herşey daha iyi olacak.

    IMKB 100 61637 %-0,33

    Dolar/TL paritesinde hafif yukarı hareket yaşandı. 1,670 seviyesinde direnç var orayıda kırarsa 1,70 e doğru yolculuk başlar. Bileşik faizlere alım geliyor faizler düşerken doların artması ve bununla beraber borsanın düşmesi çok garip ve sık rastlanılan bir durum değil. Gazeteyi her açtığımda euro tehlikede manşetleri görüyorum hergün ama euro hem dolar karışısında hemde tl karşısında aşırı değerli. Bütün ülke paraları birbiriyle yarış içersinde tl yarıştan kopmuş bir şekilde erimeye devam ediyor.




  • 
Sayfa: önceki 769770771772773
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.