Şimdi Ara

📊 Borsa Görüşleri, Analizleri [ANA KONU] 💰💰💰 (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
875
Cevap
141
Favori
73.820
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Monsieur Vincent

    Hocam ben de borsa ve fonlarla yeni tanıştım , her ay belli bir miktar paramı da fonlara atmayı düşünüyorum , kendime 4 fon seçtim şimdilik 3bin tlyi mümkün olduğunca eşit paylaştırdım dediğim gibi her ay da ekleme yapacağım, aldığım fonlar

    AK PORTFÖY YENİ TEKNOLOJİLER YABANCI HİSSE SENEDİ

    İŞ PORTFÖY ELEKTRİKLİ ARAÇLAR KARMA FON

    İŞ PORTFÖY ALTIN FONU

    İŞ PORTFÖY EUROBOND BORÇLANMA ARAÇLARI (DÖVİZ) FON

    Bunlar verebileceğiniz bilgi tavsiye varmıdır , bilen diğer arkadaşların da tavsiyesine açığım



    Alıntıları Göster

    Tefastan bak. Hangi fon ne yapıyor görürsünüz


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Önerisi olan var mı?
  • Hayır hocam T+2'den bozdurmuyor, emri verdiğiniz günün sonundaki fiyattan bozduruyor eğer sabah emir verdiyseniz. Hatta sırf yanlış söylemediğimden emin olmak için en son gerçekleştirdiğim fon işlemimi kontrol ettim.


    24 Kasım sabahında TKF isimli fonu bozdurdum. T+2 yani 26 Kasımda para yattı. TEFAŞa baktığımızda 24 Kasımda TKF'nin fiyatı adet başına 5.8086 TL görünüyor. Ancak bu fiyat aslında 24 Kasımdaki fiyatı değil, 23 Kasım gün sonu oluşan fiyat. Ben 24'ü sabahında sat emri verdiğimde 24 Kasım gün sonu oluşan fiyattan bozup bana yatırması gerekiyor. Bu fiyat da 25 Kasım sabahı açıklanıyor. 25 Kasımdaki TKF fiyatına bakıyoruz, adet başına 5.8427 TL. Benim fonu bozduğum günün(24 Kasım) sonundaki fiyat bu. Yani bana 26'sında yatacak paranın adet başına 5.8427 TL olması gerekiyor. 26 Kasım öğleden sonra bakiyemi kontrol ettiğimde hakikaten de adet başına 5.8427 TL yattığını görüyorum, çünkü daha önce de dediğim gibi emri verdiğim günün sonundaki fiyat bu.


    Sizin dediğiniz gibi T+2 fiyatından yatamaz çünkü para yattığında fonun T+2 gündeki fiyatı henüz belli olmamış oluyor. Diğer deyişle 26 Kasım(T+2) öğleden sonra bana para yattı ama 26'sı gün sonu fiyatı(T+2) ancak seans sonunda belli oluyor ve bu fiyat da 27 Kasım sabahı açıklanıyor.


    Alış için de aynısı geçerli. Yine TKF üzerinden konuşalım. Alış valörü T+1. Bu sabah 1000 adet TKF al emri verdiğinizi düşünelim. Sizin hesabınıza pazartesi günü 1000 adet TKF payı bugünün gün sonu fiyatından yansıyacak. Ama bugünün gün sonu fiyatını henüz bilmiyorsunuz, yani 1000 adet TKFyi kaç liraya aldığınızı bilmiyorsunuz, çünkü söz konusu fiyat pazartesi sabahı açıklanacak.


    @Monsieur Vincent


    Altın ve döviz fonlarını saçma buluyorum çünkü fiyatları altın ve döviz ile paralel gidiyor. 1 gün valörleri var ve yanlış bilmiyorsam döviz fonlarında da %10 stopaj var. E fiyat olarak spota paralel gidiyorsa yani spota karşılık kayda değer bir fiyat avantajı yoksa, spot piyasadan valörsüz-anlık ve çok daha düşük vergiyle (%0.2) altın-döviz alıp satabiliyorsam neden altın ve döviz fonlarına para gömeyim? Benim düşünce tarzım bu şekilde.


    Ben hisse senedi yoğun fonları tercih ediyorum. Hem hisseleri tek tek takip etmeme gerek kalmıyor, hem getirilerinin de iyi olduğunu düşünüyorum, hem de %0 stopaj var. Hangi fona yatırım yapmanız gerektiğini söylemeyeceğim elbet, ufak bir TEFAŞ taramasıyla size uygun fonu kendiniz bulabilirsiniz.





  • por favor kullanıcısına yanıt
    Merhaba hocam, Petkim için düşünceniz nedir,4.75 çıkmak için doğru hedef mi?
  • ercn55 E kullanıcısına yanıt
    Yarın grafiğe, göstergelere bakıp yazayım dostum. Şimdi çıkmam lazım.
  • por favor kullanıcısına yanıt
    Hocam tskb hakkında ne düşünüyorsunuz iyi düştü günlerdi pd/dd ve f/k sı iyi alınırmı sizce ?
  • por favor kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler Hocam
  • Nerdeyse tüm parayı Emlak Konuta kitledim salak gibi.Hedefim 2.80-3.00 felandı vazgeçtim.2.40 olsun çıkacağım çok farklı bir tezgah var bu hissede.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • BayGlock kullanıcısına yanıt
    Hocam ne önerirsiniz
  • Petkim için;


    Teknik göstergeler günlükte güçlü al, haftalıkta al diyor.

    Macd ( 12,29) 0,26 al, tüm hareketli ortalamalar al demiş.

    Düşüşlerde destek 4,26 kritik, 3,90 stop loss olur.

    çıkışlarda sırasıyla 4,73, 4,85 ve 5,69 önemli eşikler.


    Ancak uzuncular için değil de kısa süreli alıp satmak isteyenler teknik cazip olsa da malum ayın 10 unda ab nin belki de yaptırım kararları söz konusu olabilecek. Dikkat diyorum. Her şey tekniğe göre yürümüyor, siyaset, coğrafi gelişmeler vs. de önemli.


    📊 Borsa Görüşleri, Analizleri [ANA KONU] 💰💰💰




  • Teşekkürler hocam,Uzun vade için takip öneriniz nedir
  • o_tsubasa10 O kullanıcısına yanıt

    Hocam önerecek bir şeyim olsa kendim alırım.Şuan sadece ekgyo ve KardemirD hisseleri elimde onlarada ben güvenmiyorum.


    Ayrıca size tavsiyem kendiniz hareket edin.İnanmıcaksınız ama 80 bin tlyi 600bin tl ettim 1 senede.Sonra birinin lafına uyup 1 ayda paramı 40 liraya düşürdüm...


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • BayGlock kullanıcısına yanıt
    Yaptığınızı hata neydi hocam? Arkadaşınız hisse önerisi mi verdi? Mahsuru yoksa deneyiminizi paylaşır mısınız?
  • 2020 de ne yapmışım, kazanç ne olmuş, hedeflerim tutmuştu diye hesap yaptım. Burası içinde fikir olması açısından da yorum yazayım dedim,

    Geçen sene başında. 2020 Şubat ayı olması
    Böyle portföyüm vardı.

    Selec
    Sasa
    Tkfen
    Tavh
    TLman
    Mndrs


    Düşüş öncesi, virüs bunları etkilemez diyerek hisselerim beraber yuvarlanmıştım. Sağlam da zarar da bekledim, bugüne kadar tek zarara satışım olmamıştır. Düştükten sonra da borsa uzun vade beklenir demem.
    Herkes battık ettik diyordu o zamanlar, stop bile atmadım. İstesem atardım ama hedeflerim ve stratejim vardı. En önemlisi stratejim vardı.

    Selec yıl sonu 12-TL ilaç firması ve hiçbir zaman ederinin altında kalmaz, hele ki vıruste geldi ki düşmez dedim
    Sasa 20 TL, yeni tesisi ve yatırımları, yabancı arayışı da vardı.
    Tkfen yıl sonu 25-30 TL. En kötü boşta geçse ölüsü 20 TL demiştim 18.70 görmüştu buda :) bu
    TLman, o zaman kimse bilmezdi TLmanı gerçi, TLman da halka arz oldu hisse 20 TL oldu sonra düştü 3 yıldır bekliyordu. İki alternatif var sağlam temettu veriyor, temettu ile gider 17 TL yada gaz çıkacak 50 TL ye kadar gider demiştim.
    Tavh şirket iyi dedim. Nitekim de CEO kasamız da para şu kadar geri alım yapacağız dedi, geri alım yaptı ve üstüne de sağlam temettu verdi.

    bu hisseler an itibariyle yaklaşık %1000 üzerinde kazanç sağladı. Bu kar da 2 Ocak 2020 de başlangıç fiyatları üzürinden yaptım. 82 bine düşüş sonrası değildir. Benim karım ise %500-510 arası. net overallde görülen paraya göre hesap yaptım. Aylık harcama ve birkaç alımım olmustu onları hesaba katmadım

    Velhasılı, bu sene yaşanmayan olay kalmadı. Borsa 82 bine indi, hisseler cop değerine düştü. Borsa çıkmaz, borsacılar batacak dediler.
    Tabi şimdi onları kimse hatırlamaz. Her düşüşte türer, cinsini

    Yukarıda yazdığım gibi Trade yapmışım, hisse değiştirmişim, ayda minimum 30-40 milyon TL hacim yapmışım, kendimin geliştirdiği, olgolritma ve göstergelerim var ama gelinen son uzun vade de %500 kayıp. Bu bir kişisel özeleştiri veya güzel bir tavsiye olarak algılayabilirsiniz. Uzun vade kraldır. K

    Paranız değerli ise, gerçekten borsada blr amacınız varsa, heyecan yada fantastik işler peşinde değilseniz, uzun vade sağlam şirket almanız lazım. Sağlam şirketten kastım BİST 30 dur. Ar-Ge yetenegınız varsa ki bu zor değil, emeksiz ekmek yok bu hayatta, olmalı yada uzun yıllar takip ettiğiniz hisse varsa onlarda olur. Selec TLman ve mndrs en az 3 yıldır takip ettiğim şirketlerdi.
    Gündelikçi olmayın, çoğunuz bankayla işlem yapıyorsunuz, en düşük komisyon oranı bankada binde bir onbinde 7 falandır. Rsı yada iki tane çizgi çekmek ile hele hele çapsız çupsız hisselerde bugün kazandığınızı sanar, bir gün donunuzu bırakır çıkarsınız.

    Ey masum ve gafil göccuk yatırımcı , Şeytanınız bol olsun .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi birgarip2019 -- 6 Aralık 2020; 0:11:27 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Tskb’den 2.29dan 2.180 lot aldım fakat hisse fena düştü daha fazla batmadan 1.97den sattım cuma günü ve şuanda 1.93 . Bu hisseden büyük ümidim varsı ama tepetaklak oldu. Şuanda tek bel bağladığım hisse doco ve tüm paramı ona yatırdım maliyet 512tl ve 27lot. Umarım docodan beklediğim yani 1000tlyi görür 6-8 haftada. Ytd



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi crzyhntr -- 6 Aralık 2020; 9:47:32 >
  • por favor kullanıcısına yanıt
    Hocam Aksen ve Doco için görüşleriniz nelerdir?
  • Pandemi belki de 3-9 ay arasında artık aşı sayesinde sıfırlanmasa da eski ağırlığında olmayacak görünüyor.

    Global ölçekte bu kış ve ilk bahar boğa piyasası yaşanır mı acaba diye düşünüyorum.

    Ayrıca mantık olarak iyi prim yapmış gıda hisseleri artık cazibesini yitirir mi acaba ? Ancak kıtlıktan söz eden yine global çapta yayınlar var. Ve susuzluk ??? Ülkemizde başta olmak üzere söz konusu olur mu ? Barajların durumundan bahsediliyor. Pınar su orta ve uzun vadede cazip olur mu ?

    Bunları sadece düşünce olarak yazıyorum. Pınar su filan da almadım, iztar ve adese yi malum iyi yerlerden elden çıkarmıştım.

  • Akenr çok bekletmişti keşke az daha düşüp toplaysaydık yine buna da şükür bereket versin ama yolu uzun tutmaya devam, ytd
    Aksen, bsoke, usak, akenr yüklü portföyüm, diğer BIST 30 günlük trade siyasi sosyal haberlere göre akşam al sabah açılışta sat. Ytd



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Novagate -- 6 Aralık 2020; 13:17:20 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Euthyphron kullanıcısına yanıt

    Borsayla 6/7 yıldır uğraşırım.2019 da paramın çoğu finansbakta katladım.Hatta ben erken çıktım.Biraz daha dursaydım milyoner olurdum.Sonra virüs zamanı saçma sapan hisselere yöneldim yatırım danışmanlarıma uyup.Virüs patlak verince bende sıvadım resmen.Tek kârım o sıra 2 tane araba aldım.Yoksa elimde avucumda hiçbirşey kalmamıştı.


    Sonra kalan paralarımla tav,ekgyo ve kardemirD deyim şuan.

    Geçen hata edim Tavhl dan tamamen çıkıp hepsini ekgyo ettim.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Genç atım yyapı, ucuz hisse çok lot alınır, biraz aşağı basmalarını umuyorum, düşerse ona da yüklü giricem kaçırmam. Ytd.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Novagate -- 6 Aralık 2020; 13:19:37 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.