Şimdi Ara

Bornova Anadolu Lisesi (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
35
Cevap
1
Favori
16.275
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Eğitim bakımından hiç bir anadolu lisesi bir fen lisesi kadar olamaz.Sosyal imkaanlar ve ortam olarakta hiç bir fen lisesi iyi diye tabir edilen anadolu liseleri(İzmir için konuşuyorsak bal,ial) kadar olmaz,olamaz.

Şöyle anlatayım fen liselerinde öğrenci sayısı azdır hocalar sizinle ders bakımından daha çok ilgilenir,okulun diğer anadolu liselerinden çok daha üstün olan labaratuvar imkaanlarından daha sık ve üst düzeyde yararlanma şansı bulursunuz.Ama lise hayatınız ders çalışmakla geçer(genellikler)Hiç bir ballı ve ial'li lise hayatı boyunca bir elin parmaklarını geçecek kadar labaratuara gitmemiştir.Çünkü okul büyüktür,öğrenci fazladır,hocalar labaratuvarla falan uğraşmak istemez.Ama hocalar ders bakımından pek sıkmaz mükemmel ortam vardır,çok güzel arkadaşlıklar kurulur.Fen liseli bir öğrenciye göre daha sosyal olursunuz,ders yönünden de çabalarsanız bir o kadar iyi olursunuz.Kısacası bal ve ial gibi okullar sizi her yönden çok geliştirilir.Elit bir insan olma yolunda çok yol katettirir.Bu anlattıklarıma göre sizin tercihiniz ben öss'yi kazanıyım yeterse fen lisesini,ben her yönden gelişmek istiyorumsa kaliteli anadolu lisesi olmalıdır.Bu çerçevede ial'de bal'da düşülmeden tercih edilebilecek çok kaliteli okullardır.Displin konusunda ise her ikisi de diğer anadolu liselerine ve fen liselerine nazaran zayıftırlar.Ki bence bu dezavantaj değil avantajdır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fuuryoku -- 17 Ağustos 2010; 0:16:36 >

• İal önceden kötüydü ben okurken şimdi düzelmiş diye duydum eğer düzelmişse bornova yerine orayı tercih ederdim.

Orijinalden alıntı: fuuryoku

Eğitim bakımından hiç bir anadolu lisesi bir fen lisesi kadar olamaz.Sosyal imkaanlar ve ortam olarakta hiç bir fen lisesi iyi diye tabir edilen anadolu liseleri(İzmir için konuşuyorsak bal,ial) kadar olmaz,olamaz.

Şöyle anlatayım fen liselerinde öğrenci sayısı azdır hocalar sizinle ders bakımından daha çok ilgilenir,okulun diğer anadolu liselerinden çok daha üstün olan labaratuvar imkaanlarından daha sık ve üst düzeyde yararlanma şansı bulursunuz.Ama lise hayatınız ders çalışmakla geçer(genellikler)Hiç bir ballı ve ial'li lise hayatı boyunca bir elin parmaklarını geçecek kadar labaratuara gitmemiştir.Çünkü okul büyüktür,öğrenci fazladır,hocalar labaratuvarla falan uğraşmak istemez.Ama hocalar ders bakımından pek sıkmaz mükemmel ortam vardır,çok güzel arkadaşlıklar kurulur.Fen liseli bir öğrenciye göre daha sosyal olursunuz,ders yönünden de çabalarsanız bir o kadar iyi olursunuz.Kısacası bal ve ial gibi okullar sizi her yönden çok geliştirilir.Elit bir insan olma yolunda çok yol katettirir.Bu anlattıklarıma göre sizin tercihiniz ben öss'yi kazanıyım yeterse fen lisesini,ben her yönden gelişmek istiyorumsa kaliteli anadolu lisesi olmalıdır.Bu çerçevede ial'de bal'da düşülmeden tercih edilebilecek çok kaliteli okullardır.Displin konusunda ise her ikisi de diğer anadolu liselerine ve fen liselerine nazaran zayıftırlar.Ki bence bu dezavantaj değil avantajdır.

Fen lisesi eğitimi sanıldığı gibi iyi değil aslında. Öğretmenler hep torpilli gelmişler. Zaten en iyi öğrencileri alıyorlar sonra iyi derece yapmayı başarı sayıyorlar. Öğrenciler iyi, kendi aralarında bir rekabet var, dershaneler fen lisesi öğrencilerine çok iyi imkan sağlıyor. Bu nedenlerden dolayı zaten buradaki çocuklar başarılı okuyor. Okulun doğru düzgün bir katkısı yok. Yalnızca deli gibi çalışabilecekleri bir ortam yaratıyor okul o kadar.

Psn: Nobody49

• gidersen köşke girmeye çalış saw türkiye gibi

bir de kaçmak zevklidir

Orijinalden alıntı: Mince49

quote:

Eğitim bakımından hiç bir anadolu lisesi bir fen lisesi kadar olamaz.Sosyal imkaanlar ve ortam olarakta hiç bir fen lisesi iyi diye tabir edilen anadolu liseleri(İzmir için konuşuyorsak bal,ial) kadar olmaz,olamaz.

Fen lisesi eğitimi sanıldığı gibi iyi değil aslında. Öğretmenler hep torpilli gelmişler. Zaten en iyi öğrencileri alıyorlar sonra iyi derece yapmayı başarı sayıyorlar. Öğrenciler iyi, kendi aralarında bir rekabet var, dershaneler fen lisesi öğrencilerine çok iyi imkan sağlıyor. Bu nedenlerden dolayı zaten buradaki çocuklar başarılı okuyor. Okulun doğru düzgün bir katkısı yok. Yalnızca deli gibi çalışabilecekleri bir ortam yaratıyor okul o kadar.

Üniversitede izmir fen mezunu bir hocam var.Bize birşey öğretmediler kendimi yetiştirdim dedi.Gerçekten çok zeki biri hacettepe atom müh mezunu sadece sınavlara giderek bir müh daha bitirmiş kazanamazsın dediler diye tıp fak. kazanmış biri.Fen ve anadolu liseleri eğitim kalitesinden değil kaliteli öğrenci aldıkları için başarılılar.

• İzmir Atatürk Lisesinde okuyorum ve İzmir'de (And. Lisesi olarak) oradan daha iyi bir tercih yapabileceğini sanmıyorum. Hatta BAL'dan bizim okula gelen arkadaşlarım vardı bu sene.
    quote:

İal önceden kötüydü ben okurken şimdi düzelmiş diye duydum eğer düzelmişse bornova yerine orayı tercih ederdim.

Tam tersine erkek lisesiyken daha iyiydi diyorlardı genelde O zamanki halini bilmiyorum ama şu anki hali çok iyi bence.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XRacer -- 17 Ağustos 2010; 11:12:13 >

Orijinalden alıntı: XRacer

İzmir Atatürk Lisesinde okuyorum ve İzmir'de (And. Lisesi olarak) oradan daha iyi bir tercih yapabileceğini sanmıyorum. Hatta BAL'dan bizim okula gelen arkadaşlarım vardı bu sene.
    quote:

İal önceden kötüydü ben okurken şimdi düzelmiş diye duydum eğer düzelmişse bornova yerine orayı tercih ederdim.

Tam tersine erkek lisesiyken daha iyiydi diyorlardı genelde O zamanki halini bilmiyorum ama şu anki hali çok iyi bence.

Yok erkek lisesi zamanını hatırlıyorum o kadar iyi değildi.Ben ilk anadolu öğrencilerindendim önceden süper liseydi süper liseye sınavla değil not ortalamasıyla giriyorlardı.Okula kızlar ilk bizim zamanımızda geldi.Lise-2 olana kadar kız bulamadık büyük sınıflar hepsini kapıyordu sonra bollaştı da kendimize bir tane bulduk.Erkek lisesiyken öğretmen kadroları çok iyiymiş sonradan bozulmuş.Ben o okula ilk girdiğimde halı saha falan yoktu büyük bir toprak saha vardı sonra çim saha yapıldı çimler dayanmayınca halıya çevirmişler.
    Atatürk lisesi birçok üniversitenin kampüsünden büyük ve imkanlara sahip bir okuldur orada okurken farkında değildim üniversiteleri görünce farkettim.

• vay anasını be lise 3 koşusunu, korulugu, 60 yıllık binasını, barakaları, ayran günlerini hala unutamam. BAL anlatılmaz yaşanır. BAL lı olmak gerçekten çok büyük bir ayrıcalıktır. Üniversite tadında liseye gideceğim dersen kaçırma derim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Beetle Juice -- 17 Ağustos 2010; 12:32:45 >

Pardon ama iyi arkadaşlıkları sabah akşam beraber olduğun yediğin içtiğin ayrı gitmeyen insanlarla mı kurarsın yoksa beraber kafeye gidip oradan eve gittiğin insanlarla mı?
    Ayrıca dersler konusunda disiplinli ve programlı çalıştıktan sonra sosyal olmak yine senin elindedir yani çevrendeki fen liseli adam profili ağzını açıp da iki kelime edemeyen adam profiline uyuyorsa ya çok ön yargılı yaklaşıyorsun ya da çok fazla tanımıyorsun insanları.

• 1984 yılında BAL'lı olmuştum, 91'de mezun olmuştum.

Bizim yıllarımızda çok iyiydi, hatta ablam da BAL'dan mezun (1987 mezunu) onların zamanında 1 kişi ÖYS'yi kazanamadı diye olay olmuştu.
    Bizim dönemimizde diğer kolejlerde okuyan öğretmen çocukları ve almanya'dan kesin dönüş yapan gurbetçi çocukları sınavsız okula yatay geçiş yapmaya başlamışlardı.
    Yatay geçişle gelen kişisini şöyle açıklayayım, 1984 yılında okulu X kişi kazandıysak, 1991 yılında neredeyse 2X kişi mezun olmuştu.

Bizim zamanlarımız Dehşet Neşet zamanlarıydı. Bİr efsaneydi okulda. Almanca bölümünden mezun olduğumuz için bizim derslerimize gelmemişti, ama marifetlerini duyuyorduk.

BAL bizim zamanımızda da İzmir'in rahat okullarındandı. Ama bu hiçbir zaman yetiştirdiği öğrencilerde bir sorun yaratmadı. Kendi çevremdekilerden biliyorum, oradan aldığımız sorgulayarak öğrenme yöntemi ile çoğu kişi sonraki üniversite ve iş hayatlarında da başarılı oldu. BAL rahattır, çünkü İzmirliler zaten rahat insanlardır.

Her okul gibi BAL'da da teneffüslerde sigara içen öğrenciler olurdu. Müdür yardımcısı Ali Osman Sabancı (kısaca ALOS) gelir ve paketleri toplar giderdi. (Sene 1989 civarları)

Atatürk Lisesi ile yaptığımız maçları ve kavgaları unutamam.
    3 kuzenim ve 2 amcam Atatürk Lisesi'nden mezun, oranın da eskiden iyi bir okul olduğunu biliyorum. Şimdiki durumunu bilemem.

İzmir'de BAL mezunu olan üst düzey yönetici, firma sahibi, sanayici, doktor, avukat, mühendis her meslekten insanla çok sık karşılaşırsınız.

Mezunlar arasında garip bir çekim vardır bile diyebilirsiniz. Sizden 3-5 dönem önce veya sonra mezun olmuş biri ile tanıştığınızda bir yakınlık hisseder ve sohbete başlarsınız.

Özetle, BALLI OLMAK AYRICALIKTIR...

• quote:

Orijinalden alıntı: TheHitchhiker

quote:

Pardon ama iyi arkadaşlıkları sabah akşam beraber olduğun yediğin içtiğin ayrı gitmeyen insanlarla mı kurarsın yoksa beraber kafeye gidip oradan eve gittiğin insanlarla mı?
    Ayrıca dersler konusunda disiplinli ve programlı çalıştıktan sonra sosyal olmak yine senin elindedir yani çevrendeki fen liseli adam profili ağzını açıp da iki kelime edemeyen adam profiline uyuyorsa ya çok ön yargılı yaklaşıyorsun ya da çok fazla tanımıyorsun insanları.

Ben onlar sosyal olamaz gibi bir şey söylemedim.Sadece anadolu lisesinin yapısı gereği daha az ders çalışırsın ve sosyalleşmeye daha fazla zaman kalır demek istedim.Tabi ki yatılı bir okulda arkadaşlıklar falan daha sağlam olur.Ama bal tarzı okul mezunları birbirini daha çok tutar daha çok mezun verdiği için.Bal ruhu gibi bir şey vardır anlayacağın.

• balda üçüncü senem bitti.Manisalı olduğum için ilk sene biraz zorlandım sonra kız ortam çevre derken alışıverdik bir süre snra. Şu an ne aşırı mutluyum bala geldiğim için ne de büyük bir nefret duyuyorum .Okulum idaresi yeterli fakat ekonomi olarak zarardalar devletten gelen paraların hepsi petek kaloriferlere(kazan dairesi) gidiyor.Vakıf filan biçare.Bunun daha hizmetlisi var okul araç gereçleri var filan falan neyse.Buna bal ruhu eksikliği sebeb oldu .eskiden herkes balı severdi ballı olmayan bile şimdi kimse o bal ruhuna sahip değil neden; bizden bir dönem büyükler ve şu an ki mezunlar ( artık hangi ünidelerse) bize bu ruhu aşılayamadılar küçükleri takmadılar yani.Bizimde pek umurumuzda değildi açıkçası.Bağış filan da yalan oldu böylece okul çukura sürüklendi.Şu an gidişat berbat zaten yeni müdürü de hiç kimse sevmiyor (necmi bediz) . Ama balı bal yapan benim gözümde 3 şey var 1.si 40 dakikalık öğle arasında yakalanmadan demirlerden atlayıp ikeada hotdog+cola+sigara yapmak 2.si masa tenisi çadırında girişe alt dönem nöbetçi koyup hem masa tenisi oynayıp hem de sigara içmek.3.sü sınıflar arası futbol müsabakaları. Ballı olmak ayrıcalık filan da değildir artık.Gelirsen ekime gelmez isen ...

• Ben Bal'da okurken bizim okulun almancasına en düşük puanla giren adam izmirdeki diğer anadolu liselerinin hepsinin ingilizcesine girebiliyordu.

Ama Akp hükümeti başa gelmeden 2-3 sene önce buda yaklaşık 1998-1999 dönemleri desem dağa doğru olur. Bal için bir karalama kampanyası başlatıldı sebebi ise Bal'dan mezun insanların otantik düşünebilme kabiliyetinin olması ve modern düşünebilen bireyler olarak mezun olmalarıydı. Avrupa ve Amerika'da ki kaliteli liselerden mezun insanlar gibi.

Gördüğüm üzere karalama kampanyası meyvelerini vermeye başlamış :)

Sevgili genç kardeşlerim şunu hiç bir zaman unutmayın siz zeki olduktan sonra normal bir liseden de çok güzel bir yeri kazanabilirsiniz, fakat birde okulların sahip oldukları dna'lar vardır Bal'ı BAL yapan budur. Buradan mezun olduğunuzda sizi diğer insanlardan ayıran özellik soruları iyi çözebilen bir insan olmanız değil "farklı" düşünebilen bir insan olmanızdır.

Çözebildiğiniz soruları kafanıza takmayın üniversite bittikten sonra çözmeyi unutacaksınız ama okulun size kattığı vizyon ve perspektif ömür boyu kalacaktır:)

Bal'ın puanı şuan düşebilir ama Bal her zaman aynı vizyona sahip modern insanlar yetiştirecektir:)

Bir bal mezunu olarak size Bal'da okumanızı şiddetle tavsiye ediyorum. Umarım sizler Bal'ı daha da ileri seviyelere taşırsınız.

Almanya'dan sevgilerle.. :)

• Oğlum BAL tutturuyor. Evi ağusTosta izmire taşıyacağım ancak yabancısıyım izmirin. Servis güzergahları nasıldır, ulaşım en kolay nasıl sağlanır, hangi mahalle yada semtlerden ev aramalıyım? yardımcı olurmusunuz.

Bornova Anadolu Lisesi İzmir'in En İyi İki Anadolu Lisesinden Biridir. Atatürk Lisesi Son Yıllarda Puan olarak biraz öndeyse bile, Bornova Anadolu Lisesi Kampus gibi yeri ile tam bir kültür ve eğitim merkezidir.

Bornova Anadolu Lisesi'nin en büyük sorunu uzak ilçe ve illerden gelen öğrencilerin kalacağı yer bulamamalarıdır. Okul vakfının BAL ev adı altında bir yurdu var. Ancak yeterli gelmemekle birlikte bulunduğu mevkisi Şehrin merkezine ve okula terstir.

Bu nedenle Bornova Anadolu Lisesi'nin tam karşı sokağında bulunan Forum Apart Kız Öğreci Yurdu ihtiyaca binaen kontenjanının %25 ini bu okula ayırmıştır.

Bornova Anadolu Lisesi'nin tam karsı sokağında bulunan Forum Apart okula 50 metre uzaklıktadır. Öğrencilerin teneffüste bile gelip gitmeleri mümkündür. Forum Apart'ta sabah kahvaltısı, akşam yemeği, temizlik, internet, 24 saat sıcak su ve 24 saat güvenlik, kamera sistemi bulunmaktadır. Aile ortamında çocuğunuzu gönul rahatlığı ile teslim edeceğiniz yönetim ve personeli bulunmaktadır.

Kontenjanının %25 11 kişi yi Bornova Anadolu Lisesine ayıran Yurtta ders çalışma odaları mevcuttur.

Forum Apartta en büyük sorun eski öğrencilerin doldurması. Arada boşalan kontenjanı kaçırmamak için takip edilmesi gerekiyor. İlgilenenler için telefon ve web adresini yazıyorum.
    www.forumapart.com
    Yönetim.Güler SAĞLAM
    05320576535

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.