Bildirim
BORDO BERELILERIN ICRAATLERI (3. sayfa)
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü,
1 Mobil

Giriş
-
kötüleyenlerin kim oldugunu tahmin etmek zor değil..
yarışmada üst üste kazanma işi hikaye fakat belirbi bi özel grup arasında en elit birlik bizimkiler
abd hayranlıgı yapanlar gelir şimdi rangerları navyleri savunur gördük onları ırakta afganistanda
binlercesi korkudan kafayı sıyırıp ülkesine döndü
bizim çuval olayında çatıda agır makinelimiz ayrıca mühimmat deposuda vardı evet istemişler havaya uçurmayı teslim olmaktan iyidir diye
fakat genelkurmaylık onaylamıyor askeri kaybetmemek ve bölgedeki güç dengesini bozmamak için
15 yaşında tiplerin özel kuvvetleri kötülemesi inanın çok komik yada bırakın kötülesinler yav he he diyip geçmek gerek bilen biliyor bilmeyende zamanı gelince ögrenecek.. -
Hâlâ ellerinde alman tarihi eseri 3-4 atımdan sonra tutukluk yapan G3 ve Amerika yapımı m4a1 olması çok içler acısı. Hâlâ kendinize özgü silahımız yok.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hepsi aynı zamanda birer ajandır.
Kimlikleri gizlidir.
En az 2 dil bilirler.
Tek başlarına doğada mücadele edebillirler.
Üst düzey yakın dövüş bilirler.
Silah kullanma konusuna girmiyorum bile.
Askeri bilgileri, strateji bilgileri üst düzeydir.
Fizik, kimya, biyoloji, anatomi gibi bir çok alanda üst düzey bilgilere sahipler.
Bordo bereliler askeri okul mezunu insanlardır, haliyle kültürlü ve yabancı dil bilen insanlardır.
Kimsesizler yurdu hikayesi tamamen efsanedir.
Bordo bereliler sadece subay ve astsubaylardan seçilir.
Bordo bereliler hiçbir askeri rütbeye selam vermezler.
her ülke özel kuvveti gibi ağır şartlarda eğitim yapan birlikler. Tabii ki shayetet-13, sas, seal, spetsnaz gibi birlikler kadar populer değil. -
quote:
Orijinalden alıntı: Raz3rs
10 metrelik duvarlardan atlayamıyorlar ama onların yaptıklarını normal insan yapamaz.
Not:Asker çocuğuyum
Edit: madem ilgi çekti birkac şey daha söyleyeyim.
Madem o kadar iyiler terör neden bitmedi vs.
Zamanında bir çok operasyona katıldırlar(- mıslar,:) özellikle 93 96 yılları arasında)ve çok büyük başarılara imza attılar osman pamukoglu zamanında.simdi niye olmuyor? Acılım,siyaset,sabah terörist aksam köylü vsvs. Sağır sultan bile duydu bunları tekrar anlatmaya gerek yok.
Mutlaka inci sözlükte 93-94 yıllarında şırnakta görev yapmış bir abinin anılarını anlattığı yazıyı okuyun.
50 sayfa yazmış 3 günde okudum zebani yok rahat olun csb de değil.
Birkaç arkadaş da yazmış onların asıl görevi savaş anında, zaten millette mayası hazır bulunan kuvaiye milliye duygusunu yogurup onları orgutlemektir ki bu en önemli görevdir bence :)
Yazıyı pm lütfen
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Bunlar da sonucta asker degil mi. Ben extrem bi is yaptiklarini duymadim. Ama MIT kac defa yurt disi operasyon yapti basarili sekilde. Hatta lubnan da bi diplomat vardi. Ingiliz servisi daha yerini tespit etmemisken bizimkiler alip getirmisti. Bayagi tebrik falan olmustu. Bence asil dikkat edilmesi alkislanmasi gereken ekip onlar. Cok sukur askerlik bi durumumuz yok son 2-3 yildir. Ondan once anlatilanlari da belge gormedigim icin cop hurafe kolpa gozuyle bakiyorum.
benimde hedefim kara harp okulu iyi bir şekilde hazırlanıyorum.. karşımdaki bi mahana bulmazsa girerim inşallah :)
Tek merak ettiğim bu Özel kuvvetler(Bordo Bereliler) görevinde savaş anında örğütleme yazıyor savaş yokken bunlar ne iş yapıyorki ? (samimi şekilde soruyorum bunu) -
Silah teknolojisi geliştirmek o kadar kolay değil. Suan aktif kullanılan bir çok silah ikinci dünya savaşı zamanı geliştirilmiş yada o zamanki üretilmiş silah tan geliştirilmiş silahlar. Bir çok ülkenin aktif kullandığı mp5 50-60 yıllık bir silah. Ayrıca g3 adının çıktığı kadar kötü bir silah değil. Tek sıkıntısı bakımsız olursa, toz veya suda tutukluk yapıyor. Sudan kastım içine yağmur damlası falan kactiginda. Hatta isabet oranı cok yuksek bir silah. Mermisinin yaralayip bırakma ihtimali neredeyse yok. Youtube da video su vardı. İnege atıyorlar nokta gibi girip kocaman çıkıyordu. Zaten bu kadar öldürücü olması nedeniyle nato yasakladı. 7.62 lik mermisi bulunan g3 yerine 5.56 mermisi bulunan hk33 ler kullanılıyor. Hatta jandarma ozel harekat ve komando birlikleri bunlarla atış yapıyor. Askere gelmeden once bende g3 u yerden yere vururdum. Acemi birliğinde kullandık atış falan yaptık. Muazzam bir silah. Birde şöyle bir sıkıntı var. 96+ olan nesile birşey beğendiremiyorsun. Mesela TSK'nın kendi ürettiği ve kalaşnikof gibi yağmur çamur toprak gibi hicbirseyde tutukluk yapmayan 40 küsur testten başarı ile çıkan MPT-78 isimli silah in konusunu görsen, bu ne suna benziyor buna benziyor bizimkilerden daha iyi silah beklerdim. Amerika kazanır gibi saçma sapan yorumlar atıyorlar. Velhasıl kelam g3 adının çıktığı kadar kötü bir silah değil. G3 ile tanışma ve atış yapma şansın olursa dediklerimi anlarsin.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi By_DoMiNo -- 4 Ocak 2015; 11:32:09 >
-
O videonun linkini alabilir miyim?
Askere henüz gitmedim 93 doğumluyum fakat giden kişilerden duyduğum kadarıyla biliyorum. Henüz deneme şansım da hiç olmadı. İnşallah güzeldir dediginiz kadar, silah konusunda Almanlar a bağlıyız biraz bkz mp5, G3.
Ulusal mastürbasyon konusu.Aşağılık kompleksi böyle bişey işte iyi bakın.
g3ler artık değişiyor hk ile ayrıca sandıgın kadar kötü bir tüfek değil sadece bakımsızlık problem gerçi yukarda arkadaş yazmış
sen ben askere gidene kadar g3 falan kalmayacak rahat olabilirsin -
TSK da komando bile çok güçlü iken var sen hesapla bordo bereliyi.! -
quote:
Orijinalden alıntı: serpil36
quote:
Orijinalden alıntı: SchwarzJack
Amerikanın askerlerimizin kafasına çuval geçirdiği o olayda orda 2 bordo bereli vardı. Eğer orda başlarındaki komutan emir verseydi, ne oradaki 45 Amerikalı asker ne diğer 20 kişilik Kürtler hiçbiri sağ çıkmazdı. Orayı öyle bir savunurlardaki çok kanlı biterdi. Ve o binanın altında kilolarca patlayıcı vardı güvenlik için. En kötü ihtimal orayı uçurmaları bile bazı şeylere net bir cevap olurdu.
O olaydan sonra orda bordo bereli olduğunu o zamanki Amerikalıların başındaki komutan öğrendi ve telefonla genelkurmayı aradı.
'Askerlerinizin gösterdiği anlayış beni çok mutlu etti. Tanrıya bin şükür ki askerleriniz askerlerimizi evlerine sapasağlam gönderdi''
bunlara inanıyormusunuz ?
PKK'lılara yakalandığı zaman sorulmuş;
''Türk askerinin geldiğini nasıl anlarsın''?
-Eğer şarjörünün tamamını üstümüze boşaltıyorsa...
''Komandonun geldiğini nasıl anlarsın?''
-Şarjörünün yarısını üstümüze boşaltıyorsa...
''Peki Bordo Berelinin geldiğini nasıl anlarsın?''
-TAK... (Onları görüpte yaşayan hiçbir Pkk'lı yoktur...)
cidden inanan var mı ya
konsolosluk baskınında hepsi paket oldu o ne olacak ?
hep hikaye maalesef.
Onlar polis özel harekat
-
-
Eğirdir Dağ Komando Okulu'nda okul komutanlığı binasının önünde mıntıka temizliği yaparken sabahın 7'sinde 15-20 tanesini yakından görmüştüm. Hey gidi.. -
quote:
Orijinalden alıntı: Kazmapolitan
kozmik odasına girilmiş bir orduyu bordo bereli değil superman kurtaramaz.
+ -
Bordo berelileri hafife almayalım . Bi asker akrabamın benzetmesine göre eğitimin sonunda terminatör gibi oluyorlar.
Vatan hainleri de konuya damlamis.Iste bunlar hep OSMAN PAMUKOGLU PASA'NIN dagda biraktigi leslerin çocuklari
askerligimi 98de bordo bereli olarak ustegmen olarak yaptım soruları alıyım
cook operasyona katıldım suriye gabar cudi ırak kuveyt vs ... hey gidi günler
helikopterden helikoptere atlarken sarjor degistirmeyi özledim
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X