Şimdi Ara

Borderlands 2 CPU PhysX

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
650
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar borderlands 2 oyununda sorun yaşıyorum. Oyunu PhysX mediumda oynamak istiyorum fakat işlemci bir türlü yeterli gelmiyor. Sistemim imzamda mevcut.
    İşin garibi işlemci %30 kullanımda bile ekran kartı kullanımı %28. İşlemci asla kullanımı %50 nin üstüne çıkmıyor. PhysX i madem işlemci yapıyor neden yük binmiyor işlemciye? Neden ekran kartın kullanımı yerlerde sürünüyor?
    Oyunda suyun bol olduğu yere gelince FPS yere çakılıyor. Suyun olmadığı yerde idare edilecek şekilde oynanıyor.
    C:\Users\Nazar\Documents\My Games\Borderlands 2\WillowGame\Config burda willowengine ile willowgame bulunuyor. Acaba burda PhysX su efektini kapatma yeri varmı?
    Bu konuda beni aydınlatabilecek birileri varmı sayın arkadaşlar?
     Borderlands 2 CPU PhysX

• PhysX Nvidia nın teknolojisi
  • quote:

Orijinalden alıntı: boksit

PhysX Nvidia nın teknolojisi

Nvidianın teknolojisi olduğunu herkes biliyor
  • GPU PhysX i sadece nvidia kartlar hesaplayabilir, dolayısıyla o oyunda PhysX açamazsınız, açtığınız zaman ise o şekilde sürünür oyun.İşlemciniz i7 falan olsa belki PhysX i low da hesaplayabilir ama amd ile buda olmaz.
  • AMD kartların destek verdiğini bilmiyordum
  • quote:

Orijinalden alıntı: B.M.W

GPU PhysX i sadece nvidia kartlar hesaplayabilir, dolayısıyla o oyunda PhysX açamazsınız, açtığınız zaman ise o şekilde sürünür oyun.İşlemciniz i7 falan olsa belki PhysX i low da hesaplayabilir ama amd ile buda olmaz.

Low da zaten sıkıntı yok geri kalan herşey son ayarda oynatıyor. Ama mediumda bariz efektler artıyor. Anlamadığım nokta işlemci ve ekran kartı kullanımları.
  • Dostum o programın adı nedir sarı yazıyla fps cpu gpu kullanımı gösteren?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Mafia 2 PhysX test sonuçları
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: boksit

AMD kartların destek verdiğini bilmiyordum

Ekran kartı yapmıyor zaten Physx işini. İşlemci yapıyor. Ama işlemci kullanıma girmeden nasıl yapıyor onu çözmeye çalışıyorum. Aslında sadece su efektini kapatabilsem yeter.
  • deathness666 kullanıcısına yanıt
    Physx ekran kartına ait bir özelliktir Siz AMD ekran kartı kullanıyorsunuz AMD ekran kartları böyle bir özellik barındırmamaktadır AMD ekran kartları tressfx özelliğini barındırır Ancak oynadığınız oyun tressfx destekli değildir Physx özelliğini GeForce Nvidia kartlar içlerinde barındırır Bu markaya ait bu özelliği barındıran bir karta sahip olmadan o özelliği kullanamazsınız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Elite `

Physx ekran kartına ait bir özelliktir Siz AMD ekran kartı kullanıyorsunuz AMD ekran kartları böyle bir özellik barındırmamaktadır AMD ekran kartları tressfx özelliğini barındırır Ancak oynadığınız oyun tressfx destekli değildir Physx özelliğini GeForce Nvidia kartlar içlerinde barındırır Bu markaya ait bu özelliği barındıran bir karta sahip olmadan o özelliği kullanamazsınız.

Biraz araştırmanızı öneriyorum. Özellikle borderlands 2 oyununu.
  • Beni herkes yalnış anlıyor sanırım. PhysX Nvidia nın teknolojisidir. Bunu nerdeyse herkes biliyor.
    AMD ekran kartları zaten PhysX işlemlerini yapamaz.
    Eğer ekran kartı AMD ise Borderlands 2 oyununda PhysX özelliğini işlemciye yaptırabiliyorsunuz.
    Konunun başlığında bile CPU PhysX demişim.
    Biraz araştırın öyle yorum yapın lütfen.
    Benim merak ettiğim 2 soru var.
    1. CPU ve GPU kullanımları
    2. Oyunun sadece PhysX liquid efektlerini kapatabilmek. Nasıl kapatılır?
    Mafia2 batman'da fizikleri orta ayarlarda , performans biraz düşsede oynayabiliyordum.Fizikler kapalı şekilde nasıl performans alıyorsunuz ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: RKeles93

Mafia2 batman'da fizikleri orta ayarlarda , performans biraz düşsede oynayabiliyordum.Fizikler kapalı şekilde nasıl performans alıyorsunuz ?

PhysX kapalı sorun yok zaten. Oyunun menüsünde PhysX low var. O zaten kapalı anlamına geliyor. 40-50 Fps civarı alıyorum herşey son ayarda PhysX low.
    Bonderlands yüklemedim deneme şansım olmadı başka fizik desteği olan oyunları denermisiniz ?

Batman'da bazen anlık takılma oluyordu bendede.Mafia2 rahatlıkla fizik açıkken oynayabiliyordum.

6100+6570 Fizik açık oyun videosu

http://www.youtube.com/watch?v=04fMSm8kFB4
  • quote:

Orijinalden alıntı: RKeles93

Bonderlands yüklemedim deneme şansım olmadı başka fizik desteği olan oyunları denermisiniz ?

Batman'da bazen anlık takılma oluyordu bendede.Mafia2 rahatlıkla fizik açıkken oynayabiliyordum.

6100+6570 Fizik açık oyun videosu

http://www.youtube.com/watch?v=04fMSm8kFB4

Gösterdiğin videoda oyunun daha başından kasılmalar oluyor. Ben o bölümlerde PHYSX medium rahat oynadım. Ama şu anda bulunduğum bölümde bolca su var. Ve sistemi ağlatıyor resmen. Neyse Nvidia kartına geçme zamanı geldi. Takaslık ilanımıda verdim. Hayırlısı bakalım.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.