Şimdi Ara

borcu ödenmiş ipotekli ev satışı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
381
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar bugün çok az kalan konut kredimi toptan kapattım çünkü evimi satmayı düşünüyorum.banka corona sürecinden dolayı ipoteğin kaldırılması 1 haziranda işleme konulacak ve 15 gün(tatiller hariç) sonra gerçekleşir dedi.sorum şu bankaya borcum yok fakat ev bu sürede hala ipotekli ben evin satışını yaparken bu sorun olur mu ? evi satış için ilana ipotek gerçekleştikden sonra koyarsam biraz zaman kaybetmiş olacağım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fensinn -- 29 Mayıs 2020; 14:25:28 >

• Hocam evin satış ve pazarlama süreci zaten hemen olmuyor.Hangi şehirdesiniz bilmiyorum ancak 15 günde daire satmak cok zor gerçekten.Müşteri bul,pazarlık yap kredi vs zaman alan süreçler..O açıdan sıkıntı yok hocam b
  • quote:

Orijinalden alıntı: Antalya.Gayrimenkul

Hocam evin satış ve pazarlama süreci zaten hemen olmuyor.Hangi şehirdesiniz bilmiyorum ancak 15 günde daire satmak cok zor gerçekten.Müşteri bul,pazarlık yap kredi vs zaman alan süreçler..O açıdan sıkıntı yok hocam b
    Anladım çok teşekkür.Kafamı kurcalayan diğer soru da 1 hazirandan sonra konut kredilerinin ciddi düşmesi ev fiyatlarını arttıracak diye düşünüyorum Şimdi ben bu ev fiyatını neye göre belirlemeliyim.Bu evimi satıp biraz kredi çekip yine ev alacağım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fensinn -- 29 Mayıs 2020; 14:59:21 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Rica ederim hocam..Ev alırken o kadar çok kriter varki ...Bina yaşı,cephesi,içerisinin bakım durumu,iskan durumu,muhit,o bölgede en son satılan dairenin fiyatı gibi gibi uzayan süreç.Konut faizleri düşeceğini bizde bekliyoruz ama tam olarak ne çıkar bilemiyoruz ..Faiz düştüğü an ev fiyatları artacaktır.Eğer aceleniz yoksa faiz oranları netleştişsin fiyatlar otursun sonrasında satar ve kafanıza göre ev bakarsınız.Şİmdi uyguna satar alırken pahalı alırsanız ciddi zarar edebilirsiniz.
  • quote:

Rica ederim hocam..Ev alırken o kadar çok kriter varki ...Bina yaşı,cephesi,içerisinin bakım durumu,iskan durumu,muhit,o bölgede en son satılan dairenin fiyatı gibi gibi uzayan süreç.Konut faizleri düşeceğini bizde bekliyoruz ama tam olarak ne çıkar bilemiyoruz ..Faiz düştüğü an ev fiyatları artacaktır.Eğer aceleniz yoksa faiz oranları netleştişsin fiyatlar otursun sonrasında satar ve kafanıza göre ev bakarsınız.Şİmdi uyguna satar alırken pahalı alırsanız ciddi zarar edebilirsiniz.
    Eşim eylülde doğum yapacak dolayısıyla biraz acele etmem gerekiyor hocam.Artık riske girip ilana vereceğim.Pazarlık payı minimum olacak şekilde bir fiyat yazmayı düşünüyorum 10-15 bin arası bir pazarlık payı koyup satmak daha mantıklı geliyor sizin tecrübeniz ne diyor bu konuda.Biraz hızlı satılsın istiyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fensinn -- 29 Mayıs 2020; 23:30:33 >

• quote:

Orijinalden alıntı: fensinn

Eşim eylülde doğum yapacak dolayısıyla biraz acele etmem gerekiyor hocam.Artık riske girip ilana vereceğim.Pazarlık payı minimum olacak şekilde bir fiyat yazmayı düşünüyorum 10-15 bin arası bir pazarlık payı koyup satmak daha mantıklı geliyor sizin tecrübeniz ne diyor bu konuda.Biraz hızlı satılsın istiyorum

Alıntıları Göster
    Estafullah..Hocam dün sattığım daire de mülk sahibi 65 bin tl fiyat kırdı(525 bin e bitti)..Madem o kadar fiyat kıracaktın bana söylesydin daha iyi fiyata verirdim demek istedim;Ancak onun adına üzüldüm kendisi çok zarar etti.Hocam siz müşteri karşısında rakam konusunda net olursanız hiç bir sorun yaşamazsınız.Bana kalsa 5 bin tl pazarlık payı koyun sadece gerçekten ev almak isteyn kişiler ile muhattap olun yeter.Fiyatı şişirdiğiniz zaman insanlar o kadar düşeceğinizi bilmediği için çok müşteri kaçırıyor.Benim kaçırdığım gibi :))

İlan'da net bir dille cüzrü bir miktar pazarlık payı vardır şeklinde yazılı ve telefonda sözlü olarak net bir dille düşüncenizi dile getirirseniz müşteriyi siz ele alırsınız aksi halde onlar ipleri ele alır.Bu süreçte ölü fiyatlar,komik rakamlar vermek isteyen bir çok kişi ile görüşeceksiniz hazırlıklı olun derim :)) Tapu kaç yıllık ??

• quote:

Estafullah..Hocam dün sattığım daire de mülk sahibi 65 bin tl fiyat kırdı(525 bin e bitti)..Madem o kadar fiyat kıracaktın bana söylesydin daha iyi fiyata verirdim demek istedim;Ancak onun adına üzüldüm kendisi çok zarar etti.Hocam siz müşteri karşısında rakam konusunda net olursanız hiç bir sorun yaşamazsınız.Bana kalsa 5 bin tl pazarlık payı koyun sadece gerçekten ev almak isteyn kişiler ile muhattap olun yeter.Fiyatı şişirdiğiniz zaman insanlar o kadar düşeceğinizi bilmediği için çok müşteri kaçırıyor.Benim kaçırdığım gibi :))

İlan'da net bir dille cüzrü bir miktar pazarlık payı vardır şeklinde yazılı ve telefonda sözlü olarak net bir dille düşüncenizi dile getirirseniz müşteriyi siz ele alırsınız aksi halde onlar ipleri ele alır.Bu süreçte ölü fiyatlar,komik rakamlar vermek isteyen bir çok kişi ile görüşeceksiniz hazırlıklı olun derim :)) Tapu kaç yıllık ??

Alıntıları Göster
    İlginize alakanıza çok teşekkürler dediğiniz gibi yapacağım.Tapu 6-7 yıllık hocam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fensinn -- 30 Mayıs 2020; 8:48:28 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

İlginize alakanıza çok teşekkürler dediğiniz gibi yapacağım.Tapu 6-7 yıllık hocam.

Alıntıları Göster
    Rica ederim hocam.Tapu 5 yılı geçtiği için kredi konusunda da sıkıntı yok.Alıcı dilediği kadar kredi çekebilir bunu da açıklama kısmına mutlaka belirtin derim..
  • quote:

Rica ederim hocam.Tapu 5 yılı geçtiği için kredi konusunda da sıkıntı yok.Alıcı dilediği kadar kredi çekebilir bunu da açıklama kısmına mutlaka belirtin derim..

Alıntıları Göster
    hocam faizler düştü ev fiyatlarına etkisi ne olacak evim ucuza gidiyor psikolojisi oluştu bende
  • Üstat daha öncede belirttiim gibi şimdi satan ucuza,alan pahalıya alacaktır.Ev fiyatları cok yükselecek maalesef.Talep arttıkça ev fiyatları uçuyor maalesef
  • quote:

Üstat daha öncede belirttiim gibi şimdi satan ucuza,alan pahalıya alacaktır.Ev fiyatları cok yükselecek maalesef.Talep arttıkça ev fiyatları uçuyor maalesef
    Hocam doğru diyorsun ama 3/4 ay sonra da ne olacağının büyük bir kriz çıkmayacağının garantisi yok gibi geliyor bana.satıp hemen ev almayı düşünüyorum

• quote:

Hocam doğru diyorsun ama 3/4 ay sonra da ne olacağının büyük bir kriz çıkmayacağının garantisi yok gibi geliyor bana.satıp hemen ev almayı düşünüyorum

Alıntıları Göster
    Hocam ticaret böyle maalesef..Riskleri her zaman vardır.Gözünüzü kapatıp bir karar almanız gerekiyor
  • quote:

Alıntıları Göster
    Selamlar hocam, tapunun sahiplik süresi 5 yılı geçtiğinde nasıl bir avantaj kazanılıyor kredide? Buradaki püf noktayı anlayamadım. Kazanç/gelir vergisiyle mi ilgili?

• quote:

Orijinalden alıntı: haldigo

Selamlar hocam, tapunun sahiplik süresi 5 yılı geçtiğinde nasıl bir avantaj kazanılıyor kredide? Buradaki püf noktayı anlayamadım. Kazanç/gelir vergisiyle mi ilgili?

Alıntıları Göster
    Selamlar üstat.Örnek olarak 2017 yılnda bir daire alındı diyelim ve 5 yılı doldurmamış olsun.3 yıl önceki rayiç bedeli 100 bin tl olarak görünüyor olsun.Siz o eve 300 bin tl kredi çektiğiniz zaman rayiç bedeli otomatik olark 300 bin tl oluyor.Yani 200 bin tl artmış oluyor.Devlet diyor ki sen bu daireyi 3 yıl önce 100 liraya almışsın 300 liraya satmışsın(devlet gerçek değere değil rayiç bedel üzerinden işlem yapar) 200 lira kar yapmışsın beni de artık görürsün diyor ve 200 bin tl kar kadar sana vergi çıkartıyor!! O açıdan 5 yıl içinde satılan daire rayiç bedel fazlası kredi çekilmez,çekilirse de artan değer kadar satıcıya vergi çıkar.

• Teşekkürler açıklama için hocam. Bu son zamanda mı değişen birşey ? Normalde kredi ve rayiç bedel arasında bağlantı kurulmuyor, satıcı-alıcı beyanı (rayiç bedeli Tapu kendi belirliyordu ve genelde çok daha düşük oluyordu) üzerinden gidiliyordu diye hatırlıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi haldigo -- 3 Haziran 2020; 11:48:34 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: haldigo

Teşekkürler açıklama için hocam. Bu son zamanda mı değişen birşey ? Normalde kredi ve rayiç bedel arasında bağlantı kurulmuyor, satıcı-alıcı beyanı (rayiç bedeli Tapu kendi belirliyordu ve genelde çok daha düşük oluyordu) üzerinden gidiliyordu diye hatırlıyorum.
    yoo yıllardır uygulanan bir sistem bu güne has bir özellik değil.Gerçek rayiç bedelleri uygulamak istediler ama tüm müteahhitler kazan kaldırdı eski sisteme geri dönüldü :))

Herkes olayın farkında ama 3 maymunu oynuyorlar
  • Rayiç bedeli ve kira arasında ki fark çok açılmasın diyede çok fazla kredi kullandırmıyorlar vergi verecekleri için, fiyatı indir desen onu da indirmezler.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.