Şimdi Ara

Bor müfredatta ametal mi yarımetal mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
8.438
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • hocaya sordum da ametal dedi ama kitaplarda yarımetal diyor(hoca iyi bir kimyacı)... İmdattt!!!

• Yapay Zekanın Yanıtı

Bor: Ametal mi, Yarı Metal mi?

Bor, periyodik tablonun 13. grubunda yer alan kimyasal bir elementtir. Element simgesi "B"dir. Borun metal mi, yarı metal mi yoksa ametal mi olduğu konusunda farklı görüşler mevcuttur.

Bazı kaynaklar, borun metalik özelliklere sahip olduğunu ve bu nedenle bir metal olarak sınıflandırılması gerektiğini öne sürer. Bu kaynaklar, borun elektrik ve ısıyı iletebilme yeteneğine işaret eder.

Diğer kaynaklar ise borun bazı ametallerle benzerlikler gösterdiğini ve bu nedenle bir ametal olarak sınıflandırılması gerektiğini belirtir. Borun diğer ametaller gibi kırılgan olduğunu ve elektrik yalıtkanı olarak davranabileceğini vurgularlar.

Genel olarak kabul gören görüş, borun bir yarı metal veya metaloid olduğudur. Yarı metaller, hem metaller hem de ametallerin özelliklerini sergileyen elementlerdir. Bor, elektrik iletkenliği zayıf olan ve hem kovalent hem de metalik bağlar oluşturabilen bir yarı metaldir.

Bu nedenle, "bor metal mi, ametal mi, yarı metal mi?" sorusunun cevabı "yarı metal"dir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Öhö öhö kimse var mı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Periyodik tabloda sadece metal ve ametal vardir aslinda. Yarımetaller, soygazlar falan ametallerin bir alt sinifidir. Ama bor genelde direk ametal diye geciyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-3A5068A7A -- 19 Haziran 2014; 17:37:50 >
  •  Bor müfredatta ametal mi yarımetal mi?

ametal bunun müfredatı mı olur periyodik tabloda neyse o
  • Nasıl ya ! Ben niye böyle öğrenmişim neyse çok teşekkürler ben bendeki kitapları sınavdan önce hiç açmamalıyım sanırım ...Tekrardan sağol Sokullu

• quote:

Orijinalden alıntı: Escherich

Bor müfredatta ametal mi yarımetal mi?

ametal bunun müfredatı mı olur periyodik tabloda neyse o

Teşekkürler hakikaten elimdeki kaynakta yarımetaldir kovalent bağ yapar diyor

• ametal diye biliyorum?
  • Öyle öyle doğru arkadaşlar deyince farkettim bendeki tabloda hatalı hay allahım senenin başından beri asılı şey nasıl anlayamamışım..tablo gözümü alıştırdı kaynakta görünce de inandım ama hatırladım öyle ya off

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.