Şimdi Ara

bootmgr compressed

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
1.783
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • dün pc restart yaptıktan sonra başlıktaki hatayı aldım.Netten biraz araştırdıktan sonra windows cd sini takıp biostan gerekli ayarı yaptım ve pc yi yeniden başlattım.

önyükleme için bir tuşa basın diyor basıncada aynı hatayı veriyor.Windows yükleme ekranına geçemiyorum.

disk arızalanmış olabilirmi?

• yokmu bilgisi olan koca forumda
  • selam
    işletim sistemi nedir?
  • aslında sorun şu.Ben loader çalıştırdım ve pc restarttan sonra açılmadı.ubuntu başlarken isletim sistemi şeçeneği ekranında windows7 loader görünüyor ama bunu bir türlü silemedim nasıl yaparım bilmiyorum

dosya konum olarak dev/sda altında görünüyor ama silemiyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gkn666 -- 3 Kasım 2011; 22:20:57 >
  • neden bu bilgileri yazmıyorsunuz ki ben de bunu anlamıyorum.yani hadi al baştan
    loader derken ne loaderından bahsediyorsunuz?ubuntu w7 bunları hangi sırayla nasıl kurdunuz?
  • ubuntunun boot loaderı yani grub2 programı menüsünde windows 7 i boot etmek için isimlendirdiği windows 7 loader ı kastediyor arkadaş
    onu neden silmek istiyorsunuz yada tam olarak ne yapmak istiyorsnuz açıklarsanız yardımcı olabilir.
    /dev/sda linux sistemlerinde hard disk in ismidir onu silemezsin otomatik olarak oluşturulur
  • onu tahmin etmedim değil ama loaderı kurdum dedikten sonra bu oldu deyince şu ilaç için kullanılardan mı acaba diye de aklıma geldi.
    şu konu açarken bilgilerini tam yazsalar boşyere bunlarla uğraşmak zorunda kalmayacağız ama işte..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Swapfile.sys hatası
    7 yıl önce açıldı
    Checking Media Hatası
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • @gkn666
    taknığınız windows cd nin sağlam oldunundan eminmisiniz.boot edememesinin sebebi harddiskle alakası olamaz
    bi de ubuntuyu boot edip girebiliyorsanız
    ubuntuda terminalde
    sudo fdisk -l komutunu verip çıktısını buraya yazarsanız yardımcı olabilirim.

bootmgr compressed hatası c sürücünü yerden kazanmak için sıkıştır seçeneği seçili ise hata meydana geliyormus
  • ben en iyisi baştan anlatayım.

windows 7 yi ilaçlamaç amacıyla windows7 loader çalıştırdım.microsoft un yeni yayınladığı güncelleme bu yazılımı etkisiz hale getiriyormuş.
    daha önceden zaten cracklemiştim.sağ alt köşede bu işletim sistemi orjinal değil yazısı görünce loaderi çalıştırdım bir terslik olduğunu anlamam gerekirdi.
    daha sonra bilgisayar açılmadı hep aynı hataları tekrar tekrar aldım.dvdwriter ve kablosunu yenisiyle değiştirdim sorun buda değil.

ubuntu başlarken windows7 loaderden açma seçeneğini görüyorum bunu bir şekilde ordan kaldırmam lazım.diskte herhangibir sorun yok.
    bu problemi yaşayan diğer kişiler başlangıç onarma işleminden sonra kurtulmuşlar.bende bir işe yaramadı problemim devam ediyor.

Diski c-d-e olarak 3 e bölmüştüm d bölümünde kızımın resimleri var.yaklaşık 10gb lık bir dosya.c ye ve e ye format attım ama bu loader denen başbelasından kurtulamadım.bunu halledersem ilk işim orjinal bir windows7 cd si almak olacak

• Doğru loaderı tahmin etmişim,ehehe.
    Siz şimdi hangi işletim sistemlerini kullanmak istiyorsunuz?
    Onu söyleyim bana lütfen
  • loaderları karıştırıyor arkadaş ilaçyıyım derken ubuntudakini de ilaç zannediyo hatanın verdiği durumdan kaynaklı saşkın
    o ubuntu listesinde gördüğünüz loader ilaçlı loader değil ubuntunun grub2 loaderı ilaçlamadan önce loader yazmıyomuydu nasıl giriş yapıyodunuz windowsa

ubuntuya girip terminalde şu komutları verirseniz windowsu onarma moduna geçirebilir ve boot olayını düzeltebiliriz.
    her komut sonrası çıktısı kaydedin burda paylaşın
    sudo fdisk -l
    sudo ls -al /dev/disk/by-uuid/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NuKe_MaNia -- 4 Kasım 2011; 10:53:38 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mesuthaksoy

Doğru loaderı tahmin etmişim,ehehe.
    Onu söyleyim bana lütfen

evet doğru tahmin ama yazmak istemedim nedense

ubuntudaki loader farklı demek.şimdi evde değilim pc başına geçince verdiğiniz komutları girer buraya sonuçları yazarım.
    peki bu komutlar d bölümünde yer alan resimleri silermi.Bunları dvd ye yazamıyorum.Ubuntuda yazdığım diskler boş çıkıyor.
    bunada çözüm bulamadım.Forumlarda çok rastladım bu duruma kimse çözüm bulamamış
    ubuntudan nefret ediyorum kurtarın beni

• bu arada windows u onarması sanırım mümkün değil çünkü ubuntu kurarken windows 7 yi kaldırıp ubuntu ile değiştir e benzer bir seçenek vardı onu işretledim

ayrıca daha önce windows cracklediniz mi bilmiyorum (yapmış gibi duruyorsunuz) ama sadece 1 işletim sistem varken bunu yaptığınızda pc restart olup açılırken 2 işletim sistemi görünüyor

1-windows 7
    2-windows 7 loader

şimdiyse sadece windows 7 loader ı görüyorum.ve boot manager compressed hatası alıyorum.windows 7 yi zaten kaldırdım.
    ubuntu açılışında gördüğüm loader yazısı bu yüzden kafama takılıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gkn666 -- 4 Kasım 2011; 11:43:44 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: gkn666

quote:

Orijinalden alıntı: mesuthaksoy

Doğru loaderı tahmin etmişim,ehehe.
    Onu söyleyim bana lütfen

evet doğru tahmin ama yazmak istemedim nedense

ubuntudaki loader farklı demek.şimdi evde değilim pc başına geçince verdiğiniz komutları girer buraya sonuçları yazarım.
    peki bu komutlar d bölümünde yer alan resimleri silermi.Bunları dvd ye yazamıyorum.Ubuntuda yazdığım diskler boş çıkıyor.
    bunada çözüm bulamadım.Forumlarda çok rastladım bu duruma kimse çözüm bulamamış
    ubuntudan nefret ediyorum kurtarın beni

bu verdiğim komutlar sadece hard diskiniz yapısını ve uuid numaralarını gösterir disk üstünde herhangi bir işlem yapmaz
    bunları istememdeki amaç windowsun kurarken oluşturduğu 100mb lık recovery bölümünün uuid numarası bu numarayı öğrendiğinizde bir yere kaydedip
    pc ye restart atınca windows 7 loader yazısının üstüne gelip "e" tuşuna basınca buna benzer birşey çıkacak
    quote:

### BEGIN /etc/grub.d/30_os-prober ###
    menuentry "Windows 7 (loader) (on /dev/sda1)" --class windows --class os {
    insmod part_msdos
    insmod ntfs
    set root='(hd0,msdos1)'
    search --no-floppy --fs-uuid --set=root 1080E55280E53EBF
    chainloader +1

koyu olarak işaretlediğim kısma öğrenip kaydettiğiniz uuid numarasını yazıp ctrl ve X tuşlarına basıp kurtarma bölümünü açabileceksiniz.
    ordan windowsun açılışını düzeltebilirsiniz.

• yukarıda yazdığım mesajı değiştirdim bakarsanız sevinirim
  • quote:

bu arada windows u onarması sanırım mümkün değil çünkü ubuntu kurarken windows 7 yi kaldırıp ubuntu ile değiştir e benzer bir seçenek vardı onu işretledim

ayrıca daha önce windows cracklediniz mi bilmiyorum (yapmış gibi duruyorsunuz) ama sadece 1 işletim sistem varken bunu yaptığınızda pc restart olup açılırken 2 işletim sistemi görünüyor

1-windows 7
    2-windows 7 loader

şimdiyse sadece windows 7 loader ı görüyorum.ve boot manager compressed hatası alıyorum.windows 7 yi zaten kaldırdım.
    ubuntu açılışında gördüğüm loader yazısı bu yüzden kafama takılıyor.

siz sistem ubuntu kuruldugundan eminmisiniz ubuntu ekranı derken kırımızımsı bir ekran mı yoksa siyah renk üstünde windows 7 loader yazıyor.
    listede ubuntu yok mu yok sadece 2 si mi var
    2 windowsu seçsenizde açılmıyor mu makina

• hayır bu benim crack yapmaya çalıştığımda gördüğüm ekran ,normalde ubuntu kullanmıyorum.windows yükleyemeyince mecburen kurdum ubuntuyu
    yani kırmızımsı ekranda görüyorum

ayrıca alttaki bölüme kadar geldim ama komutları bilmediğim için birşey yapamamıştım dün akşam

quote:

insmod part_msdos
    insmod ntfs
    set root='(hd0,msdos1)'
    chainloader +1

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gkn666 -- 4 Kasım 2011; 11:55:03 >
  • peki şunu sorayım windowsun kullandığı 100 mb lık recovery bölümünü nasıl formatlarım.
  • quote:

hayır bu benim crack yapmaya çalıştığımda gördüğüm ekran ,normalde ubuntu kullanmıyorum.windows yükleyemeyince mecburen kurdum ubuntuyu

ayrıca alttaki bölüme kadar geldim ama komutları bilmediğim için birşey yapamamıştım dün akşam

quote:

insmod part_msdos
    insmod ntfs
    set root='(hd0,msdos1)'
    chainloader +1

inşallah ilaç windowsun recovery bölümünüdeki boot loaderı bozmamıştır dvd dende kurtarma yapamıyorsanız ubuntu cd ile yedeklerini başka bi bölüme yada flash diske kopyalayıp temiz kurulum yapın

eğer recovery sağlamsa yukarıda dediğim gibi recovery den boot ettirebiliriz.

• quote:

Orijinalden alıntı: NuKe_MaNia

quote:

hayır bu benim crack yapmaya çalıştığımda gördüğüm ekran ,normalde ubuntu kullanmıyorum.windows yükleyemeyince mecburen kurdum ubuntuyu

quote:

insmod part_msdos
    insmod ntfs
    set root='(hd0,msdos1)'
    chainloader +1

inşallah ilaç windowsun recovery bölümünüdeki boot loaderı bozmamıştır dvd dende kurtarma yapamıyorsanız ubuntu cd ile yedeklerini başka bi bölüme yada flash diske kopyalayıp temiz kurulum yapın

eğer recovery sağlamsa yukarıda dediğim gibi recovery den boot ettirebiliriz.

işte benim problemim tam olarak bu ilaç recovery bölümünü bozdu ve ben orayı formatlamak istiyorum d ye dokunmayıp c bölümünü tamamen silip sıfırdan windows kurmalıyım.arşivdeki dosyalar film müzik oyun umrumda değil sadece kızımın resimlerini ve videolarını kurtarmak istiyorum.

gerekirse başka bir disk alırım

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.