Şimdi Ara

booking.com deneyimlerim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
3
Favori
1.305
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Uzun süredir Booking.com rezervasyonları için pratik noktalar konusunda birşeyler yazmak istiyordum. Bu sitenin düzenli kullanıcısı olunca zaman içinde doğal olarak tecrübe kazanıyorsunuz. akılda kalıcı olması için madde made yazmak iyi olabilir. umarım işinize yarar.

1- hedef şehrin planını ve gezeceğiniz yerleri belirlemeden gözü kara ucuz diye otel seçmeyin. elin oğlu merkez kaç km olacak diye size soruyor. bu uyarıyı ciddiye almak lazım.

2- metrosu olmayan şehiler malum az metro hattına yakın olmak size oldukça iyi zaman kazandırabilir. bu yüzden oteller haritasında bunuda dikkate almayı düşünün

3- oda fiyatları çok değişken havayolu firmaları gibi çalışıyorlar. kalış sürenizden 90 gün önceye kadar iyi fiyat almak mümkün. sistem siz bir kez fiyat alınca kayıtlı olun yada olmayın. size sunduğu rakamda fiyat indirimine daha sonra gitmiyor. Cookie takibi yapıyorlar. ya tarayıcıyı değiştirip yeni teklif alın yada aynı tarayıcıda yeni sayfa açmak istiyorum sekmesini kullanın inanın işe yarıyor :)

4- özellikle kahvaltı dahil olması her zaman iyidir fakat lüks oteller dışında kahvaltından mucize beklememek lazım. elin oğlu kontinental kahvaltıyı yalap şap önünüze dayıyor.

5- booking için kayıt olunca size ilgilendiğiiniz şehirler için düzenli e posta ile fiyat değişim bilgisi veriyor yararlanmak lazım.

6- otel seçiminde ekonomik olarakta size uyarsa 7.5 puanın altında otel seçmeyin. resimlerle gerçekler uyumlu olmayabiliyor. 8 puanla sınırlamak dahada mantıklı.

7- yüksekten düşük puana otelleri dizdirdikten en iyi otel size ne teklif ediyor bir bakmak lazım. Devamında bu sefer fiyat avantajı faktörü devreye giriyor. fiyat performans adına bu sefer fiyatları düşükten yükseğe göre dizdirip düşük fiyat yüksek puanlı otel ve kent merkezine populer yerlere uzaklığına bakmanızı öneriririm.

8- ön seçim otelleriniz yaptınız lütfen otel ücreti dışında elin oğluna ne kadar vergi vereceğinizide hesaba ekleyin yada ekrandaki rakama vergi dahilmi iyi bakın. Çünkü bu ilk ekranda olmuyor. Peşinden googleda ilgilendiğiniz otelin kendi resmi sayfasındanda kontrol edin. çünkü bazen otelin teklif ettiği rakam booking comdan daha avantajlı olabiliyor. bir tüketici olarak uyanık olmak durumundasınız.

9- ilgilendiğiniz otelde diğer kullanıcı yorumlarını dikkate alın sadece o tesiste kalanlar yorum yazdığı için ciddi son dakika kararınıza yardımcı olabilir.

10- iptal şartlarını ve paranın sizden nasıl tahsil edileceğini iyi inceleyin. bazı trikleri kabul etmek yada etmemek sizin elinizde. iyi bir otel 90 gün önce peşinen parayı sizden alıp çok fiyat kırabilir tabi kabul ederseniz. Genelde seçim, ön kart bilgisini bookinge verip karttan çekimi otele başvurunca yaptırmaktır eğer iptal ederseniz bir çok otel kalmadığınız en az 1 günü tahsil ediyor. tüm parayı bloke eden geri vermeyenlerde var bu yüzden iptal şartlarını titizliklikle okuyun.

11- Booking.com bu işi babanızın hayrına değil. kendi aldığı komisyona bakarak yapıyor ve sizin hakkınızı savunma konsunda hiçte istekli değil. son tecrübemde otelde kalmadığım günler için kendi komisyonundan vazgeçememek adına bana "paşa paşa ödeyeceksiniz" dedi. otele durumu anlatıp 350 dolarımı kurtarınca herhalde onlarda komisyonlarını geri vermiştir son onayınızı vermeden şartlarınızı iyi gözden geçirin.

12- düzenli booking kullanınıca kaç otelde kalınca veriyor bilmiyorum. Size "genius" ünvanı verip bazı otellerde ilave indirim vermeye başlıyor. işe yarıyor müşteri bağlamak adına güzel bir uygulama aklınızda olsun.
    ilk aklıma gelenler bunlar; umarım işinize yarar. Başka unuttuğum yada ilginç önerilerinizi gördükçe ilgilenirseniz öneri sahibini adı ile birlikte eklerim. selamlar

• 1 sene içerisinde 4 defa rezervasyon yapınca genius ünvanını alıyorsun, şuanda o ünvana sahibim. genius işareti olan otellerde (nedense ben pek denk gelemedim) %5 ekstra indirim veriyor.

birde ben birşey ekliyeyim, bu otellere yorum yazma işini hafife almayın. bangkok ta kaldığım bir otel için oldukça yüksek bir puan ve övgü dolu bir mesaj bıraktıydım siteye, otelden booking mailime posta geldi yüzde 10 indirim kodu yollamışlar bir sonraki gidişim için
  • genius benim de işime yaramadı henüz.ancak rezervasyon iptal seçenekli olursa daha iyi oluyor ve de yorumları okumakta önemli tabiki
  • favorilere ekledim, teşekkürler
  • etayfun E kullanıcısına yanıt
    hocam birşey sorucam önceden rezervsyon yaptırıp parayı gelince verebliyormuyuz.malum vize red alırsa yanmasın bizim oteller
  • iyi geceler
    Sadece seçerken ödeme opsiyonu otele girişle başlar koşulunu dikkatle okuyun. genelde 24 saat öncesine kadar yapılan iptallerde hiç bir sıkıntı olmuyor son 24 saat yada 48 saat kala ki otel bunu muhakkak belirtir kendnii güvenceye almak için 24 saat parasını otomatikman alıyor. Kalanı siz otele girş yaptığınıda kartınıza bloke ediyor fakat parayı ayrıldığınızda alıyor. Şehri tanıyorum. bende sizin için otel bakınayım :) soğuk ve günlerin kısa olması dışında bir sorun yok yürüyerek gezilebilen güzel şehirlerden birisidir.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Amazon.com Alışveriş tecrübesi
    13 yıl önce açıldı
    Booking.com indirim kodu
    11 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.