Şimdi Ara

Bombeli Lastik Tehlikeli Midir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
2.256
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Öncelikle sorum bu: Bombeli lastik tamir edilebilir mi ve tehlikeli midir? Eğer tehlikeli derseniz yeni lastik alana kadar geçici olarak stepneyi taktıracağım yoksa yeni lastik alana kadar (bir hafta kadar) kullanmaya devam ederim.

Hikayesini de anlatayım:
    Lastik Goodyear Efficientgrip Performance lastiği. 4 yaşını doldurmuş, yaklaşık 60 - 70 bin km yapmış, derinliği 5.5mm, son kez bu yaz da takayım dedim. Geçen gün kışlıkları çıkartıp bunları taktırdım. Tabi yollar düzgün olmadığı için bir kaç gün bir şey fark etmedim. Otoyola çıkınca titrediğini fark ettim, dedim heralde balans yapmayı unuttu bir lastiğe, çok umursamadım o nedenle yoluma devam ettim. Sonra yolun düzgün olduğu bir dur kalk trafikte baktım ki hopluyoruz. Yol üstünde Continental bayisi şerefsiz bir lastikçiye girdim, durumu anlattım: Şöyle göz ucu lastiklere bakıp ile bakıp bir şey yok lastiklerde dedi, hava basıp yolladı beni, amortisördendir dedi. Eve geldim arabayı ileri ala ala baktım lastiklere ve yüzeyden bombe yapmış, bombe yaptığı yerden de çatlamaya başlamış. Tel falan kırıldı sanırım?

Bombeli Lastik Tehlikeli Midir?Bombeli Lastik Tehlikeli Midir?Bombeli Lastik Tehlikeli Midir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi domaingate2 -- 10 Haziran 2019; 20:14:35 >

• Lastiğin lastikliği mi kalmış hocam. Canınız 4 teker üzerinde nasıl güveniyorsunuz bu yaz da bineyim falan diyerek
  • quote:

Orijinalden alıntı: emir.ksk

Lastiğin lastikliği mi kalmış hocam. Canınız 4 teker üzerinde nasıl güveniyorsunuz bu yaz da bineyim falan diyerek
    Haklısın hocam, ben lastiğe önem veriyorum, zaten çok kullanıldığı için değişmeyi düşünüyordum da, lastikçiye sordum baktı ölçtü falan dedi daha sen 2mm aşındırmamışsın buna 50 bin km daha binersin alman üretimi bunlar falan diye gazladı beni, ben de dedim madem bir yaz daha bineyim. Başkasının aklıyla iş yapınca böyle oluyormuş demek ki.
  • O dangalak lastikçinin abi bu lastik bitmiş bununla eve bile zor gidersin tarzında konuşup lastik satması gerekmiyormu
    Hayır piyasa zaten bk iş güç yok herif ayağına gelen müşteriyi gönderiyor birde kesin çalışandır şerefsiz ekmek yediği kapıya işiyor

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • aman sanayicinin lafına güvenme. (iyileri tenzih ederim.)
    satmak için ölmüş der.
    Satmamak için 50 bin km gider der.
    50 bin km'yi neye dayandırara k söylüyorsun diye sormak lazım aslında herife.

Bu lastik gitmez hocam.
    Yolda giderken yarıldığında çok geç olabilir herşey.

İmkan varsa değiştirin. İmkan yoksa arabay binmeyin, toplu taşıma kullanın o kadar yani.
    Yanaktan balon yapanı gördüm de. tabandan yapanı ilk görüyorum desem yeri var.

İnanın yolda giderken yarılmasını istemezsiniz. Başıma geldi 5 can vardı arabada, allaha şükür kurtardık bir şekilde.
  • VideSupra kullanıcısına yanıt
    Düşük silindir hacimli , turbo beslemeli motorlara kafasından ömür biçenlerle aynı kafa işte.
    Sanayide usta olması bişi değiştirmiyor.
    Conta yanıkcılar forumda da var...

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • hocam çatlak oluşmuş kesinlikle kullanmayın stepneler genelde ince oluyor bir tane ucuz çıkma alın bundan kat kat iyi
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bijonların aşınması normal mi?
    17 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Cevaplar için teşekkürler. Bugün stepneyi taktırdım (tam boy stepne), Nokian Wetproof siparişini verdim. iki gün sonra takılacaklar. Çok yeni bir lastik o nedenle kullanıcı yorumu çok az ancak kışlıklarım Nokian WR D4 ve çok iyi lastikler bunlar da inşallah testlerdeki gibi iyi çıkarlar.
    www.tyrereviews.co.uk
    2019 AMS Summer SUV Tyre Test - Tyre Reviews
    http://www.tyrereviews.co.uk/Article/2019-AMS-Summer-SUV-Tyre-Test.htm

www.tyrereviews.co.uk
    2019 ACE Summer Tyre Test - Tyre Reviews
    http://www.tyrereviews.co.uk/Article/2019-ACE-Summer-Tyre-Test.htm

• quote:

Orijinalden alıntı: domaingate2

Cevaplar için teşekkürler. Bugün stepneyi taktırdım (tam boy stepne), Nokian Wetproof siparişini verdim. iki gün sonra takılacaklar. Çok yeni bir lastik o nedenle kullanıcı yorumu çok az ancak kışlıklarım Nokian WR D4 ve çok iyi lastikler bunlar da inşallah testlerdeki gibi iyi çıkarlar.
    www.tyrereviews.co.uk
    2019 AMS Summer SUV Tyre Test - Tyre Reviews
    http://www.tyrereviews.co.uk/Article/2019-AMS-Summer-SUV-Tyre-Test.htm

www.tyrereviews.co.uk
    2019 ACE Summer Tyre Test - Tyre Reviews
    http://www.tyrereviews.co.uk/Article/2019-ACE-Summer-Tyre-Test.htm
    Çok isabetli tercih. Hayırlı olsun.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.