Şimdi Ara

bombacı değilim :) cep telefonu ile röle kontrolü.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
3.089
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhaba. daha önce yazdım ama fikir veren bile olmadı. il larak bombacı değilim zaman zaman havaya uçurmak istediğim şahsiyetler ve kurumlar olsada, en azından şimdilik imkaım yok evde mevcut download pcmi uzaktan cep telefonu ile açıp logmein den yöneterek, ben eve gelince hazır filmler, müzikler, oyunlarım insin istiyorum. herkes forumlarda zil hopörlörüne gelen sinyali röle ile sür demiş ama nasıl olura cevap vermemiş.

buradaki devre işimi görürmü. mikrofon yerine direkt sinyali nasıl girebilirim?

şimdilik sadece pc açmak için kullanacam ama eğer ileride imökan bulursam, meclisi uçaracağım bombanın üzerine. "donanım haber'e teşekkürler" yada "powered by DH" yazarım

• Wake-on-lan özelliğini kullan. Telefonuna OperaMini internet tarayıcısı yükle (java ortamı gerektirir - ağır programdır telefon çok dandik olmamalı), wake-on-lan sinyali göndertebileceğin bir site ile bu özelliği kullan. (daha önce bu wake-on-lan ile ilgili bişeyler yazılmıştı bir arama yap istersen) Bir de eMule web arayüzüyle kontrol edilebiliyor. Gerekli ayarlardan sonra OperaMini ile bunu da kontrol edebilirsin.
  • wake on yapabileceğimi sanmıyorum birincisi 39 ytlik motorola telefon kullanıyorum. web taramayı bırakın java dahi yok. ikincis kullandığım pc at. yani 220 volt anahtarını röle ile kontrol edeceğim. yani wol kablosunu anakrtta bağlayabileceğim nokta yok. kaldı ki ip statik değil dinamik. internetten açma imkanım yok. pc açılmalı ve logmein (yada hamachi)programı ipmi sabitlemeli ki ben kullanıcı adımı girip o makinemin vnc ile kontrolünü alayım.

bu yüzden dışarıdan bir müdahale ile pc yi açmalıyım. ve pcimi yine telefon ile kapatmalıyım.
    i hate your falsehood and lies, i see your dreams drowning in world anarchy
  • Hani devre?

http://www.eproje.com/modules.php?name=News&file=article&sid=458

Ben daha basit bir devre yaptım:

Proteus dosyası:http://www.mediafire.com/?nhyxoqnytt4

Devrede 555 10 saniyelik bir monostable olarak buffer görevi görür. Yani röle telefonun melodisiyle dansetmesin diye. 10 saniyeden daha uzun çaldırmaman gerekir. Bu şekilde 7476 flipflop'u durum değiştirir. Bilgisayarı kapatacağın zaman tekrar çaldır, yine durum değiştirir ve kapatır. Led yerine röle, switch yerine telefonun zilinden direkt çekeceğin bağlantıyı kullanacaksın. (zili tamamen iptal edeceksin, pozitif ucu baz direncine, negatif ucu toprak noktasına) Zil çıkışının parametreleri nedir bilmiyorum, iskelet devre budur gerisini kendin uydurursun Kolay gelsin.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: Liu Kang

Malesef uygun olmaz çünkü ses kesildi mi bir süre sonra röleyi bırakıyor. Ekstra tasarımla birkaç yama uydurmak gerekir.

Ben daha basit bir devre yaptım:

Proteus dosyası:http://www.mediafire.com/?nhyxoqnytt4

Devrede 555 10 saniyelik bir monostable olarak buffer görevi görür. Yani röle telefonun melodisiyle dansetmesin diye. 10 saniyeden daha uzun çaldırmaman gerekir. Bu şekilde 7476 flipflop'u durum değiştirir. Bilgisayarı kapatacağın zaman tekrar çaldır, yine durum değiştirir ve kapatır. Led yerine röle, switch yerine telefonun zilinden direkt çekeceğin bağlantıyı kullanacaksın. (zili tamamen iptal edeceksin, pozitif ucu baz direncine, negatif ucu toprak noktasına) Zil çıkışının parametreleri nedir bilmiyorum, iskelet devre budur gerisini kendin uydurursun Kolay gelsin.

hay allah razı olsun. artık benim deneme yanılma sürecime k<lıyor kendisi. çok sağolun. hemen çalışmara başlayacam.

• Önemli değil. Ama devrenin parazitlere karşı çok duyarlı olabileceğini unutma. Floresan açıp kapatma, buzdolabının çalışıp durması vs problem yaratabilir. Yani ekranlama yapman gerekebilir, besleme kablolarını iyice filtrelemen gerekebilir, 74ls76 yerine mutlaka 74HC76 kullan, normal 555 yerine lmc555 bulmaya çalış.

Başka bir problem daha var. Kontakların bobine yapacağı yükleme etkisi. PC güç kaynağı ilk çalışırken aşırı akım çektiği için sen en iyisi röleyi tamamen boşver. Kendi deneyimlerimden söylüyorum, başa çıkmak çok zor. En iyisi moc serisi optokuplör ile triyak kullan. (sıfır geçişli optokuplör kullanmalısın, mesela moc3041)

Bir de bu haliyle ilk çalışma zamanında flipflopun durumu belli olmayacak. U1A'nın 3 numaralı düğümünde: Orda doğrudan 5 volt çekmişim ya, 5 voltu 1 k direnç üstünden sağlayacak şekilde değiştir. Sonra yine aynı düğümden 10 uF bir kondansatörü toprağa bağlamalısın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Liu Kang -- 20 Aralık 2008; 21:58:17 >

• peki anladım, moc 3041 i temin edebilirim ama lmc 555 yerine ne 555 kullanamazmıyım? birde duyarlılık derken tam anlayamadım. arızalanma durumu mu? yoksa oluşan anlık değimden tetiklenme mi?
  • Normal 555'in bazı sorunları var. Ayrıntılı olarak açıklamak gerekirse, şimdi bunun çıkışı push-pull ampli devrelerinin çıkışına benzer, ama seviye değiştirirken iki transistörün kesiştiği çok kısa bir an var ki devre kısadevre olur ve bütün toprak seviyesini zıplatır. Yenisinde sırayla açılıp kapanmalarını sağlayan bir ölü bölge var. Normal 555 kullanacaksan flipflop'a güç kaynağından ayrı besleme kabloları çek (pc psu'daki bir sürü paralel kablo misali) ve bu yetmezse vcc noktasına üç beş tane 100 nF paralel kondansatör bağlamalısın.

Duyarlılık dediğim flipflopun durum değiştirmesi.

Moc3041 ile yapacağın devre için datasheet'i bul, orda örnek devreler var.
  • Sonucu çok merak ettim açıkcası
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.