Şimdi Ara

Bölümün en sert kapışma konusunu açıyorum. Bilir kişiler gelsin.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
129
Cevap
1
Favori
7.191
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Thor vs Superman

     Bölümün en sert kapışma konusunu açıyorum. Bilir kişiler gelsin.


     Bölümün en sert kapışma konusunu açıyorum. Bilir kişiler gelsin.



    Herkes fikrini sunsun. Ben Superman her türlü alır diyorum.

     Bölümün en sert kapışma konusunu açıyorum. Bilir kişiler gelsin.







  • superman alır
  • Thor paçası sıkışınca babasını çağırır olur biter bence :) Superman büyüye karşı koyamaz, Odin de onu döver... "Seni babama şikayet edeceğim" hesabı... Graibim Superman'in de babası yok olanı da normal insan "Benim babam seninkini döver" şansı bile yok yer dayağını oturur

     Bölümün en sert kapışma konusunu açıyorum. Bilir kişiler gelsin.
  • Birebir dövüşten bahsediyoruz beyler. O babasını diğeri arkideşlerini çağırır falan filan değil. Bire bir.
  • Superman çok rahat alır. Çekiç ve yıldırımlar vs. Buz Nefesi,Omega ışınları-öyle miydi adı?-,Süper hız,güç,çeviklik.
  • Tabii ki süperman.Bu arada yazının devamı spoiler içerir.Spoiler bu cümlenin sonunda başlayacaktır.Thor The Avengers filminde hulktan bile dayak yemişti.Superman hulku gözü kapalı yener.Konuya urasz nickli üye gelse keşke.(evet nicki yanlış yazdım)

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Superman alır diyorum
  • Superman alır anket bekliyoruz bu arada :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İkiside güçlerini tam kullanmaz genel olarak, uzunca dövüştükten sonra superman yeter lan diyip vurur kafayı sonra Mjöllnir i eritip lois lane e kolye yapar
  • Spaydir men !!

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Spider Man bu sınıfta değil yahu. Adaletsiz kapışma olur.


    Thor'un alabileceğini düşünen yok mu ? Warrior Madness falan. Ben de Superman alır diyorum ama hiç bi rekabet ortamı olmadı.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: EfendiAdam

    İkiside güçlerini tam kullanmaz genel olarak, uzunca dövüştükten sonra superman yeter lan diyip vurur kafayı sonra Mjöllnir i eritip lois lane e kolye yapar

    Anlatimin hosuma gitti

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ikiside cocuklugumdan beri itici gelir ozellikle supermanın kostumu ve gozunden ışın cikartmasi kadar itici birsey yok ama thoru avengers izledikten sonra sevdim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ekulac

    Fotoğraflara bakmadınız sanırım. Superman'in kostümü yenilendi. New 52 serisinde çok güzel oldu bence. Eğer eski Superman filmlerini izlediyseniz heatvision itici gelebilir fakat çok önemli bir özelliktir.
  • Görebildiğimiz kadarıyla, Man of Steel kostümü de thor un film kostümünü döver
  • herkes süpermen demiş ben de katılıyorum arkadaşlara

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu arada sadece thor ve superman arasında değil mi ? Thor'un başı sıkışınca Anthony Hopkins'i çağırmak yok
  • Valla aslında çok sağlam bir kapışma bu...

    Thor fiziksel güç olarak Superman' in gerisindedir, hız ( çekici ile ışıktan hızlı yolculuk yapabilir ama ) olarak Superman normal halinde ışık hızının hemen sınırında hareket, reaksiyon, refleks, dövüş hızına sahiptir Thor dan farklı olarak ama gücüne çok güvendiği için pek kullanmaz bunu Flash gibi. Bu arada Superman hız olarak bir tek Speed Force' a giremez, onun haricinde sırasıyla ses, ışık, zaman ve boyutsal bariyerleri aşacak kadar hızlı hareket edebilir.

    Zaman bariyerini aştığında bildiğiniz zaman durur Superman için. Bu arada Superman' in bu hız bariyerlerinde ki bilinci ve kontrolü bir Flash seviyesinde değildir onu ekleyeyim.

    Ama ışık hızında düşünüp hareket edip refleksler gösterip dövüşebilir isterse...

    Tabii bunu uzayda yapar dünya da değil.

    Çünkü Flash' ın aksine bu hızlarda hareket ettiğinde olacak sonik patlamaları, çevresel hasarı önleyecek bir güç kalkanı yoktur etrafında.

    Özetle dünya atmosferinde ışık hızına yakın hızlara ancak boş ve ıssız yerlerde çıkar mecbur kalırsa.

    Flash için böyle bir durum yok zira ne kadar hızlanırsa hızlansın etrafına bir etki bırakmaz Flash.

    Aslında ısı bakışı inanılmaz güçlüdür, Cyclops yanında hikayedir ama işte atmosfer içinde onu da güneşten bilmem kaç kat sıcak haliyle ( ölçülemez derecelere çıkartabilir ve etki alanını bir gezegeni küle çevirecek kadar arttırabilir ) kullanmaz yine.

    Diğer güçlerini bir kenara koyalım Superman' in bariz avantajlı olduğu 3 nokta vardır Thor' a göre.

    1. si inanılmaz gücü ; aslında şu yanlış bilinir Superman' in gücünün ölçülmüş bilinen bir sınırı yoktur, tam kapasite ile ve sağlam bir sun dip ile ( güneşin çekirdeğinde şarj olması ) gözü dönmüş derecede ve kendini sıfır frenleme ile nelere kadir olabileceği kestirilemez gücünün.

    Hulk' un sınırsız güç potansiyeli vardır, adım adım artar gücü, Superman' in normal halinde vücudunda biriktirdiği enerji miktarı bir World War Hulk tan bile çok daha fazladır mesela.

    Superman güç anlamında belli bir kalıpta değildir aslında. Yazara çizere göre sunumu değişir bu güç gösterisinin.

    Ama Thor dan daha güçlü olduğu barizdir bana göre.

    Ciddi anlamda güçlüdür, Marvel dan Gladiator falan der millet, geçiniz, hikaye...

    Yumruklarının çıkardığı şok dalgaları ( yumruğu değil, yaydığı enerji ) gezegenleri patlatmış, uzayda, evrende, uzay zaman bütünlüğünde yarıklar açmış bir varlık Superman.

    İkinci büyük avantajı hızı. Thor da çok hızlıdır ama refleks ve dövüş hızı olarak Superman den çok geridir.

    3. ve bence en önemlisi; dayanıklılık.

    Superman çifte karadelik te hayatta kalmış ve kaçabilmiş biridir.

    Mesela Silver Surfer da kara deliklere girip çıkar ama onun bunu yapabilmesi inanılmaz dayanıklılığından değil gücünün kaynağı olan cosmic power dan dır daha çok.

    Silver Surfer cosmic bir varlıktır.

    Kriptonite zaafı olan bu adam koskoca, safi kriptonitten oluşmuş bir gezegende saatlerce savaşabilmiştir.

    Gücünü emen kırmızı güneş radyasyonu altında uzun süre savaşabilmiştir ( kırmızı güneşte ) 100 milyon atom bombasının gücüne denk bir enerjiye göğüs gerebilmiştir.

    Superman öyle böyle değil çok hayvani boyutlarda bir dayanıklılığa sahiptir neredeyse zarar görmezlik seviyesinde. Zarar göreceği şeyler büyü ve kriptonit temelli saldırılar, kırmızı güneş radyasyonlu bir sistemde savaşmak ve kendinden fiziken güçlü yada kendisine denk biriyle kapışmak, bunlar dışında savrulur belki bilinci kısa süreliğine gider, canı yanar falan ama zarar görmez.

    Bu arada büyüye karşı da çok dirençlidir bilinenin aksine, matter manipulation dediğimiz moleküllerine ayırma tarzı güçler sökmez supes' a.

    Hücreleri, atomları, atom altı parçacıkları o kadar yoğundur ve o kadar hızlı hareket ederler ki moleküllerine falan ayıramazsınız öyle zonk diye.

    Çok sağlam bir direnç gösterir bu tarz güçlere, Darkseid' ın Omega Beam leri, Omega effect' i DC de bu tarz güçlerin zirvelerinden dir ve herşeyi bir anda zaman ve mekandan silebilir, Superman uzun süre direnir işte bu ışınlara.

    Özetle Thor da çok sağlam olmasına rağmen Superman kadar değildir.

    Gelelim THOR' a.

    THOR' un en büyük gücü malum çekici Mjolnir ve diğer güçleri.

    Yalnız Thor da kendine çok güvendiğinden genelde hödük gibi dövüşmeyi tercih eder yada Mjolnirin bir kaç bariz gücünü kullanır, şimşek gibi.

    Bu arada Thor un yıldırımları bildiğimiz yıldırımlardan değildir ve Superman' in canını yakabilir. Büyü temelli oldukları için.

    Madde kontrolü gücü de tehlike arz eder, godblast' i oldukça tehlikelidir ama kullanmaz manyak herif onu pek. Thor' un yaşam enerjisinden bir buket sunmaktır Godblast, bir nevi Starcraft ta Tessadar' ın Overmind' a yaptığı gibi bir şey, tabii ölmez onu kullanınca.

    Birde şu var, Thor godblast' i bir anlamda hazırlanarak kullanır, ani bir şey değildir yani ve Superman kolayca kaçabilir bu saldırıdan ama kaçamazsa ciddi anlamda zarar görebilir.

    Thor' un belt of strenght' i gücünü iki katına çıkarır bir de bir nevi berserk modu olan ( akıl mantık taktik maktik hak getire yalnız bu haldeyken, bu, istediği anda birden isteyerek bir tuşa basmak gibi hazır hale gelen bir güç değil daha çok Thor' un akıl sağlığını tehdit eden dengesiz bir nevi SENTRY VOİD durumu gibi bir şeydir. ) Warrior Madness a girerse gücü 10 katına çıkar.

    Çok nadir girer bu ruh haline ve dost düşman ayırt etmeden saldırır bu haldeyken.

    Yani aslında Thor' un da eli baya sağlam ama işte dayanıklılık, güç ve hız konularında oldukça geride.

    Superman' in de zibilyon tane başka gücü de var ayrıca.

    Dövüş yeteneği tabii ki THOR' a gidiyor burada ama hız mevzusu işte ah ahh. Superman Thor' u speedblitz dediğimiz sayısız yumruk atma durumuyla gerekirse ( DARKSEİD a gerekiyor mesela, çok çok güçlü çünkü, o yüzden yapıyor ona ) saldırabilir, Thor buna karşılık verecek kadar hızlı değildir ve dayanabilir mi bilemiyorum.

    Uzayda karşılaşırlarsa hiç şansı yok Thor' un diyebilirim, atmosfer miş, insanlarmış diye dert etmeyecek bir Superman zaten bir de güneşe daha yakın ve atmosfer in enerjiyi azaltan etkisi de olmadan deli gibi sürekli şarj olacak durduğu yerde, kendini de sınırlamaz tehdit oluşturmayacağı için.

    Thor uzayda ı ıhh yani. Uzayda Superman' in rakibi olamaz bence.

    Thor da bu arada kendini frenlemesiyle ünlüdür, frenlediği şey daha çok Mjolnirin gücüdür kendi gücü değil ama.

    Superman' in daha soğukkanlı bariz daha zeki olduğunu da düşünebiliriz bu arada.

    Dünya da ise karşılaşma Thor' un kazanma şansı olabilir, hatta Thor' un kazanacağını düşünenler de az değildir.

    Ama ben açıkçası bunu zor buluyorum, Thor çok güçlü bir karakter ama çekicine fazla bağlı, Superman de Thor' un savurduğu çekiç darbelerinden kolayca kaçabilir açıkçası istediği takdirde.

    Ama Thor' un çekici fırlatması başka bir mevzu, zira çekiç isteğe göre ışık hızında gidip rakibine vurabiliyor.

    Yani Thor öyle yada böyle Superman' i zorlayacak, canını yakacaktır illa ki ama Superman de öyle bir dayanıklılık var ki arkadaş ve öyle bir güç, bir de Flash den sonra ki en hızlı DC kahramanı herif.

    Thor 2 darbe vursa Superman Mjolnirin darbelerinden isterse daha güçlü olabilecek yumruklarından sayısız kere indirebilir Thor' a.

    Superman zarar görse de o dayanıklılıkla ayakta kalır ama Thor kalamaz.

    Şöyle yapalım şu işi ; Thor Warrior Madness' a girmiş yani delirmiş, Superman de kötü şöhretli Bloodlusted modunda yani öfkeden delirmiş aynen ve kendini frenlemiyor ( Thor gibi bu da çok nadir bir durum ) özetle ölümüne bir durum var ortada.

    Normalde çok fena hırpalandığı DARKSEİD' ı ölümün eşiğine çok rahat getiriyor böyle kızgın bir Superman, Thor da çok eski sayılarında falan Galactus' a bile inceden ayar vermiş Silver Surfer' ı yenmiş biri ama bu Superman' in Silver Age dönemi gibidir, yani o silver age superman' i de öyle böyle değildir yani, aşırı güçlüdür, o yüzden bence Thor' un ve Superman' in o zamanlarını pek almayalım kıyasa, bence Silver Age Superman' i Thor' un o hallerini yener zaten.

    Neyse, Thor' un da ultra manyak olduğu Rune King Thor gibi varyasyonları var ama işte Superman' in de Superman Prime, Kingdom Come Superman gibi ultra versiyonları var, kıyas dışı tutalım bunları.

    Özetle daha olabilir halleri olan Warrior Madness Thor ve Bloodlusted ve güneşin çekirdeğinde ultra şarj olmuş ( gözü dönmüş kendini frenlemeyen ) Superman' i karşılaştıralım uç örnek olması açısından.

    Eee...

    Superman arkadaşlar...

    Çünkü Superman sanıldığı kadar zayıf değildir büyüsel güçlere, ne büyü saldırılarına dayandı adam, SHAZAM DC nin THOR ayarında ( kimilerine göre daha da güçlü ) büyü tabanlı bir karakteridir ve yunan tanrılarının güçlerine sahiptir, her şeyi tamamen büyü odaklıdır ve Superman SHAZAM' a gayette direnir, hatta yener.

    Superman THOR' un güçlerine direnir açık ve net, godblast' e bile direnebilir THOR bunu tuttursa bile, iki karadelikte hayatta kalmaktan bahsediyorum burada, nelere direndi adam daha başka, adam bildiğiniz TANK, öyle böyle değil.

    Diğer yandan Superman daha güçlü THOR dan, daha hızlı...

    THOR direnebilecek mi Superman' e peki ?

    Sanmıyorum.

    Şu da çok çok önemli bu savaşta, Superman çok taktiksel davranabilir, çok çok zekidir.

    Thor da dövüşte çok yeteneklidir ama Superman ışık hızında dövüşebilir ve THOR buna karşılık vermekte güçlük çeker.

    THOR fiziksel olarak HULK tan güçlü değildir ( çekiçsiz ).

    Güçleri yakın diye düşünülür THOR ile Superman' in ama alakası yok.

    Arada bariz fark vardır.

    Superman çr ler de güç ve dayanıklılığın sembolüdür resmen.

    Crossoverlar da ne HULK' a ne de THOR' a yenilmemiştir, zaten olması gereken de odur.

    Thor' u da çok severim ama şu üçünden adım gibi eminim; hız, güç, dayanıklılık Superman den yana, hemde açık ara.

    Thor' un en büyük avantajı çekici Mjolnir ama tüm kudretine büyülü yıldırımlarına dünyada havayı kontrol edebilme gücüne ( THOR ODİN ve GAİA' nın oğludur, GAİA yeryüzünü temsil eden, doğa anayı temsil eden bir TİTAN dır. ) SUPERMAN direnç gösterebilir rahatlıkla. Superman de kasırgalar hortumlar yaratabiliyor ayrıca hızıyla.

    Superman galaksiler arası bir güçtür aslında, evrenin fenomenlerinden biridir, bir bakıma yığınla ASGARD ve OLİMPOS tanrısından falan çok daha güçlüdür. Ben açıkçası ne ODİN' in ne ZEUS' un öyle kolayca yenebileceğini sanmıyorum Superman' i.

    İmperiex Prime la kapışmış ( tabii ki yenemese da, hayatta kalabilmiş ) bir varlıktan söz ediyoruz burada. İmperiex Prime big bang' in gücüne sahiptir, evrenleri yok edip yeniden yapabilecek güçte bir enerjidir. Bana göre Galactus tan daha kudretli bir varlıktır.

    İmperiex Prime' ı tüm DC evreni hem kahramanları hem kötüleri birleşip zar zor durdurabildiler. Odin ve Zeus gibi Skyfather tanrılar da büyük güçlerdir sadece aslında, tanrı denmesi eski insanlara öyle gelmelerinden ve bu şekilde adlandırılmış olmalarından ileri gelir. Dünya halkları için tanrı gibidirler yani, evrensel düzlemde TANRI olarak algılamayacak varlıklar vardır bu ikisini yani.

    Mesela bir GALACTUS için tanrı manrı değildir ODİN. Darkseid için değildir, THANOS' un bazı halleri için değildir.

    Açıkçası Superman' in bu tarz OLİMPOS lu yada ASGARD lı tanrılara NELER yapabileceği açısından THE SİEGE serisinde SENTRY nin savaş tanrısı ARES' i ( SENTRY kendini frenlemiyor, VOİD moduna yakın bir ruh halinde ) ortadan ikiye yarıvermesi bence güzel bir örnektir. Ne Asgard lılar ne de Olimpos lular ölümsüz değildir aslında. Superman de KRİPTONLU dur kardeşim allah allaaah, orada da teknolojinin önde gideni vardı nedir yani...

    Bu arada ASGARD' ın dünya için büyü olan güçleri ASGARDLILAR için bilimdir, onu da belirteyim...

    Kriptonlular arasında da farklı biridir Superman. Dünyaya yolculuğu esnasında cosmic enerjilere maruz kalmıştır bebekken. Farklıdır diğer kriptonlulardan potansiyel olarak, özeldir.

    THOR da çok çok güçlü biridir ama ben Superman' i yenebilme şansını pek olası görmüyorum.

    Tanrı deyince hemen akılları karışıyor insanların.

    Mesela inanılmaz güçlü ODİN de bir klasik dönem DARKSEİD' ının yanında hikayedir. Ama tanrı diye geçiyor.

    Thor ölümsüz değildir mesela, yavaş yavaş yaşlanır ve ömrünü bir yöntemle uzatmaktadır sürekli dönem dönem ( ayrıntıyı hatırlayamadım )

    Superman doğal yollardan, hastalıktan, yaşlılıktan asla ölmez. Superman ölümsüzdür. Bunu da kimseler bilmez mesela.

    Teorik olarak zamanın sonuna kadar yaşayacaktır Superman. Hücresel yenilenmesi o kadar hızlıdır ki ölmesine imkan yoktur doğal yollardan. İşte bu yüzden inanılmaz dayanıklıdır, işte bu yüzden madde manipülasyonu, power cosmic tarzı güçler öyle bir anda işini falan bitiremez.

    Dayanıklılık konusunda, vücudunda depolayabildiği enerji konusunda ( sınırı, limiti yoktur bunun ) evrenin bir fenomeni, bilinmezi dir Superman.

    Ama her türlü müthiş bir kapışma olacaktır ve Superman oldukça zorlanacaktır, ta ki kesin ve net olarak THOR' u bayıltmak yada öldürmeye karar verene kadar.

    Thor' un da kazanma şansı var elbette ama Superman den daha az kesinlikle.

    Benim düşüncelerim böyle açıkçası.

    DC nin şampiyonu Superman bu mücadeleyi kazanacaktır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi urazs -- 4 Eylül 2012; 2:57:58 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest Account

    Spider Man bu sınıfta değil yahu. Adaletsiz kapışma olur.


    Thor'un alabileceğini düşünen yok mu ? Warrior Madness falan. Ben de Superman alır diyorum ama hiç bi rekabet ortamı olmadı.

    Warrior Madness cidden sakat bir durum ama öyle ha deyince istediği an girip çıkabildiği bir durum değil ve girdiğinde de akıl sağlığı pek yerinde olmuyor ama 10 kat güçleniyor tabii. Zaten girse ne, 2000 ton, haddi abartalım 1 milyon ton... Eee Superman için kürdan bile değil o ağırlık...

    Tabii Thor' un Warrior Madness modunun karşılığı da Superman için bloodlusted denilen kana susamış kendini sıfır frenleyen Superman ruh hali...

    O hali için insanlar pek güzel şeyler söylemiyorlar genelde Supes için forumlarda falan, oldukça sakat yani.

    Bir de güneşin çekirdeğinde aşırı şarj olma durumu var. Çok fenadır çok, DARKSEİD bile kaçacak yer arar valla çok öfkeli ve ultra şarjlı Superman' i görünce.

    Thor' un da godblast' i sakat...

    Her türlü süper karşılaşma valla ama Superman alır. Zeka ve planlama faktörü, hız, dayanıklılık ve güç Supes den yana. Thor da büyü tabanlı güçleriyle zorlar Superman' i. Uzayda olacaksa eğer Superman ısı bakışını korkunç şekillerde kullanabilir, öyle böyle değil, limitsiz sıcaklıklara çıkartabiliyor ısı bakışını. Ve Thor a göre fazla hızlı, güçlü ve dayanıklı. Thor' un Superman' e karşı olan avantajlarına ve güçlerin SUPERMAN in dayanacak kapasitesi ve direnci var ama THOR Superman' in avantajlı taraflarına fazla dayanamaz bence.

    Yani bir bakıma iş dayanıklılığa gelip dayanacak bir yerde, o konuda tüm çr aleminde Superman' in eline su dökecek karakterler sayılıdır zaten. Thor onlardan biri değil. Hulk' un saf dışı edebildiği bir karakter THOR sürekli artan gücü ve inanılmaz dayanıklılığı ve çok hızlı iyileşme gücüyle.

    HULK ta olan bu güçlerin ( hızlı iyileşme, dayanıklılık ve güç ) kat kat fazlası var Superman de... Mesela THOR' un DOOMSDAY' e karşı bir şansı olacağını düşünmüyorum ben. Ya da DARKSEİD' a...

    Thor' un kazanacağı düşüncesi de var aslında internet ortamında ama ben katılmıyorum buna pek. Superman yine de ağır basıyor zaten yorumlarda.

    THOR 100 ton seviyesinde bir normal güce sahipken ( hadi belt of strenght ve warrior madness ile 20 katına çıksın bu güç olsun sana 2000 ton ) SUPERMAN KENTRİLYON TON ! kaldırıyor be kardeşim...

    Ayrıca Superman' in gücünün sınırı ölçülmedi, bilinemiyor.

    Sun dipped, güneşte şarj olmuş hali ise öyle böyle değil zaten.

    Hız faktörü açık ara, güç faktörü, dayanıklılık faktörü açık ara...

    Ayrıca büyüsel güçlere karşı da oldukça dayanıklı.

    İnsanların bu kriptonit ve büyü olayını yanlış anlıyor aslında.

    Ulen Superman' i bunlarla yaralama şansınız var demek aslında Superman' in bunlara zaafı var demek, o kadar...

    THOR' un diğer güçlerinin yanında da Superman' in sonsuz potansiyelli bir ısı bakışı ( evet isterse gezegenleri yakabilecek kadar güçlü ) süper nefesi ( kasırgalar yaratabilir, büyük bir alanı buzdolabına çevirebilir ) zibilyon tane başka gücü ve yeteneği de var.

    Işık hızında refleksler, düşünme, dövüşme, inanılmaz bir taktik zeka, sürekli ha babam enerji depolayan bir fizyoloji, yıldızlardan, elektro manyetik alanlardan, her türlü enerji kaynağından.

    ( Superman' in güç rezervlerini DOOMSDAY bile bitiremedi 1 hafta aralıksız savaşta, iki saniye dinlenip yada uzaya çıkıp şarj olmadı Superman bir tane daha masum sivil ölmesin diye, eğer 10 dakikasını ayırıp güneşin çekirdeğinde şarj olsaydı o 1 hafta da ne ölürdü ne de DOOMSDAY o kadar dayanabilirdi, çünkü DOOMSDAY' in kendini Superman' in gücünden daha yükseğe modifiye etmesinden çok çok üst noktalarda bir seviyede bilmem kaç kat daha güçlü olacaktı ve kolaylıkla öldürecekti Doomsday' i ( en azından o seferlik, zira DOOMSDAY her türlü döner ölümden ve bu sefer aynı şekilde öldüremezsin, DOOMSDAY' in tek her defasında işe yarayacak ölüm şekli sürekli aşırı derecede artan fiziksel güç ile olur, diğer herşeye anında bağışıklık kazanır öldüğü gibi, ister cosmic güçler olsun ister enerji ile,yani Superman o yüzden ikinci seferde HUNTER PREY serisinde fiziksel olarak öldüremedi onu, çünkü artık Superman' in güç seviyesinden de daha ötede bir dayanıklılığa sahipti Doomsday, aşırı şarj olsa yine öldürebilirdi belki ama bu sefer 3. ye gelişinde öldürme ihtimali sıfır olacaktı, zaten HUNTER PRAY de DOOMSDAY' i durdurmanın hiç bir yolu kalmadığı için hile ile tüm zamanların ve evrenin sonuna bırakıp kaçtı Superman onu. DOOMSDAY daha güçlüydü Superman den ve yorulmak nedir bilmiyordu, tam tersine sürekli gücü artıyordu, DOOMSDAY bedensel gücünü rakibine göre sürekli arttırır ve rakibini geçer sürekli güç olarak, HULK neden yenemez Superman' i de Doomsday yenebildi peki ? Çünkü DOOMSDAY zaten Superman seviyesinde başladı güç olarak dövüşe, zamanla da gücü arttı, HULK ise başlangıç seviyesi 100 ton bir karakter, DOOMSDAY yada Superman ayarına gelebilmesi imkansız gibi birşey, gelene kadar çoktan işi bitirilir bu ikisi tarafından. WORLD WAR HULK yada WORLD BREAKER HULK bile SUPERMAN' in yada DOOMSDAY' e güç olarak yakın bile değildir aslında ve evet SENTRY ye de o kadar dayanması biraz zor World War Hulk' un bile... )

    Bir çr de şöyle bir sahne vardı 30 dan fazla Kriptonlu, Superman ve Supergirl' ün ortak gücüyle Doomsday' i öldürmüşler zar zor, millet havalara uçuyor, zafer sarhoşu falan Superman ile kuzeni Supergirl hah şimdi zçtık der gibi birbirlerine bakıyor, bir daha ki sefere 60 Kriptonluyu nereden bulacaz der gibi.

    Şansı vardan ( az da olsa ) görüşümü şansı yok' a çeviriyorum açıkçası THOR' un.

    Superman çok çok fazla dayanıklı, güçlü ve hızlı THOR' a göre.

    THOR güç olarak HULK la bir kaç dakikadan fazla baş edemez, HULK THOR' u güç olarak geçer fazlasıyla ama SUPERMAN için HULK DOOMSDAY den sonra cidden zorlayıcı bir rakip değildir. Hızı falan katmıyorum bile. Superman' i yere sabitleyin gıdım hareket etmesin tek bir çok güçlü darbede HULK' u bayıltır.

    AYrıca THOR Superman gibi yaralanmaz da değildir genelde tüm enerji saldırılarını füzeleri, ıvırı zıvırı Mjolnir ile durdurur, bloke eder, zarar görmez olan Mjolnir dir. Superman 100 milyon atom bombası gücünde enerjiye göğüs gerer, füzeydi, enerji silahıydı derisine temas bile etmez.

    Derisinin iki milim önünde bir güç kalkanı vardır Superman' in fizyolojisinden kaynaklanan.

    İşte o bariyeri ancak kendinden daha güçlü varlıklar aşıp gerçekten zarar verebilir Superman' e.

    O yüzden Doomsday ile kavgasında kan revan içinde kaldı, her yeri delik deşik oldu o kemik çıkıntılardan ve pençelerden.

    Mevzu o kemik çıkıntıların gücü, keskinliği değil arkasında ki yaratığın akıl almaz gücüdür o basıncı gücü uygulayan.

    Thor, Hulk güç olarak yakınından bile geçmez Doomsday' in.

    Hulk ta potansiyel vardır ama o seviyeye gelene kadar ayakta kalması imkansız Superman yada Doomsday karşısında.

    Hele hele Doomsday HULK tan çok daha acımasız ve durdurulamaz bir varlıktır, düşünmez bile, tereddüt etmez, kızmaya bile vakti olmaz, zaten olabilecek en yüksek öfke ruh halindedir sürekli.

    Mesela AVENGERS da HULK' u zorlayan sürekli yoğunlaştırılmış enerji saldırıları çok sayıda düşman tarafından yapılan DOOMSDAY' i yada Supes' ü gıdıklamaz bile.

    Her bir atışı koca bir tankı bir anda havaya uçuracak kadar güçlü olan enerji silahlarının sayısız saldırılarını hissetmiyordu, tepki bile vermiyordu Doomsday mesela Hulk' un aksine. Superman' in en sağlam yumruklarına anında karşılık veriyordu, düşmeden yere falan. Refleks ve dövüş hızı olarak ta Superman ile aynı seviyede bu yaratık bu arada.

    Ne alakaysa buraya gelmiş bu mevzu da, neyse.

    Ama tabii Hulk' un gazı da bir başka be kardeşim. İzlemesi okuması ayrı bir zevk. AVENGERS de muhteşemdi valla, ikinci filmi bekle ki gelsin şimdi...2015...

    Özetle THOR kaybeder...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi urazs -- 4 Eylül 2012; 4:33:17 >




  • Modern Thor vs Modern Superman : Açık ve net ; Superman.

    Modern Superman vs klasik Thor ( oldukça eski zamanlar ) : Superman % 60 ihtimalle.

    Klasik Thor vs klasik Superman ( Silver Age ) : Thor ölür...

    Superman yani arkadaşlar...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi urazs -- 4 Eylül 2012; 6:19:34 >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.