Şimdi Ara

Bölüm Tavsiyesi (alışılmışın dışında)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
1
Favori
342
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Genel sıradan meslekler bana cazip gelmiyor . Son sınıf örencisiyim ve ne öğretmenlik ne tıp ne eczacılık istiyorum. Sayısal öğrencisiyim çok kararsızım size danışmak istedim. İstediğim meslek beni milyoner yapsın istemiyorum aç gözlü değilim ama günümüz şartlarında iyi denilecek kazadar kazanmak istiyorum zorluk çekmeden ailemi geindirmek.

Öncelikle sıkıcı bir meslek istemiyorum bazı bilimsel knular büyük makinalar vs. ilgimi çeker fakat iş konusunda nasıl olur bilmiyorum . Gemi Makineleri İşletme Mühendisliği ilgimi çekti fakat maaşı ve çalışma şartları nedir pek bilgim yok işimi severek yapmak istiyorum çok rutin olmasını istemiyorum sabah ayn ısaatte kalk masa başı bi iş beni öldürür sabah kalkmaktan çok hayatımın büyük çounluğunu tıpa tıp aynı şeyleri yaparak geçirmek beni korkutuyor . Çok da bilinn bi meslek okumak istemiyorum belki farklıolmak iyidir candır diye düşündüğümdendir . Kendimi anlatabildiysem ne mutlu bana bölüm önerecek rkadaşlara şimdiden çok teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dişipiylekuyuyainenadam -- 22 Aralık 2013; 23:47:10 >

• Merhabalar,
    Anladığım kadarıyla farklı, ilginç tarzlarda sayısal alanlar ilgini çekiyor ve aynı zamanda fazla zorluk çektmek istemediğinden bahsetmişsin Muhammed Ali
    quote:

I hated every minute of training, but I said, 'Don't quit. Suffer now and live the rest of your life as a champion
    demiş, zorluk her iş de vardır. Muhtemelen mühendislik tercih edeceksiniz, bence marjinal bi karar verin, uzay uçak gibi( ne yazık ki ülkemizde marjinal yeni yeni olağanlaşıyor). Bu bölümler normalde baya farklılık içeren bölümlerdir. Bi elektronik mühendisi olursan da farklı ilginç şeylerle uğraşman mümkün ancak o zaman da önüne bir çok insan çıkacaktır.( neredeyse her üniversite de bulunmakta.). Umarım yararlı olmuşumdur.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: AeroGuy

Merhabalar,
    Anladığım kadarıyla farklı, ilginç tarzlarda sayısal alanlar ilgini çekiyor ve aynı zamanda fazla zorluk çektmek istemediğinden bahsetmişsin Muhammed Ali
    quote:

I hated every minute of training, but I said, 'Don't quit. Suffer now and live the rest of your life as a champion
    demiş, zorluk her iş de vardır. Muhtemelen mühendislik tercih edeceksiniz, bence marjinal bi karar verin, uzay uçak gibi( ne yazık ki ülkemizde marjinal yeni yeni olağanlaşıyor). Bu bölümler normalde baya farklılık içeren bölümlerdir. Bi elektronik mühendisi olursan da farklı ilginç şeylerle uğraşman mümkün ancak o zaman da önüne bir çok insan çıkacaktır.( neredeyse her üniversite de bulunmakta.). Umarım yararlı olmuşumdur.

Yardımınız icin cok tesekkurler fakat cok az universitede var dediginiz bolumler ve puanlari cok yuksek diye biliyorum. Arastirmaya basliyorum cok sağolun

Arastirdim 4 universitede var sanirim biri ne hikmetse necmettin erbakan yani konyada bende konyadayim pek konyada okumayi dusunmuyordum fakat puanini tutturabilecegim tek bu var bu gidisle puanlari 476ile 405 arasi 4 universitenin thk nin burlu burssyzlari degisiyor burslu veya ozelde okumak istemiyorum 25 yada 50 bursla tutturma ihtimalim var . Konyada0 okusam is bulmakta sıkınti cekme ihtimalim var misir egitimi nasildir onu merak ediyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dişipiylekuyuyainenadam -- 26 Aralık 2013; 18:08:33 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• dişipiylekuyuyainenadam kullanıcısına yanıt
    Rica ederim. Bu alanda en ufak bi sıkıntı kalmamalı bence , insanların havacılık ve uzay alanlarına ilgisinin artması, bu alana verilen değerin artması önemli. NEÜ uçak müh. 35 kişi almış. Bu sene açıldı bölüm galiba.
    Şöyle ifade ediyim yani hedefin hayalin büyükse, alanda tecrübeli ve kaynağı olan yerleri tercih etmelisiniz. Tabiki bir İTÜ, bir ODTÜ olamaz. Üniversiteleri her yerden takip etmenizi öneririm. Kendi üniversitemin (THKÜ) ; özel diye olabilir ancak yaptığı uygulamalar, etkinlikler, konferanslarla öğrencilerin önünü açtığı ve yol gösterdiği kanaatindeyim.
    Nereyi tercih edeceksiniz orada okumuş birinden bilgi almanız daha sağlıklı olacaktır.

@dişipiylekuyuyainenadam
  • quote:

Orijinalden alıntı: AeroGuy

Rica ederim. Bu alanda en ufak bi sıkıntı kalmamalı bence , insanların havacılık ve uzay alanlarına ilgisinin artması, bu alana verilen değerin artması önemli. NEÜ uçak müh. 35 kişi almış. Bu sene açıldı bölüm galiba.
    Şöyle ifade ediyim yani hedefin hayalin büyükse, alanda tecrübeli ve kaynağı olan yerleri tercih etmelisiniz. Tabiki bir İTÜ, bir ODTÜ olamaz. Üniversiteleri her yerden takip etmenizi öneririm. Kendi üniversitemin (THKÜ) ; özel diye olabilir ancak yaptığı uygulamalar, etkinlikler, konferanslarla öğrencilerin önünü açtığı ve yol gösterdiği kanaatindeyim.
    Nereyi tercih edeceksiniz orada okumuş birinden bilgi almanız daha sağlıklı olacaktır.

@dişipiylekuyuyainenadam

Teşekkür ederim hocam okuyan birilerini bulup öğrenmem dediğiniz gibi daha doğru olur zaten bi itü bi thk bide neü de var uçak mühendisliği bendebölümün yeni açıldığını düşünüyorum bu sene başka ünilerdede açılıcakmı onuda öğrenmek lazım ve Neü biraz dağınık bi üniversite selçuk üniversitesininmeram tarfındaki fakültelerini almış ayrı ayrı 10 yerde fakültesi var havacılık ve uzay mühendisliği merkez zaferde eskiden dershane olan bi binada toplu düzene geçip kampüs yapılacağı geçici olduğunu söleenlervar bu durumun araştırmak lazım

• aynı benim gibi konuştun sana önerim,
    seninde dediğin gibi gemi mak. işlt. senin için ideal meslek olabilir tabi denizi seviyorsan
    yada ezberin iyiyse jeoloji mühendisliğide çok güzel rutin bi yaşantın yok ve sürekli geziyorsun okulu hakkıyla bitirene çok iyi paralarda veriyorlar
  • grejuva6 kullanıcısına yanıt
    malesef ezberim pek kuvvetli değil. Güverteyide okuyan ve bu işi yapan 1-2 kişinin yazısından sonra vaz geçtim denizi sevmeyle apılacak iş değil çok zorlukları var deniliyor. Maden mühendisliği nasıl onu araştırıyorum puanları çok düşük beklediğimden çalışma koşullarını araştırmaktaım 2-3 yıl önce yazılmış bi yazıda 1000lira maaşla başlanıp 15 yıl gibi bi süre sonra 4-5 bin lira maaş alınabileceği söyleniyor bu beklentilerimin altında çıktı günümüz şartlarını göz önünde bulundurarak
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.