Şimdi Ara

Bölüm seçmek mi Üniversite seçmek mi??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
514
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Malum öss geçti gelecek puanları üç aşağı beş yukarı hesapladık çok fazla oynamaz. Fakat şimdi kafam sınava göre daha karışık.

Boğaziçi Uluslararası Ticaret ve İstanbul Hukuk arasında gidip gelmekteyim.

EA1'den 350 puan, Ea2'den 331 Puan alıyorum.

Hukuk konusunda aslında hiç düşünmüyordum ama herkes hukuk oku daha açık önü vs diye diye kafama girdi sayılır.

Çok kararsızım bu konuda yardımlarınızı bekliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Reis_Ahmet -- 24 Haziran 2007; 15:35:01 >

• bölüm...seçmek
  • üniversite tabiki önemli olan isimdiriş bulurkende yardımcı olur sana
  • Önü açık mesleği istemeden seçmek biraz olsun zorlayabilir, istediğin mesleğin peşinden koşmak en doğrusu gibi geliyor bana..
  • Açıkçası hukuk hiç istemezdim ama sene başından bu yana yazmayacam falan derdim. Şimdi herkes aklıma giriyor hukuk oku öyle böyle geçersin korkma. Benim korkum sürekli ders çalışamamak. Çünkü biliyorum kendimi saatlerce oturup ders çalışamam o zamanda hukukta çakarız.

Ama hukuk okumazsan işsiz kalırsın vs laflar duydukça acaba diyorum. Ticaret zaten her zaman zevkle uğraştığım birşeydi ve bana iyi de geliyor ama dediğim gibi dış etkenler.
  • uni okuyan arklarım var hemen hemen hepsi bölüm diyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: YANGIN-61

Açıkçası hukuk hiç istemezdim ama sene başından bu yana yazmayacam falan derdim. Şimdi herkes aklıma giriyor hukuk oku öyle böyle geçersin korkma. Benim korkum sürekli ders çalışamamak. Çünkü biliyorum kendimi saatlerce oturup ders çalışamam o zamanda hukukta çakarız.

Ama hukuk okumazsan işsiz kalırsın vs laflar duydukça acaba diyorum. Ticaret zaten her zaman zevkle uğraştığım birşeydi ve bana iyi de geliyor ama dediğim gibi dış etkenler.

üstat hukuk okuyacaksan çalışmaya alışmalısın. Çalışamam diyorsan 3. sınıfta belki 2. sınıfın ortalarında bile pes edip "benim burada ne işim var?" gibi bunaltıcı sorgulamalara girebilirsin. Pişman olan çok gördüm.

Çalışmayı sevmiyorsun da bu kadar puanı nasıl yaptın evladım?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • moonshine traffic öss çalışmamdan bahsedeyim. Ağustos-Şubat arası aralıksız çalıştım hiçbir sosyal hayatım olmadan. Adsl'im bile yoktu okul-dersane eve gel ders çalış. Ama şubatta bittim bundan sonrası yatış gibi birşeydi.

Zeka faktörünüde unutmamak lazım. Günde 5-6 saat çalışıp benden kötü yapan arkadaşlarımda war. Ki ben günde 1 saat çalışırdım onuda çalışmazdım bazen.
  • hukuk ideal meselesi eğer ideallerim var benim ülkede bazı şeyleri değiştirmek istiyorum belirli bir zaman para kazanamasam da olur diosan .hukuğa git derim.Ama mantıklı davranıp para kazanmayı tercih edersen hem de istediğin yerde ve çok miktarda uluslararası ticareti seç derim.
  • arkadaşım bölüm tabiki..

idealist değilsen bogaziçinde fizik okuyacagıma anadoluda elektronik okurdum..
  • bölüm tabiki mesleğini hayatın boyunca yapacaksın.ayrıca kazanınca yatay geciş yapabilirsin
  • arkadaşım dediğin şeylerin içinden bir şey gözüme çarptı..

"hukuk un önü açık"

bence hukukun önü falan açık değil..ben hukuk okumadım ama bir çok arkadaşım hukuk fakültesi bitirdi..en yakınımda olan biri master yapıyor diğeri ise hakimlik sınavlarına girdi beklemede...

master yapan arkadaşım hakimlik sınavından medet bulamadığı için master yapıyor..hakimlik sınavını kazanmak çok zor..7000 kişiden 300 kişi yi arıyor..70 in üzerinde not alman gerekirki zaten sınav ın sonucunda binlerce kişi eleniyor..sonra sı mülakaat yani biraz torpil biraz şans işi...avukatlık ise zor..yani çok iyi bir çevren yoksa..babanın bulunduğu yada yakın akrabalarının bulunduğu özel bir kesime hitap eden bir çevren yok ise avukatlıkta aç kalabilirsin..

arkadaşım diyordu ankara taksiciler odasına kayıtlı taksiciden çok ankara barosuna kayıtlı avukat var diye..

• Ama şöyle birşey var ideallerin falan demişsiniz benim hukuk okuyacam veya illa hukuk neresi olursa olsun diye düşüncem yok.

Zaten hukuk gibi bir düşüncem hiç olmadı son zamanlarda aklıma giriyorlar. Puanına yazık olur hukuk yazmazsan vs diyorlar ikilemde kalıyorum.
  • quote:

Zaten hukuk gibi bir düşüncem hiç olmadı son zamanlarda aklıma giriyorlar. Puanına yazık olur hukuk yazmazsan vs diyorlar ikilemde kalıyorum.

öss için 1 sene çalıştın; istemediğin bir mesleği hayatın boyunca yapmak zorunda kalacaksın. bu mudur puanı ziyan etmemek? saçmalamasınlar lütfen. madem mantık bu, ziyan etmeyeceksek evde kına arttı, onu yakacak yer arasınlar artık
  • quote:

Arkadaşlar hepinize iyi günler.

Malum öss geçti gelecek puanları üç aşağı beş yukarı hesapladık çok fazla oynamaz. Fakat şimdi kafam sınava göre daha karışık.

Boğaziçi Uluslararası Ticaret ve İstanbul Hukuk arasında gidip gelmekteyim.

EA1'den 350 puan, Ea2'den 331 Puan alıyorum.

Hukuk konusunda aslında hiç düşünmüyordum ama herkes hukuk oku daha açık önü vs diye diye kafama girdi sayılır.

Çok kararsızım bu konuda yardımlarınızı bekliyorum.

benim babam ve 1 abim avukat, hukuğun önü falan açık deil,kesinlikle yazma derim.uluslar arası ilişkiler düşün bence

• quote:

Orjinalden alıntı: mdcezir

quote:

öss için 1 sene çalıştın; istemediğin bir mesleği hayatın boyunca yapmak zorunda kalacaksın. bu mudur puanı ziyan etmemek? saçmalamasınlar lütfen. madem mantık bu, ziyan etmeyeceksek evde kına arttı, onu yakacak yer arasınlar artık

evet arkadaş haklı hayatın boyunca yapacağın mesleği başkasının direktiflerine göre seçmek çok yanlış..

• boğaziçi uluslararası ticaretten birkaç tanıdığım var hepsi de çok memnun hatta biraz abartıp bizim bölüm üniversitenin en iyi bölümü diyorlar. aslında sen idealindeki mesleği düşünmelisin, çünkü 2 sene okursun 20 sene çalışırsın yani ona göre..... ama yine de üniversite faktörü kesinlikle çok önemli, hele boğaziçi ise...
  • Ya zaten her zaman Uluslararası Ticaret tarzı hukuk'a göre daha rahat meslekler düşündüm ama son zamanlarda böyle baskılar artınca kafam karıştı.
  • quote:

Ya zaten her zaman Uluslararası Ticaret tarzı hukuk'a göre daha rahat meslekler düşündüm ama son zamanlarda böyle baskılar artınca kafam karıştı.

ne derlerse desinle sen kendi istediğini seç
  • İlk önce seveceğin bölümde oku üniversite adını 2. planda düşün
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.