Şimdi Ara

bölüm konusunda kararsızlar var mı hala? ea

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
31
Cevap
1
Favori
815
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • başından beri istediğim ybs'yi yeditepe'de okumak mı, boğaziçi etiketi ve dil avantajından dolayı turizm mi, çevre baskısından dolayı 9 eylül, antalya hukuk mu

1 hafta kaldı ve vereceğim karar baştan aşağı geleceğimi değiştirecek. ben ise hepsine eşit uzaklıktayım, kura mı çeksem acaba..

• Hocam baktığınızda birbirinden oldukça farklı alanlar. Mezunlarıyla konuşmaya çalışıp hepsinin nasıl işlerde, hangi çalışma şartlarında, ne kadar ücretle hayatlarını devam ettirdiklerini öğrenmeye çalışın. Forumdan fikir alın fakat buraya göre karar vermeyin hocam.
    Kendi fikrim ise nasıl bir ortamda çalışmak istiyorsunuz, insanlarla 7/24 iletişimde kalmanızın gerektiği bir durumda yapabilir misiniz, başlangıçta aldığınız ücretler sizin için ne kadar önemli, kendinizi mesleğin temel gereklilikleri konusunda geliştirebilir misiniz gibi sorulara bakarak seçim yapmanız.
  • hocam aslında iktisat bana göre bir bölümdü ama istediğim sıralama gelmediği için uzaklaştım bu bölümden. iktisat haricinde kendimi yazılım tarafına yakın gördüğüm için ybs düşünüyordum. ancak bölüm ve okul hakkında şüphelerim var. hukuk hiç düşünmemiştim. hukuk okurken ingilizcenin yanında bir dil daha ekleyip ilerlemek çok iyi duruyor mesela. dersler de ilgimi çekiyor. ama işte garantisi yok bunların. herkes bölümün ve okurken dil öğrenmenin zorluğundan bahsediyor. üstelik ailemde hiç hukukçu yok. bu da biraz geri plana atıyor
  • zodiac956 kullanıcısına yanıt
    Hocam ülkede neredeyse hiçbir bölümün garantisi yok. Bu yüzden tamamen kişisel gelişim ve nispeten okulun etiketine bakıyor işler. Okulların size sunabileceği imkanları iyi araştırın, okulların nesi iyi nesi kötü bunları iyi analiz edin. Memnuniyet anketi vardı oraya bakmanızı öneririm. Asıl soru burada siz kendinizi okurken ne kadar geliştirebilirsiniz ? Hukuk okuyabilirsiniz ama kendiniz Türkçe bir eğitim görürken hem İngilizce öğrenip onu geliştirirken bir yandan da nasıl staj yapabilirsiniz, buna bakmalısınız. Veya iyi bir hazırlığı olan ve etiketi olan bir okula gittiniz, nasıl kendinizi geliştireceksiniz ? Bu sefer daha çok staj yapmanız ve daha farklı özelliklerinizi geliştirmeniz gerekecek. Açıkçası şu an tıp hariç her bölüm senin 4-5 yıl üniversitede ne okuduğuna değil ne yaptığına bakıyor. Mesela iktisat istediğinizi söylemişsiniz fakat neden bunu istediniz ? İktisat bir bilim, meslek değil. Sizin seçmeli derslerle ve stajlarla onu özel sektörde kullanılabilir hale getirmeniz lazım. Eşit ağırlıkta Hukuk, öğretmenlikler ve işletme dışında net bir meslek öğreten yok. Teorik bilgiyi sizin özel sektöre uyarlamanız gerekecek eğer akademi hedefiniz yoksa.

• hocam iktisatı istememin temel sebebi matematiğe olan ilgimdi aslında. gidip onlarca kitap okumadım, finansla ilgili araştırmalar yapmadım ama bu bölüm diğer tm bölümlerinden daha yakın gelmişti araştırdığım kadarıyla. ve bunu odtü veya itü'de okumak isterdim ama durumlar böyle.

açıkçası hayatım boyunca bir bölümde karar kılmadım. matematiğe de ilgim var yazılıma da, hukuk derslerini de seviyorum tarihi de. özel sektörde, kendime bir şeyler katabileceğim bir alanda çalışmak istiyordum aslında. o yüzden iibf'ye daha yakınım. bölüm olarak da dediğim gibi iktisat ilgimi çekiyor. ama bilgi, yeditepe tarzı yerlerde okumak hakkında ciddi şüphelerim var. o yüzden ne yapacağımı bilemiyorum
    Anlıyorum hocam, bende hemen hemen sizinle aynı durumdayım. Sonuçta hiçbirimiz direkt bir bölümün her şeyini bilerek gitmiyoruz, çünkü doğru yönlendirilmiyoruz hem ortaokulda hem lisede. Bu yüzden net bir kararınızın olmaması çok doğal. Anladığım kadarıyla uyumlu bir insansınız, her bölüme yatkınlığınızın az çok olmasını buna bağlıyorum. Günümüzde herkes okuduğu bölümü yapmıyor hocam, bu yüzden bir yönden şanslıyız ki kendimizi okurken hangi yöne çevirirsek ileride o alanda iş yapabiliriz. Hocam hukuk seçerseniz devam zorunluluğunuz yok, kendinizi hukuk dışında geliştirmek için daha çok fırsatınız olabilir süreç olarak fakat bu durumda da yine önce İngilizceyi halletmeniz gerekecek. Eğer BOUN Turizm gibi bir bölüm yazarsanız bir hazırlık eğitimi göreceksiniz ve iyi bir etiketiniz olacak ilk yıllarınızda. Orada da farklı bir sektöre yönelmek mümkün olabilir diye düşünüyorum. Bence yapmanız gereken hukuk mu yoksa üst kalite de bir üniversitede herhangi bir bölüm mü diye düşünmeniz olmalı. Bu eşiği geçerseniz daha kolay ilerleyebilirsiniz tercihlerinizde hocam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-297F58E54 -- 8 Ağustos 2020; 12:50:42 >

• Kararsizsan bogazici yazmani oneririm hocam bogazici’nin networku sayesinde girdigin bolumle alakasiz bir sekilde cikman da mumkun

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Evet hocam uyumlu bir insan olduğumu düşünüyorum, alakasız bir bölüm secsem de orada ilerleyecegimi biliyorum.

Hukuk hakkında cekincelerimden birisi de kendimi ülkeye kapatmak düşüncesi. Tabiki de işletme okuyup bir anda Londra'ya gidemeyecegimi biliyorum ama her şeye rağmen hukuk da bu işler daha zordur.

Hukuk çok geniş bir alan ama benim gibi kararsız kalıp secen birisi 10 yaşından beri bunun hayalini kuran birisinden ne kadar eksik kalir bilemiyorum. Biraz da ilgili olmak lazım herhalde. Bu yüzden turizm, ekonomi falan daha yakın geliyor.

• Kimileri de kararsizsan hukuk yaz en azından ne olacagin belli diyor hocam kafam karisik :D

Turizmde sektör dışına çıkamamak korkutuyor beni hocam yoksa güzel bir tercih olurdu

Hocam her alanda sizden daha önde olan insanlar olacaktır. Herkes istediği alana erkenden karar veremiyor, bu yüzden kendinizi başkalarının gerisinde hissetmekten çok daha fazla öğreneceğiniz şey olduğu için motive etmeye ve istekli olmaya çalışın. Hukuk daha çok ülkesel bir meslek olduğu için böyle bir durumun olmasının normal olduğunu düşünüyorum fakat hukuk okurken hukuk dışındaki şeylerle de uğraşıp elbet bir gün yurt dışına çıkma hayalinizi gerçekleştirebilirsiniz. Ne seçerseniz seçin hocam ama bu üniversitedeki 4-5 yılınızı en iyi şekilde değerlendirin, hayatınızı büyük oranda yaptıklarınız ve ilgilendiğiniz şeyler belirleyecek. Bölümlere bu kadar takılı kalmanın doğru olduğunu düşünmüyorum.
    Hocam turizmin ut ve ybs ile capi var muhabbeti donuyordu eger donuyorsa ut+turizmle sektor disina cikabilirsin veya secmeli dersler,yandallar yoluyla cikabilirsin senin verdigin emege bakiyor.Cem yilmaz boun turizm mezunu hocam haberin olsun :) somer sef de bilkent turizm mezunu mskdkskf

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _MarioGomez33 -- 8 Ağustos 2020; 15:6:23 >
  • Ut ve ybs ile çap yapılıyormuş hocam ama 3 kontenjan varmış ve bölüm kolay olduğu için herkesin ortalaması yüksekmiş diye duydum. Buna güvenip de yazmak istemiyorum hocam sakata gelmeyelim sonra

Mezunların yarısı otel turizm yarısı da sektör disindaymis. Cem yılmaz'in bütün videolarını izledim burdan mezun olduğunu bilmiyordum, utanıyor mu acaba soylemeye :D

• Hocam ben palebluedot konuşmuştuk

10k sıralama yaptım ve tamamen aynıyız ben de hukuk istemiyorum ama dokuz Eylül yazmak zorunda gibiyim boun turizme de baktım ama turizm ilgimi çekmedi

Yeditepe ybsye baktım ama ybs iyi ünide okunmalı diye onu da bilmiyorum
    Hukuka gidersem yurt dışu imkansız
    KAFAYI YİYECEM

• Hocam sağolun açıklayıcı mesajlar atıyorsunuz. Bütün hepsinin kendine çeken yanları var umarım doğru tercihi yapabilirim..

Haklisin hocam sakata getirebilir ama kendine guveniyorsan koparirsin bence rekabet olmasi cok iyi olur
    hocam bilmiyorum neden soylemiyor turizm mezunu oldugunu :)

• valla ben de kafayı yemek üzereyim. Millete bakıyorum Ankara'dan siirt'e kadar tiplari sıralıyor, diğeri ceng olmazsa ee olsun fsrketmez diyip sıralıyor yine Osmangazi ege falan. Herkesin istediği bölüm az çok belli

Başkası da Eskişehir'den Erzurum'a kadar hukuklari sıralıyor, öbürü boun ut, itu ekon diye gidiyor ama benim daha elemem gereken çok şey var.

Ne kadar kötü bir şey ya istediğin sıralamayı yapamamak

Rica ederim hocam, umarım kendinize en uygun bölümü bulursunuz.
  • gelin hocam yeditepeye
  • melihceliktas kullanıcısına yanıt
    Hocam okul güzel, burslar falan da güzel ama bölüm riskli ya. Gidip de pişman olmak var. Hangi bolumdesiniz hocam

yeditepe ybs yazıcam
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.