Şimdi Ara

Boksör ve Kavgadan Anlayanlar içeri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
33
Cevap
2
Favori
1.600
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Boksör olur tekvandocu olur bana kavgada bi kaç taktik verirseniz iyi olur. Geçen hafta bi çocukla tartıştık kız meselesi falan karışık mevzu kavga edebilirim o yüzden. Boyum uzun ama çocuk benden daha yapılı hemde bayağı yapılı ve birazda dövüşmeyi bilen biri. Hızlı vururmusun derseniz çok fena hızlı vururum ama hiç taktik bilmiyorum biraz bişeyler öğrenirim dedim belki dh den :)

• kavga ıyı bısey degıldır kendıne ıs cıkarma
  • genelde ilk hamleyi yapan kazanır. Burnunun ortasına sağlam bi tane geçir perte çıkar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ye dayagini mis gibi ugrastirma beni

• Göbeğine tekme at o da sana tekme attığında ayağını tut yere düşsün sonra dal

• Müsait yerine tekme vur nakavt. Sokak kavgasında her şey serbest.
  • benim bi boksörden öğrendiğim en iyi taktik bakış lisedeyken boksör bi arkadaş vardı okul çıkışında sevgilisiyle giderken çocuğun sevgilisine iki kişi laf attı. olduğu yerde durdu biran da çocuklara baktı ve parmak sallayarak bi daha yapma dedi. ama bakış o bakış ortalık buz kesti resmen ve çocuklar uzaklaştılar sakince
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    kavgadan çok korkuyorum
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • bak kardeşim burda oyle herkezin gazına gelip gidip orda burda kavga etme. basit gelebilir ama karşıdakinin 5 duyu organının herhangi birisinin işleyişine zarar verirsen hapis bile yatarsın şikayetçi olursa
  • tekvandoda sık kullandigim bir hareket var bir adim geri gidip ayagini olabildigince kaldir karsindakinin yuzune vur (aslinda omuza vuruluyo )

• quote:

Orijinalden alıntı: R-John

Boksör olur tekvandocu olur bana kavgada bi kaç taktik verirseniz iyi olur. Geçen hafta bi çocukla tartıştık kız meselesi falan karışık mevzu kavga edebilirim o yüzden. Boyum uzun ama çocuk benden daha yapılı hemde bayağı yapılı ve birazda dövüşmeyi bilen biri. Hızlı vururmusun derseniz çok fena hızlı vururum ama hiç taktik bilmiyorum biraz bişeyler öğrenirim dedim belki dh den :)

2-3 sene boks yaptım amatör olarak tabi şimdi öyle 180 derece dönüp yumruk sallama sakın yumruklarını dümdüz direk vur tek kullanacağın şey düz direkler güçlü kolun hangisiyse onun karşısındaki ayağını bir adım önde tut kendine güçlü kolun geride kalacak şekilde bir şekil vermeye çalış sadece düz yumruk at öyle yandan salliyim hızlansın falan o vurduğundan birşey olmaz öyle senden kalıplıysa güreş tutar gibi üstüne atlamaya kalkarsa sakın sen kendini bozma dümdüz suratına yumruk at yeter.Üstüne doğru gelirse yumruk atarak geri git arkanı dönmeden tabi bunu yapabilmen için teknik bilmen lazım ama dene işte

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Draqonn -- 24 Aralık 2014; 20:28:11 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Draqonn

quote:

Boksör olur tekvandocu olur bana kavgada bi kaç taktik verirseniz iyi olur. Geçen hafta bi çocukla tartıştık kız meselesi falan karışık mevzu kavga edebilirim o yüzden. Boyum uzun ama çocuk benden daha yapılı hemde bayağı yapılı ve birazda dövüşmeyi bilen biri. Hızlı vururmusun derseniz çok fena hızlı vururum ama hiç taktik bilmiyorum biraz bişeyler öğrenirim dedim belki dh den :)

2-3 sene boks yaptım amatör olarak tabi şimdi öyle 180 derece dönüp yumruk sallama sakın yumruklarını dümdüz direk vur tek kullanacağın şey düz direkler güçlü kolun hangisiyse onun karşısındaki ayağını bir adım önde tut kendine güçlü kolun geride kalacak şekilde bir şekil vermeye çalış sadece düz yumruk at öyle yandan salliyim hızlansın falan o vurduğundan birşey olmaz öyle senden kalıplıysa güreş tutar gibi üstüne atlamaya kalkarsa sakın sen kendini bozma dümdüz suratına yumruk at yeter.Üstüne doğru gelirse yumruk atarak geri git arkanı dönmeden tabi bunu yapabilmen için teknik bilmen lazım ama dene işte

^
    arkadaşın dediği gibi.Adamın üstüne gitmemeye çalış geri kaçarak adımlarını sağlayarak direklerini salla.Sağlaksan sol önde boks gardı alacaksın seri direkler ile yalan edersin zaten.Yumruk yemekten korkma.Tekme atmayı şahsen ben sevmem zaten uzun süre normal boks yaptım kickboks yapmadım.Dayak yemekten korkma yumruk yemekten korkma başka birşey yok.

• Hocam kavga baslamadan önce işini bitirmelisin unutma ki ne kadar vurduğun ve efor sarfettigin önemli değil önemli olan attığın tek yumruğun sarfettigin efora degmesidir o yüzden yanına sakin bir şekilde yaklaş ve en ama en ummadığı zamanda sadece tek yumrukla burnunun en ortasına vur burnunu attığın hızla doğru orantılı olarak bayilabilir yada yere düşüp burnu kanayabilir eğer kavgadan çok korkuyorsan bir muşta işini halledebilir ama mustayla
    mumkunse kafasına vurma bir şey felan olur her şey üstüne kalır yada muşta ile yavaş vur her türlü çok acıtıyor 3 5 kere muşta darbesi aldım hala damar izleri var

• En temizi iz bırakmamak için karaciğere sağlam bir yumruk,zaten karşındaki pe k anlamıyorsa bu işlerden karaciğeri açıkta bırakır,karaciğere vurduktan sonra en az 1 dakika kendine gelemez.

• up

• quote:

karaciğer böbrek çalış yag varsa boşluga karın ustune vur kaç yumrugundada ayakdan destek al kolunu çevirerek vur yuömruk giderken dönsün
  • Çenesine bi sağ-sol kroşe at olmadı tam burnuna bi direk salla, tut sırtından karnına bi tekme tamamdır sonra it yere düşer zaten. Vurdun mu tam vur, boğazına vurmamaya dikkat et yüzüne geçir, sağlam geçir o toparlayamaz dengesini
  • Rakibinin hiç beklemediği bir anda çok hızlı yumruklarla çenesine vur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Draqonn

quote:

Adam sarılmaya çalışırsa yapacak pek bişey kalmıyor.Bakın kılişko kardeşlere adamlar güreş yaparak şampiyon oldular.

• Kardeşim bütün dövüş sanatlarını denedim 5 yıldır da profesyonel olarak muay thai yapıyorum. Sokak kavgalarında %93'lük bir kısım kavgayı bilmiyor ne guard almayı bilir ne de kapanmayı senin yapabileceğin tek şeyi söyliyeyim ben sana. Karşılıklı konuşmaya başladığınız zaman her zaman tetikte ol yarım metre geride ol çok dibine sokma mümkünse ve ilk olarak sen vurma ama dediğim gibi tetikte ol normal bir insan %90 olasılıkla sağ veya sol kroşe atmakla başlar ki kroşenin anlamını bilmez anlayacağın sol kulak tarafından veya sağ kulak tarafından bir yumruk gelmesi muhtemel direk vuruş kesinlikle atmaz bir çok tecrübem var ve bir allahın kulu da direk, aparkat falan çıkartmadı çıkartmaz da zaten dediğim gibi sağ veya sol kroşeyi engelleyerek (bileğinde nabız atan kısmı kulağının üstüne koyarsan sağ içinde geçerli sol içinde geçerli o kroşeyi engellemiş olursun uygula yani tam olarak bileğini kulağının üstüne getir hem kulağını hemde yüzünü korumanı sağlıyacaktır) bu ilk vuruşu engelledikten sonra çok seri bir biçimde tüm gücünü toplayarak burnunun üstüne bir yumruk indirebilirsin burun hassastır avantajı burnu kanar ve en önemlisi de burna vurulan sert bir yumruktan sonra gözleri aşırı derece sulanır kendini toplayamaz tabi bu dediklerim 1-2 saniye içinde gerçekleşecek burnuna vurduktan sonra 2. vuruşun kulağına olsun, veya ilk olarak kulak kısmına sonrasında burnuna vurabilirsin ama burnu es geçme gözlerini sulandıracaktır en az bi 6-7 saniye kendine gelemez yani sonrasında karaciğer falan diyenleri dinleme orlara boksör olmayan birisi sağlam yumruk atamaz atsan da çok etkili olmaz atmış olursun sadece ben sana kilit noktaları söylüyorum neyse daha sonra düz kapaklarına ayağının burnuyla çok sert bir şekilde vurursun ama sağlam ve sert vurman lazım ki sanmıyorum dayanacağını orta derecede vursan bile çok etkili olacaktır beklemez yani normal bir kişiden böyle hamleler. Ayaklarına da vurduktan sonra büyük bi ihtimal gözlerinin sulanmasıyla burnunun kanamasıyla ve ayaklarına aldığı darbelerle çökmek zorunda kalacaktır ya. Gerisi insafiyetine kalmış ya yumruklarla devam edersin yada hazır yere düşmeye eğilimliyken yere düşürür kilit vurursun diyim yani sana. Bu arada yapabileceksen yakın mesafedeyken yumruğu engelledikten sonra eğer dirsekle suratına vurabilirsen kavgayı tek hamleyle alman muhtemel :))
    Anlamıyorum yani forumda birkaç egoist var gidiyolar salona aikido vs vs. bir hareket öğreniyolar gelip burda senin uygulamanı istiyolar deseler de uygulayamazsın zaten ben kolaylıkla yapabileceğin tekniğe dayalı anlatmaya çalıştım gerçi anlatılmaz yani karşı tarafın ne yapacağını bilemezsin ama genelde böyle olur yani. Kroşe şeklinde başlar bide bunların ekstrasında KAFA atarak da başlayabilir. O yüzden diyorum ya pek yakın durma saniyesinde konuşuyoken bile indirebilir kafayı arandaki mesafeyi iyi tut kafa kolay kolay yemezsin geri çekilirsin mecburi kroşeyle başlayacak olay başa döner hadi eyvallah.

• Eğer kavga kaçınılmazsa..
    Direkt olarak kavga edecekseniz ilk yumruktan kaç sonra tam göğüs kafesinin altına var gücünle vur..
    Eğer bir konuşma çabasına girerse hiç dinlemeden dediğim şekilde vur ama sakın sen konuşmayı başlatma aynı tepkiyi o verirse mundar olursun..
    Tavsiye yüzüne vurmamaya çalış darptan suçlanabilirsin ama dediğim yere vurursan hiçbirşey olmaz ama karşındaki inanılmaz kıvranır..
    Not: Boks'la uğraşıyorum uzun süredir.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.