Şimdi Ara

Boks vs Muay Thai

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
3.350
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar ben eylülde spora başlamayı düşünüyorum. Vücudumdan bir az bahsedersem, ektomorfum. Omuzlarım o kadar da geniş değil ve köprücük kemigim bir az belirgin. Karın kaslarım belirgin. Omuzlarım bir az öne düşük şekilde artık kafanızda kurun vücudu. Ektomorfum yani.. Boy 1.70 kilo 60. Mart-Mayıs arası Boks yaptım aslında ben kendimi koruma amaçlı istiyorum ve gittigim boks salonu güzeldi.. sokakta boks işe yarar dediler ben de boksa gittim. tek vuruşta nakavt oranı en fazla boksta dediler, boksa gittim ama bu kiloyla çok zor ya. aslında 2 ayda 65 kgdan 58 kgya kadar düştüm yani 58 kgda nasıl güçlü olabilirim ki? hele sadece yumruk çalışarak.. açıkcası bokstan pek verim alamadıgımı düşünüyorum. Muay Thai genelde o kadar kilo istemeyen bir spordur ama sokakta işe yarar mı? Eylül - Haziran arası gitmeyi düşünüyorum Boks demeyin sakın gitmeyi düşünmüyorum zaten zor kilo alanım oraya gidersem iyice kilo kaybedecegim zar zor toparladım. genelde ektomorf olanlar için kick boks mt öneriyorlar ama bilemedim.. siz ne dersiniz? Muay Thai veya Kick Boks a gitsem bi faydası olur mu? MT antrenları nasıl? Boks kadar agır mı? ip atlama çekiçle lastige vurma falan işte orda da var mı? ağırlıkla boks falan işte..







  • Muaythai antremanları çok zordur kickboksta en az onun kadar var tekmeler yumruktan daha yorucu, kısa boy her türlü sporda dezavantajdır ama bu dezavantaj yüzünden spordan vazgeçmene gerek yok boyu kısa olmasına rağmen çok başarılı olan insanlar var ama tabii ki boyu uzun olan bir insana göre dezavantajlı olursun, boks ve türevi sporların sokakta işe yaraması için en az 9 ay gitmen gerekiyor en temel eğitimi almış olursun sokakta dövüş sporu ile ilgilenmeyen insana göre farkını ortaya koyarsın, ama şu kadar süre gidip öğreneyim diye bir şey yok sürekli gitmen gerekiyor formda kalman gerekiyor, ayrıca sadece sokağa yönelik öğreneceksen spor amaçlı gitmeyeceksen boks vb sporlar ile ilgilenmenin bir anlamı yok al bıçağı koy cebine rahat rahat takıl ne spor yapmakla uğraşıyorsun bu kafadaysan
  • ne yazık ki bir çok dövüş dalında gereksiz ağır antreman yaptırıyorlar. halbuki spor sağlığa zararlıdır. hayatında bi kere kavga edecen diye 10 sene kondisyon kasmak gereksiz. koşu şınav mekik hepsinin aşırısı zarar. demiyorum ki güç ve kondisyon önemsizdir. fakat bunları herkesin bünyesi kaldırmaz. bünyesi kaldıran ise zaten evde kendisi yapabilir. dövüşte önemli olan teknik ve pratiktir. koşmanın hoplamanın yerlerde sürünmenin dövüşe doğrudan bir etkisi yok. örneğin yıllarca kondisyon kasabilirsin lakin kavganın ne zaman çıkacağını bilemedikten sonra neye yarar. hadi kavga senin antremanda canın çıktıktan sonra elini kaldıramaz ve yorgun argın halde eve giderken çıkarsa? ve kas güç verebilir ama kas yaparken kalp kasın büyürse neye yarar?

    önce sağlık önemlidir. maç sırasında kalpten ölen kaç tane sporcu var. mantıklı ol. boks antremanlarında kilo vermen zaten sağlığının olumsuz etkilendiğini gösteriyor. ağır antreman yapma. örneğin hocan yüz şınav çek derse çekmiş gibi yap. koşarken yorulmadığın halde kasten yorgunluktan ölüyor gibi yap. bu kadar basit. mt bokstan iyidir bence.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-1135B01C2 -- 13 Haziran 2017; 4:52:30 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Boks, kickboks, muaythai gibi sporlar ile ilgilenenler zaten sokağa yönelik değil ringe yönelik yapıyorlar ama sokaktada işlerine yarar ayrıca sadece yumruk tekme değil kaçma hareketleri de çok önemlidir, spor amaçlıdır zaten bunu spor amaçlı yapmayacak olan alsın bir tane silah gezsin ne olcak yine kendini savunmuş olmuyor musun?
  • Rychte kullanıcısına yanıt
    ya ben aslında profosyonel olmayacam sadece kendimi korumak için istiyorum işte. bu 10 ayda falan boks yapsam etkili olur mu yani 2 aylik bir süreç içinde verim alamadım. zaman kaybından korkuyorum
  • Umarım ironi felan yapmaya çalışıyorsundur, "spor sağlığa zararlıdır" ??? Yıl olmuş 2017 spor sağlığa zararlıdır ne demek ya biri bana anlatsın
  • lütfen tecrübeli arkadaşlar konuya el atabilir mi? Ektomorf için Boks iyi midir yoksa Muay Thai tarzı dövüş sporları mı? Amatör olarak yapacagım zaten sadece kendim için turnuvalar falan olmayacak.
  • ektomorf konusunda haklısın. muay thai yap veya ne güzel boks geçmişin var işte git mma ya başla en iyisi
  • kıyaslama yapmayı sevmiyorum boksa saygı duyuyorum ama işin içine sağlam tekme girince sıkıntı

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.