Şimdi Ara

Boks a başlayacağım bilgi lazım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19
Cevap
0
Favori
905
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Boksa başlayacağım amacım spor olsun spor olurken de bir şeyler öğreneyim lakin bu süreçte aynı zamanda sınav hazırlığı da yapmam gerek.
    Gitmeyi düşündüğüm yer sarıyer'de Niyazi Kaban Boks kulübü.

3 gün gidiliyormuş bu iyi. Sorularım şunlar

●1 yıl içinde idmanları ne kadar ağırlaşır yorgunluk anlamında?

●Kafama darbe alarak idman yapmak istemiyorum bu mümkün mü? Kafama darbe gelecek aşamaya 1 yılda gelinmez zaten sanırım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Antreman ilk başlarda seni gebertecek kadar yorucu olur sonra alışırsın ama yine de yorgunluk olur tabi.

İstersen ömrünün sonuna kadar boks yapıp kafana darbe almayabilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-F31FE8CB4 -- 9 Haziran 2018; 20:29:34 >
  • İlk başlarda acayip yorulursun. Kımıldayamazsın yani. Ama kafaya darbe konusu koruyucu başlık ile de antrenman olabilir. Hiç almak istemiyorum diyorsan vücut geliştirmeye git.

Boks dan bahsediyoruz.

Ama önerim spora başla. Boks olur bb olur yüzme olur git birşeylere.

• Alışırsın. İlk günler kas ağrıları yaşarsın. Kafana kask takıp sparring yaptırıyorlar. Yumruk yemeden yumruk atmayı öğrenemezsin. Yumruk yiye yiye reflekslerin gelişecek, kendini daha iyi koruyacaksın.

Isınma seni yorar sadece. Koşu yapıp değişik esneme hareketleri, steps yapıyorsun.

Mesela ben Bayadır yapıyorum. Galiba 4 yıl oluyor. İlk seneler zorlanırdım. Sonra sonra alışıyorsun. Eğer rahat olmazsan seni sparringler çok yorar.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • kafana darbe almaktan korkuyorsan hiç başlama

• hayrikoc61 kullanıcısına yanıt
    Ilk yıl ortalama kaç saat sürüyor antremanları?

• Hocana göre değişir. Sağlam bir ısınma 20-30 dakika sürer. 1 2 dakika da su molası verirsiniz. Geri kalan sürede hocan ya teknik öğretir ya da sparring yaptırır.

Ortalama 45 dakika 1 saat sürer

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bi kere antremanda 2-3 haftalik bi cocugu dovdumden kastim karnina bir iki yumruk attim nefesini kestim bi daha gelmedi

• quote:

Orijinalden alıntı: Ebedi Dumura Uğratıcı

Bi kere antremanda 2-3 haftalik bi cocugu dovdumden kastim karnina bir iki yumruk attim nefesini kestim bi daha gelmedi
    2 3 haftalık çocuğun karnına nasıl yumruk attın ?

Ringe çıkmadığınız zamanlarda antremanda kimsenin karnına yumruk atma imkanın olmaz. Eeee 2 3 haftalık ogrencinin de ringe çıkmasına hoca izin vermez.

Nasil ve nerede yumruk attın anlat bakalım ?

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-F31FE8CB4

2 3 haftalık çocuğun karnına nasıl yumruk attın ?

Ringe çıkmadığınız zamanlarda antremanda kimsenin karnına yumruk atma imkanın olmaz. Eeee 2 3 haftalık ogrencinin de ringe çıkmasına hoca izin vermez.

Nasil ve nerede yumruk attın anlat bakalım ?

Alıntıları Göster
    Ringe çıkmadığınız zamanlarda antremanda kimsenin karnına yumruk atma imkanın olmaz Eeee 2 3 haftalık ogrencinin de ringe çıkmasına hoca izin vermez.

burdan hiç böyle bir sporu yapmadığını farzediyorum çünkü saçmalamışsın

sen her salonda ringe çıkıldığını mı sanıyorsun? her salonda aynı kuralların geçerli olduğunu mu sanıyorsun? bak şimdi bizim salon da ring yok zaten küçük bi salon bazen hafif dövüşürüz bazen sert dövüşürüz. gene bir gün dövüşüyoruz salı günleri dövüş günümüzdü ben karşımdaki çocuk pek bilmiyor diye hafif dokanıp çekiyorum hoca dedi kız gibi vurma bana tamam dedim çocuğun karaciğer bölgesine 2 tane vurdum nefesi kesildi.
    https://store.donanimhaber.com/a3/0d/99/a30d99665561c7917b7cea5928e89f27.gif

karaciğer bölgesi burası buraya adam gibi vur nefes kesersin ama sen vurma elini falan kırarsın

anladın mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ebedi Dumura Uğratıcı -- 10 Haziran 2018; 23:52:51 >

• quote:

Ringe çıkmadığınız zamanlarda antremanda kimsenin karnına yumruk atma imkanın olmaz Eeee 2 3 haftalık ogrencinin de ringe çıkmasına hoca izin vermez.

burdan hiç böyle bir sporu yapmadığını farzediyorum çünkü saçmalamışsın

sen her salonda ringe çıkıldığını mı sanıyorsun? her salonda aynı kuralların geçerli olduğunu mu sanıyorsun? bak şimdi bizim salon da ring yok zaten küçük bi salon bazen hafif dövüşürüz bazen sert dövüşürüz. gene bir gün dövüşüyoruz salı günleri dövüş günümüzdü ben karşımdaki çocuk pek bilmiyor diye hafif dokanıp çekiyorum hoca dedi kız gibi vurma bana tamam dedim çocuğun karaciğer bölgesine 2 tane vurdum nefesi kesildi.
    https://store.donanimhaber.com/a3/0d/99/a30d99665561c7917b7cea5928e89f27.gif

karaciğer bölgesi burası buraya adam gibi vur nefes kesersin ama sen vurma elini falan kırarsın

anladın mı?

Alıntıları Göster
    Anlamadım.

Hoca eğer 2 3 haftalık yeni başlayan birisinin direk 'dövüşmesine' izin veriyorsa o salondan bir bok olmaz demektir. Seninde 2-3 haftalık birisine hoca kız gibi vurma dedi diye sert vurmaman gerekir. Hatta hiç vurmaman gerekir. Seni yaşın kadar karate ve kick boks yaptım ben

Muhtemelen yalan söylüyorsun vurmuşsun da bidaha gelmemiş. Ya salon çok boktan ya da yalancısın

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-F31FE8CB4

Anlamadım.

Hoca eğer 2 3 haftalık yeni başlayan birisinin direk 'dövüşmesine' izin veriyorsa o salondan bir bok olmaz demektir. Seninde 2-3 haftalık birisine hoca kız gibi vurma dedi diye sert vurmaman gerekir. Hatta hiç vurmaman gerekir. Seni yaşın kadar karate ve kick boks yaptım ben

Muhtemelen yalan söylüyorsun vurmuşsun da bidaha gelmemiş. Ya salon çok boktan ya da yalancısın

Alıntıları Göster
    herbokolog olduğunu anladım o yüzden uzatmayacağım adres versem gelir misin?

• quote:

herbokolog olduğunu anladım o yüzden uzatmayacağım adres versem gelir misin?

Alıntıları Göster
    He gelirim ver koşarak geleyim

Töbe töbe

• Kafana darbe almak zorunda değilsin. Antrenman amaçlı olsa bile ringe çıkıp çıkmamak senin kararın.

İlk zamanlar aşırı zorlanırsın. Öyle ki kolunu bile kaldıramayabilirsin(İlk antrenmanımdan sonra eve gidip bilgisayara oturduğumda elimi mouse'a götüremediğimi bilirim )

Profesyonel sporcu olmayacaksan antrenmanlar hep aynı yoğunlukta gider. Bu zamana kadar birkaç salonda çalıştım. Çalışma günleri hepsinde pazartesi, çarşamba ve cumaydı. Antrenmanlar ortalama 2 saat sürer
  • Kaskın yararından çok zararı var diye biliyorum çok güvenme sınav zamanı beyin hücreleri önemli sonuçta

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • hayrikoc61 kullanıcısına yanıt
    Orta kalite bi eldiven ve sargı ne kadar tutar bunlardan başka hangi malzemeler gerekir sence?

Hocam bir de sparringe baktim da beni döverler oralarda ses de cikaramam ben. egitiminde isimde gucumde adamim hic kavga vs etmedim. Boks ogrencez diye her gun dayak yiyip donmeyelim eve. Simdi oralarda kendini Tyson sanan onlarca keko olacak belli ki

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi notguest -- 13 Haziran 2018; 0:1:21 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: notguest

Orta kalite bi eldiven ve sargı ne kadar tutar bunlardan başka hangi malzemeler gerekir sence?

Hocam bir de sparringe baktim da beni döverler oralarda ses de cikaramam ben. egitiminde isimde gucumde adamim hic kavga vs etmedim. Boks ogrencez diye her gun dayak yiyip donmeyelim eve. Simdi oralarda kendini Tyson sanan onlarca keko olacak belli ki
    Hocam ortalama 80-100 tutar.

Hiç bir şey olmaz. Bende ilk başlarda dediğin gibi düşünüyordum. Ama yumruk yemeden yumruk atmayı öğrenemezsin. Boks öğrenmek istiyorsan önce yumruk yiyeceksin. Farzet ki sokaktasın. Birisi seni gasp etmeye çalışıyor karşında. Bu adam sana yumrukta atar, bıçaklarda. Onun için kendini çok iyi bir şekilde savunman gerekiyor. O adam sana yumruk attığında nasıl karşılaman gerektiğini yediğin yumruklarla anlayacaksın.

• Kafaya kolay kolay sert darbe almazsın.
    İlk 1 ay kondisyon ve teknik çalışırsın. Ayna karşısında doğru duruş nasıl olur, yumruk nasıl atılır. Yumrukla beraber ayak gövde hareketi onları öğrenirsin.Sıkıcıdır ama şarttır.Sakın acele etme.Öğreneceğin tüm teknikler ayna karşısında ilk öğrendiklerin üzerine kurulacak.
    Daha sonra hocanın tuttuğu lapa denilen elliklere yumruk atarsın.
    Yumruk yemekten nasıl korkuyosan, emin ol yumruk atmaktanda korkacaksın.Antremana yeni başlayan birisi nasıl yumruk yerken korkup gözlerini kapatıyorsa, yumruk atarkende korkup gözünü kapatır.Gelişi güzel sallar yumruğu. Bu korkunu yendikten sonra yumruktan nasıl kaçarsın onu öğrenirsin.
    Bu teknikleri oturtmaya başladığında ordaki öğrencilerle yada hocanla spraring yaparsın. Yani yavaş yumruklar.Sert vurmak yok.Bunun ayarını ilk başta tutturamazsın o yüzden seninle aynı tecrübede olanlardan uzak dur ki sert yumruk yeme.Daha uzun süre yapanlarla sparing yapmakta fayda var.
    Kendini hem kondisyon hemde teknik olarak geliştirdikten sonra bu teknikleri elbetteki denemek istiyceksin, o zaman kafana yumruk yemekten korkmayacaksın hatta isteyeceksin. Çünkü yumruk yeme korkunu aşmış olacaksın.

• Uzun zamandır yumruk yemedim canım yumruk çekti.  

Yumruk yemekten korkan adamın, boksta ne isi var diye kimse yazmamış. Çok ilginç bir konuymuş. Bu yüzden hortlatayım. 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 23 Kasım 2024; 14:18:17 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.