Şimdi Ara

Boko Haram, Nijerya’da üniversiteye saldırdı: 29 ölü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
154
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Nijerya’nın kuzeyini dört yıldır cehenneme çeviren Boko Haram terör örgütü, önceki gece Yobe eyaletinin başkenti Damaturu’da bulunan bir üniversiteye gerçekleştirdiği baskında en az 29 öğrenciyi katletti.

Görgü tanıklarının ifadelerine göre, gece ikide saldırıya başlayan teröristler, önce üniversite rektörlük binasını ateşe verdi. Daha sonra yurt binalarına yönelen ve burada öğrencileri kilitleyen militanlar binayı yaktı. Yanmaktan kurtulmaya çalışan kimi öğrenciler, kendilerini yüksek katlardan aşağıya atarken militanlar kaçmayı deneyen öğrencilerin boğazını kesti. Şehir merkezine 70 kilometre mesafedeki okulun karma eğitim verdiği öğrenildi. Örgütün, “Batılı tarzda eğitim verdiği gerekçesiyle” okullara saldırı düzenlediği belirtiliyor. Şimdiye dek binlerce kişinin ölümünden sorumlu olan terör örgütünün, hükümetin yürüttüğü askerî operasyonlar nedeniyle intikam amacı taşıdığı da biliniyor. İsmi yerel dilde “Batılı eğitim yasak” anlamına gelen Boko Haram, Afrika’nın en büyük ikinci ekonomisine sahip olan ülkedeki güvenlik ve istikrarın önünde en büyük engel olarak görülüyor.

http://www.zaman.com.tr/dunya_boko-haram-nijeryada-universiteye-saldirdi-29-olu_2201903.html

• Nijerya'ya gidecek kimdi ?
  • Bu şeriatçılar neden böyle acaba?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nijeryanın acı yüzü. Din gölgesi altında terörizm. Bunların geçmişteki eylemlerinde yatılı okuldaki öğrencileri uyurken yaktıkları baskınlar falan var. Nasıl bu kadar nefret dolu olabilirler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kisilikli adam

Nijerya'ya gidecek kimdi ?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.