Şimdi Ara

BOĞAZİÇİ VS BİLKENT

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
2.140
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • BEYLER BİLGİSAYARDA HANGİSİ DAHA İYİDİR NEDENLERİYLE AÇIKLARSANIZ SEVİNİRİM

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 5 seneden beri aynı konu açılıyor

bilkent derim çünkü eğitim kalitesi, imkanlar açısından oldukça zengin bir okul. boğaziçide aynı kalitede sayılır ama son yıllarda fetö bahanesiyle içeri atılan hocalar oldu. eğitim kalitesi biraz daha düştü.

edit: abimde bu ikilemde kalıp bursu için bilkenti seçti.
  • 5 seneden beri aynı konu açılıyor

bilkent derim çünkü eğitim kalitesi, imkanlar açısından oldukça zengin bir okul. boğaziçide aynı kalitede sayılır ama son yıllarda fetö bahanesiyle içeri atılan hocalar oldu. eğitim kalitesi biraz daha düştü.

edit: abimde bu ikilemde kalıp bursu için bilkenti seçti.
  • Senin hayatın senin kararın.
    önce kendine şu soruyu sor. Bilgisayar mühendisliği istediğimden emin miyim ?

Eğer eminsen ve çok çalışkansan, sosyal bir insansan azıcık da paran varsa veya istanbuldaysan boğaziçine git
    Eğer eminsen ve ortalama bir öğrenciysen, araştırma projelerinde yer almak makale yazmak, yüksek lisans+ doktora ile uzmanlaşıp akademisyenliğe yürümek istersen bilkent.
    Tabi bu dediğim y.lisans doktora yurtdışında oluyor :) Boğaziçinde de lablarda çalışırsın ama zor farkını ortaya koyman gerek rakiplerin çok olacak..

Bilgisayar mühendisliğinden emin değilsen sabancının sınırsız bölüm değiştirme özgürlüğü programını araştır.
  • Bogazici derim. Akademik kadrosu ve çalışma konuları çok sağlam.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • MIT Yolcusu M kullanıcısına yanıt
    Hocam öncelikle tesekkurler cevap için

Siz hangi üni/bölüm okuyordunuz acaba

Akademisyenlik vb dusunmuyorum o yuzden ee yerine bilgisayar secmeye karar verdim bir bilkent ee mezunuyla konuşup

Sıralamaya baktıgımızda boğaziçi yaklasık 400 kisi önde bilkentten ama ben biraz da şehir farkından dolayı oldugunu dusunuyorum bu konuda görüşleriniz nelerdir acaba

• Şehir farkı var arada, forumdakiler inanmayıp dalga geçse de iki eğitimin ekolü farklı. Bunlara göre yap seçimini

• Gktupc G kullanıcısına yanıt
    Hocam rica etsem biraz daha açar mısınız ekol farkını(biri iş adamı biri mühendis yetiştirir vb gibi mi ?)

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    BOĞAZİÇİ vs ODTÜ
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Quick2287 Q kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle şehir farkından olduğunu düşünüyorum....

Bilkent yurtdışına doktora yükseklisansa göndermeye daha meyilli gitmen daha kolay olur, diğerlerinin arasından sıyrılman çok daha kolay...

Boğaziçinde ise bir o kadar zor...

Ama boğaziçi sana muhteşem bir network verir orası ayrı...

İki okulunda ekolü farklı bilkent ee bilkentin en iyi en çok yatırım yapılan en çok önemsenen bölümüdür bunuda göz önünde bulundurun...

bu kadar yatırımla ve önemsenmeyle türkiyenin en iyi EE si olduğu da açık ve nettir bana kalırsa.
    Ulan yazdım yazdım forum çöktü

Şimdi aynı şeyleri yazamicam ama şunu söyliyim çalışma alanları farklı. Savunma sanayi mesela, bilkent li daha çok. Boğaziçi çalışanları yüzdesel olarak daha çok yurt dışında çalışıyor diyorlar. Bilkentin hocalarının yurt dışı bağlantıları aşırı sağlam, yüksek veya belli başlı bi şirkette çalışmak isterseniz baya avantajı olur. Birazı şehirden birazı hocadan vs olan şeyler bunlar. Ve şunu da söyliyim İTÜ de bilgisayar ve makina okuyan arkadaşlarım var biri mezun oldu diğeri olmak üzere, boğaziçi öğrencilerinin mühendislik becerilerinin geri kaldığını söylediler, ama bu geri kalma eksik bilgi gibi değil. Lisans eğitimlerinin derinliği az ama kapsamının geniş olduğunu düşün

En iyi imkanları olan ve akademik olarak en iyi ee diyebilirsiniz ama sektöre hitap etmede en iyi demek zor ee de

Hocam ben sene boyunca bilkent ee hayaliyle çalıştım aslında ama bilkent mezunlarıyla konusunca baya döndüm bilgisayara zira hepsi artık donanımcı ihtiyacı azalıyor yazılımcı ihtiyacı artıyor sıralamaya göre tercih yapma dedi

Konustugum kisilerin hepsi yurtdısında yasıyor suan ve eeyi listeden cıkar diyorlar inatla ancak hala kararsızım o kadar önem verilen bir bölümden mezun olunca yurtdısı imkanının az olması baya şaşırtıyor beni

• Up

1 bilkent ee
    2 boun ce
    3 bilkent ce
    4 boun ee

BENCE hocam.
    Bilkent Cs*

Bilkent’te bilgisayar mühendisi yok aslında

Bilgisayar bilimi var

Konuyu açan arkadaş bu ikisi arasındaki farkı düşünüp karar verebilir

• Up

• İstanbul

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • her zaman ve her zaman özel mühendislik>devlet mühendislik

imkanlar ve sağladığı olanaklar açısından

ama boğaziçi de özel gibi imkanlar veriliyor ama çandan dolayı iyi öğrencilerin yarısının puanı iyi geliyor yarısının puanı kötü kalıyor

ama özelde bu durumun daha az olacağını düşünüyorum

o yüzden kesinlikle bilkent ya da koç

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.