Şimdi Ara

Boğaziçi Üniversitesi Donanım Haber Kulübü (2012 Girişliler Buraya!) (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.996
Cevap
21
Favori
146.935
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 80 dakikaya çıktı 60 soru oldu üstelik çoktan seçmeli değil
    üstüne birde reading geldi
    yani dahada zorlaştı :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: setokop

    80 dakikaya çıktı 60 soru oldu üstelik çoktan seçmeli değil
    üstüne birde reading geldi
    yani dahada zorlaştı :)




    Of bu kötü oldu işte. Pre-int olayım bari
  • ben kendime ihtimal veriyodum ama hem artık test değil hem reading hem sorular hem cümle değiştirme fln bozuldu planlar ya
  • quote:

    Orijinalden alıntı: setokop

    ben kendime ihtimal veriyodum ama hem artık test değil hem reading hem sorular hem cümle değiştirme fln bozuldu planlar ya



    Acaba sınav öncesi alıştırma yapabileceğimiz bu tarz siteler biliyormusun?
  • Ne alıştırması yahu?

    Benim İngilizcem cidden kötüydü. Lisede İngilizce dersi işlemedik onun yerine ÖSS'ye çalıştık. Sıfır bile diyebilirim. Bu sınavda Cep Telefonunun yararları hakkında bir paragraf yazın dedi. Ben de şöyle yazdım: I was walking on the Taksim. My mobile phone called.I talked my best friend. Mobile phone is good thing. Şimdi gülüyorum. Pre-Int oldum. Cümle kuramayacak kadar kötüyse o zaman direk Beginner olursunuz. Doğudan gelen bazı arkadaşlar imkansızlıktan ötürü İngilizce namına hiç bir şey bilmiyorlar. Hangi kursun? diye sorduğumda bigaynırım sen printır mısın diyorlardı. Durumunuz bu kadar vahim değilse pek korkmayın. En çok öğrenci Pre-Int kuruna yerleşiyor çünkü bizim liselerimizin verebildiği İngilizce anca bu kadar.




  • Ama ben Int olmak istiyorum Bay Edepsiz . O yüzden söylemiştim. Okulda int idik (Yada öle olduğumuzu sanıyorduk) , umarım sınavdada int olurum. Kitaplarımız falan int idi ama... İnşallah öle olur
  • O zaman sana bir kaç ders vereyim hemen. Ayrıca diğer arkadaşlar içinde yararlı olabilir.


    Ders 1: Paragraf Yazma

    Paragraf yazarken dikkat edeceğiniz 3 önemli nokta var;

    1- Tek bir düşünce olacak.

    Cep telefonunun yararlarından bahsediyorsanız. İçerikte sadece yararları olmalı. Onun haricinde hiç bir ek bilgi sunmayın. Azıcık yararlarından, hafif sağlık açısından zararların ya da tarihçesinden bahsedersiniz çorba gibi olur ve puan kırılır.

    2-) Düzenli olmalı.

    Bana lisede öğretilmeyen bir şeydi. Paragraf yazın deyince hayda hurra diye yazardık ama YADYOK'ta öyle olmadığını anladık. Paragraf 3 kısımdan oluşur; Giriş, Gelişme ve Sonuç. Bunları biz kompozisyon yazarken öğrendik ama paragraflarda da olmalı. Bunu yaparsanız kesin yüksek puan alırsınız. Nasıl olacak peki?

    Örneklerle açıklayayım:

    Giriş kısmı bir iddia olmalı. Yani mesela cep telefonlarının yararları hakkında bir şey yazın dediklerin. "Cep telefonu kolay iletişim açısından çok yararlı bir alettir." diye bir iddia kuracaksınız. Bu girişi yazdıktan sonra gelişme kısmı sadece cep telefonunun kolay iletişim açısından olan yararları hakkında yazılmalı. Çünkü iddia ettiğimiz o. "Bu yeni nesil aygıtlarla otobüste, yolda yürürken hatta yerleşim alanı olmayan arazilerde bile istediğimiz kişilerle iletişim kurabiliriz. Böylelikle, İnsanlar iletişim kurabilmek için yüksek effor sarf etmekten ve zaman kaybından kurtuldu " Bu gelişme kısmı oluyor. Burada dikkat etmeniz gereken şeyse kalınlaştırdığım bağlaç kısmı. Kesinlikle bir bağlaç kullanın. Onları vereceğim şimdi. Diğer bir şeyse yararlı olduğunu söyledik gelişme kısmında ama bu yararın sonucunu da yazmamız gerek. Kolay iletişim sağlar! Eeee ne olmuş? Kolay iletişim bize yararı nedir? falan filan diye sorular sorulabilir. Onu da engellemek için Böylelikle gibi bir bağlaç ekleyip bize zaman kazandırır gibi sonucu da ekliyoruz. Gelelim sonuç kısmına. Sonuç kısmında ise "Görüldüğü gibi cep telefonu manyak bir alettir" diye sonuca bağlıyoruz tek cümle ile.

    3-) Bağlaç ve kelime kullanın.

    Bağlaçlar zaten %100 önemli.

    Thus, Therefore: Böylelikle.
    In addition: Buna ek olarak.
    Moreover: Daha fazla olaraksa.

    Bunları ezberleyin yeter. Thus ile Therefore kullanımı yukarıda gösterdim. In addition ise giriş kısmında iki şey iddia ettiyseniz. Yani şöyle: Cep telefonu kolay iletişim ve internet erişimi açısından yararlı bir şeydir. Burada iki tane yarar değil mi? Biri kolay iletişim diğeri ise internet erişimi olması. Gelişme kısmında yukarıda olduğu gibi kolay iletişimin yararlı olduğunu söyledik ve bağlaç ekleyerek sonuç ekledik. internete geçmek için in addition kalıbı kullanıyoruz.

    "Bu yeni nesil aygıtlarla otobüste, yolda yürürken hatta yerleşim alanı olmayan arazilerde bile istediğimiz kişilerle iletişim kurabiliriz. Böylelikle, İnsanlar iletişim kurabilmek için yüksek effor sarf etmekten ve zaman kaybından kurtuldu. Buna ek olaraksa, Cep telefonu internet erişimi sunar. İş adamları ya da öğrenciler projelerini istediklerine yollayabilirler ve E-mailleri okuyabilirler".

    Kelime kısmına gelirsek. Kullandığınız kelimelerin başka bir benzerini kullanırsanız daha yararlı olur. Başta Cep telefonu güzel bir araçtır dediniz. Diğerinde cep telefonu iyi bir üründür derseniz daha iyi olur.



    İlk dersimiz burada bitsin. Şu an denemek isteyen varsa bir paragraf yazın. Ben okurum. Böylelikle alıştırma olur sizler için. Konu şu olsun: Bilgisayar yararlı bir aygıttır.




  • bilgisayar yararlı bir aygıttır.

    computer is good thing. we can use it playing, speaking other people, sharing files, watching movies... people relax with playing game, they can also communucation friends who at far away, share pictures thus they do undead good times.

    ben böyle bir şeyler yazardım heralde hiç giriş gelişme sonuç falan yazamam. böyle bişey yazarsam hangi kurdan başlarım?
  • Bay Edepsiz düşünceniz çok güzel! Umarım dersleri devam ettirirsiniz. Derslerinizi ana sayfaya eklemeyi düşünüyorum


    Bu arada bende bişiler karaladım, yalnız gülmek, alay etmek yok, 3-4 aydır ingilizce için hiçbirşey yapmadım, gerçekten unutmuşum, çalışmam şart.



    Since First Personal computer made in 1975, inreased computer market very too! Today all home has got at least one computer ! Like a epidemic disease :=) Okey, Let’s start to talking about computer’s benefits ;=)

    Firstly computer is very creative invention. You do a lot of things with PC! You can play game, you can listen music, you can watch film, you can surf on internet, you can send electronic mail, you can 3D Desing about smth. Actually you can speak your friends and other people’s! Therefore you can communicate with lover’s and people’s all around the world :=) Besides today’s portable computer’s you give more liberty’s & mobility. Either at home, either at balcony, either at car, either at holiday, etc etc… You work with netbooks or laptops all time. Absolutely you are independent!

    Moreover today’s all computer’s incredible fast! Don’t need to more wait for complete process :=) Owing to ADSL & new 3G technologies, internet has begun very fast! Enjoy !



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Volkan: -- 26 Ağustos 2009; 13:50:03 >




  • Beyler communication diye bir fiil yoktur ya.

    @Volkan. You can communicate with people you love, friends, relatives... whenever and wherever you want. Cümle böyle olabilirdi. Bir de You does yazarak beni üzdün kardeşim. You için do kullanılır dersem sanırım hatana sen de güleceksin. Today, every single house has got at least one personel computer and many has got more than one. Böyle bir cümle de fena olmazdı. Eğer İngilizce ile ilgili sorunu olan arkadaş olursa, anlamadığınız yerler falan elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi imaginary -- 26 Ağustos 2009; 13:30:16 >
  • @imaginary

    Gerçekten özür dilerim . Bi çırpıda yazdığım için böle öldürücü hatalar yapmışım, keşke kontrol etseydim.
  • @Volkan. Kardeş özür dileyecek bir durum yok ortada. Sadece biraz örnek cümle vermek istemiştim. Siz yine iyi yazmışsınız. Ben proficiency sınavına ilk girdiğimde öyle saçmalamıştım ki. Yazsam bir daha buraya gelemem. Hazırlıkta hocamız ne zaman cümleleri aklınızda Türkçe'den İngilizce'ye çevirerek değil de direk olarak İngilizce olarak kurarsanız o zaman İngilizce'yi öğrenmiş sayılırsınız demişti. İngilizce düşünmeniz lazım demişti. Ben de o an içimden yok artık, bu imkansız demiştim. 2. sınıfta bir gün sınav anında aklıma geldi. Bir de baktım cümleler direk İngilizce dökülüyor kağıda. Türkçe düşünmüyordum. İşte dedim, sanırım işi biraz kapmışız. Siz de bu seviyeye gelecek ve geçeceksiniz bile. Ama 1. sınıfta çektiğimiz sıkıntılar çok fenaydı. İngilizce'yi kapınca zaten gerisi çok kolaylaşacaktır. Dersler falan daha eğlenceli olacaktır. Sadece biraz çalışmak ve bol bol kelime ezberlemek lazım.




  • Volkan: Advance bile olabilirsin.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Sregath

    bilgisayar yararlı bir aygıttır.

    computer is good thing. we can use it playing, speaking other people, sharing files, watching movies... people relax with playing game, they can also communucation friends who at far away, share pictures thus they do undead good times.

    ben böyle bir şeyler yazardım heralde hiç giriş gelişme sonuç falan yazamam. böyle bişey yazarsam hangi kurdan başlarım?



    Pre-Int :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Bay Edepsiz

    Volkan: Advance bile olabilirsin.


    ciddimisin ?
  • millet bayağı ingilizce sınavına hazırlanıyor. güzel.


    bu arada bilmiyorum haberi olan var mıydı? tek tek kontrol edemedim postları fakat bugün konaklama işi için boğaziçini aradım. kampüste yurtta kalacağımızı söylediler.
  • @imaginary


    Yardımlarınız için çok teşekkür ederim, evet iş orda bitiyor, çünkü Türkçe'nin yapısı İngilizce'ye pek uymuyor. Daha çalışmam lazım


    @Bay Edepsiz

    Ciddi misin?


    @ae_

    Evet DBS'ye hazırlık yapıyoruz . Bay Edepsiz'den derslerin devamını bekliyoruz . Bu arada bilgilendirme için teşekkür ederim






    Uyarı:

    http://www.boun.edu.tr/announce/rektorluk_duyuru.html


    Dikkat edin arkadaşlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Volkan: -- 26 Ağustos 2009; 21:46:49 >




  • Ciddiyim ama emin değilim.

    Ama en azından Intermediate öğrencisi olursun merak etme.

    Bu arada o arayanlar cemaat yurdundan.
  • @Bay Edepsiz


    Umarım Int olurum. Evet biliyorum, bugün benide aradılar + Eve broşürde yollamışlar. Kırklar öğrenci yurdumuymuş neymiş. Teşekkür ederim diyip kapattım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Volkan: -- 26 Ağustos 2009; 22:16:01 >
  • Dostlar, ne zaman açılıyor okulumuz şimdi?

    Gelen ön kayıt kitapçığında sadece hazırlıkların 28 Eylül'de başlayacağı yazıyor. Ben hazırlığı atlıyorum. Bizim ne zaman başlayacak? (Mühendislik Fakültesi)
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.