Şimdi Ara

Boğaziçi Uluslararası Ticaret

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
65
Cevap
11
Favori
10.691
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • EDIT: 2020 Sıralamamız Eşit Ağırlık 2000

    Boğaziçi Üniversitesi 2.sınıf UT öğrencisiyim.

    Arkadaşlar tercih sürecindeymişiz ve bölümümü tercih etmeyi düşünenler vardır diye üye oldum foruma.

    Ben biraz anlatayım sonra soru cevap şeklinde devam ederiz.

    Bölümün içeriği

    Türkiye ve dünya ekonomisindeki gelişmeler çağdaş bilgiye ve uluslararası becerilere sahip insan kaynağına talebi artırmaktadır. Bu boşluğu hedef alan Uluslararası Ticaret Bölümü (UTB), 1996 yılında, çalıştıkları kurumların ve Türkiye'nin küresel rekabet gücüne katkıda bulunacak mezunlar vermek amacıyla kurulmuştur.

    Bölüm öğrencileri, genel işletme programlarından farklı olarak, temel işletme ve ekonomi derslerinine ek olarak girişimcilik, bankacılık, sigortacılık, uluslararası ticaret hukuku, uluslararası lojistik ve taşımacılık, uluslararası perakendecilik ve franchising gibi ihtisas dersleri alırlar. İhtisas derslerinin bir kısmının sektörün tecrübeli yöneticileri tarafından verilmesine veya bu kişilerin derslere konuşmacı olarak katılarak sektör sorun ve beklentilerini öğrencilerle paylaşmalarına önem verilir.

    Neden gelmelisiniz ?

    1-) Boğaziçi üniversitesi etiketi

    -Şu an ben ikinci sınıfım ve 6 ay gönüllü staj tecrübem var. Diğer bazı üniversitelerde insanlar staj bulmakta zorlanırken bizler piyasanın en iyi yerlerinde (Unilever, PwC, EY, Turkcell, Henkel, P&G, Garanti staj yapan arkadaşlarımdan bazıları) rahatlıkla staj imkanı alıyoruz.
    -Bu etiket hem aile ve arkadaş çevrenizde hem de iş hayatındaki çevrenizde oluyor arkadaşlar.

    2-) İstanbul'un çok güzel bir yerinde konumlu bir üniversite

    -Belki İstanbul da yaşamayan arkadaşlar bilmezler o yüzden söylüyorum. İstanbul da iş hayatı Koç, Sabancı, Özyeğin 'nin bulunduğu konumlarda değil maalesef. Boğaziçi bu konuda çok avantajlı. Ben şimdi uzun dönem staj yaparken aynı zamanda okula gidebilme lüksüne sahibim çünkü iş hayatı hep bu çevrede çoğu büyük şirket buralarda konumlu.

    3-) Aşırı iyi akademisyenler

    -Hocalarımız aşırı iyi arkadaşlar. Biliyorum lisede başarı ölçütü olarak profesör sayısına bakıyorsunuz fakat bir insan hem profesör olup hem sektörel başarı sergileyemez. Biz uygulamalı bilimler okuduğumuz için sektör başarısı çok yüksek insanlardan ders alıyoruz. Mesela bir bankanın uzun süre yöneticiliğini yapmış hocamız var. Girişimcilik alanında kendi programını sunan aynı zamanda Boğaziçi'nde akademisyenlik yapan hocamız. Hatta MIT den Machine learning doktorası olup Türkiye'de kendi şirketini kurup part-time ders veren hocamız. Dünyanın en büyük danışmanlık şirketlerinden birinde vergilendirme direktörü olup aynı zamanda part-time ders veren hocamız. Profesör olan hocalarımız da akademik başarıları çok yüksek olan hocalar. Hem sektörel hem akademik anlamda eğitilmek sizi bir adım öne çıkaracaktır.
    Neredeyse bütün hocalarımız yurtdışında postgraduate eğitimi almış ve bu üniversiteler çok iyi üniversiteler. Örneğin bir hocamız MIT mezunu ve yarın öbür gün MIT ye başvururken böyle bir insandan
    referans almak sizi epey öne çıkarıyor.
    Hocalarımızın eğitim aldıkları üniversitelerden : LBS, University of Houston, MIT, Amsterdam üniversitesi, University of Massachusetts Amherst, Stanford , Oxford

    4-) İngilizceyi ve ikinci bir dili (Çince, Japonca , İspanyolca, Fransızca, Almanca) iyi seviyeye getirmek.

    -Boğaziçi'nde Turizm İşletmeciliği ve Uluslararası Ticaret kadar dil dersi alabilmek mümkün değil arkadaşlar. ( bir de çeviribilim de alınıyor galiba emin değilim) Özel kotalarımız oluyor ve bu kotalar bizim ders programıza özel olarak hazırlanıyor. Butik 20 kişilik sınıflarda çok iyi hocalardan dil dersi alıyorsunuz ve bunu 3 sene boyunca yapıyorsunuz. Haliyle bitirdiğinizde elinizde intermediate (üstüne çok gidenler Advanced) bir dil daha oluyor.
    -İngilizceyi çok iyi biliyor olucaksınız çünkü Boğaziçi Üniversitesi inanılmaz bir ingilizce eğitimi veriyor. Bütün dersler bütün kitaplar ingilizce ve hocalarımız yurtdışında okudukları için ingilizceleri çok çok iyi.

    5-) Erasmus/exchange imkanları

    Erasmus/exchange imkanlarımız çok fazla arkadaşlar. Uluslararası bir bölüm olduğu için kolay bir şekilde erasmusa gidiyoruz !
    Mesela Fransızca öğrenenler Fransaya gidiyor ve orada çok iyi pratik yapma şansı kazanıyorlar. Almanya ve Japonya da aynı şekilde! Herkese yetecek kadar kota var bu da süper bir tecrübe oluyor!

    6-) Mezunların Çalıştığı Kurumlardan Bazıları

    Accenture-Bonn, Adidas Kozmetik, Ak Hayat, Akbank, Alman Kalkınma Bankası, Alstom Elektrik Endüstri A.Ş., Amsterdam-Garantibank Inter., Asea Brown Boveri Elektrik San. A. Ş., Atılım Kağıt, Bayer Health Care, Bimeks Çelik Ticaret A.Ş., Boğaziçi Üniversitesi, Borusan Otomotiv, Bunge Gıda Ticaret A.Ş., C5 Mobil, Çalık Holding, Coca Cola, Colgate, Danone, Demirdöküm Fabrikaları A.Ş., Denizbank, DHL, DHL Almanya-Bonn, Dış Ticaret Müsteşarlığı, Eczacıbaşı Holding, ErnstYoung, Eti Pazarlama ve Sanayi A.Ş., Evyap, Experian-Scorex-Danimarka, Farplas A.Ş., Galata Taşımacılık ve Tic.A.Ş., Garanti Bankası, Garanti International Nv-Hollanda, Geopost Yurtiçi Firması, Gisad Dış Ticaret, Grant Thornton, HSBC, HTP Market Araştırmaları, Hyundai Assan, İlçe Taşımacılık A.Ş., İlyasoğlu Şirketler, İnteltek A.Ş., İş Bankasi, JP Morgan Chase Co., Koç Allianz A.Ş., Legrand Türkiye, Mercedes-Benz Türk A.Ş., Metro Cash Carry, Naml-Nurdin and Munar Ltd., Net Mühendislik, Nokia, PG, Petrol Ofisi, Philip Morris, Polinas Plastics of America, Sembol İnşaat Turizm Yatırım İşlt., Shell Almanya, TEI, Torun Bakır Alaşımları San.veTic.A.Ş., Toyota, Trisad Diş Ticaret ve Paz.A.Ş., Turkcell, Ülker, Unilever, Ziraat Bankası...

    7-) Mezunların lisansüstü eğitimlerine devam ettikleri üniversitelerden bazıları

    Virginia Tech (ABD), University of Michigan Ann Arbor (ABD), Columbia University (ABD), University of Massachusetts Amherst (ABD, New York University (ABD), University of West Georgia-Atlanta (ABD), London School of Economics (İngiltere), College of Europe (Belçika), Friedrich-Wilheim University (Almanya), University of St.Gallen (İsviçre), Copenhagen Business School (Danimarka), Inter. University Of Japan (Japonya), Erasmus University (Hollanda), Fachhochschule Pforzheim (Germany), Boğaziçi Üniversitesi, Koç Üniversitesi, Sabancı Üniversitesi, Galatasaray Üniversitesi...

    Pişman olup gelen çok kişi var!

    Merkezi yerleştirme diye bir olay var. Bölümü okurken pişman olursanız başka bir üniversiteye ve bölüme eğer girdiğiniz sene puanını sağlıyorsanız geçiş yapabiliyorsunuz.
    Bu merkezi yerleştirmeyle 65 kişilik kontenjana en çok 16 kişi gelebiliyor. Bizim bölüme geçen sene 16 kişi geldi ! ( Hatta 2 kişi gelemedi )
    Boğaziçi Fizik, Makine mühendisliği, Felsefe, Turizm başka üniversitelerden endüstri mühendisliği gibi bölümlerden gelenler oldu .

    Puanı düşük değil yeni eşit ağırlığa geçti o yüzden taban puanı biraz düşük hak ettiğinden bu sizin için bir fırsat arkadaşlar!


    Yeni eşit ağırlığa geçtiği için sıralaması çok stabil değil.

    Kısacası her şey çok güzel arkadaşlar. Boğaziçi Uluslararası Ticaret bir nimet ve bundan sizinde faydalanmanızı isterim. Sakın böyle bir fırsatı kaçırmayın.

    Lütfen sorularınızı sormakta çekinmeyin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bounUT -- 26 Ağustos 2020; 15:29:37 >







  • Forumu geçen sene çocuğum üniversite sınavına gireceği dönemde takip etmiştim. Bu sene de zaman zaman girdim. Ama hiç yorum yapmamıştım. Öncelikle yaş itibari ile çoğunuzdan büyük (50) olduğumu düşünüyorum. Forumda mf cilerin hedeflerinde olan bir üniversite ve bölüm mezunuyum. Keza eşimde ankara hukuk mezunu ve kendimize ait işyerlerimiz var ve oldukça yüksek gelire sahibiz. Fakat sınıf arkadaşlarımızdan çok çok deli kazançları olanlar olduğu gibi tabiri caizse sürünenler de var. Yani maddi kazanç olarak ele alırsak hangi üniversite veya bölümü bitirdiğinizin uzun dönemde kazanç durumunuza nasıl etki edeceği bununla doğrudan ilgili değil. Şu şurayı bitirdi şöyle kazanıyor veya kazanmıyor durumu tamamen kişinin özelinde gelişen bir durumdur. Bununla beraber iyi üniversite ve bölüm bitirdiğinizde hedeflerinize daha uygun bir işe girme konusunda ve kendi özgüveninizi sağlam tutma konusunda size faydalı olacaktır. Ayrıca okurken kaliteli akademisyenlerden , üniversitenin atmosferinden, sizler gibi altyapısı sağlam zeki hedefi yüksek arkadaşlarınızla yapacağınız alışverişler çok daha yarar getirecektir. Bu bağlamda sizlerin şu okul veya bu bölüm daha iyi tartışmalarında sıralama konusunun sırf üç beş soru fazla yada az yapmaktan dolayı çok abartıldığını düşünüyorum. Sizler zaten çok iyi puanlar almış ilk 15000 lere girmişsiniz odtü işletmemi boun ybs mi koç mu sabancı mi ,hukukmu psikoloji mi vs.tartışmaları bu bağlamda birşey ifade etmemektedir. Önce kendinize dönüp objektif bir şekilde kendi analizinizi yapmalısınız. Nelerden hoşlanırsınız? ilgi alanlarınız ne ?yetenekleriniz , karakteriniz, ileride nasıl bir iş ortamı istersiniz, sosyal misiniz içedönükmüsünüz vs. Çünkü sizlerin bulunduğu yaş herhangibir meslek seçimi için çok erken sizler okurken hem öğrenecek hem kendinizi daha iyi tanıyacak hemde nasıl bir iş yapmak istediğinize karar vereceksiniz. Burada tartışılan yerlerden hangisine giderseniz gidin bitirdiğinizde sizin yapınıza ,karakterinize uygun bir iş yapabilirsiniz. Bir hukukçu esnaf avukat tarzında da olabilir , hakim de olabilir, bir konuda çok yetkin bir avukat da olabilir, kamuda da çalışabilir, müfettiş vs. Birbirinden çok farklı özellikler gerektiren çok çeşitli işler yapabilir. Veya bunları değil kendine bir cafe de açıp işletebilir . Bu diğerleri içinde geçerli bir durumdur. Özelimde çocuğumdan bahsetmiştim.geçen sene ea dan 2000 küsürlerde sıralama yapmıştı. Ben bugüne kadar seçimlerinde ona hiç müdahale etmemişimdir. Ama çaktırmadan🙂 bazı şeyleri işlemişimdir. Onun becerilerini, yapısını da iyi analiz ettiğimi düşünüyorum. Annesi hukuk okumasını istiyordu. Sonuçta bitirince hazır işi olurdu. Ama serbest avukat olmak bence çocuğumu ileride mutsuz ederdi. Boun ybs konusu gündeme geldi. Ama programcılık konusunda hiç ilgisi yoktu. İlgi ve çalışmak bunlar olmayınca boş boş bir üniversite yaşamı. Odtü işletme. Evet güzel bir okul ve bölüm ama biz ankara 'da yaşıyoruz. Bana göre bir öğrenci ailesinden bağımsız bir ortamda kendini daha iyi bulur. Vs. Vs. Sonuçta boun ut ye karar verdi çocuğum. Şu an bir yılı geçti ve mennun. Umarım sizlerde ileride mutlu olacağınız sizin yapınıza uygun bir tercih yaparsınız. kusura bakmayın bu kadar uzun yazmak bana göre değil arada tam ifade edememiş olsam da sizler zeki çocuklarsınız eminim demeki stediklerimi anlamışsınızdır. Hepinize sizler için en hayırlısının olacağı tercihler dileğiyle.
  • Haydaa al iste iktisat uluslararasi derken bi bolum daha cikti...arastiralim bakalim

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Mutlaka gelmelisin dostum linkedin'den mezunların başarısına bakılabilir mesela. Reeder'ın kurucusu bizim mezun, Spotify Türkiye Direktörü (hatta şimdi Amerika Ticari Direktörü) bizim bölüm mezunu filan baya iyi isimler var.
  • Güzek konu.konuya ticaret mezunlarının instagram sayfasını ekleyebilirsin:inttsuccess aynı şekilde turizm mezunlarının hesabı da var:bogaziciturizmmezunlari.Ayrıca burdan benim turizm konusunun da reklamını yapıyım isteyen oraya da bakabilir.Turizm Konusu
  • https://www.instagram.com/inttsuccess/ buldumm bundan bahsediyoruz değil mi? Teşekkürler tavsiye için
  • uppp
  • Sizce kaç ile kapatır bu sene?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • benim tahminim 7-8 k kapatacağı yönünde ama tabii ki belli olmaz yeni eşit ağırlığa geçtiği için stabil değil sıralaması.
  • Ybs diyorduk bir de bu çıktı

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hocam selamlar benim arkadaşım 2017 yılında Ygs 6 da 35 k yaptı uluslararası ticaret 55 k ile kapattı bu yaz merkezi geçi yapacak Boun turizmden gelebilir dimi ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • merkezi yerleştirmeyi çok ayrıntılı bir şekilde bilmiyorum ama turizmden merkezi yerleştirme ile gelen olmuştu bize.
  • Sizce sizin bölüm mü ybs mi?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • bounUT B kullanıcısına yanıt
    hocam 6k öne çeker diyorsunuz o kadar olmaz bana kalırsa
  • Boğaziçi-Ybs de çok güzel bir bölüm gerçekten ben de şimdi çap alsam mı almasam mı diye düşünüyorum. Fakat şöyle bir durum var bilgisayarla ve data ile ilgisiz olup MIS yazmayı önermem. Çünkü o tarz öğrenciler bölümde epey başarısız oluyorlar. MIS yazıp ilk aldığı MIS dersinde pişman olup ticarete gelen bir tayfa da olmuştu
    Burada ilgi alanları devreye giriyor. Hangisi ilgi alanlarınıza hitap ediyorsa onu yazın.

    İlk 2 sene MİS ile ders programımız çok benzer. Sonraki senelerde biz daha fazla Finans, İnsan kaynakları, Hukuk, Satış, Pazarlama, Girişimcilik, Ticaret dersleri alıyoruz.
    Onlar da Nesne Yönelimli Modelleme, Sistem analizi tasarımı , Decision Support Systems ,data mining gibi dersleri alıyorlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bounUT -- 25 Temmuz 2019; 15:10:44 >
  • gothmog1283 G kullanıcısına yanıt
    Ben daha fazla öne çeker diye düşünüyorum çünkü bölüm eşit ağırlıktan alırken ilk 3 bini alıyordu. Diğer alternatiflerden çok daha avantajlı bizim bölüm! Sıralamaya göre değil de avantajları düşünerek tercih yapılırsa o sıralamalara gelir diye düşünüyorum
  • Hisar kampüs nasıl ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ya hisar kampüs bana kalırsa çok güzel. Ağaç ev var bir tane restaurant baya güzel deniz manzaralı. Boğaz manzaralı amfiler var yemek hane var onda da boğaz manzarası. Biz dil dersleri aldığımız için sürekli kuzey-hisar ya da güney-hisar(japonca güneyde olması lazım) gidip geliyoruz. Açıkçası Güney> Hisar > Kuzey olarak sıralarım ben kampüsleri.
    Hisar kampüs çok aşırı kalabalık değil o da güzel, kuzey de yemek yemek için sıraya girip 15-20 dk beklersiniz, biz kampüste boğaza baka baka beklemeden yemek yiyoruz yani

    Hisar-kuzey-güney hepsi birbirine 5 dakika yürüme mesafesinde zaten




  • Merhaba...ben turizme gelmeyi düşünüyorum fakat ticaret veya ybs ile de çap yapmayı istiyorum..genelde zor olduğu söyleniyor..2 kişi kontenjan açılıyormuş sanırım ve ortalamanın hayli yüksek olması lazım haliyle..ubyoda çap başvurusu çok oluyor mu? Üniversitenin kabul oranı nedir? Ve ortalama kasmak kolay mıdır?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Turizm de ortalama kasmak kolay derslere gidersen yaparsın. Çap ve bölüm değiştirmeyi turizm de çok istiyorlar bizim bölüm ve MIS de o kadar da fazla istemiyorlar. Benim bir arkadaşım turizm-ticaret çapı yapıyor ortalaması 3.80 di, Turizmden ticarete geçen vardı o da 3.80 aynı şekilde. Ama tabii ki seneden seneye göre de değişir. O sene herkes çap isterse mesela.
    Turizm işletmeciliği de güzel bir bölüm bence.
    Bu arada çap yapmak görüldüğü kadar kolay bir şey değil büyük ihtimal okulu uzatırsınız millet çalışmaya başlıyor siz okuldasınız yani kafayı kaldırmadan ders ders ders oluyor çap olunca malasef :(
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bounUT

    Turizm de ortalama kasmak kolay derslere gidersen yaparsın. Çap ve bölüm değiştirmeyi turizm de çok istiyorlar bizim bölüm ve MIS de o kadar da fazla istemiyorlar. Benim bir arkadaşım turizm-ticaret çapı yapıyor ortalaması 3.80 di, Turizmden ticarete geçen vardı o da 3.80 aynı şekilde. Ama tabii ki seneden seneye göre de değişir. O sene herkes çap isterse mesela.
    Turizm işletmeciliği de güzel bir bölüm bence.
    Bu arada çap yapmak görüldüğü kadar kolay bir şey değil büyük ihtimal okulu uzatırsınız millet çalışmaya başlıyor siz okuldasınız yani kafayı kaldırmadan ders ders ders oluyor çap olunca malasef :(
    Anladım..hedefim ybs idi ama sıralamam yetmiyor..zaten hali hazırda hukuk okuyorum..doğruya doğru şimdiye kadar turizm pek düşünmedim..çapa da güvenip gelmek kumar olur biraz..2 kontenjan varmış..3.90 gano yapsa 2 kişi senin 3.85 olsa yine yapamazsın..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.