< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bounUT -- 26 Ağustos 2020; 15:29:37 > |
Bildirim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bounUT -- 26 Ağustos 2020; 15:29:37 > |
Forumu geçen sene çocuğum üniversite sınavına gireceği dönemde takip etmiştim. Bu sene de zaman zaman girdim. Ama hiç yorum yapmamıştım. Öncelikle yaş itibari ile çoğunuzdan büyük (50) olduğumu düşünüyorum. Forumda mf cilerin hedeflerinde olan bir üniversite ve bölüm mezunuyum. Keza eşimde ankara hukuk mezunu ve kendimize ait işyerlerimiz var ve oldukça yüksek gelire sahibiz. Fakat sınıf arkadaşlarımızdan çok çok deli kazançları olanlar olduğu gibi tabiri caizse sürünenler de var. Yani maddi kazanç olarak ele alırsak hangi üniversite veya bölümü bitirdiğinizin uzun dönemde kazanç durumunuza nasıl etki edeceği bununla doğrudan ilgili değil. Şu şurayı bitirdi şöyle kazanıyor veya kazanmıyor durumu tamamen kişinin özelinde gelişen bir durumdur. Bununla beraber iyi üniversite ve bölüm bitirdiğinizde hedeflerinize daha uygun bir işe girme konusunda ve kendi özgüveninizi sağlam tutma konusunda size faydalı olacaktır. Ayrıca okurken kaliteli akademisyenlerden , üniversitenin atmosferinden, sizler gibi altyapısı sağlam zeki hedefi yüksek arkadaşlarınızla yapacağınız alışverişler çok daha yarar getirecektir. Bu bağlamda sizlerin şu okul veya bu bölüm daha iyi tartışmalarında sıralama konusunun sırf üç beş soru fazla yada az yapmaktan dolayı çok abartıldığını düşünüyorum. Sizler zaten çok iyi puanlar almış ilk 15000 lere girmişsiniz odtü işletmemi boun ybs mi koç mu sabancı mi ,hukukmu psikoloji mi vs.tartışmaları bu bağlamda birşey ifade etmemektedir. Önce kendinize dönüp objektif bir şekilde kendi analizinizi yapmalısınız. Nelerden hoşlanırsınız? ilgi alanlarınız ne ?yetenekleriniz , karakteriniz, ileride nasıl bir iş ortamı istersiniz, sosyal misiniz içedönükmüsünüz vs. Çünkü sizlerin bulunduğu yaş herhangibir meslek seçimi için çok erken sizler okurken hem öğrenecek hem kendinizi daha iyi tanıyacak hemde nasıl bir iş yapmak istediğinize karar vereceksiniz. Burada tartışılan yerlerden hangisine giderseniz gidin bitirdiğinizde sizin yapınıza ,karakterinize uygun bir iş yapabilirsiniz. Bir hukukçu esnaf avukat tarzında da olabilir , hakim de olabilir, bir konuda çok yetkin bir avukat da olabilir, kamuda da çalışabilir, müfettiş vs. Birbirinden çok farklı özellikler gerektiren çok çeşitli işler yapabilir. Veya bunları değil kendine bir cafe de açıp işletebilir . Bu diğerleri içinde geçerli bir durumdur. Özelimde çocuğumdan bahsetmiştim.geçen sene ea dan 2000 küsürlerde sıralama yapmıştı. Ben bugüne kadar seçimlerinde ona hiç müdahale etmemişimdir. Ama çaktırmadan🙂 bazı şeyleri işlemişimdir. Onun becerilerini, yapısını da iyi analiz ettiğimi düşünüyorum. Annesi hukuk okumasını istiyordu. Sonuçta bitirince hazır işi olurdu. Ama serbest avukat olmak bence çocuğumu ileride mutsuz ederdi. Boun ybs konusu gündeme geldi. Ama programcılık konusunda hiç ilgisi yoktu. İlgi ve çalışmak bunlar olmayınca boş boş bir üniversite yaşamı. Odtü işletme. Evet güzel bir okul ve bölüm ama biz ankara 'da yaşıyoruz. Bana göre bir öğrenci ailesinden bağımsız bir ortamda kendini daha iyi bulur. Vs. Vs. Sonuçta boun ut ye karar verdi çocuğum. Şu an bir yılı geçti ve mennun. Umarım sizlerde ileride mutlu olacağınız sizin yapınıza uygun bir tercih yaparsınız. kusura bakmayın bu kadar uzun yazmak bana göre değil arada tam ifade edememiş olsam da sizler zeki çocuklarsınız eminim demeki stediklerimi anlamışsınızdır. Hepinize sizler için en hayırlısının olacağı tercihler dileğiyle.
|
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
|
|
|
|
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bounUT -- 25 Temmuz 2019; 15:10:44 > |
|
|
|