Şimdi Ara

Boğaziçi PDR ve Psikoloji

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
988
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Lütfen sadece konu hakkında bilgisi olan yazsın. Normalde hedefim İstanbul Psikolojiydi ama hedefimi büyüttüm.
    Boğaziçi Psikoloji 1400le alıyor. Boğaziçi PDR ise 6k civarında.
    Ama olur da bi aksilik olur ilk bin olmaz ilk iki bin gelir ilk beş bin gelir. Eğer boğaziçi pdr yi yazarsam psikolojiye geçiş yapabilme şansım nedir? Çünkü hayalim psikolog olmak bu konuda kesinim.

• Sadece şunu diyim yok şuna gitsem şuna geçerim kafasıyla üni yazmak en son yapacağın şey olsun

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: theGodDelusion

Sadece şunu diyim yok şuna gitsem şuna geçerim kafasıyla üni yazmak en son yapacağın şey olsun

Haklısın bunu ben de biliyorum hatta sürekli hedef değiştirmenin yanlış olduğunu da biliyorum. Herkesin lafına karşılık İstanbul Psikolojiyi istediğimi başka ne olursa olsun gitmeyeceğimi söyleyip duruyordum. Ama güzel ilerliyorum ve kendi açımdan boğaziçinde okumanın daha ayrıcalıklı olduğunu düşünüyorum. Ne olursa olsun elden bırakmıcam zaten ama olur mu olur sıralamam yetmez. PDR yazıp yine hayalim olan psikolojiye geçebilir miyim bunu öğrenmek istiyorum. İlk yıldan geçilebilir mi mesela yada geçebilmek için ne istiyorlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pirumar -- 18 Aralık 2015; 17:05:23 >
  • var ama sınırlı kont.

+ başka bir ing psikolojiden de geçiş yapabilirsin yatay ile
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rubai

var ama sınırlı kont.

Şartlar neler? Ortalamamız mı yüksek olmalı, hocalarla iyi ilişkilerde mi olmalıyız yoksa ek kontenjan için direk sınav falan mı yapıyorlar? Pdr deki birinin daha avantajlı olacağını düşünüyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: Pirumar

quote:

Orijinalden alıntı: Rubai

var ama sınırlı kont.

Şartlar neler? Ortalamamız mı yüksek olmalı, hocalarla iyi ilişkilerde mi olmalıyız yoksa ek kontenjan için direk sınav falan mı yapıyorlar? Pdr deki birinin daha avantajlı olacağını düşünüyorum

şartları bilmiyorum ama 3 4 kişi kont vardır Pdr için

dönemlk yenileniyor şansını tekrardan denersin yani

Not ile sıralamaya girersin 1 2 3 diye seçer adamlar

not elbette çok çok iyi olmalı
  • Bu yıl Bogaziçindeki sunumu izlemiştim. 2010 yılından bu yana 2012 ya da 2013de 1 kişi almışlardı pdrden psikolojiye. Onun da ortalaması kim bilir ne kadar yüksektir. Bi daha düşünün bence.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Tıp vs boğaziçi işletme
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • pdr okuyup da psikolog olabilirsin yüksek lisans yaparak. ama dersen ki ben özel sektör istemiyorum, devlette çalışmak istiyorum o zaman psikoloji yazmalısın. çünkü devletteki psikolog kontenjanlarına sadece psikoloji lisans mezunları yerleşebiliyor. benim sana tavsiyem eğer dediğin gibi aksilik çıkarsa istanbul psikoloji veya odtü psikolojiyi yazman. ama boğaziçi pdr mezunu olarak klinik psikoloji yüksek lisansı yapabilir(genelde devlet üniversiteleri pdr mezunlarını klinik psikoloji yüksek lisansına kabul etmiyor. ama boğaziçi etiketi ve iyi bi ortalamayla çoğu özel ünide hatta yurtdışında burslu y.l. yapabileceğini düşünüyorum.) özel klinik açabilirsin. ya da akademik kariyerine devam edersin. yani karar senin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi train123 -- 21 Aralık 2015; 19:53:11 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: train123

pdr okuyup da psikolog olabilirsin yüksek lisans yaparak. ama dersen ki ben özel sektör istemiyorum, devlette çalışmak istiyorum o zaman psikoloji yazmalısın. çünkü devletteki psikolog kontenjanlarına sadece psikoloji lisans mezunları yerleşebiliyor. benim sana tavsiyem eğer dediğin gibi aksilik çıkarsa istanbul psikoloji veya odtü psikolojiyi yazman. ama boğaziçi pdr mezunu olarak klinik psikoloji yüksek lisansı yapabilir(genelde devlet üniversiteleri pdr mezunlarını klinik psikoloji yüksek lisansına kabul etmiyor. ama boğaziçi etiketi ve iyi bi ortalamayla çoğu özel ünide hatta yurtdışında burslu y.l. yapabileceğini düşünüyorum.) özel klinik açabilirsin. ya da akademik kariyerine devam edersin. yani karar senin.

Çok yararlı yazmışsın dostum teşekkür ederim. Peki yüksek lisansı hangi üniversiteden aldığımın bi önemi var mı? Eğer yoksa PDR okuyup klinik psikolojide yüksek lisans yapabilirim, iki farklı alanım olmuş olur. Ama hangi üniversiteden yüksek lisans yaptığım iş hayatında yada herhangi bir yerde önem gösterecekse, hiç bulaşmayayım o topa çünkü senin de söylediğin gibi PDR mezunlarına klinik psikoloji alanında pek yer açmıyorlar.

Bu arada ekleyeyim, özel sektörde çalışmak istiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pirumar -- 21 Aralık 2015; 21:56:30 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.