Şimdi Ara

Boğaziçi Öğrencisinin İnanılmaz Başarısı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
1
Favori
611
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Dünyadaki en iyi araştırma üniversitesinin en büyük bölümüne Türkiye’den seçilen tek doktora öğrencisi oldu!

    Boğaziçi Üniversitesi’nin 2018 yılı mezunlarından Mustafa Doğa Doğan, dünyanın önde gelen araştırma üniversitelerinden Massachusetts Institute of Technology’nin (MIT) en büyük bölümü olan Elektrik Mühendisliği ve Bilgisayar Bilimleri ‘ne dünya genelinde en parlak 3500 aday arasından Türkiye’den seçilen tek öğrenci oldu. Boğaziçi’nde sosyal anlamda da aktif bir öğrencilik hayatı olan Doğan ile MIT’den aldığı master ve doktora kabulü, araştırmalarını derinleştirmek istediği alanlar ve gelecek planları hakkında sohbet ettik.

    Boğaziçi Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği 2018 yılı mezunu Mustafa Doğa Doğan, dünyanın en prestijli üniversiteleri arasında yer alan Massachusetts Institute of Technology (MIT), UC Berkeley, Carnegie Mellon University, New York University ve UC Santa Barbara’dan doktora ve yüksek lisans için burslu kabul aldı.

    Mustafa Doğa Doğan, dünya genelinde 3500 öğrencinin başvuruda bulunduğu MIT Elektrik Mühendisliği ve Bilgisayar Bilimleri Bölümü’ne (Electrical Engineering and Computer Science) Türkiye'den kabul alan tek öğrenci oldu. Doğan master ve doktora eğitimini MIT’de sürdürürken yeni, farklı araştırma alanlarına odaklanacak.

    Boğaziçi’nde öğrenciliği süresince akademik başarıları kadar sosyal yönüyle de dikkat çeken başarılara imza atan Doğan, MIT’de üç boyutlu yazıcıların günlük hayatımızda yaygınlaşması için çalışmayı hedefliyor.

    Türkiye’de ve yurtdışında robotik ve rapid prototyping konuları hakkında akademik çalışmalara katılan Doğa Doğan akademik başarılarıyla dikkat çeken bir öğrenci. 2016’da değişim öğrencisi olarak gittiği University of California, Los Angeles’ta (UCLA) 7 dersi 3.92 ortalama ile geçmenin yanı sıra boş zamanlarında Elektrik Mühendisliği bölümü öğretim üyesi Dr. Ankur Mehta ile hızlı prototiplenebilen robotlar üzerine çalışan Doğan, 2016 yazında stajyer olarak çalıştığı Almanya’daki Max Planck Institute for Intelligent Systems’ta Prof. Dr. Metin Sitti danışmanlığında medikal robotik alanında ve 2017’de ziyaretçi araştırmacı olarak gittiği MIT Computer Science and Artificical Intelligence Laboratuvarında (CSAIL) Dr. Stefanie Mueller danışmanlığı altında üç boyutlu yazıcılar üzerinde çalıştı.

    Doğan’ın Almanya’da üzerinde çalıştığı “Magnetically Actuated Soft Capsule Endoscope for Fine-Needle Aspiration” adlı makalesi, 2017 IEEE International Conference on Robotics and Automation (ICRA) konferansında en iyi medikal robot makalesi ödülüne aday olarak gösterildi.

    Boğaziçi Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Işıl Bozma’yla akıllı tarım robotları ve Makine Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Dr. Evren Samur’la medikal robotlar üzerinde çalışan Doğa Doğan 2015 ve 2016 yıllarında da Bill ve Chelsea Clinton tarafından kurulmuş, küresel sorunları yenilikçi çözümlerle buluşturmayı amaçlayan öğrencilerini her yıl bir araya getiren bir program olan Clinton Global Initiative University’de Boğaziçi Üniversitesi’ni temsil eden öğrenciler arasında yer aldı.




    MIT'ye burslu kabul alması değil de lisans hayatını bu kadar dolu geçirmesi beni şoke etti.

    - UCLA yaz okulna git. Yedi ders alıp 3.92 ortalama ile dönemi geç.
    - Üniversitede boş vakitlerinde hocayla hızlı prototiplenebilen robotlar üzerine çalış.
    - Stajını Almanya’daki Max Planck Institute for Intelligent Systems’ta Prof. Dr. Metin Sitti danışmanlığında medikal robotik alanında yap.
    - MIT Computer Science and Artificical Intelligence Laboratuvarında (CSAIL) ziyaretçi öğrenci olarak davet al.
    - Bitirme tezinle 2017 IEEE International Conference on Robotics and Automation (ICRA) konferansında en iyi medikal robot makalesi ödülüne aday ol.

    Harbiden ayağa kalkış bir dakika alkışladım bu arkadaşı. Şu an kendimden utandım valla. Çalışan insana bahane yok cidden.

    http://haberler.boun.edu.tr/tr/haber/dunyadaki-en-iyi-arastirma-universitesinin-en-buyuk-bolumune-turkiyeden-secilen-tek-doktora-ogre



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AI Engineer -- 23 Ağustos 2018; 20:46:26 >







  • Helal olsun. Bu ülkeden ne parlak beyinler çıkıyor. Muhalifler ise her şeyi kötüleme peşinde. Yazık
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Rakanoth

    Helal olsun. Bu ülkeden ne parlak beyinler çıkıyor. Muhalifler ise her şeyi kötüleme peşinde. Yazık
    Bence haberdeki arkadaş AKP'ye oy vermiyordur.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: AI Engineer

    Bence haberdeki arkadaş AKP'ye oy vermiyordur.

    Alıntıları Göster
    En azından ülkesini kötüleme peşinde değildir. Usturuplu eleştiriyordur
  • Çok abartmaya gerek yok, bu hayatta bir sürü alanda overly dedicated insanlar var, eğitim alanında da bu arkadaş bunun örneklerinden sadece biri.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.