Şimdi Ara

Boğaziçi Mezunlarıyla Röportaj

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
1.084
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Boğaziçi Üniversitesi Bilişim Kulübü (Compec)youtube
    "Boğaziçi'ne Yeniden Başlasaydınız Neyi Farklı Yapardınız?" | Bounoskop 🔎
    https://www.youtube.com/watch?v=WLN9YoEO-Eo&feature=youtu.be

Boğaziçi Üniversitesi Bilişim Kulübünün yaptığı röportaj. Tercih yapacak arkadaşların karar vermelerine yardımcı olacağını düşündüğüm video. Özellikle tıp - mühendis arasında kalan arkadaşların boundan mezun olunca nerede çalışıyorlar iş bulmak kolay mı ne kadar maaş alıyorlar bilinmezlerine cevap bulabilecekleri video. Uplayarak yukarı çıkarırsanız olabildiğince kişi faydalanabilir

• Bu arada boğaziçi hakkında sorularınız olursa sorabilirsiniz 2. sınıf endüstri mühendisliği okuyorum

not: dm'den sorduğunuz sorular başkalarını da merak ettiriyor olabilir o yüzden forumdan sorarsanız tekrar tekrar cevaplamamış olurum
  • Hocam math 105 hakkinda bilgi verebilirmisiniz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 55 bin euro maaş beklentisi mi???

Gazı açtım evde yeterli bu kadar hayat. Hoşça kalın

• Hocam sizce o kadar yüksek bir sıralama yapıp Boğaziçi endüstri okumak mantıklı mı? İş imkanları felan nasıldır? Nerelerde çalışılır? Bundan birkaç sene önce 600'lere kadar yükselen bu bölüm neden bu kadar düştü?

• mesutuzun M kullanıcısına yanıt
    Yanlis hatirlamiyorsam bounda bu dersle gerizekalilar icin matematik diye dalga geciliyordu . Bi arkadasim dersin vizesine calisirken bana soru sormustu lisedeki konularin cok benzeri cikiyor en kolay matematik dersi diyebilirim sen neyi merak ediyordun ayrica boun math 105 diye aratinca dersin icerigini gorebilirsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bouncer535 -- 21 Temmuz 2019; 2:27:41 >
  • luppiter kullanıcısına yanıt
    adam almanyadayim diyor orada maas yillik hesaplaniyor diye umuyorum yoksa hakikaten bende tupu acarim

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    BOĞAZİÇİ vs ODTÜ
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • fantilatör F kullanıcısına yanıt
    Neden mantiksiz olsunki eger muhendisligi seviyorsan (tip yazmamayi elestirdigini dusundum yanlissam duzelt) ve tipi sevmiyorsan cok mantikli bir secim bence ki sectim

Videodaki arkadaslarinda dedigi gibi bogazici adi sayesinde is bulmaniz cok kolaylasiyor. Bolumden is bulamamis birini duymadim

Veri bilimiyle ilgilenebilirsin, bankada, it departmanlarinda, danismanlik sirketlerinde, kendini gelistirmene gore developer olabilirsin vs. Liste baya uzuyor ieci olarak sistemin oldugu her alanda calisabilirsin.

Bu tamamen o yilki dinamiklerin degismesine bagli. Mezun olanlar yine ayni derecede is bulup ayni maaslari aliyor ya da ayni hocalar ders veriyor degisen bir sey yok. Benim bu konudaki kisisel yorumum son yillarda bilgisayar muhendisliginin one cikmasiyla alakali olarak ilk siraya bilgisayar yaziyiyorlar ve onun sirasi yukselip digerleri dusuyor. Sonucta bounu yazan buyuk bir cogunluk ilk once boundaki muhendislikleri yaziyor. Bu dusus boylede devam edebilir belkide tersine doner ama belirli bir siniri asmaz yani boundaki 4 muhendislik toplamda yine asagi yukari ayni siralardan alir. O dedigin yillarda baya bir pr vardi turkiye 1.si falan ie yazacagim diyordu bu da dogal olarak trendleri degistiriyor

• Bouncer535 kullanıcısına yanıt
    Hocam Boğaziçi ünide öğretim görevlisi başına kaç öğrenci düşüyor endüstride?veya başka üniversitelerde de öğretim görevlisi başına düşen öğrenci sayısına nerden bakabilirim

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhabalar, Boğaziçi Uluslararası Ticaret ve Özyeğin Uluslararası İşletmecilik ve Ticaret arasındayım. Yurt,burs,staj açısından (staj eşit gibi) Özyeğin daha yetkin gibi geliyor. Yurtdışı imkanlarını karşılaştırınca da devlet ve özelin yarışması da bence zor gibi. Ama diğeri de Boğaziçi yani. Siz karşılaştıracak olursanız ne dersiniz?

• Arafiner A kullanıcısına yanıt
    Sıralama kaçtı hocam

• Wsepr W kullanıcısına yanıt
    http://www.ie.boun.edu.tr/?q=tr/icerik/öğretim-üyeleri
    Surda tam zamanli akademisyenlerin listesi var siteyi biraz daha kurcalarsan yari zamanli ve misafirleride bulabilirsin sinifimiz da 60 kisiydi sonraki yillarda artti mi bilmiyorum ayni sekilde diger unilerinde bolum sayfasindaki hocalara bakip bunu ogrenebilirsin
    Burda sorun eger ogrenciler istedigi vakit bir akademisyeni darlayabiliyor mu sorusuysa tabiki arada bir kac sikintili hoca var ama genel olarak hocalarimizi istedigin zaman bulabiliyoruz.

Dedigin bolumler hakkinda cok fazla bilgim yok ne desem yalan olur ama sunu soyleyim ben bouna gelmeden once muhendislik disinda boun yazmam en kotu tip yazarim kafasindaydim ama su an fikrim 180 derece degisti. Kesinlikle boundan baska bir bolum yazardim.

Bu sabah soyle bir yazi okudum belki burdan ne demek istedigim hakkinda bir fikir edinirsin
    Onedio
    Tercih Yapmadan Önce 'Üniversite mi Bölüm mü Önemli' Sorusuna İTÜ'lü Akademisyenin Verdiği Yanıta Mutlaka Kulak Verin!
    https://onedio.com/haber/tercih-yapmadan-once-universite-mi-bolum-mu-onemli-sorusuna-itu-lu-akademisyenin-verdigi-yanita-mutlaka-kulak-verin-880756

Konuya atlıyorum ama ınternette midterm veya final soruları bulunabiliyor. Bakabilirsiniz yani. Bildiğiniz lise matematiği bu.

Arkadas dogru soylemis en iyi fikri midtermlere bakarak edinebilirsin internette bulabilirsin bulamazsan ben atarim

• Up

• doktorguzman kullanıcısına yanıt
    9407

Boğaziçi uluslararası ticaretin kesin geleceğini düşünüyor musunuz benim sıralamam 6k gelmeyeceğinden korkuyorum

• doktorguzman kullanıcısına yanıt
    Yok kesin gözüyle bakamam ama 5k geri çekiceğini de düşünmüyorum hatta senin için kesin bile diyebiliriz. Geçen seneki aşırı oynamaların bu sene olmayacağını düşünüyorum geçen sene malum hiçbir şey belli değildi sistemden dolayı. Ama tabii tercih edenlere bağlı olarak değişebilir.
  • uppidik
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.