Şimdi Ara

Bogazici isletme mi odtu isletme mi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
4.167
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaslar nedenleri ile yazabilirmisiniz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Boğaziçi iibf ve sosyal bilimler alanında 1 numaradır. Kesinlikle boğaziçi.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Raphaël

Boğaziçi iibf ve sosyal bilimler alanında 1 numaradır. Kesinlikle boğaziçi.

Ancak odtu kampusu olsun ortami olsun cok cezbedici aralarindaki fark nedir mesela ceolar odtudrn cikiyo

• Öncelikle Ankara mı İstanbul mu sorusunu kendine sormalısın, zira iki bölüm de alanında oldukça yetkin bölümler. Hangisinden mezun olursan ol, çok iyi yerlere gelme ihtimalin, kendini de geliştirirsen eğer, oldukça yüksek. Fakat, bir ODTÜ'lü olarak rahatlıkla söyleyebilirim ki, sosyal bilimler alanında Boğaziçi bir adım öne çıkıyor.

Fakat şunu da eklemem gerek, ODTÜ, ülkemizin bir markasıdır. Yurtdışında saygınlığı olan bir okuldur. Genellikle de yurtdışı merkezli sıralamalarda da ülkemizi birinci olarak temsil eder. Bu yönden, eğer ileride yurtdışı alternatiflerini de değerlendireceğim diyorsan, ODTÜ sana bu konuda çok ciddi olanaklar sağlayacaktır. Türkiye'nin ve dünyanın, birçok önemli şirketinin, mesela Coca Cola'nın, Doğuş Holding'in ve Boyner Holding'in, CEO'ları, ODTÜ İşletme mezunudur.

Kısaca şunu söylemeliyim, her iki okulun da kendine göre avantajları var. Sen hangisine eğilmek istiyorsan bunlara göre seçim yapmalısın diye düşünüyorum.

EDIT: İşbankası, Yapıkredi ve Denizbank'ın da CEO'ları ODTÜ İşletme mezunuymuş. Yukarıdakilere ek olsun.

Bir de, eski olsa da yararlı bir konu var;
    https://forum.donanimhaber.com/showTopic.asp?m=42330142&p=3&f=1987
    Bir incele derim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi egelox -- 26 Ağustos 2015; 20:12:01 >

• egelox kullanıcısına yanıt
    çok sağolun :)
  • Av. Harvey Specter kullanıcısına yanıt
    Odtü'ye kimse kötü diyemez zaten. odtü işletme de gayet elle tutulur bir bölüm fakat boğaziçi bu alanda lider üniversitedir.

• egelox kullanıcısına yanıt
    Odtü iibf isteyen biri olarak kesinlikle katılıyorum.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Up
  • Boğaziçi iibf girebilen biri istisna durumlar dışında ve fazla idealistlik yoksa boğaziçine girmeli tutmuyorsa odtü yazılır ama odtü veya boğaziçine gittiği için kimse pişman olmaz veya eksi ile başlamaz iş hayatına aynı statüde okullar bunlar.
  • Genelde finans alaninda uzmanlasmak isteyenler icin odtu diyorlar

Genelde İstanbul üniversiteleri pratik, Ankara üniversiteleri teorik eğitimde iyidir derler ama BOUN İşletme ile ODTÜ İşletme, bu genel yargıyı kırıyor. ODTÜ pratik eğitimde daha yetkin olduğu için finans alanında daha fazla mezunu var.

• quote:

Orijinalden alıntı: egelox

Genelde İstanbul üniversiteleri pratik, Ankara üniversiteleri teorik eğitimde iyidir derler ama BOUN İşletme ile ODTÜ İşletme, bu genel yargıyı kırıyor. ODTÜ pratik eğitimde daha yetkin olduğu için finans alanında daha fazla mezunu var.

Boun un istanbulda olmasida farkli bir +

• Dostum ben odtu ekonomi ogrencisiyim

İkiside cidden cok iyi

Ben bogazici isitiyordum kazanamadim ama bizim bolume birinci giren gecen sene 910. İdi bu sene de bogazici tuttugu halde gelende oluyor.

Vehasil ankara mi istanbul mu guney kampus odtu kampus mu ?

Kiyaslama gerekirse bogazici iibf ve sosyal bilimler konusunda bir numara evet

Ama odtu iibf mezunlarini gorursende gerisinde de kalmaz odtu iibf ozellikle isletme mezunlari.

Kiyaslamak gerekirse
    Bogazici isletme 5 yildiz
    Odtu isletme 4.5 yildiz

İkisinde de ayni sirketlerde staj kabul vs gorurusun ikisinin de isletme klubu pg unilever vs gibi cok buyuk sirketlerle is birligi icinde

Ben istanbul ve guney kampus seviyordum. Arti bogazicinin kurulus amaci iibf ondan hayalim bogazici isletmeydi.
    Ha olmadi ama odtu olmak cok gurur verici. Cok mutluyum. Egitim olarak bir kuskun olmasin. Ornegin odtu iktisat Turkiye nin en zor iktisat egitimi veren dolu bir bolum.

Egitimse tereddutun suphen olmasin geri kalmaz
    Odtu teknik bir uni olabilir iibf mezunu top yoneticilerine muhendislerden fazla rastladim. Fakulte 1956 da kurulmus odtude o tarihte kuruldu zaten. Yani odtu hem fen bilimlerinde hem de sosyal bilimlerde yatirim yatmis koklu bir okul. Ornegin itu boyle degil. Tamamen muhendislik.

Zaten bogazici isletme olursa buyuk ihtimal oraya gidersin. Bogazicinin taban sirasi 1400 lerde odtu isletme 9binlerde.

Bogazici isletme benimde hayalimdi bogazicinin en marka bolumu bence

Bogazici iibf olursa git olmazsa
    Odtu isletme vs gelirse yaz pisman olmazsin

Edit : bu arada bende kendi bolumumden birkac ceo ornegi verim
    Boyner holding ceosu is bankasi ceosu ve merkez bankasi eski baskani odtu iktisat mezunlarindan aklima gelen

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1/2mv2 -- 27 Ağustos 2015; 10:33:08 >

Evet, bu göreceli bir artı olabilir ama o kadar büyük bir fark yaratmadığını söyleyebilirim. Öyle olsa, bu kadar CEO çıkartamazdı ODTÜ. Ve finansın beyin takımı Ankara'daki genel merkezlerde bulunuyor. Fakat karar senin, hangi şehirde yaşamak istiyorsun? En önemli sorulardan biri bu.

• quote:

Orijinalden alıntı: 1/2mv2

Dostum ben odtu ekonomi ogrencisiyim

İkiside cidden cok iyi

Ben bogazici isitiyordum kazanamadim ama bizim bolume birinci giren gecen sene 910. İdi bu sene de bogazici tuttugu halde gelende oluyor.

Vehasil ankara mi istanbul mu guney kampus odtu kampus mu ?

Kiyaslama gerekirse bogazici iibf ve sosyal bilimler konusunda bir numara evet

Ama odtu iibf mezunlarini gorursende gerisinde de kalmaz odtu iibf ozellikle isletme mezunlari.

Kiyaslamak gerekirse
    Bogazici isletme 5 yildiz
    Odtu isletme 4.5 yildiz

İkisinde de ayni sirketlerde staj kabul vs gorurusun ikisinin de isletme klubu pg unilever vs gibi cok buyuk sirketlerle is birligi icinde

Ben istanbul ve guney kampus seviyordum. Arti bogazicinin kurulus amaci iibf ondan hayalim bogazici isletmeydi.
    Ha olmadi ama odtu olmak cok gurur verici. Cok mutluyum. Egitim olarak bir kuskun olmasin. Ornegin odtu iktisat Turkiye nin en zor iktisat egitimi veren dolu bir bolum.

Egitimse tereddutun suphen olmasin geri kalmaz
    Odtu teknik bir uni olabilir iibf mezunu top yoneticilerine muhendislerden fazla rastladim. Fakulte 1956 da kurulmus odtude o tarihte kuruldu zaten. Yani odtu hem fen bilimlerinde hem de sosyal bilimlerde yatirim yatmis koklu bir okul. Ornegin itu boyle degil. Tamamen muhendislik.

Zaten bogazici isletme olursa buyuk ihtimal oraya gidersin. Bogazicinin taban sirasi 1400 lerde odtu isletme 9binlerde.

Bogazici isletme benimde hayalimdi bogazicinin en marka bolumu bence

Bogazici iibf olursa git olmazsa
    Odtu isletme vs gelirse yaz pisman olmazsin

Edit : bu arada bende kendi bolumumden birkac ceo ornegi verim
    Boyner holding ceosu is bankasi ceosu ve merkez bankasi eski baskani odtu iktisat mezunlarindan aklima gelen

Hocam cok sagolun harika bir yazi olmus sizin suan durumlar nasil staj durumu falan

harvey specter hayranı olduğuna göre hukuk düşünüyorsun sanıyodum .
  • quote:

Orijinalden alıntı: IMMORTALTRK

harvey specter hayranı olduğuna göre hukuk düşünüyorsun sanıyodum .

Yok hocam sadece cok seviyorum

bende adamdaki karizma mutiş :D
  • Harvard hukuk mezunusun nabacan odtuyu bounu :D

• Stock Trader S kullanıcısına yanıt
    :D

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.