Şimdi Ara

YTU Endüstri Muhendisligi Okuyorum, Sorularinizi alabilirim.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
1
Favori
3.933
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba, 4. Sinifa gectim, klüp, is hayati, sehir, okul, hazırlık ile ilgili sorularınızı cevaplarim.

Dini yurtlar dahil kalma konusunda tecrube etmedigim yer kalmadi. Suanda da öğrenci evindeyim. ile

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

YTÜ Endüstri Mühendisliği Hakkında Bilgiler

Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) Endüstri Mühendisliği programı, öğrencileri endüstriyel süreçlerin planlanması, tasarımı, analizi ve iyileştirilmesi alanında yetkin kılmayı amaçlamaktadır. Program, üretim, lojistik, sağlık ve finans gibi çeşitli sektörlerde kariyer fırsatları sunmaktadır.

Endüstri Mühendisliği İşsizlik Oranı

Endüstri mühendisliği, istihdamı en yüksek olan mühendislik alanlarından biridir. Amerika Birleşik Devletleri Çalışma İstatistikleri Bürosu'na göre, 2021'de Amerika Birleşik Devletleri'nde yaklaşık 258.000 endüstri mühendisi istihdam edilmiştir. Bu sayının 2031'e kadar yüzde 10 oranında artması beklenmektedir.

Endüstri Mühendisleri İşsiz Kalır mı?

Genel olarak, endüstri mühendisleri yüksek istihdam oranlarına sahiptir. Bununla birlikte, ekonomik koşullara ve belirli endüstrilerdeki değişikliklere bağlı olarak işsizlik riski vardır.

Ekonomik durgunluklar sırasında, tüm mühendislik alanlarında iş kayıpları yaşanabilir. Ayrıca, otomasyon ve yapay zeka gibi teknolojik gelişmeler, bazı endüstri mühendisliği görevlerini otomatikleştirerek istihdamı etkileyebilir.

İşsiz Kalma Riskini Azaltma

Endüstri mühendisleri, işsiz kalma riskini şu adımları izleyerek azaltabilirler:

• Teknolojik gelişmeler hakkındaki bilgi ve becerilerini güncel tutmak
    • Farklı sektörlerde ve endüstrilerde çalışma deneyimi edinmek
    • İletişim, problem çözme ve ekip çalışması gibi transfer edilebilir becerilerini geliştirmek

Genel olarak, Yıldız Teknik Üniversitesi Endüstri Mühendisliği programından mezun olanlar, yüksek istihdam oranlarından ve çeşitli kariyer fırsatlarından faydalanabilirler. Bununla birlikte, işsiz kalma riskini azaltmak için sürekli öğrenme ve becerilerini geliştirmelerine önem vermeleri gerekmektedir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • endüstri okudugunuz için pisman mısınız? İs imkanları neler endüstride
  • endüstri mühendisliği istanbulda işsiz kalır mı?

• yunuskkurt kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle pişman değilim;

Okuması çok rahat bir bölüm hatta ben mühendislikler arasında okuması en kolayı. Fakat sadece okula git gel yaparsan iş hayatında iş bile bulamayabilirsin. Kendini dışarı açmak zorundasın.

Her şeyden bilgi edinip istediğin yolu seçiyorsun meslek hayatında. Staj yaptığım yerde insan kaynaklarında olsun, bilgi işlem departmanı olsun her yerde endüstri mühendisi var.

İstanbulda ve endüstri mühendisliği okuyor iseniz işsiz kalmanız gerçekten büyük başarı olur. @selman127
  • Sence YTÜ mü Hacettepe mi hocam mühendisliklerde ?
  • Started From The Bottom kullanıcısına yanıt
    YTÜ çünkü İstanbulda en dandik bir bölüm okusan bile (kesinlik vermiyorum yanlış anlamayın) gerektiği kadar etkinliklerde aktif olan bir kişi özgeçmişini çok ama çok fazla şekilde doldurur.

Ankara biraz daha pasif kalıyor ama Ankara da izmir hariç kalan tüm şehirlerden aktif bir şehir.

Ve hacettepenin eski olduğunu duydum, sıralar sınıflar falan kötüymüş.
  • hocam gazi endüstriyi düşünüyorum hedefim itü end. ama olmadı sence aşırı kalite farkı var mıdır?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bau tıp hakkinda yorumlariniz?
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Hocam endüstri mühendisi tam olarak ne iş yapar ? Ne gibi alanlarda çalışır ? Ne gibi alanlarda özelleşebilir ? Yükselme imkanları nedir ?

• Pek konuşkan biri degilimdir,sizce endüstri mühendisligi yazsam işsiz kalır mıyım?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • batgem6 kullanıcısına yanıt
    Yürüyerek gidebileceğin yurtlar da var. Davutpaşa kampüsünden M1A ve M1B hatları geçiyor, o hat üzerinde ya da o hatta çok yakın yurt bulma olasılığın çok yüksek. nereden baksan 20 25 durak var tahminen. Kesin vardır yurt.
  • Burak Alper kullanıcısına yanıt
    İTÜ'nün eğitiminin gerçekten kaliteli olduğunu düşünüyorum. Ki üniversite ve şehir bazında da muazzam farklar var.

Ama gerçekten istersen oradan da güzel bir özgeçmiş ile çıkabilirsin. Yeter ki okul-ev , okul-yurt yapma.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ashotinthedark

Hocam endüstri mühendisi tam olarak ne iş yapar ? Ne gibi alanlarda çalışır ? Ne gibi alanlarda özelleşebilir ? Yükselme imkanları nedir ?

Bu soruya tam olarak cevap vermek zor hocam. Ama şöyle söyleyeyim, bilgi işçisi de olabilirsin, ileride proje yöneticisi de olabilirsin. Genelde zaten proje yöneticileri endüstri mühendisi oluyor, ki biz de bu yönde eğitim alıyoruz. Daha fazla yönetim kanalları ile ilgili. Optimizasyon genelde bizim işimiz oluyor.

Ama şuradan şunu anlama sakın, çıkınca direk "Okey, yönetiisin artık, araban kapıda, eline iphone 7, 10bin TL maaş" demiyorlar.

Tabii ki girip başlarda sürünceksin.

Endüstri mühendisliğinin yapabileceği departanları aklıma gelen örneklerle sıralarsam: insan kaynakları, bilgi işlem, lojistik, yazılım yazılan core IT departmanları gibi gibi uzar gider.

İstediğin her alanda özelleşebilirsin.

Yükselme imkanı sana bağlı. Girişken birisiysen yükselirsin, ben maaşımı alayım keyfime bakayım dersen kimse gelip ya sen çok güzel çalışıyosun seni müdür yapalım demezler. Bu her meslekte böyledir, endüstri mühendisliği ile alakalı değil.

• grandout kullanıcısına yanıt
    Konuşkanlık iş bulma ile alakalı bir durum değildir.

Ama konuşkan, sosyal birisi olursan tabii ki her daim öndesindir. Çünkü çevre edinirsin, ve çevren sana fayda sağlar. Sen de çevrene sağlarsın.
  • batgem6 kullanıcısına yanıt
    Ben yıldız kampüsündeyim, ve oraya özeniyorum. Orada gerçek bir kampüs ortamı var ve sıcak günlerde gerçekten çimlere yatıp "Evet, burası bir üniversite" diye düşünmeden edemiyorsun.

İTÜ ve boğaziçinin de böyle çimenlik alanı olan kampüsü var. Hepsinin ayrı güzelliği var.

Ve davutpaşa sürekli canlıdır, hep etkinlik olur. Hele ünlü kariyer panayırı oluyor Nisan civarında. Efsane şeyler. Bazen yürürken eline redbull verebilirler, nescafe'nin soğuk ürünlerini verebilirler.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.