Şimdi Ara

Boğaziçi İşletme Mezunu İşsiz Kalır Mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
2
Favori
10.790
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Geçenlerde birisi işletmeyi nerede okursan oku işsizsin demiş.
    Katılıyor musunuz? İşsiz sabancı mezunu gördük ama Bogaziçi mezunu işsiz kalabilir mi sizce?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Hocam o sabanci mezunu olan kisi uc bir ornek bence. Sabanci,koc,boun,odtu,itu,bilkent vs buralardan mezun olan birisi(sacma bazi bolumleri haric) issiz kalmaz bence. He ama tabi hemen 10k kazanicam,ceo olucam vs hayalleri varsa hayal kirikligi yasayabilir.

Not:Su anki durum icin soyledim ekonomi daha da kotulesirse issiz kalabilir tabiki herkes
    Kendi alanında iş bulamayanlar videosunda Boğaziçi mezunu issiz görmüstüm. Bence hiçbir okulun ve tıp dısında hiçbir bölümün is garantisi yok. Gelistirebildiğiniz kadar kendinizi gelistirin. Sertifikalar alın, yabancı diller öğrenin ve varsa mesleğinizle ilgisi olan programları iyi seviyede bilmeye çalısın. Her yer tecrübe tecrübe diye söylenirken en azından bir adım önde olabiliriz belki.
    Yapay Zekanın Yanıtı

Boğaziçi İşletme Mezunu İşsiz Kalır Mı?

Boğaziçi Üniversitesi İşletme Bölümü'nden mezun olmak, kariyer için prestijli bir adım olarak kabul edilir. Ancak, iş piyasasının rekabetçi doğası göz önüne alındığında, Boğaziçi İşletme mezunlarının da işsiz kalma riskiyle karşı karşıya olup olmadığı merak konusu olmaktadır.

Boğaziçi İşletme mezunlarının iş bulma oranları yüksektir. Üniversitenin köklü tarihi, güçlü akademik programı ve iş dünyasıyla olan bağlantıları, mezunlarına iş piyasasında bir avantaj sağlar. Son verilere göre, Boğaziçi İşletme mezunlarının büyük çoğunluğu mezun olduktan sonra altı ay içinde iş bulmaktadır.

Boğaziçi İşletme mezunlarının iş bulma oranlarına etki eden faktörler şunlardır:

• Akademik Başarı: Yüksek not ortalaması ve başarı bursları, işverenler için arzu edilir niteliklerdir.
    • İş Deneyimi: Stajlar ve yarı zamanlı işler, mezunların iş piyasasına hazırlıklarına yardımcı olur.
    • Ağ Oluşturma: Boğaziçi İşletme topluluğuyla bağlantı kurmak, mezunlar için iş fırsatları konusunda bilgi edinmelerine yardımcı olur.
    • İş Piyasası Koşulları: Ekonomik koşullar ve sektörel trendler iş bulma oranlarını etkileyebilir.

Boğaziçi İşletme mezunlarının işsiz kalma riski düşüktür, ancak bu riski en aza indirmek için aşağıdaki adımları atmaları önerilir:

• Kariyer Hedeflerini Belirlemek: Erken bir aşamada kariyer hedeflerini belirlemek ve bunlara ulaşmak için bir plan yapmak önemlidir.
    • Eğitime Devam Etmek: Yüksek lisans derecesi veya sertifikalar, iş piyasasında rekabet avantajı sağlayabilir.
    • İş Deneyimi Kazanmak: Stajlar, yarı zamanlı işler ve gönüllülük fırsatları, mezunların iş deneyimi kazanmalarına ve özgeçmişlerini güçlendirmelerine yardımcı olur.
    • Ağ Oluşturma: İşletme topluluğuyla bağlantı kurmak ve sektördeki profesyonellerle tanışmak, iş fırsatları hakkında bilgi edinmeye yardımcı olur.

Genel olarak, Boğaziçi İşletme mezunları güçlü akademik geçmişleri, iş deneyimleri ve ağları sayesinde iş piyasasında aranan kişilerdir. İş arama stratejilerini optimize ederek ve iş piyasası trendlerini izleyerek, mezunlar işsiz kalma riskini en aza indirebilirler.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Sence kalabilir mi? Boğaziçinden bahsediyoruz yahu

• Hocam o sabanci mezunu olan kisi uc bir ornek bence. Sabanci,koc,boun,odtu,itu,bilkent vs buralardan mezun olan birisi(sacma bazi bolumleri haric) issiz kalmaz bence. He ama tabi hemen 10k kazanicam,ceo olucam vs hayalleri varsa hayal kirikligi yasayabilir.

Not:Su anki durum icin soyledim ekonomi daha da kotulesirse issiz kalabilir tabiki herkes

• Türkiye birincisi dışında herkes işsiz kalacakmış diye duyum aldım

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • -Shepard- kullanıcısına yanıt
    Türkiye birincisi de asgari ücret alacakmış hocam kesin bilgi

• Kendi alanında iş bulamayanlar videosunda Boğaziçi mezunu issiz görmüstüm. Bence hiçbir okulun ve tıp dısında hiçbir bölümün is garantisi yok. Gelistirebildiğiniz kadar kendinizi gelistirin. Sertifikalar alın, yabancı diller öğrenin ve varsa mesleğinizle ilgisi olan programları iyi seviyede bilmeye çalısın. Her yer tecrübe tecrübe diye söylenirken en azından bir adım önde olabiliriz belki.

• eşek olursanız semer vuran çok olur
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • işsiz kalmaz ama başlangıç maaşı 3 -3.5 u geçmez
  • Boun econ + harvard MBA mezunu bilge cavus isimli arkadas. MBA oncesi baslangıç maasinin 10k civarı olduğunu suan calissa 20k civari olacağını söylemişti. Tabi çalıştığı yer tr de girilebilecek en iyi birkac sirketten biridir (dolarla maas veriyorlar sanırım)
    Boun isletmenin herhangibir ie den çok aşağı olduğunu düşünmüyorum.

• Hocam o Sabancı mezunu arkadaş istisna 2 ay adam akıllı stajı yok.Sosyal bir kişilik de değil anladığım kadarıyla.İşletmede Koç,Bilkent,Sabancı,Gsü,Odtü,Boün tarzı okulları bitiren biri işsiz kalmaz.

• İŞSİZ KALMAZSIN AMA BOUN İŞLETME MEZUNU OLARAK TATMİN OLMAYACAĞIN Bİ MAAŞ ALABİLİRSİN
  • bOğAziÇiLinİn neTwOrKu küWeTLi oLuR hER iŞtE çALıŞıR iŞsiZLiK nE dMek
  • sayidjarrah16 kullanıcısına yanıt
    o arkadaş bi ara iyi karıştırdı forumu hatırlıyon mu jsjsjsj bi de ankara hukuka giren biri vardı ankara hukuk hariç her yer çöp gözüyle bakıyordu
  • Kalma oranı çok çok çok düşük koskoca boğaziçi 500 küsürle alıyor boğaziçi işletme bitirip işsiz kalırsan diğer okullarda gaydr hayde kalırsın yanş imkânsız

• quote:

Orijinalden alıntı: fabricioramirez

Hocam o sabanci mezunu olan kisi uc bir ornek bence. Sabanci,koc,boun,odtu,itu,bilkent vs buralardan mezun olan birisi(sacma bazi bolumleri haric) issiz kalmaz bence. He ama tabi hemen 10k kazanicam,ceo olucam vs hayalleri varsa hayal kirikligi yasayabilir.

itüde işletme yok diye biliyorum hocam bu sene mi açıldı?
  • apostrophe A kullanıcısına yanıt
    isletme bolumunden bahsetmedim zaten hocam genel bahsettim...

• büyük bir başarı olur, şahsen hikayesini dinlemek isterim.
  • Ben sabancı mezunuyum 9 aydır işsizim

• Hocam ortalaman kaçtı senin

• quote:

Orijinalden alıntı: SUTURS

Hocam ortalaman kaçtı senin
    3,3

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.