inşaat müh. ve mimarlık bir madalyonun iki farklı yüzü, elbette okuduğun mesleği yapmak zorunda değilsin ancak ben bu işi yapmam diyerek de okunmaz, sahada olmak mı ofiste çizim yapmak mı sana hitap ediyor düşün derim..
üniversite tercihine gelince boğaziçi imkanlar dahilinde güzel bir tercih, sonuçta kendilerininde iddiası en iyi eğitim değil, olabildiğince sosyal gelişim ancak mimarlık tercih edeceksen de ITU gibi bir ekol dururken odtünün lafının geçmesini dahi anlamam?
tekrar belirteyim inşaat müh. için boğaziçi anlaşılabilir bir tercih fakat mimarlık diyorsan ITU taşkışlanın önünden bir geçmeni tavsiye ederim :) nacizane tavsiyelerim..
quote:
Orijinalden alıntı: Kavil
mimarlıktan mezun olunca iş olaylarıda nasıl olucak bilmiyorum ama bir yandanda diyorum odtü gibi bir yerden mezun olucaksın lan hayvan neyin derdindesin senle sınava giren 1,8 milyon kişi var ve türkiyede her ne kadar açlık bilmemne denilsede herkes bi şekilde ekmek parasını kazanıyor. sende kazanırsın. diyorum kendime ama ne kadar doğru bilmiyorum.
daha birini bulup konuşamadım ama gördüğüm bir kaç şeyde o ekşi itü uludağ sözlükte fln okuduğum kadarıyla stüdyoda sabahlamalar projeler ödevler bilmemne çok zorlanırsınız deniyor.
sabahlama olayını her türlü yaparım uykusuzluk çok problem değil. alışkınım yani. proje ödev içeriği tam olarak nasıl bilmiyorum ama yaptıkları ölçekli maketler fln inanılmaz hoşuma gitti. küçüklüğümden beri maket model puzzle türü şeyler yaparım. diceksinizki bu demek o ölçekli modeli yapabilirsin demek değil diye ama maket yapma kısmındada adım kadar eminim yapabileceğimden.
ygs lys ilk okul orta okul derken hep matematik fizik çözdük ama ben çok keyif almadığıma karar verdim. yani işlemyapmak yok onu hesaplamak falan bana pek uygun gelmedi.
bildiğim kadarıyla mimar tasarlıyor bazı hesapları yapıyor ardındanda inşaat mühendisi o yapının yapılıp yapılamayacağını kolonların taşıyıp taşıyamayacağını matematiksel hesaplıyor fln.
ben düşünüyorumki o hesap kısmından ziyade estetik zevke bakan tasarım aşamasında pc başında bulunayım. geri kalan bölümü istiyen kişiler şantiyede btoz toprak içinde incelesin. ben evimde ofisimde çalışayım. ---- matematik fizik pek sevmesemde mimarlıktan ziyade odtü makine tercih etmemi söyleyen kişilerde var. mimarlıktan mezun olunca ne yapıcaksın makine oku zaten staj falan derken (banada diyorlar sende çok kötü değilsin çok gerilere düşmeden ortalamanda ortalarda olursa sorunsuz iyi bir yerde güzel bir fiyata başlar ardındada maaşın 3-6 ayda artarak ilerlersin diyorlar.) işin hazır.
bir yandanda istanbuldaki dayım bir fabrikada çalışıyor ve doğruya doğru bir şekilde kendi tanık olduğu şeyi söyledi. gelen yeni mezunlarda itülülerde var kocalililerde var odtülülerde var bilimum üniden adam başvuruyor. ama baktığında genelde odtülüler hep bir adım önde. en azındna kendi bulunduğum fabrikada seçim kısmında tecrübesiz yeni eleman seçilirken odtülülere ağırlık veriyor. dedi.
--- ÖNEMLİ: her ne kadar ben odtü mimarlık düşünsemde ailemde çok zorlama yapmadan benim için en iyisinin puanımın yetebileceği en yüksek yer olabilecek olan Boğaziçi inşaata gitmem yönünde. tam olarak ne yapacağımıda şaşırmış durumdayım. yani sırf internetten okudum iki şey gördüm diye mimarlıkta diretip mimarlık mı okusam yoksa ailemi dinleyip puanımın yettiği yeremi yerleşsem?
İş olanakları kişiye ve kişinin istediği hayat, maddi manevi tatminler, yaşam şekli vs değişir.
Mimarlık tam olarak estetik bir tasarıdan ibaret değil yani hani ben işin hesap kısmına girmem çizim yaparım gibi değil ama o yanılgıya çok düşülüyor. Bölümlerin ders programlarını incele derim.
Örneğin mimarlık için hesaplama diye genelleyebileceğimiz ağırlıklı dersler;
matematik - statik- mukavemet - yapı malzemesi - çelik yapılar - yapı ve yapım yöntemleri - yapı statiği - betonarme yapılar - yapım sistemleri ve olası bir kaç seçmeli ders daha.
inşaat müh için;
matematik - statik - dinamik - mukavemet - dif. - akışkanlar mek. - yapı malzemesi - hidrolik - yapı statiği - zemin mekaniği - betonarme - çelik yapılar ve yine bir kaç seçmeli ders
yani mimarlık hesap kitabın pek olmadığı tasarım bölümü değil. pek çok ortak ders de var. alan dersleri ise daha da zor.
Ama mat - fizikten zevk almayan birinin mühendislik seçerken çok iyi düşünmesi lazım.
quote:
Orijinalden alıntı: wampirrr
yani mimarlık hesap kitabın pek olmadığı tasarım bölümü değil. pek çok ortak ders de var. alan dersleri ise daha da zor.
Ama mat - fizikten zevk almayan birinin mühendislik seçerken çok iyi düşünmesi lazım.
çok güzel söylemişsiniz ancak sağlık sektöründe hiç yapamam .evet keyif almıyorum mat fizikten ama yinede yaparım. sağlık kısmında ise hiç bi ihtimalim olmadığını düşünüyorum.
ben boun inşaat derim
sizlerinde tavsiyeleri üzerine boğaziçi inşaat altına itü iniglizce mimarlık altına odtü mimarlık ve sonrasınada rast gele yazarak bitidim. teşekkürler.
bence itü inşaat müh.
odtü'ye kişisel bi antipatim var o yüzden direk geçiyorum.
itü teknik olarak boun'dan daha iyi, boun ise sosyal açıdan ve inşaat müh. en kolay mühendislik.
ama mimarlıkla inşaat mühendisliği çoook farklı bence iyice araştır sen
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme