|
Hangisi daha iyi ? |
|

|
Hangisi daha iyi ? |
|
|
|
|
i7 14700k, rtx 4070ti super, g80sd 32", xps 14 platinum, galaxy s24 ultra titanium green, galaxy s23+ cream, galaxy tab s10+ moonstone gray, galaxy watch6 classic 43mm silver pm'lere çok dönemiyorum, aciliyeti olan şeyler için konudan haberdar edin
|
|
Bu arada tavanı 168miş böyle düşünen insanlar var demek ki gerçekten < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
|
iuhf acik ara, kayyum hukukta 5 yilin kampuste zehir olmasi, gercek bi bolum olmamasi, iyi olmak degil sadece okulun icindeki koltuk sayisini/oy hakkini artirmak misyonundaki bir fakultede okumak gibi 300 tane eksi var < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
i7 14700k, rtx 4070ti super, g80sd 32", xps 14 platinum, galaxy s24 ultra titanium green, galaxy s23+ cream, galaxy tab s10+ moonstone gray, galaxy watch6 classic 43mm silver pm'lere çok dönemiyorum, aciliyeti olan şeyler için konudan haberdar edin
|
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
|
|
|
|
İyi günler.Benim aslında puanım gsü ye yetiyor ve ona da Myp ile geçiş basvurusu yaptum ve kabul edildim ama Fransızca öğrenecek mentalde olduğumu düşünmüyorum ve orda okuyanlarla da iletisime geçtim ve bana inanilmaz zor bir hazirlik senesi olduğunu ve Fransızcaya istekliysem gsu ye gelmemi önerdiler Aksi halde bir yıl kaybim olabilir dediler .Ayrıca yaş handikapim da var (25 im 26 olacagim Ekim'de) ve bu benim ikinci unim olacak .Sizce gsu yerine iuhf secsem saçma bir karar olur mu ? Ben de isterim en iyisinde okuyayim ama Fransızcaya iki üç aydır bakmama rağmen hatta A1 -A2 kursuna bile gitmeme rağmen pek bir gelişme kaydedemedim. Ve mental olarak Gsudeki hazirliga hazır hissetmiyorum galiba.Bunda daha ilk lisansimdan hem de zor bir bolumden (eczacılıktan ) 2024 te yani daha yeni mezun olmamin da etkisi olabilir.Rica etsem forumdakiler ya da siz yardımcı olabilir misiniz?İuhf seçimim mantıklı olur mu ? < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
|
Fransizca konusunda benim konusmam pek dogru olmaz (7 yasta kendi istegimle ogrenmeye basladigim bir dildi) ama dil konusundaki korkularin dayanagi saglamsa (fransizca ozelinde degil, genel bir dile yatkinlik yoksa burada gostermek istedigim nokta) hazirlikta kaybolan, pasif ogrenci olarak 4/5.yila uzayan insanlar tanidim (hiçbiri gsu degil). Gsunun hazirligi ulkedeki en duzgun fransizca ogreten yerlerde ilk 3te olabilir (bu ilk 3te kesinlikle fransiz kültür veya herhangi bir kurs yok hepsi rezil durumda), ama emek isteyecegi kesin. Ne kadar sure bakmaya nasil bir seviyedesiniz su an? Belki net bir izlenim alabilirim oyle. Gsu yerine iuhf hayatın hatası olmaz tabi ama ben yapmaya calissam aileden 30 kisi tarafindan dayak yerdim muhtemelen < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
|
Cevabınız icin teşekkürler.Ben Nisan ayından beri ilk iki ay hafta iki gün (üçer saat) sonra haftada dört gün ikiser saat gibi Ağustos sonuna kadar ders aldım.Temel sorun Fransızca dilinin zorluğu veya benim isteksizligim.Acikcasi dile çok yatkın biri olduğuma inanmıyorum ingilizcem b1-b2 arası var o da kendi çabalarımla oldu okul sayesinde değil.Tabi ki İngilizceyi dördüncü sınıftan beri görüyoruz okulda.O yüzden benim için safe bir alan .Ama Fransızca a1-a2 kursuna gittim ve a2 seviyede de tüm konuları girmeme rağmen beynim bu dile bir türlü adapte olamıyor dil zor geliyor bana.Kursta hocam delf a1-a2 sınavlari yaptı bol bol ama nerdeyse hiçbiri güzel geçmedi.Siz benim yaşımda olsanız 26 diyelim bı ay var ama gsu secer miydiniz ya mis gibi Türkçe okumak varken .Emek de verdim fransizcaya ama bı şeyler doğru girmiyor bu Fransızcada benim adıma.Belki de kafadan baştan zor olarak kodladigim için öyle oldu ama gerçekten ingilizceden çok farklı bir dil.İuhf tercihi daha mantıklı değil mi bu yaştan sonra benim için? < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
Fransizca (bence) istek veya yasamak isteyen bir dil bu yuzden dediklerinizi fazlasiyla anlıyorum Eger a1i aldiysaniz (iyi bir notla olmasina gerek yok, sistem değişmediyse hala 60 geçiyordur) bu surecte bence bir senede hazırlığı gececek kadar yatkinliginiz vardır, ki gsu hukukun yarisindan fazlasi hala turkce olmali, yani 1 senede hazirligi verir miyim sorusunu yanitlamak yeterli olur aslinda. Ama icinize %60 bile oturtamiyorsaniz gsuyu muhtemelen iuhfde daha mutlu ve basarili olma olasılığınız cok daha yüksek. Koc Bilkent gsu bir ust klasmanda ama böyle bir durumda ice sinmeyen bir tercih yaptiracak kadar da degil bence. Tahminim gsu tercihi verirseniz isin sonunda yapabilirsiniz ama boyle bir kodlama ile en azindan hazirlik sinifinda mutsiz olma ihtimali cok yüksek. 30 veya 31de mezun olmak da muhtemelen 22 veya 23te mezun olmaktan daha minor bir etkiye sahip olacaktır Bu arada ozel degilse nereden gecis yapiyorsunuz, boun mu? < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|