Şimdi Ara

Bodrum Tekne Turları ( Resim ve Videolu )

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
11.538
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar,

    Tekne turları hakkında genel bir bilgi vermek, gidecek olanlara yol gösterebilmek adına tekne turu içeriği hakkında ufak bir bilgilendirme yazısı yazmak istedim.. Yazıyı resim ve videolar ile destekliyorum, yazı sonunda yine aklınızda herhangi bir soru işareti kalırsa konu altına , mesajınızı bırakabilirsiniz. İvedi bir şekilde geri dönüş yapılacağından emin olabilirsiniz.


    Nasıl gidilir ? , Nasıl Katılabilirim ?

    a ) Münferit Misafirseniz : Bodrum bölgesine herhangi bir tur ile gelmediyseniz, eş, dost, akrabada konaklıyor ya da herhangi bir büyük otel yerine daha minyatür tesislerde konaklıyorsanız.
    Bodrum ya da Gümbet Barlar sokağının olduğu kısımlarda akşamdan itibaren münferit misafirler için tekneye giriş biletleri satılmaktadır. Fiyatları 30 ile 50 TL arasında değişiyor . Bu biletlerden bir tanesini alıp , ertesi gün tekne kalkış saatinde gümbet iskelede olmanız yeterli olacaktır.

    b ) Oteller de konaklayan misafirler : Otellerde konaklayan misafirler biraz daha şanslı gibi, onların ayağına kadar bu hizmet geliyor. Otel animasyon ekibi ya da otelinizde bulunan Rehberiniz sizi bu konuda bilgilendirir . Bu her iki çalışanda tur komisyonu ( %5 ) aldığından dolayı mutlaka size satma çabası içerisinde olacaktır. Eğer Otel Rehberinden alırsanız otelinizden , Gümbet iskeleye kadar sizi transfer araçları alacak ve tekne dönüşü aynı şekilde tekrar otelinize bırakacaklardır. Fiyatlar 60 TL / Kişi başı olarak seyrediyor. Daha ucuza bulunabilir.


    Rota nedir ?, Kaç saat sürecek ?

    Bodrumun en güzel 5 koyunu geziyorsunuz , muhit olarak " Orta kent " civarlarını geziyorsunuz. Koylar sırasıyla " Camel Beach , Aspat Koyu, Tavşan Adası, Lady Beach ve Akvaryum Koyu " olmaktadır. Saat 10:30 Tekne Kalkış , Saat : 17:00 Tekne İskeleye varış.

    Koylar hakkında

    İlk koy olan Camel Beach : İskeleye yanaştığımız tek koy oluyor bu koy haricinde diğer koylarda yerleşim yeri olmadığından , kaptan koyda demir atıyor. Koyda develer bulunuyor , 10 Dk kadar deveye ücretli bir şekilde binebiliyorsunuz, sahil de çeşitli su sporları yapabiliyorsunuz ( Jet Ski , Banana ). Şezlong kiralayabilir , sahilde ki işletmelerden yararlanabilirsiniz. Bu koyda yaklaşık olarak 1 saat kadar bulunuyor.

    Aspat Koyu : Evliya Çelebinin , Seyahatname isimli eserinde de yer alan bu koyda mavinin , turkuaz tonlara dönüştüğünü göreceksiniz. Demir atıp denize girebilme imkanımız bulunuyor ve bu koyda yemek servisi yapılıyor.

    Tavşan Adası : Bir çok lüks yatın demir attığı koy , adından da anlaşılacağı gibi tavşan adasının hemen yanında bulunmaktadır. Adaya çıkma gibi bir durum söz konusu değil , yine demir atılmış olan tekneden denize girebiliyoruz. Adada önceden tavşan nüfusu oldukça fazlaymış ancak son zamanlarda çok fazla tavşan görünmüyor.

    Lady Beach : Diğer koylarla ortak özellikleri olan bir koy ortalama olarak yarım saat kadar bu koyda bulunuyoruz. Yine yeşile yakın tonlarda ki denizi , bizi kendine hayran bırakıyor.

    Akvaryum Koyu : Mükemmel bir havza , inanılmaz bur su canlılığı var balıklarla birlikte yüzme imkanımız var, balıklara ekmek attığımızda suyun yüzeyine çıktıklarını görebiliyorsunuz. Videosunu konun altında bulabilirsiniz.


    Teknede verilen hizmetler

    Tekne hareket ettiğinde : Kup Dondurma
    Öğle yemeği : Tavuk Schnitzel , Makarna , Salata
    Son koy dönüşü : Karpuz

    Extra ücretliler : Su 2 TL , Cola benzeri : 5 TL

    Not : Bu hizmetler fiyata göre değişiklik gösterebilir , turu satın almadan önce konuşmanızda yarar var.

    Çocuklu katılma durumu
    Bazı tekneler , sadece eğlenceye yönelik olduğu için çocuk kabul etmiyor. Diğer gemiler ise çocuk kabul ediyor. Çocuklar : 0-6 Yaş ücretsiz , 7 - 12 %50 ücretli.

    Tekne Boyutları ve donanımları
    Can yelekleri bulunuyor. Bazı tekneler çift direkli : kişi sayısı az , bazıları da çift katlı : kişi sayısı fazla olabiliyor. Çift katlı teknelerde alt kat masalı oturma düzeni yemek yemek için. Üst kat güneşlenmek için. Teknelerin en alt katında tuvaletler bulunuyor. Bazı tekne modellerinde ise kaydıraklar bulunuyor ve denize kayarak , tekne içerisinden girebiliyorsunuz. Tekne kişi sayıları limitten aşağıda tutuluyor.

    Resimler :

     Bodrum Tekne Turları ( Resim ve Videolu )
     Bodrum Tekne Turları ( Resim ve Videolu )
     Bodrum Tekne Turları ( Resim ve Videolu )
     Bodrum Tekne Turları ( Resim ve Videolu )
     Bodrum Tekne Turları ( Resim ve Videolu )
     Bodrum Tekne Turları ( Resim ve Videolu )
     Bodrum Tekne Turları ( Resim ve Videolu )
     Bodrum Tekne Turları ( Resim ve Videolu )

    Video :





    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tour Guide -- 14 Temmuz 2013; 15:52:43 >







  • güzel konu arkadaşlar tavsiyem 10 lira fazla verip bilet alırken sınırsız içecek demeleri yani biz öyle yapmıştık çok rahat oldu diğer türlü pahalı oluyor ve rahat olmuyor
  • bizde gecen sene bu tura katıldık ama o develer olan yere götürmedi. 25 liraydı kişi başı ama yemek çok güzeldi meyve serviside vardı memnun kaldık
  • Konuyu hortlatmak gibi olmasın merak eden arkadaşlara tavsiye olsun. Dün etstur ile tekne gezisi yaptık. Çok memnun kaldık. Otelimiz bodrum Gündoğan da bilmeyenler için yalıkavak tarafı. Tekne kalkış yeri gümbet ti. Sabah servis ile aldılar ve tekneye götürdüler. Tekne ilk olarak Akvaryum koyuna uğruyor 30 dik yüzme molası. Ve dondurmalar dağıtılıyor. Su tertemiz kum müthiş yer. Sonra tavşan adasına geçiyor ortada 30 dik yüzme molası. Aynı şeklide burasıda güzel yine kum ve deiniz sıcaklığı çok ıyı. Bu molada yemeğimizi de yiyoruz. Sözlü makarna, yeşil, salata, schnitzel tavuk. Sonrasında camel beach e plajda geçiliyor. 1 saat burada kalınıyor kum sıcak su derin olmayan bir su. Sunset firması ıle burada anlaşılmış, şezlong duş ücretsiz bizi bekliyordu. Mola sonrası hedef lady's beach yani kadınlar plajı. Burada deniz müthiş herkes buraya bayıldı. Yine bir koya Demir atılıyor. Su çok güzel bayılacaksınız. 40 dk molada burada verdik. Sonra hedef darboğaz koyu. Yine güzel bir suya sahip yalnız hafıf akıntı var. Sonra turumuzu sonlandırmak üzere karpuz servisi eşliğinde Gümbet sahiline yaklaşıyoruz ve servisler otelimize bırakıyor.
    Yüzme bilmeyenler için tekne görevlileri koya demir attıktan sonra sizlere can yeleği giydiriyor. Eşim de bu şekilde koyların tadını çıkardı.
    Tur ücreti herşeyler dahil 68tl/kişi başına.
    Sormak istediğiniz bir konu olursa lütfen yazın. Iyi tatiller şimdiden.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • bodrum merkezde genelde 40 liradan başlıyor tekne turları, azmak başındaki kitapçının yanındaki acentadan aldık biz, kişi başı 25 lira, genelde turlar 4 koy oluyor ama bizim şansımıza teknede tek bir amerikalı kız vardı ve kaptan kıza yazıyordu, kız muhtemelen akşama randevu vermeyince kaptan randevu alma ümidiyle bizi ekstra 2-3 koya daha götürdü, 5 buçukta bitmesi gereken tur 7 buçukta bitti, bizim için şanslı bir turdu, kaptan için şanslı oldu mu bilemem, herşey dahil tekne fikri başta cazip gelse de teknede durum farklı olabiliyor... teknede üst tarafta tentenin altındaydık, yan tarafımızdaki kişi herşey dahil gelmiş, teknede çalışanlardan bir tanesi saatte bir ya da her koyda tüm yolcuları dolaşır elinde içecek sepetiyle ve alınan içecekleri kaydeder (buraya dikkat, ödeme yaparken mutlaka kontrol edin yoksa uyanıklar fazladan para alıyorlar), ilk içecek turunda yanımızdaki eleman herşey dahil olduğunu söyleyince bundan sonraki içecekleri aşağıdan kendisinin alması gerektiğini söyledi, litrelik koladan bardağa doldurup verdiler, herşey dahil için 55 lira mı ne vermiş, biz normal tur için 25 lira verdik, gezi boyunca da bişeyler içip durduk, içecekler için 3 kişi toplam 27 lira verdik...2 içecek fazla içicem diye normal tur fiyatının 2 katı vermeye gerek yok...geri kalan herşey tüm teknelerde aynı, aynı koylar, aynı menü, aynı deniz...tekne seçerken büyük tekneleri pek tavsiye etmem, aşırı kalabalık oluyor, küçük tekneler her zaman daha rahattır...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: nixx

    bizde gecen sene bu tura katıldık ama o develer olan yere götürmedi. 25 liraydı kişi başı ama yemek çok güzeldi meyve serviside vardı memnun kaldık

    Sabahtan 9 10 gibi bodrum da olsak bu tekne turlarının kalktığı yere yakın arabamızı gün boyu birakabilecegimiz yer bulabilir miyiz.

    Memnun kaldığınız turların ismini hatırlıyor musunuz yada telefon numarasi falan bulup 1 gün önceden rezervasyon mu yaptırmak şart mı sabah gitsek yer bulabilir miyiz?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu işi fethiyede yapan var mı?

    bir organizasyona dahil olmak isteriz.
  • Mihmander kullanıcısına yanıt
    Şu an ki durumu bilmiyorum, Yıllar önce Bodrum'da çalışırken açmıştım konuyu şimdi Ayvalık bölgesinde aynı turları İlyada Tur olarak organize ediyoruz.
  • Tour Guide kullanıcısına yanıt
    Peki Ayvalık'ta durumlar nedir hocam. Haftaya gelmeyi düşünüyoruz. Tanıdığa gidelim :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Badi Ekrem

    Peki Ayvalık'ta durumlar nedir hocam. Haftaya gelmeyi düşünüyoruz. Tanıdığa gidelim :)

    Fiyatlar dışında değişen hiç bir şey yok hocam. 40 TL fiyatları var. :)
  • Bekleyelim biraz o zaman.Ekimde bakarım

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.