Şimdi Ara

Böbrek Taşı Hakkında?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
1
Favori
22.332
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar babam bu sabah kalkamadı böbrek taşı yüzünden bu konu hakkında deneyimi olan varsa yardımcı olabilir mi teşekkürler..

• Doktordan başka çağre yok malesef düşmesi içinde hoplaması zıplması lazım taş böbreğe yapışık oluyor onun yerinden oynayıp mesaneye gelmesi lazım Allah Şİfa versin
  • Sağolasın ...
  • Kuzenimde çıkmıştı düşürdü sonra.Kıvranıyormuş bütün gün.Allah şifa versin eninde sonunda düşer sanırım.
  • Bir kere o acıyı yaşamıştım.
    Önce hafiften mide bulantısıyla başlıyor ve belirtilen böbrek bölgesinde ağrı şeklinde.
    Sonra o ağrı öyle fazlalaşıyorki resmen bıçak batırılmış içerde bişeyler oynuyor gibi hissediyorsunuz.
    Doktorlara bayıltmaları için yalvardığımı hatırlıyorum etrafınızda tabanca olsa kendinizi vurursunuz o derece.
    Genelde bir iğne vururlar, o iğne sakinleştirir, uyutur. geçmiş olsun
  • hiç yaşamadım. geçmiş olsun.
  • Yaklaşık2-3 ay önce düşürdüm taşı. Bol su içmen dışında sana tavsiyem, Rowatinex adlı ilacı kullanman.

Ben bu ilacı aldıktan sonra taşı düşürmüştüm.

Bunun yanı sıra; Girabolu denen doğal içecek var onu aktarlardan edinmeni öneriyorum.

Şimdiden geçmiş olsun.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    böbrek taşı ( ciddi )
    13 yıl önce açıldı
    BÖBREK TAŞI
    20 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fearless

Yaklaşık2-3 ay önce düşürdüm taşı. Bol su içmen dışında sana tavsiyem, Rowatinex adlı ilacı kullanman.

Ben bu ilacı aldıktan sonra taşı düşürmüştüm.

Bunun yanı sıra; Girabolu denen doğal içecek var onu aktarlardan edinmeni öneriyorum.

Şimdiden geçmiş olsun.

Kesin işe yarar mı hocam bu girabolu.. Diğer arkadaşlar teşekkür ederim..
  • Yok öyle bir şey...

Ben raportörüm ve bunların raporunu yazıyorum her gün çok yaygın bir şey böbrek taşı....

Yok zıpla yok bilmemne et boş işler bunlar

Yapacağın tek şey şu..! böbrekleri çalıştırmak için bol bol su içmek...

Kahve doğal idrar sökücüdür su ve kahve iç bol bol kısa zaman içinde düşürürsün taşı felan...

quote:

Orijinalden alıntı: jakobgfb

Doktordan başka çağre yok malesef düşmesi içinde hoplaması zıplması lazım taş böbreğe yapışık oluyor onun yerinden oynayıp mesaneye gelmesi lazım Allah Şİfa versin

• dostum geçmiş olsun bendede vardı gerçekten çok acı verici bana bol bol maydonoz ye demişlerdi
  • quote:

Orijinalden alıntı: MetronoM

Yok öyle bir şey...

Ben raportörüm ve bunların raporunu yazıyorum her gün çok yaygın bir şey böbrek taşı....

Yok zıpla yok bilmemne et boş işler bunlar

Yapacağın tek şey şu..! böbrekleri çalıştırmak için bol bol su içmek...

Kahve doğal idrar sökücüdür su ve kahve iç bol bol kısa zaman içinde düşürürsün taşı felan...

quote:

Orijinalden alıntı: jakobgfb

Doktordan başka çağre yok malesef düşmesi içinde hoplaması zıplması lazım taş böbreğe yapışık oluyor onun yerinden oynayıp mesaneye gelmesi lazım Allah Şİfa versin

Türk kahvesimi hocam..

• geçmiş olsun hocam biraz saçma olacak ama eve mutlaka bir damacana alın bittiçe alın bittikçe alın.Tuvalete koymanız işinizi kolaylaştırır
  • iyi dalga geçmişsin... helal

Kahve işte bildiğin bak...

sağ ya da sol böbrekte posterior gölgeleri izlenmeyen bir kaç adet milimetrik çaplı ekojen oluşum izlenmiştir...

tabi bunlar milimetrik çapların haricinde daha büyük de olabilir...

En iyi tetkik Üriner sistem USG çektirmektir... taşın boyunu vs. yerleşkesini böbreklerde mesaneye doğru anlaşılabilecek olarak yazmak gerekirse böbreklerin idrarı sıkıştırıp sıkıştırmadığını öğrenebilirsin.. Tabi çekim için bol bol su içip idrara sıkışmak önemli.... geçmiş olsun...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MetronoM -- 8 Eylül 2009; 21:53:11 >
  • öncelikle doktorun dediklerine harfiyen uyulacak :) kulaktan dolma ilaçlar kullanılmayacak çünki mesala taş tam böbrekte ise böbrek atılımlı bi ilaç kullanılabilir%90 fakat böbrek ile mesane arasında ise zaten böbrek zorlanmış durumdadır bu durumda böbrek atılımlı bi ilaç kullanmak resmenkendi kendne zarar vermek olur
    1.si bol su içilecek
    2.si bol hareket
    3.sü ise ben taş düşürürken maydanoz suyu içiyordum çünki güçlü bi idrar söktürücü özelliği var :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: cıbırcan

öncelikle doktorun dediklerine harfiyen uyulacak :) kulaktan dolma ilaçlar kullanılmayacak çünki mesala taş tam böbrekte ise böbrek atılımlı bi ilaç kullanılabilir%90 fakat böbrek ile mesane arasında ise zaten böbrek zorlanmış durumdadır bu durumda böbrek atılımlı bi ilaç kullanmak resmenkendi kendne zarar vermek olur
    1.si bol su içilecek
    2.si bol hareket
    3.sü ise ben taş düşürürken maydanoz suyu içiyordum çünki güçlü bi idrar söktürücü özelliği var :)

Tadı nasıl o maydanoz suyunun..
  • Ben 20 senedir çekiyorum bu durumdan...

Bana şu an için en iyi gelen ve sürekli kullandığım şey şu oldu:

1- Avakado yaprağı
    2- Mısır püskülü
    3- Kiraz sapı

Bu üçünü birlikte kaynatıp içeceksin her gün...(baharatçılarda bulabilirsin.)
    Bana iyi geldi açıkçası...
    Ayrıca içtiğiniz suya da dikkat etmelisiniz.
    En iyisi Erikli...
  • Böbrek taşlarını toplayıp satsam iyi para ederdi desem yeridir.
    Allah herkese yardımcı olsun.
    Böbrek taşının en önemli ilacı yumuşak içimli sular ama kardeşim hergün 2-3 Litre su iç denilse de pek içtiğimiz de söylenemez. Yani burda doktor arkadaşların tavsiyesine lafım yok ama hergün 2-3 Litre içmeye alışmış bir bünye veya alışkanlığın insanlar arasında çok az olduğunu tahmin ediyorum veya bu kişileri nadir kişiler olarak bile yorumlasam yeridir.

Ben 5-6 kez taş kırdırdım. 5-6 kez de normal yollarla taş düşürmüşümdür.

Taş kırdırma işlemi malumlarınız çok ucuz da değil aslında. Bu kırma işinde hem parayı veriyorsun hemde ne tür bir makinede kırdırdığını da bilmekte yarar olduğunu da sonradan anlıyorsun.. Teknoloji çok hızlı ilerliyor ve kırma sistemleri de gelişiyor.
    İlk Taş kırdımamda hani 1-2 nokta atışı yaparak kırma sananlardan biri olarak aslında bu işin biraz sabır zorlamayla da bağlantılı olduğunu öğrenmem, ilk etapta ağrı kesiciye bile gerek yok demem üzerinden çok sular akmış oldu.

Eğer taş kırılacaksa en son teknoloji makine nerde var ve fiyatı ne kadar iyi bir araştırma yapmak gerek..

Bir ara taş kırma esnasında kanalda tıkanma dahi oldu bu sefer de 2-3 gün hastanede yatmak zorunda kalmıştım. Bu tıkanmalar da sakat diyebilirim zira acilen böbreğin desteğe ihtiyacı oluyor. Serrum ilaç vs beni o zaman rahatattılar ve en son kamıştan içeri girerek taşın olduğu yere kadar gidip taşı aldılar . Yani bir nevi operasyon .....

Geçen biraderde taş problemi ortaya çıktı..

Sonuç rowatinex diye bir bitkisel ilacı almak suretiyle 9 mm olan taşın kırılarak dökülmeye başladığını söyledi..

Bende bugün itibarıyla böbrekten tomografi sonucunda gördüğüme göre pirinç tanesi gibi ince uzun 9mm büyüklüğündeki kalsiyum oksalat (bizim sülalede başka taş türü yok bu oldukça iyi taş denilenebilir ) taşına karşı eczaneden bir kutu aldım.. Bu ilaç kalsiyum oksalat taşları erittiği söylentisinin gerçek olup olmadığına bakmak için de iyi bir fırsat olacak. Diğer yapıdaki taşlara ne eder onla ilgili bir söylenti zaten daha duymadım.

Denemeye başlıyoruz.... Bakalım ne sonuç alacağız.. Eğer kanala giden bu taşı meshaneye bunun sayesinde başarırsak kırdırmaya gerek kalmayacak. İnşallah sonuca ulaşırız zira kırdırma işinden nefret ediyorum...

Sağlıkla kalın.....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi omeravalar -- 26 Nisan 2010; 14:32:03 >

• İzmir'in ilçesi olan Torbalıya bağlı Tekke köy'den gelen kaynak suyu bu işin en sağlıklı çözümüdür tecrübeyle sabittir.
  • Değerli böbrek taşı sahibi arkadaşlar
    malumlarınız sizlere rowatinex kullanarak taşı düşürme veya eritmeye çalışacağı ve bunun bir test olacağını belirtmiştim.

Bugün boğaz köprüsü trafiğinde araç kullanırken ani mide bulantısı ve ağrı yüzünden kendimi hastaneye zor attım..
    Ağrının tarifini bilenler bilir... Bu sefer çok şiddetli oldu.. filmlerde taş da hiç bir milim küçülme olmamış..

Sonuç rowatinex bana yaramadı, özetle HİKAYE oldu

Tam narkozla uyutuldum ve kamıştan böbreğe kadar giderek taşları topladılar. Özetle toplam 6 saatte taşlardan kurtuldum..

quote:

Orijinalden alıntı: omeravalar

Böbrek taşlarını toplayıp satsam iyi para ederdi desem yeridir.
    Allah herkese yardımcı olsun.
    Böbrek taşının en önemli ilacı yumuşak içimli sular ama kardeşim hergün 2-3 Litre su iç denilse de pek içtiğimiz de söylenemez. Yani burda doktor arkadaşların tavsiyesine lafım yok ama hergün 2-3 Litre içmeye alışmış bir bünye veya alışkanlığın insanlar arasında çok az olduğunu tahmin ediyorum veya bu kişileri nadir kişiler olarak bile yorumlasam yeridir.

Ben 5-6 kez taş kırdırdım. 5-6 kez de normal yollarla taş düşürmüşümdür.
    Taş kırdırma işlemi malumlarınız çok ucuz da değil aslında. Bu kırma işinde hem parayı veriyorsun hemde ne tür bir makinede kırdırdığını da bilmekte yarar olduğunu da sonradan anlıyorsun.. Teknoloji çok hızlı ilerliyor ve kırma sistemleri de gelişiyor.
    İlk Taş kırdımamda hani 1-2 nokta atışı yaparak kırma sananlardan biri olarak aslında bu işin biraz sabır zorlamayla da bağlantılı olduğunu öğrenmem, ilk etapta ağrı kesiciye bile gerek yok demem üzerinden çok sular akmış oldu.

Eğer taş kırılacaksa en son teknoloji makine nerde var ve fiyatı ne kadar iyi bir araştırma yapmak gerek..

Bir ara taş kırma esnasında kanalda tıkanma dahi oldu bu sefer de 2-3 gün hastanede yatmak zorunda kalmıştım. Bu tıkanmalar da sakat diyebilirim zira acilen böbreğin desteğe ihtiyacı oluyor. Serrum ilaç vs beni o zaman rahatattılar ve en son kamıştan içeri girerek taşın olduğu yere kadar gidip taşı aldılar . Yani bir nevi operasyon .....

Geçen biraderde taş problemi ortaya çıktı..

Sonuç rowatinex diye bir bitkisel ilacı almak suretiyle 9 mm olan taşın kırılarak dökülmeye başladığını söyledi..

Bende bugün itibarıyla böbrekten tomografi sonucunda gördüğüme göre pirinç tanesi gibi ince uzun 9mm büyüklüğündeki kalsiyum oksalat (bizim sülalede başka taş türü yok bu oldukça iyi taş denilenebilir ) taşına karşı eczaneden bir kutu aldım.. Bu ilaç kalsiyum oksalat taşları erittiği söylentisinin gerçek olup olmadığına bakmak için de iyi bir fırsat olacak. Diğer yapıdaki taşlara ne eder onla ilgili bir söylenti zaten daha duymadım.

Denemeye başlıyoruz.... Bakalım ne sonuç alacağız.. Eğer kanala giden bu taşı meshaneye bunun sayesinde başarırsak kırdırmaya gerek kalmayacak. İnşallah sonuca ulaşırız zira kırdırma işinden nefret ediyorum...

Sağlıkla kalın.....

• son 1 haftadır bende böbrek ağrısı çekmeye başladım hayatımda bunun kadar acı verici bisey gormedim... kendi etlerimi ısırtacak kadar acı veriyor. cok su iciyorum ama zamaninda fazla su içmemdiğimdendir bu aralar cok içince mide bulantım daha fazla oldu. 1 tane taş var film çektirdiğmde gördum suan idrar yolunda herlade o bolgede cok ağrim var bu ağrilari biraz azalatmakta önerebileceğiniz ne var ??
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.