Şimdi Ara

BMW X3

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
280
Cevap
4
Favori
33.619
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bölüm Yetkilisi kocaballi isteği üzerine konu başlığını tekrar yazdım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AlkanExclusive -- 16 Ocak 2012; 1:26:43 >



  • ve yeni BMW X3 fiyat listelerindeki yerini aldı... bu yenilikle birlikte bmw.com.tr'de ki "BMW'ni Yarat" linkide güncellenen opsiyonlar, fiyatlar ve yeni X3'ün sisteme dahil olması için güncellenmeye alındı..

    Yeni BMW X3 xDrive20d - 2.0lt 184bg baz model: 61.418€ = 120.802TL

    alacak olan arkadaşlara şimdiden hayırlı olsun
  • BMW X3 için buradan devam edelim arkadaşlar...
  • benimde x3 ilgimi çekti.2008 model x3 almayı düşünüyorum.merka ettiğim konu yarı otomatik vites konusu.yarı otomatiğin ne oldugunu hiç bilmiyorum.bir dezavantajı var mı acaba?
  • bir dezavantaji yoktur...
  • Bende 2010 model X3 var otomatik , ve yanından yarı otomatik dediğimiz vites bulunuyor . P R N D yana çekildiği zaman SD aşağa yukarı + - . + - kutuplar vites arttırma ve azaltmadır . D giderken 2 - 2.5 gibi atarken verdiğiniz gaza bağlı SD de 2.5 3 devir gibi atmaktadır . Bu kutuplarda özellikle yüksek performans almak için kendiniz vitesi değiştirirsiniz . Devriniz redline a gelmeden kendisi araç motorunu tehdit etmemesi için otomatik olarak vitesi atar ama siz onu istersen 3.5 devirde üst vitese atabilirsiniz .
  • Arkadaşlar,
    Sizce eski kasa ile en belirgin farklar nelerdir ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mercury82

    Arkadaşlar,
    Sizce eski kasa ile en belirgin farklar nelerdir ?


    Yeni kasa daha güzel
    Motoru 184 hp,şanzıman 8 ileri
    Standart olsun opsiyonel olsun donanımı daha zengin.Mesela; ön-arka park sensörü,start-stop özelliği,otm klima,fren fonk cruise control,i drive kumandalı renkli ekran standart.
    Arka diz mesafesi daha geniş.
    Benim eski kasada en büyük sıkıntım; en ufak darbeyi,kasisi hissettiren süspansiyonlardı.Şimdi test etmediğimden yenisi nasıldır bilemiyorum.Onu da hallettilerse benim için tam olmuş diyebilirim.
  • eski X3 hakikaten kütük gibiydi.. birde alanların çoğu baz modele yakın aldıkları için TR'deki çoğu X3 bomboştu.. bu kasa gerçekten çok ilgi gördü... eski X3'e göre daha fazla görüyorum yollarda..
  • konfor ve sürüş keyfi çok iyi ancak ses sistemi profesıonal olmasına karşın felaket kötü ve sesi biraz fazla açtığında çat-çat diye anormal sesler geliyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: egeberk
    konfor ve sürüş keyfi çok iyi ancak ses sistemi profesıonal olmasına karşın felaket kötü ve sesi biraz fazla açtığında çat-çat diye anormal sesler geliyor.


    ayni sistemi kullaniyorum oyle bir sey yok..
  • @raifkokten

    Teşekkürler..
    yakıt tüketimi uygun görünüyor. Fakat BMW nin servis maliyetleri yüksek olduğu söyleniyor.
  • yok be hocam kim diyor onlari merak ediyorum... elbette herkesin butcesi farklidir bu konuda fakat bmw almak bir insanin butcesi buna musaittir diye dusunuyorum..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AlkanExclusive -- 16 Nisan 2011; 14:35:05 >

  • quote:

    Orijinalden alıntı: mercury82

    @raifkokten

    Teşekkürler..
    yakıt tüketimi uygun görünüyor. Fakat BMW nin servis maliyetleri yüksek olduğu söyleniyor.

    Rica ederim..
    Eski x3 için konuşuyorum,30bin bakımında 500 küsür lira ,60 bin bakımında 900 küsür lira para verdim.90 bin bakımına giremeden arabayı sattım ama hadi o da 2bin lira olsun.Audi A4 benzinlinin 15 bin km bakımına ;450 lira verdim.30 bin km de bir servise giren Bmw daha ucuz gözüküyor.
    Şimdi servisteki arkadaşlar bu forum sayfalarını takip ederler,millet ucuz yazıyor diye zam da yaparlar PAHALI ,PAHALI
    @techzone arkadaşımın dediği gibi arabaya belli bütçe ayırmış birisi için bence bu fiyatlar normal.




  • Arkadaşlar peki BMW X3'ün 3.0 SD serisi için ne düşünüyorsunuz? Sanırım bu seri 2006-2008 yılları arası üretildi sadece...

    Bildiğim kadarıyla bu seride BMW'nin en güçlü dizel motorlarından birisi var... 3.0 ve 286 hp. Ayrıca 1750 devirde max tork'a (580) ulaşıyor. Yakıt olarakta çok fazla yakmadığını duydum bu SD serisinin...

    Ama süspansyon olarak baya bi şikayet var... Bir de 2.0 d'ler 55000 - 65000 TL iken, 3.0 SD'ler 90000 - 100000 TL.

    Acaba bu seri için bu fiyat farkı değer mi?
  • 3.0sd bilindiği gibi 3.0d'nin beygir gücü yüksek olanıydı.. çok kısa bir dönem ithal edildi, fakat her zaman olduğu gibi TR'de tutulmayınca ithalı durduruldu.. Almanya'da ise satışına devam edildi..

    2007'de E70 kasa X5 gelmeden önce X3 alma gibi bir niyetim vardı.. çünkü X5 kasa bitiriyordu ve sadece Individual seçenekleriyle gelmişti.. daha önce de E53 kasa X5 sahibi olmuştuk ve bir anlamı yoktu tekrar aynı şeyi almanın.. yeni X5 gelecek denmeden önce X3 2.0d'ye karar verme aşamasındaydık yine %90 opsiyon ile dodurmuştum.. o haliyle 2.0d bile X5'in orta dolusundan da pahalıya gelmişti.. sonra yeni X5'i beklemeye karar verdim ve onu aldım.. kısacası X3 piyasası malesef X5'in bile önüne geçebiliyor.. keza 2. elde de durum böyle...

    bence o kdr farkı hakeden bir araç değil özellikle yenisiyle kıyaslarsanız.. süspansiyonu da sert diyorlar ancak 3 kere test sürüşüne çıkmıştım, X3 beni pek rahatsız etmemişti.. fakat test sürüşü ile kesin yorum yapmak yersiz.. şu anda 100.000TL verme ikanınız varsa X1 xDrive 2.0d Advantage ya da X1 sDrive 2.0d - Comfort alabiliyorsunuz..




  • quote:

    Orijinalden alıntı: digitaldelisi
    Arkadaşlar peki BMW X3'ün 3.0 SD serisi için ne düşünüyorsunuz? Sanırım bu seri 2006-2008 yılları arası üretildi sadece...

    Bildiğim kadarıyla bu seride BMW'nin en güçlü dizel motorlarından birisi var... 3.0 ve 286 hp. Ayrıca 1750 devirde max tork'a (580) ulaşıyor. Yakıt olarakta çok fazla yakmadığını duydum bu SD serisinin...

    Ama süspansyon olarak baya bi şikayet var... Bir de 2.0 d'ler 55000 - 65000 TL iken, 3.0 SD'ler 90000 - 100000 TL.

    Acaba bu seri için bu fiyat farkı değer mi?

    X3 de 3.0 motora gerek yok,gerisi teferruat.
  • @TechZone; açıklamalarınız için çok teşekkürler...

    Bu arada X3 3.0 SD'nin fiyatı gerçekten de X1'in fiyatıyla hemen hemen aynı.

    Ancak 3000 cc, 286 hp sayesinde 1750 devirde 580 tork güç üretmesi nedense bana ''motor gücü açısından'' çok cazip ve keyifli olabileceği hissini uyandırıyor...

    Tabi kullanmadan bişey diyemem ama bu teknik veri bile benim gibi motor gücüne karşı hassas olan birinin aklını çelmeye yetiyor heralde...

    Ayrıca X3 3.0 SD'ye maliyet açısından bakıldığında neredeyse yeni kasa X3 ve X1 civarında olması tabiki bu aracı cazip kılmıyor. Ama dediğim gibi motor gücü bana çok iyi geldi. O yüzden bu kadar takıldım...


    @raifkokten; neden 3.0 motora gerek yok dediniz acaba?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi digitaldelisi -- 19 Nisan 2011; 23:42:43 >




  • kusura bakmayin 1 haftalik uzaklastirma aldigim icin sorunuzu yanitlayamadim..

    evet motor cezbedici.. ancak bu aracin %99.9 kullanim amaci ve yeri asfalt.. asfaltta acikcasi abilerine gore daha hafif ve islevsiz oldugunu hatirlatmaya gerek yok.. hem SUV kilikli bir aracim olsun hem de performansi iyi olsun diyorsunuz ama hem fiyati acisindan hem vergisi acisindan hem de simdiki xDrive sistemiyle uzaktan yakindan alakasi olmayan, bodoz 4 ceker bir araca 100.000TL gibi rakamlar baglamak bence pek akillica degil.. ama ne paranizi ne zevkinizi ne de dusuncelerinizi sorgulamak ya da yonlendirmek benim haddime degil.. fakat oneri olarak "yani sonuc?" diye sorarsaniz, ben tavsiye etmem.. onun yerine sifir km X1 almak cok daha mantikli olacaktir.. yeni kasa, xDrive, ekonomik motor, vergi avantaji (alirken satis fiyati ve eklettirdiginiz her opsiyon fiyati uzerinden %60 etkileniyorsunuz) ve sifir km bir BMW mi? yoksa zaten piyasada tamamina yakini bos ya da bosa yakin olan X3'e onc para saymak mi?

    bence X1 ile bir test surusune cikin.. karariniz degisebilir..




  • TechZone
    x3 de hem cd hemde radyo dinlerken sesi orta seviyelerden daha fazla açtığımda aynen ''çat çat' diye anormal sesler çıkıyor.profesıonal ses sistemi diye övünüyorlar.ancak fiestanın ses sisteminden daha kötü gerçekten.servis aynı problemın yeni kasa 5 serisinde de olduğundan sözetti.ancak çözüm bulamadılar.almanya ya videoları çekilip gönderildi sonuç -çözüm yook.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi egeberk -- 27 Nisan 2011; 22:13:35 >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.