Şimdi Ara

BMW X1 (9. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
322
Cevap
3
Favori
35.796
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Rica ederim faydasi olur umarim.touaregte guzel araba yalniz herseyi opsiyon yapmislar fiyat artiyor baya
  • abarti doldurmayacagiz.. oncelik nav + ses sistemi.. digerlerine kizimiz karar verecek :D
  • Ben oyle yaptigim icin herkesi ayni dusunuyorum:D.gerekli olanlari almak daha mantikli tabiki.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TechZone

simdi bnm anlamadigim nokta su.. tamam olay bunun yuzunden olabilir ancak buralari zaten herkes biliyor.. yani navigasyondan kaldirilsa da anlamsiz bir is olacaktir.. neden derseniz dandik markalarin haritalarinda bile, garminidir tomtomudur hepsinde zaten goruluyor buralar.. yani araclarda bunun engellemesi bu sorunun onune gecmez.. kafayi bozup oralari gormek istiyorsam, arabamda da goremiyorsam, gider garmin nuvi fln alir yine bulurum.. el terminali seklinde olanarda bu yasaklanmiyorken araclardan kaldirilmasi ne kdr mantikli? diyelim ki kaldirdilar, e ben goruyorum napicaz? Kisacasi bu ciddi bir durum ise en bastan onlemi alinip sunulmayacak musterilere.. 1.5 yil sun, simdi kaldirdim de... komik.....

Hiç bir markanın güncel haritasında bu bilgiler yer almaz. 2010 öncesi haritalar var ise ancak o zaman görülebilir. Garmin ve tomtom uluslararası firmalardır garminin haritalarını başarsoft sağladığı için bahsi geçen bilgiler garminin güncel haritasındada yer almaz. Çok güncelleme yapmadığı ve haritayı kendisi derlediği için tomtoma bir şey diyemeyeceğim. Bmw de hangi harita kullanılıyor biliyormusunuz peki?

• Kanun No. 5837 Kabul Tarihi: 5/2/2009
    MADDE 16 – 1111 sayılı Kanunun 43 ve 44 üncü maddeleri yürürlükten kaldırılmıştır.
    MADDE 17 – 22/4/1925 tarihli ve 657 sayılı Harita Genel Komutanlığı Kanununa aşağıdaki ek madde eklenmiştir.
    EK MADDE 3 - Ülke menfaatlerine uygun olmayan ve uluslararası alanda istismar edilebilecek nitelikteki haritaların üretiminin ve kullanımının önlenmesi maksadıyla; kamu kurum ve kuruluşları ile gerçek ve tüzel kişiler tarafından yurt içinde üretilecek, ithal edilecek veya yayımlanacak olan basılı ve sayısal her türlü kara ve hava haritaları, atlas, küre ile benzeri harita ve harita bilgisi içeren her türlü doküman için, Harita Genel Komutanlığından uygunluk onayı alınır.
    Ancak, kamu kurum ve kuruluşlarının kanunlarla verilmiş harita yapma görevlerine istinaden ürettikleri veya ürettirdikleri haritalar için Harita Genel Komutanlığından uygunluk onayı alınmaz. Bu haritalarda, ülke menfaatlerine uygun olmayan ve uluslararası alanda istismar edilebilecek nitelikteki hususların yer almaması, ilgili kamu kurum ve kuruluşunun sorumluluğundadır.
    Harita Genel Komutanlığı, lüzum gördüğü takdirde tarihî, kültürel, siyasi ve benzeri bilgileri ihtiva eden haritalar ve diğer dokümanlar için, ilgili kamu kurum ve kuruluşundan da görüş alır.
    Uygunluk onayı alınmadan harita, atlas, küre ve benzeri dokümanı basanlar, dağıtanlar veya yayımlayanlar adli para cezası ile cezalandırılır.
    Uygunluk onayı alınmadan basılan, dağıtılan veya yayımlanan dokümanlar; Türk millî menfaatlerini, Türk varlığını, Türkiye Cumhuriyeti’nin devleti ve milletiyle bölünmez bütünlüğünü, Türklüğün tarihî ve manevi değerlerini tehlikeye düşürecek nitelikte ise bu harita, atlas, küre ve benzeri dokümanı basanlar, dağıtanlar veya yayımlayanlar, iki yıldan beş yıla kadar hapis ve bin günden beşbin güne kadar adli para cezası ile cezalandırılır.

Bu şekildeki harita ve dokümanlardan basılan veya dağıtılanlar hakkında, 26/9/2004 tarihli ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanununun 54 ve 55 inci madde hükümleri uygulanır.
    Beşinci fıkradaki suçların işlenmesi suretiyle yararına haksız menfaat sağlanan tüzel kişiler hakkında, bunlara özgü güvenlik tedbirlerine hükmolunur.
    Kamu kurum ve kuruluşları ile gerçek ve tüzel kişiler; basım, dağıtım veya yayımı konusunda uygunluk onayı aldıkları her türlü kara ve hava haritaları ile atlas, küre ve benzeri dokümanı;
    a) Üzerinde herhangi bir değişiklik yapmadan beş yıl kullanabilirler,
    b) Tekrar basmak, dağıtmak veya yayımlamak istediklerinde, üzerinde bir değişiklik yapıldığında veya Harita Genel Komutanlığınca bir değişiklik bildirildiğinde, değişikliği müteakiben; değişiklik yapılmadığında uygunluk onayı alınan tarihi takip eden her beş yılın bitiminde, yeniden Harita Genel Komutanlığına göndererek uygunluk onaylarını almak zorundadırlar.”

• onu bilmiyorum hocam..
  • ama sanirim navteq hocam..
  • Techzone touareg siparisini halledebildinizmi
  • hala sirketteyim anasini satim basimi kaldiramadim.... :@
  • 1. Askeri birimlerin haritada gözükmemesi meselesi Genelkurmay ve Kuvvet Komutanlıkları gibi yeri belli binalar için değil.
    Hava üssü, Tank Tümeni, Uçaksavar birliği vb. gibi operasyonel noktalar hassasiyet arzediyor.
    Askerlik yapanlar bilir, askeri haritalarda gizlilik düzeyine göre harita ayrıntıları sınıflandırılmıştır.
    Uydu görüntülerinde de kısıtlamalar vardır.

2. Muhterem Beyler (varsa Hanımlar)
    Üslubumuza dikkat edelim. Anlayıp dinlemeden ahkam kesmeyelim.
    Ukalalığın lüzumu ve faydası yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi topgear -- 26 Mart 2011; 23:56:55 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: topgear

/>
  • quote:

Orijinalden alıntı: topgear

1. Askeri birimlerin haritada gözükmemesi meselesi Genelkurmay ve Kuvvet Komutanlıkları gibi yeri belli binalar için değil.
    Hava üssü, Tank Tümeni, Uçaksavar birliği vb. gibi operasyonel noktalar hassasiyet arzediyor.
    Askerlik yapanlar bilir, askeri haritalarda gizlilik düzeyine göre harita ayrıntıları sınıflandırılmıştır.
    Uydu görüntülerinde de kısıtlamalar vardır.

Sayın TechZone sana ayna tutarak, bende altını çizerek gerekli cevabı uslubu bozmadan vermiş olalım!!
  • 1. Şikayete gerek yok arkadaşlar.
    Burada dostça paylaşımda bulunalım. Zaman zaman maksadını aşan ifadeler kullanmayalım.
    Derdimizi azarlarmış gibi söylemeyelim. Varsa uyarılarımızı münasip biçimde yapalım.

"Navigasyon opsiyonunun böyle aniden kaldırılması sürpriz oldu. Bu opsiyon pek çok potansiyel müşterinin tercihlerini etkileyecektir. Daha kapsamlı bir açıklama yaparsanız memnun oluruz." gibi bir cümle de meramımızı anlatmaya yetecekti sanırım.

Üstelik sonradan bir Hanım olduğu anlaşılan "borusan13" kullanıcı isimli kişiye hitaben pek uygun olmayan ifadeler kullanmak olmamış bence.

O anda belki sinirlenmiş olsak bile, ifadelerimizi doğru seçmeye gayret edersek, sonradan ilave izahatta bulunmak zorunda da kalmayız değil mi?

2. Öte yandan, bir eleştiriye de hak veriyorum. Böyle geriden gelmek, önceki haritalarda bulunan bilgileri sonradan sansürlemeye kalkmak vs. çok "Türk işi" olmuş maalesef. Yani haritalardaki bilgileri Allah korusun, kötü maksatla kullanmak isteyebilecek unsurlar çoktan gereken bilgileri toparlamışlardır. İlla navigasyon haritasına da ihityaçları yok maalesef bu unsurların ama niye böyle gülünç durumlara düşüyoruz, o da düşünüdürücü tabi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi topgear -- 28 Mart 2011; 13:18:48 >

• hocam uzatmayalim isterseniz.. benim bu konuda su anda cesitli skntilarim var.. birakin bmwyi navigasyonlu arac bulamiyorum tr de.. karsimdakinin bayan oldugunu bende biliyorum uyarilariniza bir son verin bence.. hala bir cevap gelmis degil.. adamlara telefon ediyorum inceleyip geri donecegiz diyorlar.. sosyal medya, telefon, mail veya burasi.. YOK demeyi biliyorlar sebep soruyorsun giklari cikmiyor.. kimle nasil konusmam gerektigini sagdan soldan ogrenecek degilim.. sebep gosterilseydi bizde o sebebe gore gosterirdik tepkimizi.. cevap alamadigim her gun, isin devlet izninden daha farkli mecralarda isledigini dusunmeye basladim iyice...
  • 1. Evet, nasıl konuşulacağı/yazılacağı konusunu kapatalım. Bu konuda daha fazla birşey yazmayı gerekli görmüyorum.

2. Öte yandan, bu navigasyon meselesine verecekleri yanıtı hakikaten merak ediyorum.

Yanlış biliyorsam düzeltin, son dönemde Borusan Oto birçok serisinde diğer ithal otomobil firmalarının yaptığı gibi önceden belirlenmiş paket donanım seviyelerinde araçlar ithal etmeye başladı.

Acaba bu nedenle mi böyle bir değişikliğe gidip müşterileri sipariş yerine mevcut seçeneklere yöneltmek istediler?

Yakın zamana kadar, premium marka olarak müşterilerine geniş bir yelpazede seçme özgürlüğü sunduklarının altını çizen bir firmanın uygulamasını bir anda ve katı bir biçimde değiştirmesi pek olası gözükmüyor.

Diğer taraftan, üretici firmayla belirli donanım paketleri üzerinde anlaşıp blok sipariş verilmesi, müşterilerden tek tek sipariş alınması uygulamasına kıyasla araç başına daha düşük maliyet anlamına geliyor. Bu da Türkiye'de daha rekabetçi fiyatlar sunup, tabiri caizse sürümden kazanmak demek.

Gönül ister ki Türk tüketicisi de Avrupa standartlarında seçeneklere ve seçme özgürlüğüne sahip olsun.

• yok daha öncede paket paketti.. Türkiye paketi (baz versiyon üstüne) spor paket, m paket, bazı modellerde m paket + spor paket, premium paket diye giderdi..

F10 kasa ile paket sayısında çeşide gittiler ve sonra tüm modellere uyguladılar.. ondan önce sadece 1 serisi JOY Edition vardı.. ama ne olursa olsun kafanıza göre doldurabiliyorsunuz.. yani o paketlerle sınırlı kalmıyor..

hadi buradan cevap gelmemesini anlayabiliyorum.. sürekli burada olma gibi bir durumları söz konusu değil ancak diğer iletişim biçimleriyle de sonuç alamadım... kendileri ile alakalı bir durum olmasa "ya kardeşim iyi diyorsun hoş diyorsun da sorun bizle alakalı değil, devlet izin vermiyor" diye bir açıklama yaparlar ve çekilirler kenara.. o zaman bizde başlarız hay böyle zihniyete diye... o da yok ortada... eee kimse kusura bakmasın işin içinde başka şeyler varmış gibi geliyor bana..
  • quote:

Orijinalden alıntı: TechZone
    yok daha öncede paket paketti.. Türkiye paketi (baz versiyon üstüne) spor paket, m paket, bazı modellerde m paket + spor paket, premium paket diye giderdi..

F10 kasa ile paket sayısında çeşide gittiler ve sonra tüm modellere uyguladılar.. ondan önce sadece 1 serisi JOY Edition vardı.. ama ne olursa olsun kafanıza göre doldurabiliyorsunuz.. yani o paketlerle sınırlı kalmıyor..

hadi buradan cevap gelmemesini anlayabiliyorum.. sürekli burada olma gibi bir durumları söz konusu değil ancak diğer iletişim biçimleriyle de sonuç alamadım... kendileri ile alakalı bir durum olmasa "ya kardeşim iyi diyorsun hoş diyorsun da sorun bizle alakalı değil, devlet izin vermiyor" diye bir açıklama yaparlar ve çekilirler kenara.. o zaman bizde başlarız hay böyle zihniyete diye... o da yok ortada... eee kimse kusura bakmasın işin içinde başka şeyler varmış gibi geliyor bana..

Bende aynisini dusunuyorum.yasayla ilgili degil.sonucta renault toyota vw hyundai skoda gibi markalarda navigasyon var.izin yoksa bu firmalar nasil aldi.ayrica nissanda navigasyon sd kartlarinin onayini aldi.yakin zamanda basim asamasina gecip bayilere dagitilacak.bu firmalar izin aliyorda koskoca bmw mi alamiyor.bana pek inandirici gelmedi.navigasyon satilmiyor diye dusunsem siparisle gelen araclarin cogunlugunda musteri navigasyon istiyor.bmw elindeki araclari satmak icin bunu yapiyor desem pimi cekilmis bombayi elinde tutuyor derim.

• Yakında haberi çıkar umarım. Çok samimiyetim olmasa da Borusan Çankaya'da tandığım bir iki kişi var. Müsait zamanda bir danışayım bakalım. Olur da sağlıklı bir cevap alırsam sizlerle de paylaşırım.
  • Arkadaşlar,
    X1'i orijinal donanımlarla upgrade etme operasyonuma başladım.

İlk etapta Münih'ten şu aksesuarları sipariş ettim:
    1) Ön kol dayama (Borusan parça katalogunda "bardaklık" diye geçiyormuş)
    2) Arka ve arka yan camlar için güneşlikler
    3) Saten alüminyum tavan taşıma rayları

Parçalar 1020 Euro tuttu. Buna kargo ve montaj maliyetleri eklenecek.

İkinci etap planım jantları 18 inçe çıkarmak. Mevcut orijinal 17 inçlere de ileride kış lastiği takmayı planlıyorum.
    İki jant üzerinde düşünüyorum. Biri orijinal BMW, diğeri O.Z. Racing Boticelli. (tabiatıyla O.Z. farklı bir üreticinin ama kaliteli bir markadır malumunuz)
    Her ikisi de 8x18 inç. Orijinal 225/45/18 ebatlı lastikler kullanacağım.
    Olabilecek yorumlarınızı beklerim.

BMW X1

BMW X1

BMW X1

BMW X1

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi topgear -- 29 Mart 2011; 15:01:03 >

• 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.