Şimdi Ara

BMW X1 (8. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
322
Cevap
3
Favori
36.686
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • benimle zaten bu şekilde muhatap olmayın.. budalalık, kibir fln bunlar benim hayatımda olmayan şeyler.. daha önce de nedense hiç kimse tarafından bu şekilde suçlanmadım.. neden acaba?? işinize gelmeyince suçlamaktan başka çare kalmıyor değil mi???

önce yaptığınız işlere bakın sonra başkalarını eleştirin.. şimdi karşı çıktığınız şeyleri zamanında yapmış olmanız şimdilerde sizi ne yazık ki aklamıyor.. beni geçelim ailemin bana verdiği eğitimi sorgulamakta sizin haddinize değil..

X1 lansmanında hata falan yoktu, bende orada bulundum.. diğer lansmanlarda ne şekilde yapılıyorsa tanıtım aynı çizgide gelişti olaylar.. sizin bir lansmandan olan beklentileriniz çok fazla heralde ki bunca zaman onlarca lansmana katılmış biri olarak, bir lansmanda nelere cevap alamayacağınızı bilmeden katılmış, sonra burada da ahkam kesmişsiniz, satış danışmanlarını bilgisizlikle suçlamış (ya da sizin ilkel tabirinizle saldırmış) ve anlamsız bir şekilde eleştirmişsiniz her zaman olduğu gibi.. hayatınızda kaç BMW Türkiye lansmanına katıldınız da BMW Türkiye'nin yanlışını gördünüz?? tahmin etmek gerekirse 2'yi geçmez..

uzatmanın anlamı yok.. önce yaptıklarınıza bakın sonra konuşun...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AlkanExclusive -- 24 Mart 2011; 21:05:11 >

• Techzone arkadasim sanirim en iyisi takmamak.benimde forumda cok basima geldi halada geliyor.sende bende cogu araci kullanmis ve kullanan biri olarak yardimci olmaya calisiyoruz insanlara ama yanlis anlasiliyor.sonucta bircok aracimiz olmasi bu araclar hakkinda bilgi vermemiz sucmu.su ana kadar sadece 2000 yilinda bmw 520 kullanmistim.ama simdi 3 aracim var.opsiyonlarin cogunuda techzonedan ogrendim sagolsun.arkadas herkese yardimci olmaya calisiyor.kullanirkende ornegin birisi jeep almak istediginde kullandigi jeeplerden ornek veriyor.bende kullandigim araclari anlatiyorum fiyat aksesuar konusunda yardimci oluyorum.baska bilen bu kadar araci olan ve kullanan baska arkadaslar varsa onlarda yardimci olsunlar.ama olmayincada birbirimize saygi duymayi bilelim.
  • Arkadaşın sanırım bi yakını bmw satış temsilcisi ki bu kadar hassas tepki vermiş. Burada kimse kalkıp da bmw satış temsilcisine saldırmamışki. Saldırıcak kadar amatör de değil buradaki insanlar. Bunların lisansı ve yıllık telif hakkı giderleri var. Copyright dedikleri olay en çok burada işliyor. Bunun satış temsilcisiyle alakası olduğunu söyleyen yok. Kaldıki buraya emeğini gecesini gündüzünü (gecenin köründe cepten girip cevap atan) birine böyle saçma sapan cevaplar olmamış.

Gerçek anlamda bi saldırı olsa da bunu savunmak size düşmezdi bunu da söylemeden edemicem.

Ha ben niye yazdım, araç sahibi biri olarak bu forumda böyle gereksiz tartışmalarla bana bilgi sunan (mecbur değil) bir kişiye böyle cevap vermeniz garibime gitti. Kaldıki avukatlık yapılıcak bi durum da yok. Bence foruma bi katkınız olucaksa işe "neden haritalar kaldırıldı" şeklinde bi araştırmayla başlayabilirsiniz. Ha o da yoksa bence biraz daha tutarlı mesajlar atın.

• quote:

Orijinalden alıntı: Donanımcı Aras
    Arkadaşın sanırım bi yakını bmw satış temsilcisi ki bu kadar hassas tepki vermiş. Burada kimse kalkıp da bmw satış temsilcisine saldırmamışki. Saldırıcak kadar amatör de değil buradaki insanlar. Bunların lisansı ve yıllık telif hakkı giderleri var. Copyright dedikleri olay en çok burada işliyor. Bunun satış temsilcisiyle alakası olduğunu söyleyen yok. Kaldıki buraya emeğini gecesini gündüzünü (gecenin köründe cepten girip cevap atan) birine böyle saçma sapan cevaplar olmamış.

Gerçek anlamda bi saldırı olsa da bunu savunmak size düşmezdi bunu da söylemeden edemicem.

Ha ben niye yazdım, araç sahibi biri olarak bu forumda böyle gereksiz tartışmalarla bana bilgi sunan (mecbur değil) bir kişiye böyle cevap vermeniz garibime gitti. Kaldıki avukatlık yapılıcak bi durum da yok. Bence foruma bi katkınız olucaksa işe "neden haritalar kaldırıldı" şeklinde bi araştırmayla başlayabilirsiniz. Ha o da yoksa bence biraz daha tutarlı mesajlar atın.

Banami dediniz anlamadim.eger oyleyse ayni olaylari bende yasiyorum techzone gibi.o nedenle belirtmek istedim.yoksa baska amacim yok.yanlis anlasildiysamda ozur dilerim.

• arkadaşlar daha fazla uzatmamızın bir anlamı yok..

olayı "satış danışmanına yapılmış bir saldırı olarak" algılayanlara derdimizi anlatmaya çalışmamıza gerek yok... benim esas sinirim - tepkim, sadece Birce Hanım'a değil tüm satış danışmanlarına navigasyon satmayacaksınız diyen ve bunun kararını alan kişilere.. madem böyle bir durum söz konusu önceden önlemini alıp telif hakkı ya da her neyse sorun, üstesinden gelinmeliydi ve bu durum sonuçta müşteriye yansıtılmamalıydı...

Birce Hanım'a olan tepkim ise -sebebini belirtmeden açıklama yapması- oldu.. ha ona da bir bilgi verilmediyse bu BMW Türkiye'nin ayıbıdır.. yoksa ortada bir artniyet fln yok..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AlkanExclusive -- 24 Mart 2011; 22:48:19 >
  • Yaklaşık 3 yıldır navigasyon (pnd) kullanan biri olarak bilgi aktarmak isterim. 2010 1. çeyrekten önce çıkan tüm haritalarda askeri tesisler yer alıyordu. bu tarihten sonra hgk tarafından askeri tesislerin haritada gösterimi yasaklandı hatta bu yüzden güncellemeler epey bir süre gecikti. Eğer şu an bmw araçlardaki haritalarda askeri tesisler gösteriliyorsa güncelleme çıkana, askeri tesisler kaldırılana kadar harita desteği vermiyor olabilirler. Vermeye devam edecek olurlarsa suç işlemiş olurlar. Ha askeri tesisler olmadığı halde kaldırdılarsa onu bilemem.

Orijinalden alıntı: chn joshcyoon

quote:

Orijinalden alıntı: Donanımcı Aras
    Arkadaşın sanırım bi yakını bmw satış temsilcisi ki bu kadar hassas tepki vermiş. Burada kimse kalkıp da bmw satış temsilcisine saldırmamışki. Saldırıcak kadar amatör de değil buradaki insanlar. Bunların lisansı ve yıllık telif hakkı giderleri var. Copyright dedikleri olay en çok burada işliyor. Bunun satış temsilcisiyle alakası olduğunu söyleyen yok. Kaldıki buraya emeğini gecesini gündüzünü (gecenin köründe cepten girip cevap atan) birine böyle saçma sapan cevaplar olmamış.

Banami dediniz anlamadim.eger oyleyse ayni olaylari bende yasiyorum techzone gibi.o nedenle belirtmek istedim.yoksa baska amacim yok.yanlis anlasildiysamda ozur dilerim.

Rica ederim, ben sizin için değil, burada gereksiz şekilde dönen satıcıyı savunma vakası için söyledim...

• @YTyusuf: her ne kadar cevabinizin su anda gelmeyevegini bilsem de 1 saate kdr ise gitmek icin cikacagim evden.. giderken bakarim detayli olarak.. hatta aksama kdr msj atarsaniz is cikisi biraz.gezinmeye bile niyetlenebilirim.. askeri bolgelerden kastiniz nedir? mesela ankara'da dolasim sirasinda zirhli birlikler, etimesgut askeri havaalani veya il jandarma komutanligi gibi yerler mi? Eger bu tip yerlerse bunlar zaten goz onunde olan seyler.. bedava navigasyonlarda bile goruyoruz buralari.. yok karargah gibi yerlerse ben daha oyle bir seyle karsilasmadim arabada... tabii bu sebepten dolayi mi kaldirildi onu da bilmiyorum..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AlkanExclusive -- 25 Mart 2011; 7:28:39 >
  • bu askeri noktalarin logolari nasil ki yahu bir sey cikmiyor......
  • quote:

Orijinalden alıntı: TechZone

@YTyusuf: her ne kadar cevabinizin su anda gelmeyevegini bilsem de 1 saate kdr ise gitmek icin cikacagim evden.. giderken bakarim detayli olarak.. hatta aksama kdr msj atarsaniz is cikisi biraz.gezinmeye bile niyetlenebilirim.. askeri bolgelerden kastiniz nedir? mesela ankara'da dolasim sirasinda zirhli birlikler, etimesgut askeri havaalani veya il jandarma komutanligi gibi yerler mi? Eger bu tip yerlerse bunlar zaten goz onunde olan seyler.. bedava navigasyonlarda bile goruyoruz buralari.. yok karargah gibi yerlerse ben daha oyle bir seyle karsilasmadim arabada... tabii bu sebepten dolayi mi kaldirildi onu da bilmiyorum..

Orduevleri, gazinolar harici askeri tesislerin harita üzerinde gösterimi 2009 yılında çıkan bir kanun ile yasaklandı. 2010 yılından sonra çıkan veya güncellenen haritalarda bu yerler gösterilmiyor. Türkiyede 2 adet harita üreticisi firma var biri navtürk diğeri başarsoft ben başarsoft haritalarını kullanıyorum 2010 yılının ilk çeyreğinde yaptığım güncelleme sonrası bahsi geçen tesisler haritada görünmez hala geldi. Eskiden nasıl göründüğünü sorarsan> herhanbir askeri tesise yaklaşırken ismi ve simgesi ile beraber haritada gözükür idi. Bu simgeler harita üreticisi firmaların kendi insiyatifi ile oluşturduğu simgelerden oluşur. Bende tank simgesi ile görünüyordu. Bmw hangi üreticinin haritasını kullanıyor bilmiyorum ama yurt dışı firmalar genelde teleatlas, tomtom gibi üreticileri tercih ediyorlar bu yurt dışı kaynaklı harita üreticileri her ne kadar yurt dışında çok başarı olsalarda TR haritalarında bir o kadar başarısızlar. Eğer sizin navigasyon sistemlerinizde kullanılan haritalarda askeri tesisler yer alıyorsa sorun büyük ihtimal burdan kaynaklanıyor yoksa harita desteğini çekmenin başkaca mantıklı bir açıklamaıs olamaz diye düşünüyorum.

• quote:

bu askeri noktalarin logolari nasil ki yahu bir sey cikmiyor......

Yukarıda ki yazımdada açıkladım standart bir logo yok harita üreticisi firmaya bağlı bu durum. Bende tank simgesi olarak görünüyordu. Şöyle deneyin bence, bir askeri tesise kışla vb. gibi yanından geçerken harita üzerinde gösteriliyormu yoksa gösterilmiyormu bunu kontrol edin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YTyusuf -- 25 Mart 2011; 9:40:57 >

Genelkurmay'in bile yanindan gecerken bir logo cikmadi... ilginc ya da ben cok yakin olcekli kullaniyorum haritayi..

logo'ya takılmayın. Genelkurmayın yanından geçerken bina gösteriliyormu? ismi geçiyormu? buna bakın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi evolvo -- 25 Mart 2011; 12:30:17 >

isim yaziyor tabiiki

İsim yazıyorsa, sorun büyük bir ihtimal burndan kaynaklanıyor. O yerler haritalardan çıkarılmadıkça bmw'nin navigasyon desteği sağlayacağını sanmıyorum. Yoksa kanun önünde suç işlemiş olurlar. Yerli harita kullanmış olsalardı hem bu sorun olmazdı hemde çok daha detaylı harita hizmeti sunmuş olurlardı.
  • simdi bnm anlamadigim nokta su.. tamam olay bunun yuzunden olabilir ancak buralari zaten herkes biliyor.. yani navigasyondan kaldirilsa da anlamsiz bir is olacaktir.. neden derseniz dandik markalarin haritalarinda bile, garminidir tomtomudur hepsinde zaten goruluyor buralar.. yani araclarda bunun engellemesi bu sorunun onune gecmez.. kafayi bozup oralari gormek istiyorsam, arabamda da goremiyorsam, gider garmin nuvi fln alir yine bulurum.. el terminali seklinde olanarda bu yasaklanmiyorken araclardan kaldirilmasi ne kdr mantikli? diyelim ki kaldirdilar, e ben goruyorum napicaz? Kisacasi bu ciddi bir durum ise en bastan onlemi alinip sunulmayacak musterilere.. 1.5 yil sun, simdi kaldirdim de... komik.....
  • ogleden sonra dogusa gidip touareg icin konusacagiz.. rds510 calisiyormus.. gerci siparis versek gelis sureci fln da onemli ama onden arastirmami yapicam.. touareg test araci vardir insallah...

gorsun devlet nelere sebep oluyor...
  • quote:

ogleden sonra dogusa gidip touareg icin konusacagiz.. rds510 calisiyormus.. gerci siparis versek gelis sureci fln da onemli ama onden arastirmami yapicam.. touareg test araci vardir insallah...

gorsun devlet nelere sebep oluyor...

Ankara dogusa gideceksen konya yolundakine cihat cemil cinar var.bence oranin en iyi iki satis danismanindan birisi.herseyiyle anlatiyor bildiklerini.onla gorusmekte fayda var derim.
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.